Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

JUST EAT TAKEAWAY NL0012015705

Laatste koers (eur)

13,975
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    1.643.771 Gem. (3M) 2,4M
  • Bied

    13,850  
  • Laat

    14,090  
+ Toevoegen aan watchlist

Just Eat Takeaway 2022!!!!!!!!

73.764 Posts
Pagina: «« 1 ... 2516 2517 2518 2519 2520 ... 3689 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jong Belegen 22 augustus 2022 13:30
    quote:

    B. Legger schreef op 22 augustus 2022 13:15:

    [...]

    Tja, je kunt de verkoop positief en negatief uitleggen. Morningstar doet dat positief.

    Als kritisch kijkt kun je ook zeggen:
    - Deelneming iFOOD was eerder gewaardeerd op 4 miljard, nu krijg je 1.5 (ex de 300M, zie weinig kans op het halen van enige vorm van performance in deze branche de komende maanden). Dat voelt alsof je als particulier gedwongen verlies neemt omdat je hebt belegd met geld dat je toch niet kon missen, in de huidige markt assets verkopen is geld verbranden.

    - Het niet meer aan de orde zijn van herfinancieringszorgen ziet wederom op het voorgaande punt (kennelijk was er dus noodzaak om liquiditeiten vrij te maken).

    - Na het verlaten van verschillende markten en nu de verkoop van iFood kun je omschrijven als "focus op de belangrijkste markten" terwijl schaalvergroting toch de sleutel tot winstgevendheid was? De markten waarin JET straks actief is zijn reeds uitgemolken, restaurants trekken de huidige fee al nauwelijks. Enkel in grote steden zijn restaurants nog aangesloten, omdat ze niet anders kunnen. In feite heeft JET nu een substantieel deel van de omzet geëlimineerd, wat op korte termijn inderdaad tot minder verlies gaat leiden (logisch als je voor iedere euro omzet een x aantal cent verlies leidt).

    Ik zie echter niet hoe ze in deze branche en met de strategie die nu is ingezet binnen 5 jaar vrije kasstromen gaan genereren, waar JET de benodigde winstgroei met een lagere omzet vandaan wil toveren is mij een raadsel
    Mijn hemel, wat een hoop onzin pen je hier neer!

    nu krijg je 1.5 (ex de 300M, zie weinig kans op het halen van enige vorm van performance in deze branche de komende maanden)

    Je weet helemaal niet wat die performance afspraken zijn, want die zijn niet bekend gemaakt. Goede kans dat het om order or GTV-groei gaat en als er iets is wat iFood telkens haalt, is het dat wel.

    Na het verlaten van verschillende markten en nu de verkoop van iFood kun je omschrijven als "focus op de belangrijkste markten" terwijl schaalvergroting toch de sleutel tot winstgevendheid was?

    Nee, het gaat om de grootste zijn binnen een land. Je hoeft niet de hele wereld te bezitten om geld te verdienen, je moet de nummer 1 of 2 in een specifiek land (of specifieke landen) zijn. Dat is dus precies waar nu op ingezet wordt.

    De markten waarin JET straks actief is zijn reeds uitgemolken, restaurants trekken de huidige fee al nauwelijks. Enkel in grote steden zijn restaurants nog aangesloten, omdat ze niet anders kunnen.

    Nog meer onzin, ondanks verhoging van de fees, zijn er nauwelijks restaurants vertrokken. Ik check af en toe het aantal beschikbare opties in mijn omgeving in de app en dat is de afgelopen maand stabiel gebleven. Dit zuig je dus uit je duim.

    De markten zijn ook nog lang niet "uitgemolken", omdat er nog steeds veel (vooral oudere) mensen zijn die nooit bestellen. Met de jaren kan dat dus verschuiven en kan het aantal klanten (lees: mensen die eten bestellen) nog fors oplopen.

    Ik zie echter niet hoe ze in deze branche en met de strategie die nu is ingezet binnen 5 jaar vrije kasstromen gaan genereren, waar JET de benodigde winstgroei met een lagere omzet vandaan wil toveren is mij een raadsel

    Je hoeft enkel naar Nederland, Canada en Duitsland te kijken om te zien hoe dat gaat werken. En JET is niet de enige, ook DHER en UE draaien positief in sommige markten.

    Maar verder bedankt voor je nuttige bijdrage met werkelijk geen één zin die hout snijdt.
  2. Forza 22 augustus 2022 13:30
    Vreemd koersverloop. Vrijdag tikken we de 24 aan en nu staan we weer op 19,30….
    Alsof er geen nieuws was vrijdag.
    Afijn, ik heb mijn aandelen die ik vrijdag (te vroeg) verkocht heb weer terug, een paar euro’s goedkoper. De remmen mogen weer los.
  3. forum rang 7 DeWalt 22 augustus 2022 13:30
    quote:

    Dupont schreef op 22 augustus 2022 13:29:

    Of Grubhub kopen voor 6,4 miljard euro. Benieuwd hoeveel er daar nog van gaat overschieten..
    EUR4,8mrd is de aanschafprijs van Grubhub (geheel betaald door een aandelenuitgifte op ~65 euro)

    Nu echt weg.
  4. [verwijderd] 22 augustus 2022 13:37
    quote:

    Jong Belegen schreef op 22 augustus 2022 13:30:

    [...]

    Je weet helemaal niet wat die performance afspraken zijn, want die zijn niet bekend gemaakt. Goede kans dat het om order or GTV-groei gaat en als er iets is wat iFood telkens haalt, is het dat wel.

    Prosus weet wel wat de performance afspraken zijn

    Shareholders are advised that Prosus N.V. (Prosus) has entered into an agreement through its affiliate MIH Movile Holdings B.V. (Movile) to acquire the remaining 33.3% stake in iFood Holdings B.V. (iFood) and IF-JE Holdings B.V., from minority shareholder Just Eat Holding Limited (Just Eat) for €1.5bn in cash, plus a contingent consideration of up to a maximum of €300m in cash. The contingent consideration may become payable if the food delivery sector re-rates on a GMV and Gross Profit multiple basis over the next twelve months. This acquisition consists of the sale by Just Eat of shares representing 33.3% of each of iFood and IF-JE Holdings B.V., which together own the iFood business. As part of the transaction, Just Eat will also acquire, for no additional consideration, IF-JE Holdings B.V.’s 49% interest in El Cocinero a Cuerda S.A., a company incorporated under the laws of Spain.
  5. forum rang 6 Eagle1959 22 augustus 2022 13:38
    Vandaag ook wat te vroeg ingestapt. Met zoveel shortposities weet je hoe de hazen uiteindelijk lopen. We gaan de komende 3 jaar niet failliet en er komt ook geen emissie. Ook weet je dat er straks 10,- per aandeel cash in het bedrijf zit. Volgend jaar adjusted Ebidta positief voor het hele concern. Oplossing Feecap probleempjes , BOA en Amazon betekenen groei en ebidta positief op middellange termijn voor Gruphub. Het thuisbezorgen wordt in de toekomst heel normaal en met webwinkels (andere sectoren) die verder zijn in dat proces is dat al heel duidelijk. Wie nu bij de top hoort wordt een wereldspeler en de kansen daarvoor zijn groot voor JET. Zijn die 15 a 16% shortsers een kans of een probleem? Je wordt door het onverklaarbare koersgedrag soms wat depressief, maar bedenk dat deze jongens eens moeten kopen. Van 24,- vrijdag naar 19,30 nu is alweer 20% eraf en waar eindigt het? Het kan wel weer naar 18,- gaan, maar bedenk dat wij meer tijd hebben dan de hedgefondsen, zij moeten eens terugkopen. Dus rustig blijven, dit kost nu even geld, maar bij de volgende opleving kan het heel hard gaan. En kun je daar niet tegen, dan uit JET zou ik zeggen.
  6. Diederik 22 augustus 2022 13:40
    Hahaha wat mooi en maar huilen iedereen gewoon is ff wachten wie weet wat er komt deze week , kijk per week/maand niet per uur
  7. forum rang 5 Hoppschwiiz 22 augustus 2022 13:42
    quote:

    Lapswans schreef op 22 augustus 2022 13:00:

    [...]

    Het is toch te bizar voor woorden? Hoe gemakkelijk de koers neerwaarts gaat, en hoeveel moeite het heeft om te stijgen. Maanden kijken we uit naar het nieuws dat iFood wordt verkocht want dan..... En zie nu, er is welgeteld EUR 3 bij de koers gekomen. Niet eens het bedrag wat de iFood deal aan waarde toevoegt....
    Inderdaad stof om eens even bij stil te staan. Misschien is het JET verhaal toch niet zo rooskleurig als hier op het forum vaak wordt voorgespiegeld. Zou de toekomstige cashflow toch niet zo enorm toenemen? Valide vraag, gezien de enorme concurrentie, hogere energie/grondstoffenprijzen, lagere economische groei. Zou de bulk van de klanten met een x-maal hogere energierekening nog even enthousiast via JET hun voer vanaf de bank blijven bestellen?

    En aan de andere kant stemt de renteontwikkeling ook niet vrolijk voor bedrijven die geen winst maken en geen dividend uitkeren. Kortom: voor de handige traders met een gelukkige hand een geweldig aandeel. Hoe meer en hoe groter de fluctuaties, hoe beter
  8. gied 22 augustus 2022 13:43
    quote:

    UpandDown schreef op 22 augustus 2022 12:20:

    [...]

    En waarom de handdoek in de ring gegooid bij eindelijk goed nieuws?
    Kijk naar de koers en probeer mij dan eens uit te leggen wat deze zou doen wanneer er nu nog eens wat slecht nieuws komt? Of dacht je dat er nu alleen nog maar positief nieuws zal komen?

    Peptalk zoals eerder al geschreven.
  9. forum rang 4 Anna91 22 augustus 2022 13:45
    quote:

    Eagle1959 schreef op 22 augustus 2022 13:38:

    Vandaag ook wat te vroeg ingestapt. Met zoveel shortposities weet je hoe de hazen uiteindelijk lopen. We gaan de komende 3 jaar niet failliet en er komt ook geen emissie. Ook weet je dat er straks 10,- per aandeel cash in het bedrijf zit. Volgend jaar adjusted Ebidta positief voor het hele concern. Oplossing Feecap probleempjes , BOA en Amazon betekenen groei en ebidta positief op middellange termijn voor Gruphub. Het thuisbezorgen wordt in de toekomst heel normaal en met webwinkels (andere sectoren) die verder zijn in dat proces is dat al heel duidelijk. Wie nu bij de top hoort wordt een wereldspeler en de kansen daarvoor zijn groot voor JET. Zijn die 15 a 16% shortsers een kans of een probleem? Je wordt door het onverklaarbare koersgedrag soms wat depressief, maar bedenk dat deze jongens eens moeten kopen. Van 24,- vrijdag naar 19,30 nu is alweer 20% eraf en waar eindigt het? Het kan wel weer naar 18,- gaan, maar bedenk dat wij meer tijd hebben dan de hedgefondsen, zij moeten eens terugkopen. Dus rustig blijven, dit kost nu even geld, maar bij de volgende opleving kan het heel hard gaan. En kun je daar niet tegen, dan uit JET zou ik zeggen.
    Goed verwoord. Eens.
  10. forum rang 4 UpandDown 22 augustus 2022 13:51
    quote:

    gied schreef op 22 augustus 2022 13:43:

    [...]

    Kijk naar de koers en probeer mij dan eens uit te leggen wat deze zou doen wanneer er nu nog eens wat slecht nieuws komt? Of dacht je dat er nu alleen nog maar positief nieuws zal komen?

    Peptalk zoals eerder al geschreven.
    de vraag was:

    En waarom de handdoek in de ring gegooid bij eindelijk goed nieuws?
  11. forum rang 4 Kleine hap 22 augustus 2022 13:51
    Ik heb echt bewondering voor die genige die elke dag kopen
    en verkopen voor een paar euro te verdienen.
    Dankjewel !
  12. gied 22 augustus 2022 13:56
    quote:

    UpandDown schreef op 22 augustus 2022 13:51:

    [...]

    de vraag was:

    En waarom de handdoek in de ring gegooid bij eindelijk goed nieuws?
    Hoogste koers in drie maanden trok mij over de streep om toch uit te stappen. En gelijk had ik (zeker tot nu toe).
  13. forum rang 4 Wildboy11 22 augustus 2022 14:00
    quote:

    TegenBeterWetenIn schreef op 22 augustus 2022 13:54:

    Kijk maar weer naar de peers...
    Er zitten bijna geen particulieren beleggers op de beurs met redelijke rendementen, echte winnaars pochen niet met hun verdiensten.
  14. forum rang 4 UpandDown 22 augustus 2022 14:01
    quote:

    gied schreef op 22 augustus 2022 13:56:

    [...]

    Hoogste koers in drie maanden trok mij over de streep om toch uit te stappen. En gelijk had ik (zeker tot nu toe).
    Ok duidelijk. Dank je wel voor jouw antwoord.
73.764 Posts
Pagina: «« 1 ... 2516 2517 2518 2519 2520 ... 3689 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht