Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BE Semiconductor Industries NL0012866412

Laatste koers (eur)

127,250
  • Verschill

    -3,150 -2,42%
  • Volume

    465.608 Gem. (3M) 502,7K
  • Bied

    127,000  
  • Laat

    127,800  
+ Toevoegen aan watchlist

Besi Semiconductor jaardraadje 2022

9.628 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 482 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Gadus morhua 15 maart 2022 16:13
    Hoop dat ie eindelijk door de 70 zal gaan vandaag.
    Bij een klein positief bericht vd onderhandelingen zal dat wel gebeuren denk ik.

    Of met dit nieuws:

    ''
    Door ABM Financial News
    op dinsdag 15 maart 2022

    (ABM FN-Dow Jones) Intel gaat 33 miljard euro, of 36 miljard dollar, investeren in de Europese halfgeleiderindustrie, inclusief een gloednieuwe fabriek in Duitsland, om gelijke tred te houden met de stijgende vraag naar halfgeleiders. Dit meldde de Amerikaanse chipreus dinsdag

    CEO Pat Gelsinger zei dinsdag dat Intel de stad Maagdenburg in Duitsland heeft gekozen om één van de grootste en meest geavanceerde productiefaciliteiten voor halfgeleiders op het Europese continent op te zetten. Het bedrijf doet 17 miljard euro als aanbetaling op die faciliteit.

    Het is de tweede miljardeninvestering die Intel in 2022 in een fabriek heeft aangekondigd. Eerder dit jaar koos het Ohio voor de bouw van een gloednieuwe chipfabriek van 20 miljard dollar die moet worden uitgebreid tot een site van 100 miljard dollar.

    Op langere termijn wil Intel in totaal tot 80 miljard euro in Europa investeren, inclusief onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in Frankrijk, evenals productiefaciliteiten in Ierland, Italië, Polen en Spanje .

    De bouw van twee nieuwe fabrieken op de Duitse site zal in de eerste helft van volgend jaar beginnen, en de productie zal naar verwachting in 2027 aanvangen, in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie, aldus Intel.''
  2. forum rang 6 Gadus morhua 15 maart 2022 16:51
    Het is een lange stijgende lijn omhoog vandaag.
    Dan zullen we goed in de plus eindigen is mijn idee.
    Of toch 'winstnemingen'? in de nahandel?
  3. forum rang 7 *voetnoot 15 maart 2022 17:14
    Intel investeert 33 miljard in Europese chipproductie

    (ABM FN-Dow Jones) Intel gaat 33 miljard euro, of 36 miljard dollar, investeren in de Europese halfgeleiderindustrie, inclusief een gloednieuwe fabriek in Duitsland, om gelijke tred te houden met de stijgende vraag naar halfgeleiders. Dit meldde de Amerikaanse chipreus dinsdag.

    CEO Pat Gelsinger zei dinsdag dat Intel de stad Maagdenburg in Duitsland heeft gekozen om één van de grootste en meest geavanceerde productiefaciliteiten voor halfgeleiders op het Europese continent op te zetten. Het bedrijf doet 17 miljard euro als aanbetaling op die faciliteit.

    Het is de tweede miljardeninvestering die Intel in 2022 in een fabriek heeft aangekondigd. Eerder dit jaar koos het Ohio voor de bouw van een gloednieuwe chipfabriek van 20 miljard dollar die moet worden uitgebreid tot een site van 100 miljard dollar.

    Op langere termijn wil Intel in totaal tot 80 miljard euro in Europa investeren, inclusief onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in Frankrijk, evenals productiefaciliteiten in Ierland, Italië, Polen en Spanje .

    De bouw van twee nieuwe fabrieken op de Duitse site zal in de eerste helft van volgend jaar beginnen, en de productie zal naar verwachting in 2027 aanvangen, in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie, aldus Intel.

    Bron: ABM Financial News
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 15 maart 2022 17:29
    Zou fijn zijn dat mensen in deze zware tijd een beetje tevreden zouden zijn. Dikke +3% is niet verkeerd.
    Zoals eerder gezegd: stabiliseren in deze shit tijd is een win!
    Verwacht geen wonderen nu.
  5. forum rang 5 nr36 15 maart 2022 20:18
    Chipproducenten ASMI en Besi deden goede zaken na het bericht dat Intel flink gaat investeren in productiefaciliteiten in Europa. Besi ging aan kop met een plus van 3,5 procent. ASMI won zo'n 2,5 procent.
  6. forum rang 5 nr36 16 maart 2022 03:42
    De Amerikaanse chipreus Intel bouwt een fabriek in Maagdenburg
    Het gaat om mogelijk de grootste naoorlogse investering in Duitsland
    Flinke overheidssubsidies moeten de kosten voor Intel drukken
    Gerben van der Marel en Sandra Olsthoorn
    Berlijn/Amsterdam
    De Amerikaanse chipfabrikant Intel heeft gekozen voor het Duitse Maagdenburg als standplaats voor zijn eerste megafabriek van Europa. Het betreft een van de grootste naoorlogse investeringen van een buitenlands bedrijf in Europa. Meerdere Europese lidstaten hebben geprobeerd de fabriek naar zich toe te trekken. Intel gaat uit van stevige overheidssubsidies om de kosten te drukken.
    De komst van de fabriek, waar volgens de nieuwste technologie de meest geavanceerde chips zullen worden gemaakt, past in de wens van de Europese Commissie om Europa minder afhankelijk te maken van andere landen voor de toelevering van chips. Met de vorige maand gepresenteerde Europese Chips Act zijn de mogelijkheden voor lidstaten om subsidies te geven sterk verruimd.
    Er is binnen Europa lang geconcurreerd om de gunst van Intel. Ook Nederland heeft zich bij het bedrijf gemeld om te bespreken of de fabriek hier kon worden gebouwd, vertelt Maurits Tichelman, vicepresident sales en marketing bij Intel, in een toelichting op de plannen van het bedrijf.
    Hoe concreet die gesprekken zijn geworden en waarom Nederland is afgevallen, wil hij niet zeggen. ‘Er spelen bij de keuze voor de plek van zo’n fabriek veel factoren mee. Deze kan bijvoorbeeld niet in de buurt van een luchthaven of treinrails komen. Maagdenburg voldeed aan alle operationele eisen.’
    De te bouwen megafabriek kost Intel €17 mrd en moet vanaf 2027 in productie zijn. Maar om de chips die er worden gemaakt in prijs concurrerend te laten zijn met die van de Intel-concurrenten TSMC uit Taiwan of Samsung uit Zuid-Korea verwacht het bedrijf wel flinke subsidies uit Duitsland en Europa. Dat moet de kosten voor Intel uiteindelijk drukken. ‘Er moet ten opzichte van de productiekosten in die landen een verschil worden overbrugd van 30% tot 50%’, aldus Tichelman.
    Gesprekken over de inbreng van publiek geld zijn nog gaande met de Europese Commissie en Duitsland. ‘De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium’, zegt Tichelman. ‘En het zijn gezonde gesprekken. Anders zouden we deze aankondiging ook niet doen.’ Als grootste economie van Europa kan Duitsland het diepst in de buidel tasten voor de subsidies aan het Amerikaanse bedrijf. Eerder wist Duitsland onder meer Nederland af te troeven met het binnenhalen van de fabriek van Tesla bij het vliegveld van Berlijn. De nieuwe Duitse regering wil van Duitsland een wereldwijde vestigingsplaats voor de halfgeleiderindustrie maken. Duitsland haalt met de investeringen van Intel tienduizenden banen naar de regio ten westen van Berlijn.
    In totaal investeert Intel de komende tien jaar €80 mrd in Europa. Naast de fabriek in Duitsland komt er een onderzoekscentrum in Frankrijk en wordt €12 mrd geïnvesteerd in een bestaande Intel-fabriek in Ierland, waar minder geavanceerde chips worden gemaakt. Daarnaast investeert Intel in productiefaciliteiten in Italië, Spanje en Polen en zegt het bedrijf samen te werken met Europese universiteiten, waaronder die in Delft.
    Intel heeft in het gebruik van de nieuwste technologie in zijn productieproces een inhaalslag te maken op grootmachten TSMC en Samsung. En het bedrijf zal in Maagdenburg net als zij halfgeleiders maken voor derden, iets wat het bedrijf nu nog niet doet. Met Intel zal in Europa ook voor het eerst voor massaproductie van chips gebruik worden gemaakt van de EUV-machines van het Nederlandse ASML.
    ASML-ceo Peter Wennink noemt de aankondiging van Intel ‘goed voor Europese economie en de strategische autonomie die Europa zoekt.’ Volgens Wennink staat de wereld aan het begin van een digitaliseringsslag en zal chiptechnologie ‘een fundament zijn onder veel van de oplossingen die we nodig hebben voor grote maatschappelijke uitdagingen’. Hij adviseert Europa wel om ook in oudere chiptechnologie te investeren.
    Het Europese streven om een peperdure fabriek met de allernieuwste chiptechnologie binnen te halen is niet onomstreden. Europa heeft vooralsnog geen bedrijven die producten maken waar dergelijke chips voor nodig zijn. De fabriek is dan ook geen antwoord op de huidige problemen van de belangrijke Europese auto-industrie om aan voldoende chips te komen. Toch zegt Tichelman van Intel te verwachten dat de auto-industrie op termijn een belangrijke klant van de fabriek kan worden omdat ook de technologie die daarin wordt gebruikt zich verder ontwikkelt.
  7. Wopke 16 maart 2022 08:52
    quote:

    groene appel schreef op 16 maart 2022 08:44:

    gaat een superdag worden :)
    Ja dat denk ik ook!
    Jammer voor mij heb gisteren verkocht
  8. forum rang 6 groene appel 16 maart 2022 09:19
    quote:

    Wopke schreef op 16 maart 2022 08:52:

    [...]

    Ja dat denk ik ook!
    Jammer voor mij heb gisteren verkocht
    vandaag omhoog maar een scheet ergens anders en we staan weer waar jij hebt verkocht, beurs blijft een jojo
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 16 maart 2022 09:46
    quote:

    groene appel schreef op 16 maart 2022 09:19:

    [...] vandaag omhoog maar een scheet ergens anders en we staan weer waar jij hebt verkocht, beurs blijft een jojo
    Als de FED maar vanavond niks verkeerd zegt. ;)
  10. [verwijderd] 16 maart 2022 10:52
    Dan zouden ze 0,75% renteverhoging moeten zeggen............0,50% of 0,25% is al in de koers
    verwerkt......

    Let op, Hybrid bonding (BESI!!)is goud waard, Intel gaat daar zeker gebruik van maken.

    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 16 maart 2022 09:46:

    [...]

    Als de FED maar vanavond niks verkeerd zegt. ;)
  11. forum rang 9 nine_inch_nerd 16 maart 2022 12:55
    quote:

    wilfredo schreef op 16 maart 2022 10:52:

    Dan zouden ze 0,75% renteverhoging moeten zeggen............0,50% of 0,25% is al in de koers
    verwerkt......
    ....

    [...]
    Klopt, maar ze moeten ook nog andere dingen zeggen en die zijn net sentiment-beïnvloedend. Dus goede 'brave' communicatie is gewenst.
  12. forum rang 7 A3aan 16 maart 2022 13:04
    Toch een aardig herstel in enkele dagen. Gaan we dan toch weer richting 80,00 euro?
  13. TonyW 16 maart 2022 14:04
    Mooi herstel in korte tijd inderdaad. Afgelopen week heeft ook laten zien dat volatiliteit wel aanhoudt.
    Om naar de 80+ te gaan, moet de weerstand wel eerst gebroken worden (77,88).

    M.i. ligt BESI er goed bij met veel ruimte naar boven! Bewegingen tussen 65 en 75 lijken voor komende tijd normaal.
9.628 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 482 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht