Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 482 483 484 485 486 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 A3aan 21 augustus 2022 17:00
    Mijn kinderen hebben pappa na gedaan en waren ook na 10 jaar volledig af betaald en bezitten mooie woning en wonen gratis.
  2. forum rang 6 jonas 21 augustus 2022 17:12
    A3aan

    Het is inderdaad iets dat mensen vergeten bij die hypotheek. Bij afsluiten krijg je wel een overzicht van die rentekosten over de looptijd, maar ja dan hebben de meeste mensen meer aan de kop.

    Nu is het nog ingewikkelder. Op zich ben ik voor jaarlijkse aflossing ongeacht de hoogte van de rente, maar nu met een nieuwe hypotheek van 3% en 8% inflatie denk ik toch meer laat die inflatie mijn schuld maar opvreten. Schulden maken is nu goed!

    De Grieken en Italianen kunnen het dus nu wij nationaal en persoonlijk ook aan de beurt. Kunnen we nooi bijpassen bij de EU gaan claimen, Nu nog bijpassende politici zoeken die het begrijpen.

    Groet, Jonas

    PS Het beste zou zijn ons voor te bereiden met een expert geheimteam op exit EU maar eerst nog even zelf meer schulden maken om niet voor andere landen te hoeven te betalen
  3. forum rang 7 A3aan 21 augustus 2022 18:06
    quote:

    jonas schreef op 21 augustus 2022 16:44:

    Prijzen voor water zullen ook wel omhoog gaan. Ga verhuizen naar appartement aan het water. Zit te denken aan waterpompje voor tuintje van 100 Meter vierkant. Die waterpompen wordt gouden business vooral als je installatie enzo erbij levert.

    Zag zo een pomp bij de Lidl voor ca E 50, maar ja dat in werking zetten en gedoe , is meer voor niet Jonaspersonen en die kosten voorrij E 60 en E 150 per uur.

    Groet, Jonas
    Mijn tuin eindigt aan een waterpartij en gedurende langdurige droge periodes hang ik een pomp (wel in een emmer om vuil/modder opzuigen te voorkomen) in de singel, een 1inch tuinslang eraan en die slang leg ik dan aan het begin van de tuin en op die manier wordt er zo'n 15 kuub per 24 uur in mijn tuin gepompt. Ik verleg die slang de volgende dag naar een ander punt. Mijn tuin ziet er nog heel groen uit op dit moment. Ik heb die pomp al jaren. Heeft geloof ik 65 gulden gekost. De 50 meter slang was toen rond 100 gulden. Dus zeker de moeite waard om een pomp aan te schaffen. Het uitrollen van de slang en aansluiten aan de pomp is in vijf minuten gepeipt.
  4. forum rang 6 jonas 21 augustus 2022 19:55
    A3aan nuttig advies en even als tussendoor, maar zo een pomp draait toch op elektriciteit? Aanschafkosten zie ik geen probleem in maar met 24 uur een elekriciteitszuiger is dan qua bezuiniging op water rekening tegenover hogere energierekening wel echt rendabel.

    In kern is het simpel en logisch: je tuin ligt aan het water en gebruikt geen leiding water maar doet reclycling van dat water in de sloot. Als we dat allemaal zouden doen met tuin aan het water zou het mogelijk goed zijn, Maar hoe zou het dan gaan met die toch al dure energierekening met die pomp? Gaat natuurlijk wel maar voor zeg 3 maanden per jaar.

    Groet, Jonas
  5. forum rang 6 jonas 21 augustus 2022 20:51
    Leuk onderwerp voor docteraal scriptie: äangifte college B&W van Utrecht om minder Marokkanen uitspraak Wilders"

    NPO was reuze enthousiast en niet geheel toevallig Nieuiwsuur ook al en er waren hoogleraren die meededen aan deze geplande aanval.

    Vragen voor de scriptieschrijver:

    Namens wie deed dat College het? Hoe zit het individuele verantwoordelijkheid? Hoe zag die aangifte er precies uit? Kan ieder college zonder persoonlijke verantwoordelijkheid zomaar aangifte doen en op grond waarvan was die Wildersaangifte.

    Dan justitie waarom waren ze ineens zo alert met zelfs voorgedrukte aangifte formulieren. Was hier geen sprake van uitlokking? En welke politici stuurde dit al dan niet direct aan.

    Dan de afloop na jarenlang gerechtelijk gedraaal. Hoe valt die uitspraak te rijmen met andere nieuwe gevallen?

    Mooi scriptie onderwerp of zelfs voor een promovenus.

    Zie je ongetwijfeld de rot in rechtstaat ten tijde van Rutte PvdA en CDA. Het gebruiken van het OM en Politie en rechtelijke macht voor politiek gewin.

    Groet, Jonas
  6. forum rang 10 rationeel 21 augustus 2022 21:07
    Voor The Great Reset moeten alle kleine ondernemers weg. Kabinet lanceert tweetrapsraket: door de lockdowns verdwijnt de eerste helft, door de opgepompte #energieprijzen deze winter de rest. Missie geslaagd. Daarom houdt kabinet gasveld Groningen dicht.
  7. forum rang 10 rationeel 21 augustus 2022 21:14
    frans weisglas
    @fransweisglas
    .
    Ongelofelijk:kabinet komt weer met rampzalige plan afschaffen vrije artsenkeuze.Alle macht aan zorgverzekeraars.Onbegrijpelijk 3 liberale ministers Rutte,Kuipers, Helder hiermee durven te komen.Retweet als u het met mij eens bent. ( bron bericht :
    @volkskrant

    @medischcontact
  8. forum rang 10 rationeel 21 augustus 2022 21:26

    Welke democratie? Pepijn van Houwelingen krijgt antwoord van kabinet: 'Het WEF wil niet dat we deze info delen'
    r.testifier.nl/Acbs8526SDKI/resizing_...

    Het is ongelooflijk. Pepijn van Houwelingen wilde graag van het kabinet wat informatie over en van het World Economic Forum en de samenwerking van die organisatie met onze eigen regering. Het antwoord daarop van Rutte IV? Nee, die informatie gaan we niet delen. Want het WEF wil dat niet.

    Een verbijsterde Pepijn van Houwelingen deelt antwoorden van de regering op vragen die hij gesteld heeft inzake de banden van het kabinet met het WEF. Maar het kabinet weigert alle medewerking. De redenering? Het WEF wil niet dat dit soort informatie gedeeld wordt buitenstaanders - blijkbaar ook niet als die zogenaamde buitenstaanders gekozen volksvertegenwoordigers zijn.
  9. GRKS 21 augustus 2022 21:49
    quote:

    rene l schreef op 21 augustus 2022 15:42:

    [...]

    Maar ben jij wel zo slim luchtschip of hou je je van de domme.

    De Grieken hebben geen geld geleend, ze hebben dit van de ECB gekregen, via donaties die bekostigd zijn met onze afdrachten aan Brussel.

    Het is gewoon gehaald via buitensporige belastingheffingen bij de burgers van de landen die netto betaler zijn.

    En waarom denk je dat de Eurofielen de rente negatief gezet hebben waardoor wij geen rente of zelfs een negatieve rente krijgen op onze spaartegoeden.
    De Grieken lenen tegen een negatieve rente en krijgen hierdoor zelfs geld toe.

    Maar weet je waar al dit geld naar toe gaat, niet verder vertellen, het gaat naar Goldman Sachs.
    Goldman Sachs heeft namelijk de Grieken "geholpen" om ze onze valse voorwendselen de EU in te loodsen, en dit via een wurgcontract waaraan ze zeer veel geld verdiend hebben.
    Niet verder vertellen want je moet geen slapende honden wakker maken, maar de Grieken zijn nog steeds bezig om Goldman Sachs af te betalen.

    Goldman Sachs is namelijk heilig, volgens eigen zeggen doen ze namelijk het werk van God.
    Niemand durft deze gasten aan te pakken, o.a. hun zijn het kwaad op de wereld.
    Boeven zijn het, ze bedonderen zelfs hun eigen klanten en verkopen ze zelfs rollen wc papier bedrukt met Dollars.
    Hun wanen zich onschendbaar.

    Beter was het geweest om indertijd Griekenland voor de zoveelste keer failliet te verklaren en ze hun de Drachmes terug te geven.
    Deze hadden ze dan kunnen afwaarderen waardoor de handel weer op gang kwam.

    De Euro is zo failliet als de pest, het is niks anders dan een mislukte munt.
    Ik ben het eens met jou, ik wil alleen toelichten dat het ECB geld was absoluut niet gratis. In ruil daarvoor moest Griekenland alle belangrijke en winstgevende staats ondernemingen b.v. vliegvelden, tol wegen, havens en veel meer, aan buitenlandse bedrijven overhandigen. Zo hebben Griekeland economisch nog zwakker gemaakt.
  10. [verwijderd] 21 augustus 2022 21:58
    quote:

    rationeel schreef op 21 augustus 2022 21:07:

    Voor The Great Reset moeten alle kleine ondernemers weg. Kabinet lanceert tweetrapsraket: door de lockdowns verdwijnt de eerste helft, door de opgepompte #energieprijzen deze winter de rest. Missie geslaagd. Daarom houdt kabinet gasveld Groningen dicht.
    Tja, die Baudet.... (deze tweet van onze rat stamt van hem).
  11. forum rang 7 A3aan 21 augustus 2022 22:07
    quote:

    jonas schreef op 21 augustus 2022 19:55:

    A3aan nuttig advies en even als tussendoor, maar zo een pomp draait toch op elektriciteit? Aanschafkosten zie ik geen probleem in maar met 24 uur een elekriciteitszuiger is dan qua bezuiniging op water rekening tegenover hogere energierekening wel echt rendabel.

    In kern is het simpel en logisch: je tuin ligt aan het water en gebruikt geen leiding water maar doet reclycling van dat water in de sloot. Als we dat allemaal zouden doen met tuin aan het water zou het mogelijk goed zijn, Maar hoe zou het dan gaan met die toch al dure energierekening met die pomp? Gaat natuurlijk wel maar voor zeg 3 maanden per jaar.

    Groet, Jonas
    Duur! Wel nee joh. Die pomp draait misschien 14 dagen per jaar. Ik heb mijn pomp pas vorige week dit jaar voor het eerst aangezet toen het gras een beetje geel werd door de tropische temperatuur. Die pomp gebruikt 85W per uur, dus in 24 uur ben je ongeveer 2 kW kwijt of wel bij huidige tarief van pakweg 50 cent 1 euro per dag. Nieuwe plantjes moeten kopen is duurder. Mij kost het aan elektriciteit niets. Ik heb zonnepanelen met surplus per jaar. Mijn tuin is bij elkaar met voortuin zo'n 750 mtr2 en dan is 15 kuub water per etmaal echt wel genoeg om alle planten en grasmat nat te houden..
  12. forum rang 6 jonas 21 augustus 2022 22:11
    Als dit waar is dan is dit een ongelofelijke minachting van het volk en de Tweede Kamer. Regering geeft geld aan WEF een forum van klimaat drammers en miljardairs met privévliegtuig en gaat daar allerlei bindingen rmee aan en weigert dat uit te leggen?

    Inderdaad: waar is de democratie gebleven?

    Ben geen forum aanhanger maar dit is bij de wilde konijnen af: een kabinet dat totaal de ongewenste Kamervragen negeert!

    Schandalig!

    Waar is die nieuwe transparante bestuurscultuur van Kaag toch? Heeft iemand die ooit gezien?

    Groet, Jonas
  13. forum rang 6 izdp 22 augustus 2022 00:15
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 20 augustus 2022 15:42:

    [...]
    Gewoon eerlijk, en recht voor z'n raap.
    Iets waar dit land nu meer dan ooit behoefte aan heeft.
    Haga en eerlijk?
    Voor mij raak je steeds verder van de wijs.
  14. forum rang 6 izdp 22 augustus 2022 00:20
    quote:

    JP Samosa schreef op 20 augustus 2022 19:27:

    [...]

    V d Plas, toch een beetje type Rita Verdonk ( maar gewicht iger….)

    Ik zie Plasterk ( als minister nogal hulpeloos) de laatste tijd alleen maar zinnige dingen schrijven. Daar kan Kuiken nog veel van leren… misschien wil Ronald als lijstduwer strax op de lijst van Omtzigt ,Mona Keijser en vdPlas….
    Plasterk en zinnige dingen schrijven???
    Ik zie die juist de meest onzinnige dingen schrijven met valse voorstellingen.
    Maar ik nodig je graag uit om linkjes te geven van in jouw ogen zinnigheid van Plasterk.
    Zou fijn zijn als die weer bij zinnen is gekomen ;-)
  15. forum rang 6 izdp 22 augustus 2022 00:30
    quote:

    jowi schreef op 20 augustus 2022 20:42:

    [...]

    Klopt DZR

    Het was Blok van de VVD die in het buitenland leurde voor investeringen van exploitatie van onze huurwoningen.
    En het waren weer andere VVD ministers die de PFAS norm dusdanig hadden bepaald dat de gehele nieuw bouw ed
    stil lag. Het waren de kabinetten Rutte die de stikstofproblematiek met lapmiddelen bestreden. Resultaat: een enorme schaarste van woningen koop/huur wat o.a. ook heeft bijgedragen aan de hoge huur- en verkoopprijzen.
    En welke minister heeft de afgelopen jaren gesleuteld aan de leencapaciteit ? Meer lenen, hogere hypotheken is prijsopdrijvend.

    Klopt dus. Niet Rutte maar vele VVDérs zijn verantwoordelijk voor de schaarste en dus indirect verantwoordelijk
    voor het opdrijven van de prijzen.

    Nu gaat diezelfde VVD trucjes verzinnen om extra belasting te gaan heffen over die opgedreven prijzen.
    Smoes> vermogensongelijkheid aanpakken.
    En wie waren het die de stikstofproblematiek van de veehouderij, die al speelde eindjaren '70, aanpakten door de sluizen te laten openstaan en dweilen hanteerden, zodat het letterlijk en figuurlijk, gierend uit de klauw is gelopen?

    Dit kabinet tracht het tenminste aan te pakken en zit met een gore erfenis opgescheept.
    Wie de veehouderij verdedigt kent zijn zaakjes echt niet.
  16. forum rang 6 izdp 22 augustus 2022 00:35
    quote:

    rationeel schreef op 21 augustus 2022 00:37:

    Niels Delbaere
    @DelbaereNiels

    We leven in een wereld waar 'n kind zich niet meer mag verkleden in een indiaan, maar een volwassen man wel als een vrouw.
    Waarom citeer je iemand die liegt?
  17. forum rang 6 izdp 22 augustus 2022 00:36
    quote:

    rationeel schreef op 21 augustus 2022 01:04:

    Matt Gubba
    @MattGubba

    I'm seriously considering financing/setting up a not-for-profit organisation to oppose the WEF.

    Key objectives would be lobbying AGAINST their 2030 agenda & doing everything possible to torpedo The Great Reset.

    Pls like/RT if you'd support this.

    If there's enough, I'll do it.
    LOL, is die al uit de luiers?
  18. forum rang 6 izdp 22 augustus 2022 00:38
    quote:

    objectief schreef op 21 augustus 2022 10:08:

    [...]

    Rutte en de ECB zijn 2 handen op een buik; mede door Rutte doet de ECB dit en dus is het wel degelijk zijn verdienste.
    Eh, eh, je schaart je nu onder de complotdenkers.
    Wat een stupide opmerking van je.
  19. forum rang 4 Tippie 22 augustus 2022 00:40
    quote:

    jonas schreef op 21 augustus 2022 22:11:

    Als dit waar is dan is dit een ongelofelijke minachting van het volk en de Tweede Kamer. Regering geeft geld aan WEF een forum van klimaat drammers en miljardairs met privévliegtuig en gaat daar allerlei bindingen rmee aan en weigert dat uit te leggen?

    Inderdaad: waar is de democratie gebleven?

    Ben geen forum aanhanger maar dit is bij de wilde konijnen af: een kabinet dat totaal de ongewenste Kamervragen negeert!

    Schandalig!

    Waar is die nieuwe transparante bestuurscultuur van Kaag toch? Heeft iemand die ooit gezien?

    Groet, Jonas
    Kaag ? Je bedoelt toch niet dat arrogante, domme mevrouwtje dat niks snapt van geld en een minachting heeft voor gewone NL mensen ? Ja, die bedoel je wel. Nou dat vrouwtje is goed bezig om NL naar de knoppen te helpen.
    In 2040 wonen er in NL alleen nog asielzoekers, criminelen en islamieten en uiteraard Kaag, Jetten en Rutte.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 482 483 484 485 486 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.294
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.601
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.001
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.557
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.181
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.781
Agfa-Gevaert 13 1.869
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.370
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.697
Allfunds Group 3 1.224
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.769
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.418
AMG 965 126.334
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.177
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.728
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.156
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.295
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.736
ASML 1.762 77.303
ASR Nederland 18 4.138
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht