Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Forum Telenet geopend

1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 78 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Alexanderr 16 maart 2023 20:37
    Vanuit de Tijd:

    Speculatie over lot van Telenet
    Vandaag om 19:29
    Na een vroege koersopstoot bleef het aandeel van de kabel- en telecomgroep Telenet donderdag een hele dag geschorst. Terwijl het bedrijf zich in stilte hult, stijgt de speculatie: doet grootaandeelhouder Liberty Global een bod?

    10 procent, zoveel veerde het aandeel Telenet donderdagochtend plots op, schijnbaar vanuit het niets. De beurswaakhond FSMA was er als de kippen bij om de koers op te schorten, in afwachting van communicatie. Maar ook toen de beursdag erop zat, hadden beleggers het raden naar de koersopstoot van de telecomgroep. Geen van de (mogelijke) betrokkenen geeft voorlopig een kik.

    De omvang van de koersklim en de snelle reactie van de FSMA doen waarnemers vermoeden dat er groot nieuws zit aan te komen uit Mechelen. En dan rijst al snel de vraag: doet Liberty Global een bod op de kabel- en mediagroep?

    De speculatie dat Liberty Global ooit weer op de deur zou kloppen, is nooit helemaal gaan liggen. Als het nu een bod op Telenet zou doen, zou dat weinig waarnemers verrassen.
    Het Amerikaanse kabelimperium van de miljardair John Malone is al jaar en dag de grootaandeelhouder van Telenet. Tien jaar geleden probeerde Liberty het Belgische bedrijf al eens van de beurs te halen voor 35 euro per aandeel. De meeste beleggers vonden dat toen te karig, waardoor het bod flopte.

    Sindsdien bezit Liberty 59,2 procent van Telenet. Het bedrijf heeft 3,12 procent van zijn eigen aandelen in handen. De rest (37,7%) zit bij het publiek. Die vrij verhandelbare aandelen hadden woensdagavond (vóór de schorsing dus) een waarde van 586 miljoen euro. De totale marktkapitalisatie bedroeg donderdag 1,7 miljard euro.

    Lappenmand
    De speculatie dat Malone ooit weer op de deur zou kloppen, is nooit helemaal gaan liggen. Als hij nu een bod zou doen, zou dat weinig waarnemers verrassen. De reden? De huidige koers van Telenet. Die kalft al twee jaar af, tot uiteindelijk de 15,20 euro waartegen hij donderdag geschorst werd. Een bod zou alvast de koerssprong kunnen verklaren.

    1,7 miljard
    Telenet wordt - na de koersopstoot van donderdag - op 1,7 miljard euro gewaardeerd.
    De dip waar het aandeel Telenet doorgaat, ligt aan een combinatie van factoren. De mot zit al langer in de mature Belgische telecommarkt, wat groeien moeilijk maakt. Ook zijn de Belgische telecomspelers veroordeeld tot enorme investeringen om hun netwerken te upgraden, terwijl hun klanten almaar data consumeren. Telenet rekent daarvoor op een joint venture met Fluvius, maar Europa moet die deal nog goedkeuren. Daardoor dreigen de Mechelaars achterop te raken in de glasvezelrace met Proximus.

    Voeg daaraan toe dat straks de nieuwkomer CityMesh zich samen met het Roemeense DIGI als vierde speler komt mengen in een al moeilijke telecommarkt, en je krijgt een aandeel in de lappenmand.

    Goede zet?
    Of een bod dan wel een goede zet is? Tegen de huidige waardering houdt het financieel steek om Telenet in te lijven, al is het maar om de cash die het bedrijf genereert niet langer te moeten delen met kleinere aandeelhouders. En wie op de langere termijn denkt, kan waarde puren uit de onderliggende business. Zeker als je - zoals Liberty - er niet vies van bent een schuldhefboom te zetten op je business.
  2. Akwaba 16 maart 2023 23:33
    quote:

    StiMO schreef op 16 maart 2023 21:09:

    3 miljard voor de vrij verhandelbare aandelen en de ze mogen ze hebben ;)
    Ik hoop het natuurlijk ook mee, maar als ze vorige keer amper boden boven de koers (ik dacht 14procent) - dan zijn het cheap ass mo*****....laat ons hopen dat ze het echt willen hebben
  3. Akwaba 17 maart 2023 00:41
    quote:

    rambo schreef op 17 maart 2023 00:30:

    Juist maar dat was de waarde wel 35€...
    '
    Toen!!!Maar dees zijn ander tijden..'''
  4. Akanr1 17 maart 2023 08:21
    quote:

    Akwaba schreef op 17 maart 2023 00:57:

    [...]
    Waarom?
    omdat de 5g evolutie, de netwerkdeal met Fluvius en de goede deals die het bestuur realiseert, de winstgevendheid binnen nu en 5 - 6 jaar exponentieel gaat laten stijgen. Nu tav vroeger maakt Telenet 3 - 4X meer winst en is de cashflowpositie beter, dus het aandeel staat sowieso spotgoedkoop, zelf met het oog op de investering van 5G.

    Ik vind 35 euro zelf weinig tav de groei die mogelijk is op de langere termijn.
  5. Sjarel 17 maart 2023 08:44
    De waarheid is dat Telenet vandaag écht minder waard is.
    Veel schulden en heel wat activa zijn ondertussen verkocht...
    En die 9 miljard euro fiberinvesteringen van Proximus&Co helpen ook niet.
    Vandaag krijgen klanten zelfs 6 maanden gratis tv omdat tv, de core business van Telenet zo lek is als een zeef.
    Hoe oud is John Porter binnen 5-6 jaar? Wellicht even oud als z'n klanten.
  6. Hendrikus Buffel 17 maart 2023 09:00
    Mijn speculatie :
    Telenet Business gaat, gezien aankomende investeringen (kosten / schulden) door een dal, meer dan gehalveerde koers het laatste jaar. Ik las positieve(re) verwachtingen vanaf de tweede helft van 2023. Valt af te wachten. Enkele dagen terug haalt Telenet een FOD-contract tbv 73 miljoen (termijn van 5 jaren) binnen. Mogelijk een voorbode van wat nog meer volgt …

    Afgaande op de ratio’s (K/W = 1,65 // WPA = 9,19) lijkt me de koers zwaar ondergewaardeerd. Al zijn er natuurlijk ook tal van andere factoren die de waarde van een bedrijf bepalen.

    Sinds vrijdag minibeurscrash tgv perikelen rond SVB en CS. Door overheden en centrale banken wel min of meer gecorrigeerd. Maar mogelijk nog een goed moment om goedko(o)p(er) in te slaan. Op 16/03 verlaagt KBC koersdoel Telenet naar 16 EUR.

    Daar boven op, gezien stijgende rente en desondanks voortschrijdende inflatie, een negatief beurssentiment. Dus slinkende koersen alom. Maar die zullen in de toekomst (met uitzondering van enkelen) wel weer aantrekken. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen maar ik verwacht niet dat de koers van Telenet nog verder zal dalen. Deze kwakkelt al sinds maanden ronde de 14-15 EUR wat op bodemvorming wijst.

    Als hoofdaandeelhouder, en daarenboven geïnteresseerde partij, zou ik dit dan ook als een ideaal opkoopmoment durven inschatten.

    Als er een bod komt, want tot nu nog steeds geen meer info, heb ik het gevoel dat dit niet spectaculair gaat zijn.

    Hopelijk houdt Telenet de eer aan zichzelf en weigeren ze een (eventueel) aalmoes-bod. We gaan het weten vandaag of één van de volgende dagen …
  7. ElTorro 17 maart 2023 09:02
    Dan stel ik voor dat jij als eerste verkoopt bij een bod van 20 ;-)
    Diezelfde JP heeft zich ooit zelf versproken toen hij zei dat het bedrijf makkelijk 3 tot 4 meer waard is dan de huidige koers, en je kan hem moeilijk verwijten niet voor de kar van die andere John te rijden.
    Die zit ook met een dilemma, bied hij te weinig, dan gaan wij eens goed lachen en staat hij daar weer in zijn onderbroek. Bied hij te veel dan krijgt hij de rekening van zijn aandeelhouders gepresenteerd.

    PS: het is niet omdat je veel schulden op je balans hebt, dat je bedrijf niets waard is..
  8. Akanr1 17 maart 2023 10:12
    quote:

    Sjarel schreef op 17 maart 2023 08:44:

    De waarheid is dat Telenet vandaag écht minder waard is.
    Veel schulden en heel wat activa zijn ondertussen verkocht...
    En die 9 miljard euro fiberinvesteringen van Proximus&Co helpen ook niet.
    Vandaag krijgen klanten zelfs 6 maanden gratis tv omdat tv, de core business van Telenet zo lek is als een zeef.
    Hoe oud is John Porter binnen 5-6 jaar? Wellicht even oud als z'n klanten.
    We delen een ander mening, duidelijk.
  9. koninckske 17 maart 2023 10:16
    Sinds begin dit jaar ongeveer een gemiddelde koers van 15,50. Doe daar een extra van 40% bovenop en we zitten tussen 21 en 22 EUR. Dat is ongeveer wat ik verwacht. Zeker niet meer, kans op minder groot.

    Zou ik verkopen? JA indien meer dan 21 EUR. Kans op verdere stijging op korte termijn is klein. Iets wat ik wel zou kunnen realiseren indien ik een ander aandeel koop dat recent een belangrijke correctie heeft gehad. Zo kan ik hopelijk mijn volledige verlies op Telenet goedmaken.

    Eerst maar eens zien of er wel een bod komt...
  10. rambo 17 maart 2023 10:19
    Ik niet wacht liever met coupon 1€ en dan terug een coupon van 3€ of meer na x jaar.
  11. Jadadde 17 maart 2023 10:30
    Wat er ook gebeuren mag, het is nu heel duidelijk dat Telenet en Proximus aan de huidige koersen overdreven ondergewaardeerd zijn. Met dank aan alle soorten analisten die uit eigenbelang en in functie van hun broodheren de koersen de dieperik schrijven. Zou goed kunnen dat er een spurtje naar boven gericht is. En nog, schulden bij bedrijven met jaarlijkse constante winsten is niet ziekelijk. Integendeel zelfs. De meeste mensen lenen ook voor een huis.
  12. forum rang 5 Hopende 17 maart 2023 10:38
    als er een bod komt bent ik dik beetgenomen, ik heb dit gekocht voor het dividend en dat valt volledig weg dan
    met een gak van 22 € sta ik er niet te goed voor
  13. Johnny B 17 maart 2023 11:01
    Mijn GAK 27,18
    Denk niet dat een bod onder de 30 zou slagen.
    Niet vergeten dat dit een dividend aandeel is en dat de meeste aandeelhouders hoog hebben gekocht en dus niet zullen verkopen mochten ze bijvoorbeeld 22 bieden.
    Bod Orange Belgium is om die reden ook niet geslaagd.
    Wel goed moment om een bod te doen dat wel en de cash ervoor hebben ze.
    We gaan het zien…
  14. ElTorro 17 maart 2023 11:13
    Klopt helemaal, veel beleggers zitten in dit aandeel voor de lange termijn, juist vanwege het dividend. En dat perspectief nemen ze weg door de uitkoop, dus dat zal zeker door de minderheidsaandeelhouders in rekening worden gebracht.

    Reken maar dat er druk zal gespeculeerd worden eens het bod er komt, of niet.. Misschien trekken ze alsnog hun staart weer in en wachten ze een ander moment af.
  15. [verwijderd] 17 maart 2023 11:16
    Heeft er iemand ervaring met een dergelijke situatie?
    Wanneer kunnen we eindelijk een bericht verwachten? Al is het maar om te laten weten waarop we aan het wachten zijn :)
    En zijn er nog andere scenario's denkbaar dan een uitkoopbod? Ik kan me niet voorstellen dat er voor een beklonken deal met Fluvius zo'n suspense wordt opgebouwd.

    Als er effectief een bod komt, geef ik niets weg onder de 25 euro. Heb ook nog een deel aan 34 euro wat ze me manu militari zullen moeten afnemen :)
1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 78 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht