Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.545 Posts
Pagina: «« 1 ... 155 156 157 158 159 ... 3228 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 14 februari 2022 03:47


    There are now two S-400 battalions at Luninets.

    A second S-400 batallion has also been identified at Luninets.

    Satelliet foto

    pbs.twimg.com/media/FLfr3E_X0AAT3kt?f...

    Luninets, ( Loeninets ) een vliegveld in Wit Rusland ca 40 km van de grens met Noord West Oekraine

    S 400 :

    Russisch luchtverdedigingssysteem.

    Met het toestel kan elk gevechtsvliegtuig binnen een straal van 400 kilometer uit de lucht geschoten worden, tevens kan het tientallen doelwitten tegelijk volgen en aanvallen. Het toestel is een geavanceerde concurrent van de Amerikaanse Patriot.

    nl.wikipedia.org/wiki/S-400

  2. [verwijderd] 14 februari 2022 07:40
    quote:

    hirshi schreef op 12 februari 2022 22:47:

    Bob Deen van Instituut Clingendael gaf zijn visie in Nieuwsuur.

    Het Russisch parlement zou aanstaande woensdag stemmen over erkenning van de Oekraïense deelrepublieken Donetzk en Loegansk.

    Die stemming zou worden uitgesteld omdat eerst advies aan de regering zou worden gevaagd.
    Putin aan zet dus.

    De veronderstelling van Deen is dat na de erkenning verdragen zullen worden gesloten waardoor Rusland permanent troepen kan installeren in die deelgebieden om aldus haar greep op Oekraïne te versterken.

    Zat mij al af te vragen waarom de Amerikanen a.s woensdag een inval verwachten.. Mogelijk zien zij een verband met wat Bob Deen vertelde in Nieuwsuur. Rusland heeft nog niet officieel de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk erkend. Het zijn twee provincies waarvan 75% bezet is door separatisten. Ook wel vrijwilligers genoemd.
  3. [verwijderd] 14 februari 2022 07:52
    NAVO landen trekken hun militairen terug uit de Oekraine(VS,Canada,VK). Poetin heeft gelijk, dat de NAVO in de Oekraine zit. Zij trainen het Oekrainse leger. Daarnaast wapenleveranties o.a Javalin anti-tankraketten en Stingers.
  4. forum rang 10 voda 14 februari 2022 08:10
    AEX start handelsweek in het rood door brullen Russische beer
    Wall Street vrijdag onderuit.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag fors lager van start vanwege onder meer zorgen over een mogelijke Russische inval in Oekraïne. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een verlies van 1,5 procent.

    Vrijdag sloot de AEX met 0,2 procent op 761,50 punten al nipt lager, maar op weekbasis won de hoofdindex juist bijna 2 procent, dankzij onder meer een zeer positief ontvangen kwartaalrapportage van betaalspecialist Adyen.

    Vrijdag na het slot in Amsterdam dook Wall Street echter diep in het rood, nadat de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan tijdens een briefing van het Witte Huis zei dat er signalen waren van Russische escalatie aan de grens met Oekraïne, en dat het mogelijk was dat er een invasie zou kunnen plaatsvinden tijdens de Olympische Spelen. Beleggers rekenden er tot zijn uitspraken niet op dat een inval tijdens de Spelen zou plaatsvinden.

    De Amerikaanse en Britse autoriteiten adviseerden hun burgers om Oekraïne zo snel mogelijk te verlaten.

    Later tijdens de handelsdag nuanceerde Sullivan zijn woorden door te zeggen dat de Russische president Vladimir Poetin nog geen besluit heeft genomen over een inval, maar "het kan snel gebeuren", aldus de veiligheidsadviseur.

    De nieuwe Duitse bondskanselier Olaf Scholz reist vandaag naar Oekraïne, waar hij op kritiek kan rekenen, omdat Duitsland geen wapens wil leveren, zodat Oekraïne zich beter kan verdedigen. Ook is Duitsland tot nu toe vaag gebleven over mogelijke sancties bij een Russische inval. De Amerikaanse president Joe Biden heeft juist al gezegd dat de nieuwe Russische gaspijplijn naar Duitsland, de 'Nord Stream 2', op slot gaat bij een inval. Dinsdag praat Scholz in Moskou met Poetin.

    De Dow Jones index sloot vrijdag na een vrij vlakke opening 1,4 procent lager, terwijl het verlies voor techbeurs Nasdaq met 2,8 procent dubbel zo groot was. Staatsobligaties, een vluchthaven in roerige tijden, werden juist opgekocht waardoor het rendement op de tienjarige 'treasury' met 11 basispunten daalde naar 1,92 procent. Eerder in de handelsweek noteerde het rendement nog ruim boven de 2 procent na hogere inflatiecijfers dan voorzien, waardoor de Federal Reserve mogelijk agressiever de rente zal verhogen.

    De olieprijzen reageerden daarnaast ook scherp op de Russische dreiging. Een mogelijke inval zal waarschijnlijk leiden tot economisch sancties die de Russische olie-export kan inperken op een moment dat het wereldwijde olie-aanbod al krap is. Dit weekend werd in Nederland volgen United Consumers met 2,1780 euro per liter al de hoogste adviesprijs ooit afgegeven voor benzine.

    Sommige olie-analisten wijzen er wel op dat Poetin door alleen al de dreiging van een inval en de impact daarvan op de olie- en gasprijzen wellicht al zijn doel heeft bereikt. Circa zestig procent van het Russische staatsbudget is afkomstig uit de olie- en gasimport.

    Een future op een vat West Texas Intermediate sloot vrijdagavond 4,5 procent hoger op 93,90 dollar per vat. In de Aziatische handel vanochtend koerste de Amerikaanse olie-future met ongeveer anderhalf procent verder omhoog. Een daadwerkelijke inval zou de olieprijs volgens analisten richting de 100 dollar of zelfs hoger kunnen duwen.

    In Azië verliest de Japanse Nikkei index vanochtend 2,3 procent, terwijl de Hang Seng index in Hongkong 1,5 procent prijs geeft. De grondstofgevoelige Australische beurs wint juist 0,4 procent.

    Naast enkele bedrijfscijfers hebben beleggers vandaag ook oog voor onder meer de Duitse ZEW-index en de Empire State index in de VS.

    Bedrijfsnieuws

    De koersdruk bij Just Eat Takeaway is niet goed en er wordt had gewerkt om het bedrijf beter te maken. Dit zei CEO Jitse Groen van Just Eat Takeaway zondag in het tv-programma Business-Class.

    Jefferies startte met het volgen van AMG met een koopadvies en een koersdoel van 42,00 euro. Volgens de analisten van Jefferies zijn de groeivooruitzichten voor AMG met lithium "significant"

    FPSO Liza Unity van SBM Offshore produceerde op 11 februari de eerste olie en is nu officieel verhuurd.

    Deutsche Bank verlaagde het koersdoel voor Euronext van 110,00 naar 108,00 euro, maar herhaalde wel het koopadvies voor het beursbedrijf.

    Slotstanden Wall Street

    De S&P 500 daalde vrijdag 1,9 procent op 4.418,64 punten, de Dow Jones index verloor 1,4 procent tot 34.738,06 punten en de Nasdaq leverde 2,8 procent in op 13.791,15 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. [verwijderd] 14 februari 2022 08:29
    Dacht , dat de NAVO een defensieve organisatie was maar dat is het niet meer. Men traint troepen in niet-NAVO landen. Maar de NAVO treedt ook op buiten hun grensgebied. Syrie,Irak, Libie en Afghanistan. In NAVO verband want wat hadden wij te zoeken in Afghanistan?
  6. vido-revisited 14 februari 2022 08:30
    Er is veel te doen over de geavanceerde wapensystemen aan beide zijden. Waar niemand het over heeft is de standvastigheid van de Oekraïners. Zelfs huisvrouwtjes hebben een wapen aangeschaft mochten de Russen komen. Het zal Putin niet lekker liggen een land of delen daarvan te annexeren dat hem niet welwillend is. Ik ben geen Putin fan, maar hij is doordachter dan zijn opponent Biden, waar ik ook geen fan van ben.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 februari 2022 08:53
    quote:

    Chiddix schreef op 14 februari 2022 07:52:

    NAVO landen trekken hun militairen terug uit de Oekraine(VS,Canada,VK). Poetin heeft gelijk, dat de NAVO in de Oekraine zit. Zij trainen het Oekrainse leger. Daarnaast wapenleveranties o.a Javalin anti-tankraketten en Stingers.
    Als Poetin niet zo oorlogszuchtig was geweest, waren er geen wapens geleverd en waren er geen militairen naar Oekraïne en Oost-Europa gegaan voor trainingen of anderszins.

    Poetin is totaal geschift; hij kan alleen maar verliezen.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 februari 2022 09:00
    Lidmaatschap EU en Navo blijft 'topprioriteit' voor Oekraïne
    Van onze redacteur 08:48

    In het kort

    Oekraïene is nog steeds van plan om toe te treden tot de EU en de Navo.
    Dat zei een woordvoerder van president Zelensky maandagochtend.
    Daarmee spreekt hij de ambassadeur van het land in Londen tegen, die zei dat Oekraïne bereid is om zijn Navo-ambities op de lange baan te schuiven.

    De Oekraïense ambities om toe te treden tot de EU en de Navo zijn vastgelegd in de grondwet en hebben nog steeds absolute prioriteit. Dat zei een woordvoerder van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky maandagochtend in reactie op uitspraken van Vadym Prystaiko, de Oekraïense ambassadeur in Londen.

    Die zei afgelopen weekend dat Oekraïne de ambitie om lid te worden van de Navo zou willen te laten varen om een oorlog met Rusland te voorkomen. 'Omdat wij zo bedreigd en gechanteerd worden', zei Prystaiko tegen de BBC. De woordvoerder van Zelensky zei dat de ambassadeur de kans moet krijgen om uit te leggen wat hij precies bedoelde met zijn uitspraken.

    Prystaiko zelf keerde maandagochtend op zijn schreden terug en benadrukte dat een eventueel Navo-lidmaatschap niet ter discussie staat. Rusland eist een verklaring dat Oekraïne nooit zal toetreden tot de Navo, maar de westerse militaire alliantie noch Oekraïne willen die vooralsnog geven.
    Diplomatieke oplossing

    Ondertussen wordt de crisissfeer rondom Oekraïne steeds grimmiger. Zowel de VS als Groot-Brittannië zeggen dat een grote militaire actie van Rusland tegen buurland Oekraïne 'elk moment' kan beginnen. Rusland heeft in de afgelopen maanden een troepenmacht van zo'n 130.000 militairen samengetrokken langs de grens met Oekraïne.

    In een poging om alsnog een diplomatieke oplossing te vinden, reist de Duitse bondskanselier Olaf Scholz maandag naar Kiev om met Zelensky te overleggen. Vervolgens reist hij naar Moskou waar dinsdag een bijeenkomst met de Russische president Vladimir Poetin op de planning staat.

    Ook Oekraïne wil graag met Poetin spreken over de oplopende spanningen aan de grens. Het land heeft opgeroepen tot een bijeenkomst met Rusland en een aantal Europese landen waarin Rusland uitleg zou moeten geven over zijn plannen. Deze bijeenkomst zou volgens minister van buitenlandse zaken Dmytro Kuleba binnen 48 uur moeten plaatsvinden. Volgens Kuleba heeft Rusland formele verzoeken om uitleg over de opbouw van troepen tot nu toe genegeerd.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1430188/lidmaatschap-e...
  9. [verwijderd] 14 februari 2022 09:01
    Een invasie in de Ukraine van Rusland wordt weer hetzelfde debacle als Afghanistan voor Rusland is geworden. Poetin bereikt alleen maar het tegenoverstelde dat hij de uitbreiding van de NAVO met Ukraine kan tegen houden. Een invasie van de Ukraine is des te meer een reden dat de Ukraine lid wordt van de NAVO om zich te kunnen beschermen tegen de agressie van Rusland. De NAVO zal de Ukraine blijven steunen met wapenleveranties bij een invasie van Rusland.
  10. vido-revisited 14 februari 2022 09:02
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 februari 2022 08:53:

    [...]

    Als Poetin niet zo oorlogszuchtig was geweest, waren er geen wapens geleverd en waren er geen militairen naar Oekraïne en Oost-Europa gegaan voor trainingen of anderszins.

    Poetin is totaal geschift; hij kan alleen maar verliezen.
    VS denken alleen maar te kunnen winnen. En dat kunnen ze met hun militaire overmacht, maar vervolgens na de overwinning bezetten en opbouwen kunnen ze niet. Ze laten net zo gemakkelijk hun veroveringen weer in de steek. Ik heb getraind met Amerikaanse troepen. Als ze tussen de middag geen hamburger en donut kunnen krijgen worden ze onrustig en ongeduldig.
  11. [verwijderd] 14 februari 2022 09:10
    De Volksrepublieken in het oosten erkennen in de Doema en dan op verzoek van de leiders Volksrepublieken Russische troepen stationeren zou iets anders zijn dan een inval in Oekraine. Ik bedoel dan in de ogen van Poetin.
    Volgens de statuten NAVO kan Oekraine dan geen lid worden van de NAVO. Zou het toch al niet kunnen want de Krim wordt niet erkend door het Westen. De Krim is een conflictgebied.
  12. forum rang 7 JdeFL 14 februari 2022 09:14
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 februari 2022 08:53:

    [...]

    Als Poetin niet zo oorlogszuchtig was geweest, waren er geen wapens geleverd en waren er geen militairen naar Oekraïne en Oost-Europa gegaan voor trainingen of anderszins.

    Poetin is totaal geschift; hij kan alleen maar verliezen.
    De man zit vast in zijn verleden. Wie wil er nu in Rusland binnenvallen? Dus had ie dat enorme leger eigenlijk niet nodig, had hij zich kunnen concentreren op de productie van ijskasten of auto's, en was het nu voor iedereen een welvarend land, ook de baboeskas in kleine dorpen.
    Japan bvb. had amper een leger, zoiets.
    Maar neen, enkel het leger telde. En je kan daar helaas maar één ding mee doen...
  13. forum rang 7 JdeFL 14 februari 2022 09:18
    quote:

    Chiddix schreef op 14 februari 2022 09:10:

    De Krim is een conflictgebied.
    Eigenlijk was dat Russisch gebied, en werd het door Chroetsjov weggegeven in de foute veronderstelling dat de USSR voor eeuwig was. Je kan het ook zo bekijken, een historische fout werd terug rechtgezet.
    Nu maar hopen dat de Russen Alaska niet terug willen, dat hebben ze ooit voor een appel en een ei verkocht....
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 februari 2022 09:35
    Poetin weet donders goed dat de NAVO nooit als eerste zal aanvallen, dus hij moet een andere reden hebben om zich als een idioot te gedragen.

    Poetin heeft vergif gesmeerd in het ondergoed van Navalny en dat is mislukt.

    Poetin is gewoon bang dat hij ooit afgezet gaat worden en creëert dus een buitenlandse vijand zodat hij weer de Grote Held kan spelen.
  15. forum rang 6 win some... 14 februari 2022 09:48
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 februari 2022 08:53:

    [...]

    Als Poetin niet zo oorlogszuchtig was geweest, waren er geen wapens geleverd en waren er geen militairen naar Oekraïne en Oost-Europa gegaan voor trainingen of anderszins.

    Poetin is totaal geschift; hij kan alleen maar verliezen.
    Is dat zo? Er is al veel langer sprake van wapenleveranties en trainingen door de VS aan Oekraine.

    Onderstaande staat bijvoorbeeld in een US-Oekraine overeenkomst uit 2008:

    Working within the framework of the NATO-Ukraine Commission, our goal is to gain agreement on a structured plan to increase interoperability and coordination of capabilities between NATO and Ukraine, including via enhanced training and equipment for Ukrainian armed forces.
    ua.usembassy.gov/our-relationship/u-s...

    Beetje objectiviteit kan geen kwaad.
  16. forum rang 4 New dawn 14 februari 2022 10:01
    Rusland heeft een lange slechte ervaring met Europa: Napoleon Bonaparte, de Krimoorlog, WO-I, en WO-II. De angst voor het Westen ¨zit in hun genen¨. Ze willen vermoed ik een bufferzone. Grenzen aan NATO - gebied is gevaarlijk denken ze. NATO is echter niet agressief, maar de koude oorlog heeft ze denk ik een wantrouwig gemaakt. Waarom zijn ze geen lid vd NATO geworden ?

    Ik denk dat de beste oplossing is dat de Oekraïne geen lid zal worden van de NATO.
  17. [verwijderd] 14 februari 2022 10:08
    De leider van de Volksrepubliek Donetsk bekritiseerde de naieve verklaringen van Amerikaanse functionarissen dat de timing van een conflict zou worden beinvloed door de vraag of de grond bevroren is(bron : Reuters).
    Een Amerikaanse kolonel zei , om een inschatting te maken voor een inval moet je kijken naar het weer, reservisten en de haven van Odessa(het Nieuwsblad).
    Er zit weinig logica in om met 130000 militairen de Oekraine binnen te vallen? De troepenmacht lijkt mij veel te klein?
    De beurzen denken dat het het aantal genoeg is?
  18. [verwijderd] 14 februari 2022 11:15
    Beleggers laten zich de stuipen op het lijf jagen door Amerikaanse verslaggeving over Oekraine terwijl Poetin zegt geen plannen te hebben voor een inval. Het Russische leger in Belarus is tot 20 Februari aan het oefenen. Niet in het Noorden van Belarus maar het Zuiden. Dat dan weer wel.
    Zelensky ergert zich ook aan de Amerikaanse berichtgeving en vraagt hen ermee te stoppen. Je maakt de Russische beer steeds kwader.
  19. forum rang 7 ffff 14 februari 2022 11:27
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 februari 2022 08:53:

    [...]

    Als Poetin niet zo oorlogszuchtig was geweest, waren er geen wapens geleverd en waren er geen militairen naar Oekraïne en Oost-Europa gegaan voor trainingen of anderszins.

    Poetin is totaal geschift; hij kan alleen maar verliezen.
    Blijft toch een interessante bejaardensociëteit hier in de KK. Zojuist een dik half uur lezen erop zitten en wat zijn de meningen toch verdeeld.....

    Beste DZR: Ik vind Vladimir dan weer op het geniale af, voor wat betreft het verdedigen en uitbreiden van je landsbelangen. Hij beheerst de gas, olie een als grootste graanleverancier ter wereld de marktprijzen van graan.

    Dankzij zijn leger wist hij zelfs Erdogan in de toom te houden en heeft hij heel Syrië volledig in zijn macht. Zonder dat geweldige leger, zijn helicopters was dat nooit gelukt.

    En dan zijn relaties met India, China, Noord en Zuid Korea en Japan. Daar kunnen de Westerse landen een voorbeeld aan nemen, hoe je zoiets aanpakt in 20 jaren tijd.

    Putin heeft GIGA gewonnen na de ineenstorting na Gorbatsjov en de daarbij behorende verheerlijking van Gorbatsjov in het Westen.

    Kortom DZR...voor jou een geschift mens, voor mij een man op het geniale af als je spreekt over landsbelang handhaven en uitbreiden. En dat is zijn functie....

    Peter
  20. forum rang 8 het zwaard 14 februari 2022 11:33
    Met een Russische inval in Oekraïne wordt dus wel degelijk ernstig rekening gehouden. "Het meest waarschijnlijke is dan dat het om een beperkte invasie zal gaan", zegt Dick Zandee van het Clingendael Instituut.

    "Niet omdat Rusland niet in staat is om grootschalig aan te vallen en Oekraïne te bezetten. Maar de gevolgen daarvan zouden zijn dat Rusland het gebied daarna onder controle moet zien te houden. Dat vergt politiek, economisch en militair een enorme inspanning."

    Een beperkte inval in het oosten van Oekraïne is dan een plausibel scenario. Het is aan die grens dat er naar schatting zo'n 100.000 Russische militairen hebben verzameld, waaronder 60 gevechtsbataljons. Het Russische leger zou in dat scenario de gebieden Donetsk en Loegansk veroveren, twee regio's die al sinds 2014 deels onder controle staan van pro-Russische rebellen.
64.545 Posts
Pagina: «« 1 ... 155 156 157 158 159 ... 3228 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.858
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.483
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.059
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.825
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.475
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.867
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.040
Air France - KLM 1.024 34.410
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.578
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.611
AMG 965 126.874
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.631
Arcelor Mittal 2.025 318.823
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.208
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.331
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.799
ASML 1.762 78.053
ASR Nederland 18 4.183
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.830
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 04 juni

    1. Werkloosheid mei (Dld)
    2. Vacatures april (VS)
    3. Fabrieksorders april (VS)
  2. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht