Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

34,045
  • Verschill

    +0,005 +0,01%
  • Volume

    6.178.462 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 8809 8810 8811 8812 8813 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Marco1962 11 maart 2022 06:32
    quote:

    bp5ah schreef op 10 maart 2022 22:34:

    [...]
    Is toch van alle tijden ? Kwartje van Kok, Duizendje van Rutte. Wegenbelasting die vrij was voor een auto ouder dan 25 jaar, hebben ze nu 40 jaar van gemaakt. En zo kan je nog wel ff doorgaan.

    Dan moe'k nog heel wat kwartjes krijgen en die duizend heb ik ook nog niet gezien.

    Gewoon een zooitje gas/benzine voor gewone man niet meer te betalen.

    Meubelen/voedsel worden weer duurder.

    Voor die nog geen huis heeft, die zijn er niet of ze zijn niet te betalen.

    En dan nog verkondigen dat de koopkracht met 2.5% daalt, 7% komt eerder.
    Dat het van alle tijden is, klopt wel.
    Maar vergeet niet dat heel veel mensen/ huishoudens en bedrijven nu financieel uitgehold zijn door 2 jaar corona crisis.
    Die kunnen deze prijzen echt niet meer betalen met als gevolg dat ze onder de brug kunnen slapen.

    Is best wel wrang, dat er voor anderen van alles geregeld wordt en het eigen volk kan wachten tot juli.
    Kaag zit op haar groene potje terwijl een groot deel van het volk rijp is voor de voedselbank.
    Lekker het kan dus nog slechter dan Rutte namelijk Kaag als MP.
  2. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 11 maart 2022 07:18
    Even baggetaliseren

    Toen de benzine prijs 2 Euro was hoorde je niemand klagen, werd geaccepteerd. Nu 40 ct hoger en de wereld is te klein. 40cent x50liter( een tank)= 20 Euro. Ja dat is geld, maar dezelfde mensen kopen wel een nieuwe iPhone voor 1000Euro, daar kan je 50x de 20Euro extra van tanken= een heel jaar lang elke week ( de 2 Euro was geaccepteerd). Stel de telefoon aankoop een jaar uit. Kwestie van prioriteiten stellen.
    Ja, ik weet veel mensen kopen geen iPhone, belasting kan lager, Rutte z'n schuld.
    Kom maar op met jullie reacties
  3. forum rang 9 Ron-tron system 11 maart 2022 07:34
    quote:

    Ernie1966 zonder Bert schreef op 11 maart 2022 07:18:

    Even baggetaliseren

    Toen de benzine prijs 2 Euro was hoorde je niemand klagen, werd geaccepteerd. Nu 40 ct hoger en de wereld is te klein. 40cent x50liter( een tank)= 20 Euro. Ja dat is geld, maar dezelfde mensen kopen wel een nieuwe iPhone voor 1000Euro, daar kan je 50x de 20Euro extra van tanken= een heel jaar lang elke week ( de 2 Euro was geaccepteerd). Stel de telefoon aankoop een jaar uit. Kwestie van prioriteiten stellen.
    Ja, ik weet veel mensen kopen geen iPhone, belasting kan lager, Rutte z'n schuld.
    Kom maar op met jullie reacties
    Hoge benzineprijzen zijn tijdelijk.
    Binnen 12 maanden als we in een recessie zitten staat deze veel kans weer op 1,30-1,5eur/liter.
    De meesten krijgen een i phone via het werk of voor hun verjaardag van de vrouw of van hun kids dus daar kan je niet op uitsparen;)
    Je kan minder op restaurant gaan en als Shell belegger de 5gangen menu vervangen door 2 gangen en zo spaar je snel 200eur per week uit.
  4. forum rang 4 Rakker 11 maart 2022 07:36
    Ernie1966 zonder Bert: 'Kom maar op met jullie reacties

    Het gaat toch niet alleen over benzine? Het gaat vnl over de energierekening, En voor veel mensen is het een optelsom, én tanken én de energierekening.
  5. olieman 11 maart 2022 07:39
    quote:

    Arie Jan schreef op 10 maart 2022 23:16:

    [...] Het gewapende conflict in Syrië heeft tussen maart 2011 en maart 2021 meer dan 350.000 mensenlevens gekost, meldt de VN v. Onder de slachtoffers bevonden zich meer dan 27.000 kinderen. De meeste doden vielen in Aleppo (51.731), gevolgd door hoofdstad Damascus (47.483) en Idlib (33.271).25 sep. 2021

    NOS 1000 doden? Pfff … laat maar. Ben je 17 of zo?
    Rusland is pas bezig vanaf 2015 in Syrie. Dus kijk even na wie er voor die tijd bombardeerde. Vermoedelijk Amerika met onze NAVO die uitsluitend voor de verdedeging van Europa is opgericht. Kijk ook es wat er in Raqqa gebeurde en Mosoel. Niet alle schuld neer leggen bij de Russen. Maar oorlog blijft natuurlijk een lijdensweg die ik niemand gun. En volgens mij zaten de koppesnellers in Idlib.
  6. forum rang 10 voda 11 maart 2022 07:46
    Hyundai & Shell to develop EV & Hydrogen Future

    Strategic Research Institute
    Published on :
    11 Mar, 2022, 5:30 am

    Hyundai and Shell are embarking on a new collaboration to explore ways to offer lower carbon emissions products and services and to reduce emissions across their operations. The new agreement builds on the existing collaboration between the two companies and will draw on the companies’ expertise in electric vehicle charging, hydrogen, low carbon energy solutions and digital technology as potential opportunities for both companies to reduce carbon emissions.

    The partnership will mean Shell Recharge Solutions will become the Charge Point Operator and Mobility Service Provider (MSP) for Hyundai's premium brand, Genesis.

    Genesis drivers will be able to charge on-the-go, at home and at destinations with Shell. Initially focusing on the UK, Germany and Switzerland, the ambition is to grow the partnership throughout Europe.

    The partnership will also see Hyundai Motor provide fuel cell trucks and Shell offer hydrogen infrastructure for targeted fleet customers.

    The collaboration will also explore opportunities for Shell to supply renewable energy at Hyundai’s business facilities and global plants to help Hyundai meet its RE100 targets for renewable electricity.
  7. forum rang 7 boldie 11 maart 2022 07:53
    Je kan beter waterstof hebben dan elektrisch maar op 1 of andere manier komt toch niet echt lekker van de grond.
  8. forum rang 10 voda 11 maart 2022 07:54
    Milieudoelen goed voor bijna derde van bonus ceo Shell
    Door WOUTER VAN BERGEN EN THEO BESTEMAN

    Gisteren, 19:13
    in FINANCIEEL

    Een beetje pijnlijk leest hij wel, de paragraaf waarin de toezichthouders van Shell uiteenzetten waarom de ceo en cfo maar 49% krijgen van de langetermijnbonus die hen zou wachten als ze hun doelstellingen hadden gehaald. De olie- en gasreus mag over de afgelopen drie jaar hartstikke mooie prestaties hebben geleverd, de concurrentie deed het helaas toch beter op drie van de vier belangrijkste criteria waar de top op wordt afgerekend. Shell was vijfde als het ging om de groei van de operationele kasstroom, vierde in totale aandeelhoudersrendement en vijfde in gemiddeld rendement op kapitaal.

    Ben van Beurden krijgt €7,4 miljoen aan beloning over het afgelopen jaar. ANP/HH

    Ondanks de €7,4 miljoen die hij in totaal opstrijkt, moet dit een competitief ingestelde manager als Ben van Beurden niet lekker zitten. Ook al omdat dit betekent dat hij op geen van deze criteria bonusaandelen zal ontvangen. Op de vierde grote bonusknaller, de vrije kasstroom, die niet wordt afgezet tegen de prestaties van zijn rivalen, haalt hij wel ruim zijn doelstelling. Met dank aan de olieprijzen, komt die 37% boven het gestelde doel uit, wat Van Beurden voor €1,8 miljoen aan bonusaandelen oplevert.

    Energietransitie
    De beste score haalden Van Beurden en zijn vertrekkende cfo Jessica Uhl echter op doelstellingen rond Shells vorderingen op het gebied van de energietransitie. Van de maximumscore van 200% haalde Shell volgens de commissarissen 180% met zijn initiatieven om relatief minder CO2 uit te stoten. Hoewel het transitiedoel maar 10% meeweegt in de criteria voor de bonus, levert dat Van Beurden toch ruim een miljoen op.

    BEKIJK OOK:
    Lastige speurtocht naar alternatief voor Russische olie

    derIn de prestatieafhankelijke kortetermijnbonus sprokkelt Van Beurden via Shells inspanningen voor de energietransitie er nog een klein half miljoen bij. Ruim een zesde van €2,56 miljoen van dit bonusonderdeel heeft hij te danken aan Shells CO2-doelstellingen. Van de €5,3 miljoen aan prestatieafhankelijke bonussen die hij ontvangt komt zo ongeveer €1,5 van doelstellingen die met de energietransitie te maken hebben. Toevallig net het bedrag dat Van Beurden meer verdient dan een jaar geleden.

    Geen applaus
    Het is de vraag bij wie de top hiermee de handen op elkaar krijgt. Op rendement gerichte aandeelhouders hadden liever gezien dat Shell beter had gescoord op aandeelhoudersopbrengsten en zullen het wrang vinden dat Van Beurden het verlies op dat gebied in zijn bonus deels gecompenseerd zal zien door milieuprestaties.

    BEKIJK OOK:
    Shell-baas Van der Veer verbaast zich over Poetin: ’Hoe een karakter zover kan komen’

    Milieubewuste aandeelhouders zijn ook al niet enthousiast. Follow This stelde al dat de doelstellingen van Shell lang niet genoeg zijn om Parijs te halen. Met een klopje op de rug voor een prestatie die geen zoden aan de dijk zet, worden ook aan hun verlangens met deze bonus niet voldaan.

    www.telegraaf.nl/financieel/25483198/...
  9. forum rang 6 Candelll 11 maart 2022 08:00
    Brent crude futures traded near $109 per barrel on Friday and were on track for their biggest weekly drop since November, as investors weighed escalating bans on Russian oil against efforts to bring more supply to the market from other major producers. Having touched a 14-year high of $130.5 earlier this week in anticipation of Russian oil embargoes, crude prices reversed dramatically on indications that Europe would not join its allies in banning Russian oil and on potential supply additions from Iran, Venezuela and the UAE. Meanwhile, analysts warned that other members of OPEC+ will unlikely be able to fill the supply gaps from the oil ban against Russia, which is the second largest crude exporter and supplies about 3 million barrels a day of crude to Europe’s OECD countries. Geopolitical uncertainties also kept markets on edge after the first round of Russia-Ukraine talks failed
  10. forum rang 5 Hoppschwiiz 11 maart 2022 08:13
    quote:

    boldie schreef op 11 maart 2022 07:53:

    Je kan beter waterstof hebben dan elektrisch maar op 1 of andere manier komt toch niet echt lekker van de grond.
    Maar waar haal je die groene waterstof vandaan in de hoeveelheden die nodig zijn voor ons transport? Met name omdat we maar voor rond de 4% groene energie weten op te wekken van onze totaalbehoefte aan energie.

    In beide gevallen rijd je dus gewoon op fossiele energie. Met het verschil dat je onderweg ook nog veel energie verliest tijdens de productie van waterstof
  11. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 11 maart 2022 08:16
    quote:

    Ernie1966 zonder Bert schreef op 11 maart 2022 07:18:

    Even baggetaliseren

    Toen de benzine prijs 2 Euro was hoorde je niemand klagen, werd geaccepteerd. Nu 40 ct hoger en de wereld is te klein. 40cent x50liter( een tank)= 20 Euro. Ja dat is geld, maar dezelfde mensen kopen wel een nieuwe iPhone voor 1000Euro, daar kan je 50x de 20Euro extra van tanken= een heel jaar lang elke week ( de 2 Euro was geaccepteerd). Stel de telefoon aankoop een jaar uit. Kwestie van prioriteiten stellen.
    Ja, ik weet veel mensen kopen geen iPhone, belasting kan lager, Rutte z'n schuld.
    Kom maar op met jullie reacties
    Ik weiger een substantieel van mijn leven in de file te staan dus heb wonen en werken dicht bij elkaar gekozen. Scheelt héél veel stress over bijvoorbeeld zoiets als stijgende benzineprijzen. Goed voor het milieu ook.

    Best vreemd dat 100km van het werk wonen min of meer werd gesubsidieerd door de reiskostenvergoeding. Waarom zou een werkgever moeten betalen voor keuzes die een werknemers neemt?

    Als ik in een fancy pak op het werk wil verschijnen betaalt de baas ook niet mee.

    Een hoge benzineprijs zet mensen hopelijk aan het denken: moet ik echt 1000 km per week afleggen?
  12. forum rang 5 Hoppschwiiz 11 maart 2022 08:19
    quote:

    Marco1962 schreef op 11 maart 2022 06:32:

    [...]
    Dat het van alle tijden is, klopt wel.
    Maar vergeet niet dat heel veel mensen/ huishoudens en bedrijven nu financieel uitgehold zijn door 2 jaar corona crisis.
    Die kunnen deze prijzen echt niet meer betalen met als gevolg dat ze onder de brug kunnen slapen.

    Is best wel wrang, dat er voor anderen van alles geregeld wordt en het eigen volk kan wachten tot juli.
    Kaag zit op haar groene potje terwijl een groot deel van het volk rijp is voor de voedselbank.
    Lekker het kan dus nog slechter dan Rutte namelijk Kaag als MP.
    Huishoudens hebben in de Coronatijd juist enorm gespaard. Namelijk geen restaurant bezoek en geen vakanties. De huishoudens kunnen het prima aan. Voor het bedrijfsleven is het inderdaad een ander verhaal
    Edit: voor de allerlaagste inkomens heb je natuurlijk zeker gelijk. Die gaan nooit uit eten of met vakantie, maar moeten wel hun huis warm zien te houden
  13. FontNL 11 maart 2022 08:24
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 11 maart 2022 08:16:

    [...]

    Ik weiger een substantieel van mijn leven in de file te staan dus heb wonen en werken dicht bij elkaar gekozen. Scheelt héél veel stress over bijvoorbeeld zoiets als stijgende benzineprijzen. Goed voor het milieu ook.

    Best vreemd dat 100km van het werk wonen min of meer werd gesubsidieerd door de reiskostenvergoeding. Waarom zou een werkgever moeten betalen voor keuzes die een werknemers neemt?

    Als ik in een fancy pak op het werk wil verschijnen betaalt de baas ook niet mee.

    Een hoge benzineprijs zet mensen hopelijk aan het denken: moet ik echt 1000 km per week afleggen?
    Kan ik mij helemaal in vinden. Wel de wegenbelasting eraf, anders rij je minder kost het nog veel.
  14. forum rang 6 Arie Jan 11 maart 2022 08:26
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 11 maart 2022 08:16:

    [...]

    Ik weiger een substantieel van mijn leven in de file te staan dus heb wonen en werken dicht bij elkaar gekozen. Scheelt héél veel stress over bijvoorbeeld zoiets als stijgende benzineprijzen. Goed voor het milieu ook.

    Best vreemd dat 100km van het werk wonen min of meer werd gesubsidieerd door de reiskostenvergoeding. Waarom zou een werkgever moeten betalen voor keuzes die een werknemers neemt?

    Als ik in een fancy pak op het werk wil verschijnen betaalt de baas ook niet mee.

    Een hoge benzineprijs zet mensen hopelijk aan het denken: moet ik echt 1000 km per week afleggen?
    beetje kort door de bocht. Je woont niet altijd vrijwillig ergens. Te duur om in de stad te wonen. En je kan ook niet altijd beslissen waar je wilt werken. Banen voor lager opgeleiden moet je soms gewoon accepteren. Kinderen in andere stad. Bij je ex vrouw. Dicht bij je ouders wonen voor verzorging. Enz enz.
    Je kan goed zien op dit forum wie wat ouder is en wie wat jonger is.
    Levenservaring lijkt me toch met de jaren te komen.
  15. ArnoNieme 11 maart 2022 08:32
    quote:

    olieman schreef op 11 maart 2022 07:39:

    [...]
    Rusland is pas bezig vanaf 2015 in Syrie. Dus kijk even na wie er voor die tijd bombardeerde. Vermoedelijk Amerika met onze NAVO die uitsluitend voor de verdedeging van Europa is opgericht. .. Niet alle schuld neer leggen bij de Russen. Maar oorlog blijft natuurlijk een lijdensweg die ik niemand gun. ...
    Voor wat het waard is; dat zal niet in navo verband zijn geweest, eerder onder VN. Rusland (=Poetins clubje) lagen dwars in de Veiligheidsraad, die blauwe helmen kan inzetten, en zijn uiteindelijk zelf gaan ingrijpen. Russen zelf hebben geen schuld want er is m.i.geen sprake meer van zelfbeschikking van het volk; het zijn de autoritaire leiders die schuld dragen voor het leed. Zelfbeschikking en soevereiniteit is waar het Westen en sommige landen in het Azië gevoelig voor zijn en terecht. Rusland had ook met Oekraïne kunnen overleggen over de staatsrechtelijke invulling van de opstandige regio's en de Krim. Hebben wij ook gedaan met Aruba en Curaçao. In plaats daarvan kiezen ze voor oorlog en geweld. Wat mij betreft een streek die voor Poetin slecht mag aflopen. Na de machtswisseling in Rusland de pijlen richten op China's gedrag bij het onderdrukken van mensen!

  16. forum rang 6 Hendrik65 11 maart 2022 08:41
    quote:

    Carl 2-8 schreef op 11 maart 2022 07:34:

    [...]
    Hoge benzineprijzen zijn tijdelijk.
    Binnen 12 maanden als we in een recessie zitten staat deze veel kans weer op 1,30-1,5eur/liter.
    De meesten krijgen een i phone via het werk of voor hun verjaardag van de vrouw of van hun kids dus daar kan je niet op uitsparen;)
    Je kan minder op restaurant gaan en als Shell belegger de 5gangen menu vervangen door 2 gangen en zo spaar je snel 200eur per week uit.

    Stap over van het materiële naar belevenissen, herinneringen opbouwen. Aan stoffelijke goederen raak je snel gewend. Je geniet er vaak slechts een paar dagen oprecht van, daarna geraakt het genot ervan in de vergetelheid of frustreert het gekochte je zelfs. Uit eigen ervaring: ik bezit twee auto's, een relatief luxe (voor mijn doen) en een 'gewone'. Voor mijn levensgeluk maakt het niet uit in welke auto ik op weg ben van en naar mijn werk en vaak in de file bivakkeer. Ik voel me in beide auto's even sh.t. (Zou ik die luxe auto niet hebben aangeschaft, zou ik minder (hebben) hoeven te werken en minder files beleven. Tijdens die vrij gekomen uren zou ik iets kunnen gaan beleven, bijvoorbeeld wandelen of vrienden bezoeken of voor hen koken, wat mijn levensgeluk zou kunnen verhogen.)

    De twee mooiste momenten van een jachteigenaar: de aanschaf en de verkoop van het jacht.
  17. Odysseus 11 maart 2022 08:45
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 10 maart 2022 23:45:

    [...]

    Ah, ok , thx. Welnu, ik vermoed dat deze maatregel de EU niet héél hard in het hart zal treffen.
    Niet? Waar we moeten we dan nu onze Lada's kopen? We willen natuurlijk niet een West-Europese knock-off. ;)
  18. Odysseus 11 maart 2022 08:55
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 11 maart 2022 08:18:

    Azie heeft er niet veel zin in vandaag:

    www.investing.com/news/economy/stocks...

    Dank,
    Behoorlijke pessimistische blik:
    "At some stage you probably will pull back much more sharply, but at the moment there's still a bit of denial going on in markets."

    Geen favored status Rusland --> import heffingen? Nouja de handel wordt toch al bijna bevroren.
    Stripping Russia of its favored nation status paves the way for the United States and its allies to impose tariffs on a wide range of Russian goods, which would further ratchet up pressure on an economy that is already heading into a "deep recession."

    Verder:
    Expectations of tighter monetary policy were also fuelled by a hawkish tone from the European Central Bank, which said on Thursday it will stop bond-buying in the third quarter.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 8809 8810 8811 8812 8813 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht