Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PROSUS NL0013654783

Laatste koers (eur)

33,980
  • Verschill

    +0,095 +0,28%
  • Volume

    263.799 Gem. (3M) 3,1M
  • Bied

    33,975  
  • Laat

    33,985  
+ Toevoegen aan watchlist

Prosus in 2022

8.888 Posts
Pagina: «« 1 ... 218 219 220 221 222 ... 445 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. W-Handelaar 1 juni 2022 15:31
    quote:

    Calendar schreef op 1 juni 2022 14:21:

    [...]

    Ik begrijp je redenatie wel maar ik probeer je in te laten zien dat je een denkfout maakt. 100% verlies heb je niet snel met aandelen. Bovendien kun je een eventueel herstel afwachten. Opties zijn beperkt houdbaar.
    Tja, ik begrijp jou ook wel. 100% aandelenverlies doet me trouwens meteen denken aan Fortis en SNS. En Baan van heel vroeger. Dus het kan wel maar is zeldzaam inderdaad.

    Maar ik kijk er toch van de andere kant tegenaan:
    Het te besteden bedrag is bij aandelen vele malen groter dan bij opties. Dus ook je risico (exposure). Wie Prosus een jaar geleden kocht voor zeg 80,- had natuurlijk beter die optieconstructie kunnen toepassen, dan was het verlies niet zo enorm groot geweest. Dat is de ene kant van het verhaal. Jij benadrukt de andere kant terecht ook: opties zijn inderdaad met een beperkte looptijd en daarin moet het gebeuren, en zo niet dan heb je pech. Misschien is een mix van onze beide ideeën wel het beste, dan kies je nooit de slechtste strategie.

    PS: die callspread heb ik inmiddels aangekocht
  2. forum rang 7 Hopper58 1 juni 2022 16:32
    Nou nou het gaat wel hard weer. Was die grote aankoop gisterenavond gedaan om eens goed te kunnen shorten? Of is dat flauwekul?
  3. Bert-Jan 1 juni 2022 16:37
    quote:

    Hopper58 schreef op 1 juni 2022 16:32:

    Nou nou het gaat wel hard weer. Was die grote aankoop gisterenavond gedaan om eens goed te kunnen shorten? Of is dat flauwekul?
    Nee denk het niet, de Amerikanen besloten de vrije val in te zetten na 'The Job Report' en Prosus reageert altijd wat heftiger dan de rest.
  4. Tuurlijk 1 juni 2022 16:40
    quote:

    Bert-Jan schreef op 1 juni 2022 16:37:

    [...]

    Nee denk het niet, de Amerikanen besloten de vrije val in te zetten na 'The Job Report' en Prosus reageert altijd wat heftiger dan de rest.
    Precies. Koers daalt momenteel meer op sentiment. De volumes zijn ook erg laag.
  5. forum rang 7 Hopper58 1 juni 2022 16:48
    In De Tijd:

    "Gezichtsherkenning stuurt Chinese gamers naar bed

    WIM DE PRETER
    Vandaag om 14:51

    De Chinese gamingreus Tencent wil gezichtsherkenningstechnologie gebruiken om te voorkomen dat minderjarigen tot diep in de nacht blijven gamen.

    Het bedrijf speelt met ‘Midnight Patrol’, zoals het nieuwe systeem heet, in op de strenge Chinese regelgeving. Minderjarigen mogen in het land niet gamen tussen 22 uur en 8 uur de volgende dag. De dagelijkse gametijd wordt beperkt tot anderhalf uur. Iedereen die online gamet, moet geïdentificeerd en geregistreerd worden, en seks, geweld en gokken in games zijn verboden.

    Het systeem van Tencent zal de gezichten van spelers scannen en vergelijken met de spelersinformatie in zijn database. Wie herkend wordt als minderjarige, zal worden geblokkeerd zodra de maximale speeltijd is overschreden, of wanneer hij 's avonds en 's nachts probeert te gamen.

    Tencent zou in een eerste fase de spelers van zowat 60 games screenen met gezichtsherkenning. Volgens de website Digital Trends is de ook bij ons erg populaire game 'League of Legends', van Tencent-dochter Riot Games, daar niet bij."
  6. forum rang 7 Hopper58 2 juni 2022 07:04
    Deze morgen in De Tijd:

    "Waarderingsimplosie doet holdings achterophinken

    SERGE MAMPAEY
    01 juni 2022 17:50

    Steeds meer private-equity-investeerders snijden stevig in de waarderingen van hun participaties. Dat heeft ook gevolgen voor de Belgische holdings die in niet-genoteerde bedrijven investeren. Ze presteren daardoor al even slechter dan de beurs.

    Fidelity, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, hakte zopas stevig in de waardering van zijn niet-genoteerde techparticipaties, blijkt uit data van de informatieleverancier Bloomberg. Onder meer de sociale nieuwssite Reddit (-35% in een maand), het betaalplatform Stripe (-13%) en TikTok-eigenaar Bytedance (-13%) kregen in de boeken een fors lagere prijs opgeplakt.

    'De fall-out daarvan kan slecht uitdraaien voor andere spelers met belangen in die bedrijven', waarschuwt het beurshuis Kepler Cheuvreux. 'De fondsbeheerders Sequoia, Andreessen Horowitz en Tiger Global participeren in een of meerdere van die ondernemingen. De drie horen bij Sofina's 20 partners waarmee de Belgische holding in private-equityfondsen investeert. Die tak maakt 46 procent van de intrinsieke waarde van Sofina uit.'

    Schermvullende weergave

    Kepler verlaagde de waardering van de private-equityfondsen in zijn model voor Sofina met een kwart, en raadt aan posities in de holding af te bouwen met een koersdoel van 210 euro. De koers van Sofina is dit jaar gehalveerd door de ramsj in groeiaandelen en de aanval van de shorter Fraser Perring, die de Indiase leerapp Byju's, een belangrijke participatie van Sofina, beticht van valsspelen.

    'Oververkocht'
    KBC Securities hakte woensdag het koersdoel voor Sofina bij van 380 naar 283 euro, maar behoudt het koopadvies. 'De waarderingen van sommige bedrijven in de portefeuille kunnen nog onder druk komen door de nervositeit op de markten, maar onze investeringsthesis blijft intact. Het aandeel is oververkocht', stellen de analisten Sharad Kumar en Michiel Declercq.

    Hun nieuwe koersdoel is premie- of kortingvrij. De analisten baseren zich daarvoor op recente rapporten van sectorgenoten als Softbanks Vision Fund, Prosus . 'Vergeet ook niet dat er positieve elementen zijn voor Sofina, zoals de wisselkoerswinsten op de dollarinvesteringen en de veerkracht van Europese private-equitywaarderingen.'

    KBC blijft positief over Byju’s, dat tegen de jongste transactie op 22 miljard dollar gewaardeerd werd en goed is voor 9,5 procent van Sofina. ‘De fundamenten voor het edtechbedrijf blijven volgens ons solide. Ook Prosus, dat 11 procent van Byju’s bezit, heeft de waardering trouwens niet aangepast.’

    Moodswing

    Ook het beurshuis Leleux AB bevestigt zijn kooprating voor Sofina. ‘Ook de beleggerspsychologie speelt een rol in de koerscrash', stelt analist Bram Vanhevel. ‘Er heeft een mood swing plaatsgevonden. De blootstelling aan snelgroeiende, niet-genoteerde bedrijven die tot voor kort geïnterpreteerd werd als een unieke opportuniteit en als dé reden om Sofina een premie toe te kennen, wordt nu gezien als een bron van onzekerheid die een korting rechtvaardigt.'

    Hetzelfde ziet Vanhevel bij Brederode . 'Die holding belegt 64 procent in niet-genoteerde activa. Dat doet Brederode niet zelf, maar via tientallen externe beheerders. Dat komt de transparantie niet ten goede. Bovendien bestaat een derde van het genoteerde deel uit techbedrijven als Samsung, Intel, Alphabet, Prosus en Alibaba.’ Brederode krijgt bij Leleux een ‘houden’-advies.

    'Het goede nieuws is dat de problemen bij Sofina en Brederode misschien de keerzijde zijn van een hernieuwde appreciatie voor transparante holdings als GBL', gaat Vanhevel verder. 'GBL zit voor drie vierde in beursgenoteerde activa. Er kan weinig twijfel bestaan over zijn nettoactiefwaarde. Daarom lijkt het ons niet onwaarschijnlijk dat GBL’s torenhoge korting van een derde de komende maanden wat verkleint.'

    D'Ieteren
    Bij KBC Securities hoort GBL tot de ‘top picks’, samen met D’Ieteren, waar de korting met 37 procent tegenover de intrinsieke waarde nog groter is. 'We hebben ons koersdoel voor D’Ieteren verhoogd van 190 naar 205 euro. De autobeglazingsdochter Belron is nog voorzichtig met haar prognoses, terwijl we geloven dat ze de hogere kosten makkelijk kan doorrekenen.’

    De holdings presteerden de voorbije maand 6,4 procentpunten slechter dan de EuroStoxx50-index, merkt KBC Securities op. De gemiddelde korting nam 0,7 procentpunt toe tot 18,5 procent. Al wisten de monoholdings, die maar in één bedrijf investeren, hun discount met 4,5 procentpunten te verminderen tot 24,1 procent. Dat komt omdat KBC Ancora dankzij de aankondiging van een superdividend een forse inhaalbeweging maakte tegenover zijn dochter KBC . Op goed nieuws volgt gelukkig nog altijd een gunstige koersreactie."
  7. biglion 2 juni 2022 10:39
    Ik heb nu een paar plukken gekocht.
    Dat programma van gezichtsherkenning voor minderjarigen, kan wel eens goed gewaardeerd gaan worden bij Tencent.
    Nu nog geen positieve reactie erop maar dat gaat denkelijk nog wel komen.

    Succes believers
    LK
  8. forum rang 7 Hopper58 2 juni 2022 10:46
    quote:

    biglion schreef op 2 juni 2022 10:39:

    Ik heb nu een paar plukken gekocht.
    Dat programma van gezichtsherkenning voor minderjarigen, kan wel eens goed gewaardeerd gaan worden bij Tencent.
    Nu nog geen positieve reactie erop maar dat gaat denkelijk nog wel komen.

    Succes believers
    LK
    Dat betekent wel dat ze iedereen controleren. Eng. Maar dat wisten we al van China.
  9. biglion 2 juni 2022 10:50
    quote:

    Hopper58 schreef op 2 juni 2022 10:46:

    [...]

    Dat betekent wel dat ze iedereen controleren. Eng. Maar dat wisten we al van China.
    >>>>>>>>>>>>>>

    Denk dat er geen land meer is waar dat niet gebeurd.
  10. [verwijderd] 2 juni 2022 12:00
    docs.google.com/spreadsheets/d/1wv0Vp...

    De oplettende kijker zal gezien hebben dat het model weer back to basics is (experimenten en ander gefröbel doe ik alleen nog in Excel).
    Het model blijft gewoon beschikbaar en zal eens per kwartaal, nadat Prosus zijn NAV model weer heeft ge-update, worden ververst.
  11. [verwijderd] 2 juni 2022 12:10
    quote:

    Hopper58 schreef op 2 juni 2022 07:04:

    Deze morgen in De Tijd:

    "Waarderingsimplosie doet holdings achterophinken

    SERGE MAMPAEY
    01 juni 2022 17:50

    Steeds meer private-equity-investeerders snijden stevig in de waarderingen van hun participaties. Dat heeft ook gevolgen voor de Belgische holdings die in niet-genoteerde bedrijven investeren. Ze presteren daardoor al even slechter dan de beurs.

    Zo zie je maar dat de korting die ik op de private investments losliet in mijn eigen fair value berekening best wel "realistisch" was.
    In het IW model gebruik ik nu de waarde van die investments zoals gerapporteerd door Prosus maar laat die waarde meebewegen met de Nasdaq Composite voor berekekening van de Prosus NAV. Wordt interessant om te zien wat Prosus per eind juni gaat rapporteren als waarde van zijn private investments. Het is wel zo dat Prosus de waarde rapporteert op basis van analisten en investeringsrondes.
  12. [verwijderd] 2 juni 2022 12:42
    quote:

    Hopper58 schreef op 1 juni 2022 16:48:

    In De Tijd:

    "Gezichtsherkenning stuurt Chinese gamers naar bed

    WIM DE PRETER
    Vandaag om 14:51

    Je zou er maar jong uit zien, kan je als 30-jarige niet gamen.
  13. forum rang 7 Hopper58 2 juni 2022 12:54
    quote:

    kassa! schreef op 2 juni 2022 12:42:

    [...]

    Je zou er maar jong uit zien, kan je als 30-jarige niet gamen.
    Zo werkt het niet denk ik. Op basis van je gezicht weten ze exact wie je bent. Al je gegevens. Op deze manier geven ze al punten aan de Chinezen i.v.m. gedrag in het verkeer etc. Indien slechte punten mag je bv. niet op reis gaan.
  14. [verwijderd] 2 juni 2022 13:20
    quote:

    Hopper58 schreef op 2 juni 2022 12:54:

    [...]

    Zo werkt het niet denk ik. Op basis van je gezicht weten ze exact wie je bent. Al je gegevens. Op deze manier geven ze al punten aan de Chinezen i.v.m. gedrag in het verkeer etc. Indien slechte punten mag je bv. niet op reis gaan.
    Ok, Big Brother is watching you is dan dus best wel ver in China.
  15. Tiger1 2 juni 2022 13:27
    quote:

    Hopper58 schreef op 1 juni 2022 16:48:

    In De Tijd:

    "Gezichtsherkenning stuurt Chinese gamers naar bed

    WIM DE PRETER
    Vandaag om 14:51

    De Chinese gamingreus Tencent wil gezichtsherkenningstechnologie gebruiken om te voorkomen dat minderjarigen tot diep in de nacht blijven gamen.

    Het bedrijf speelt met ‘Midnight Patrol’, zoals het nieuwe systeem heet, in op de strenge Chinese regelgeving. Minderjarigen mogen in het land niet gamen tussen 22 uur en 8 uur de volgende dag. De dagelijkse gametijd wordt beperkt tot anderhalf uur. Iedereen die online gamet, moet geïdentificeerd en geregistreerd worden, en seks, geweld en gokken in games zijn verboden.

    Het systeem van Tencent zal de gezichten van spelers scannen en vergelijken met de spelersinformatie in zijn database. Wie herkend wordt als minderjarige, zal worden geblokkeerd zodra de maximale speeltijd is overschreden, of wanneer hij 's avonds en 's nachts probeert te gamen.

    Tencent zou in een eerste fase de spelers van zowat 60 games screenen met gezichtsherkenning. Volgens de website Digital Trends is de ook bij ons erg populaire game 'League of Legends', van Tencent-dochter Riot Games, daar niet bij."
    Er moet gestudeerd worden door de minderjarigen i.p.v. tot stuk in de nacht te gamen.
    Zou men hier ook beter doen ;-)
  16. forum rang 7 Hopper58 2 juni 2022 14:02
    quote:

    biglion schreef op 2 juni 2022 10:50:

    [...]

    >>>>>>>>>>>>>>

    Denk dat er geen land meer is waar dat niet gebeurd.
    (Nog) Niet op deze manier biglion en ook niet voor deze doeleinden. Maar als ik kijk naar je vorige post zou het voor jou geen probleem zijn....
  17. forum rang 7 Hopper58 2 juni 2022 16:19
    Speciaal voor maarten030:

    "BERNSTEIN RESEARCH: Tesla "sell"
    Donnerstag, 02.06.22 10:17

    20220602 – NEW YORK (dpa-AFX Analyser) - Das US-Analysehaus Bernstein Research hat Tesla auf "Underperform" mit einem Kursziel von 450 US-Dollar belassen. Die Absatzdynamik bei Elektro- und Hybridfahrzeuge sowie bei Autoakkus habe im April wie erwartet nachgelassen und dürfte sich im Mai weiter abschwächen, schrieb Analyst Neil Beveridge in einer am Donnerstag vorliegenden Branchenstudie. Lockdown-Maßnahmen und Lieferkettenprobleme hätten zu einem Rückgang in Europa sowie einer deutlichen Wachstumsverlangsamung auf dem wichtigsten Markt China gesorgt. Dort gebe es aber schon Zeichen für eine Verbesserung der Lage aufgrund des möglichen Endes von Corona-Lockdowns. In China habe US-Hersteller Tesla im April hinter dem heimischen Konkurrenten BYD den höchsten Marktanteil verzeichnet. Es gebe zwar kurzfristig keine Gründe für eine unterdurchschnittliche Kursentwicklung, doch das Bewertungsniveau bereite ihm angesichts der zunehmenden Konkurrenz weiter Kopfzerbrechen, so Beveridge./gl/la Veröffentlichung der Original-Studie: 01.06.2022 / 14:52 / UTC
  18. forum rang 5 maarten030 2 juni 2022 20:31
    quote:

    Hopper58 schreef op 2 juni 2022 16:19:

    Speciaal voor maarten030:

    "BERNSTEIN RESEARCH: Tesla "sell"
    Donnerstag, 02.06.22 10:17

    20220602 – NEW YORK (dpa-AFX Analyser) - Das US-Analysehaus Bernstein Research hat Tesla auf "Underperform" mit einem Kursziel von 450 US-Dollar belassen. Die Absatzdynamik bei Elektro- und Hybridfahrzeuge sowie bei Autoakkus habe im April wie erwartet nachgelassen und dürfte sich im Mai weiter abschwächen, schrieb Analyst Neil Beveridge in einer am Donnerstag vorliegenden Branchenstudie. Lockdown-Maßnahmen und Lieferkettenprobleme hätten zu einem Rückgang in Europa sowie einer deutlichen Wachstumsverlangsamung auf dem wichtigsten Markt China gesorgt. Dort gebe es aber schon Zeichen für eine Verbesserung der Lage aufgrund des möglichen Endes von Corona-Lockdowns. In China habe US-Hersteller Tesla im April hinter dem heimischen Konkurrenten BYD den höchsten Marktanteil verzeichnet. Es gebe zwar kurzfristig keine Gründe für eine unterdurchschnittliche Kursentwicklung, doch das Bewertungsniveau bereite ihm angesichts der zunehmenden Konkurrenz weiter Kopfzerbrechen, so Beveridge./gl/la Veröffentlichung der Original-Studie: 01.06.2022 / 14:52 / UTC
    1 kwartaaltje matiger door China lockdown is al bekend. Misschien vangt de margegroei per auto dat verlies wel op. Bovendien heeft de zogenaamde “concurrentie” nog steeds geen winstgevende EV kunnen maken en met de hoge grondstofprijzen gaat ze dat ook voorlopig niet lukken (Tesla heeft zeer lange afspraken voor prijzen grondstof en bijna 30% marge per auto).

    Tesla gaat het grootste bedrijf ter wereld worden. Dit jaar 16 dollar winst per aandeel verwacht, 2023 rond de 30 en 2025 al enkele miljoenen auto’s per jaar en tegen die tijd ook 2-3 extra giga-fabrieken erbij. Robotaxi, menselijke robot etc nog als bonus.

    Analisten die het waarderen als een autobouwer snappen het potentieel en bedrijf niet.
  19. [verwijderd] 3 juni 2022 07:35
    HK dicht vandaag, jammer na zo'n mooie dag op WS.

    Omgerekend
    Tencent H$ 367,3
    Prosus € 47,44

    Bij die koers van Tencent past een Prosus koers van zeker €48.

    Vanmiddag banenrapport VS, dat kan alles weer op zijn kop zetten.

    Voor vandaag wordt mooi weer voorspeld, geniet ervan.
8.888 Posts
Pagina: «« 1 ... 218 219 220 221 222 ... 445 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Koersstijging Chinese tech-gigant Tencent (+25%) steunt aandeel Prosus

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 04 juni

    1. Werkloosheid mei (Dld)
    2. Vacatures april (VS)
    3. Fabrieksorders april (VS)
  2. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht