Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.580 Posts
Pagina: «« 1 ... 631 632 633 634 635 ... 1129 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mr.Haas 28 maart 2023 14:02
    Vandaag bijschrijving van het dividend gekregen op mijn vaste stukken. Ik zit daar bij de Ing bank die kopen dan elke keer van het divi via drip je aandelen in . Moet zeggen het viel nog mee heb ze voor 25,92 gekregen . Gebeurt ook weleens dat ze ze al veel te vroeg gekocht hebben.
  2. forum rang 6 Candelll 28 maart 2023 14:06
    als ik naar de chart zie, bekijk ook de fibo grenzen,en hebt niet gezegd dat hij door die 80$ grens moet, maar dat hij ze gaat opzoeken.
    in bijlage de dagchart en de stoc zit nog steeds niet in de verkoopzone.
    Anticperen op wat gaat komen uit china(groei) zou de koers een aanloop moeten nemen
    Denk ook dat je nu inslaagt en je hebt de ballen om deze vast te houden voor een maand of 6 dat dit geen kwaad kan.
  3. Dividend-Shell 28 maart 2023 15:02
    quote:

    Mr.Haas schreef op 28 maart 2023 14:02:

    Vandaag bijschrijving van het dividend gekregen op mijn vaste stukken. Ik zit daar bij de Ing bank die kopen dan elke keer van het divi via drip je aandelen in . Moet zeggen het viel nog mee heb ze voor 25,92 gekregen . Gebeurt ook weleens dat ze ze al veel te vroeg gekocht hebben.
    Je kunt in de instellingen ook aangeven dat het cash uitbetaald krijgt, en dus niet in aandelen.
  4. Fezpatrick 28 maart 2023 16:22
    quote:

    Mr.Haas schreef op 28 maart 2023 14:02:

    Vandaag bijschrijving van het dividend gekregen op mijn vaste stukken. Ik zit daar bij de Ing bank die kopen dan elke keer van het divi via drip je aandelen in . Moet zeggen het viel nog mee heb ze voor 25,92 gekregen . Gebeurt ook weleens dat ze ze al veel te vroeg gekocht hebben.
    Ik zit bij saxo en die gaven ze voor 25,68
    Scheelt toch een %
  5. forum rang 6 Candelll 28 maart 2023 16:23
    Nieuwssprokels

    Hoewel 2023 werd aangeprezen als het jaar waarin China terugkeerde naar de LNG-markten na een kolossale door COVID veroorzaakte daling van de vraag met 20 mtpa, geven de metingen uit het eerste kwartaal aan dat dit niet gebeurt.

    - Spot LNG-prijzen in Azië zijn gedaald tot de laagste sinds juli 2021 met het contract voor een korte maand van mei dat onder $ 13 per mmBtu handelt, en er werd aangenomen dat een lagere prijs Chinese kopers zou stimuleren om voorraden in te slaan.

    - Door de trager dan verwachte opleving van de industriële activiteit is de vraag naar vloeibaar gas echter beperkt, waardoor de LNG-prijzen voor vrachtwagens in het hele land zijn gedaald tot de helft van wat ze een jaar geleden waren, ongeveer ¥ 4.000 per ton ($ 580/mt).

    - Volgens gegevens van Kpler bedroeg de Chinese LNG-import in januari-maart 2023 in totaal 16,31 miljoen ton LNG, een daling van 3% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022, met Australië en Qatar als koplopers.

    Markt verhuizers

    - Colombia's door de staat gecontroleerde olieproducent Ecopetrol (NYSE:EC) zal zijn huidige COO Alberto Consuegra als interim-CEO behouden totdat er een opvolger is benoemd, wat de vrees voor een radicale opschudding wegneemt.

    - Het Amerikaanse midstream-bedrijf Energy Transfer (NYSE:ET) heeft aangekondigd dat het Lotus Midstream, een pijpleidingbeheerder in het Perm-bekken, koopt in een cash-and-stock-deal van $ 1,45 miljard om zijn schalie-aanwezigheid te versterken.

    - De Amerikaanse lithium-majoor Albemarle (NYSE:ALB) gaat een lithiumverwerkingsfabriek van $ 1,3 miljard bouwen in Chester County, SC, en verdubbelt zijn Li-verwerkingscapaciteit op basis van door de IRA verstrekte stimulansen.

    Dinsdag 28 maart 2023

    Het stopzetten van de Koerdische olie-export, waardoor zo'n 400.000 b/d ruwe olie van de oliemarkten werd weggehouden, hielp de olieprijzen maandag op te drijven, waarbij ICE Brent dichter bij de grens van $80 per vat kwam. Dinsdagochtend was de rally van de olieprijs grotendeels uitgedoofd, hoewel de prijzen in het groen bleven. Met een OPEC+-bijeenkomst op 3 april, zouden landen in het Midden-Oosten in de verleiding kunnen komen om terloops het vooruitzicht van een productieverlaging naar voren te brengen, wat een impuls geeft aan het prijsherstel. Er is voldoende gelegenheid voor een stijging van het bullish sentiment in de komende week.

    Saudi Aramco gaat nieuwe raffinaderij bouwen in China. Een van de meest langverwachte nieuwe projecten in Azië gaat van start. Saudi Aramco (TADAWUL:2222) is van plan een greenfield-raffinaderij van $ 10 miljard te bouwen in Panjin, China met een capaciteit van 300.000 b/d, waarmee exclusieve leveringsrechten voor 70% van de behoeften van de raffinaderij worden veiliggesteld.

    Turkije stopt Koerdische export Nadat de Internationale Kamer van Koophandel in het voordeel van Irak had beslist in haar langdurige arbitrage met Turkije, stopte de haven van Ceyhan de verzendingen van 450.000 vaten Koerdische olie waarvan Bagdad beweert dat deze illegaal wordt geëxporteerd, zonder de goedkeuring van de federale regering.

    Franse raffinage staat op instorten. Nu vier Franse raffinaderijen de productie hebben stopgezet en de overige twee in Feyzin en Lavera tegen verlaagde tarieven werken, lopen de problemen met het brandstoftekort in Frankrijk uit de hand: de helft van de benzinestations in de westelijke regio's mist benzine of diesel.

    Hernieuwbare investeringen moeten verviervoudigen om doelstellingen te halen. Het International Renewable Energy Agency (IRENA) zei dat de wereldwijde investeringen in energietransitietechnologieën jaarlijks zouden moeten verviervoudigen tot 5 biljoen om te voldoen aan de doelstelling van het akkoord van Parijs om de temperatuurstijging tot 1,5 °C te beperken.

    Witte Huis bindt Willow aan huurverbod De Amerikaanse president Joe Biden zei dat hij met tegenzin groen licht gaf voor het Willow-project van ConocoPhillips (NYSE:COP) ter waarde van 8 miljard dollar in Alaska, waarschijnlijk het laatste niet-schalie-megaproject. offshore-gebied.

    Venezuela benoemt leider corruptie Terwijl de Venezolaanse PDVSA de corruptie binnen het bedrijf hard aanpakt, heeft de procureur-generaal van het land de nu gearresteerde vice-president van handel en levering Antonio Perez Suarez van het NOC aangewezen als de leider.

    ADNOC Eyes IPO van Logistics Arm. Gesteund door het recente succes van de IPO van ADNOC Gas, wil de nationale oliemaatschappij van de VAE nu haar maritieme en logistieke dochteronderneming ADNOC Logistics & Services naar de beurs brengen, de vijfde eenheid van de Emirati NOC die in de afgelopen vijf jaar op de beurs is genoteerd.

    Kan Brussel kernenergie weer groot maken? Leden van de Europese Unie zijn verdeeld over het al dan niet opnemen van kernenergie in hun doelstellingen voor hernieuwbare energie, zoals gepromoot door Frankrijk, waardoor het besluit mogelijk wordt vertraagd terwijl de onderhandelaars woensdag bijeenkomen voor de laatste gespreksronde.

    Beleggers laten koper vallen vanwege financiële problemen. Ondanks de robuuste start van 2023, zijn investeerders voor het eerst sinds oktober vorig jaar netto short gegaan op het CME-kopercontract, wat impliceert dat hoewel de kopervoorraden binnenkort naar een recordhoogte gaan, kortetermijnspelen op dalende koper aan de gang zijn. de opkomst.

    Oman biedt onshore verkenningsblokken aan. Het Midden-Oosterse sultanaat Oman lanceerde een nieuwe stroomopwaartse licentieronde, de eerste in 2023, waarbij drie enorme onshore olie- en gasblokken werden aangeboden, waarbij alle potentiële gebieden eerder met wisselend succes zijn verkend.

    Libië wil een tweede raffinaderij. Het Libische staatsoliebedrijf NOC heeft het Amerikaanse ingenieursbedrijf Honeywell (NASDAQ:HON) gecontracteerd om een olieraffinaderij van 30.000 vaten per dag te ontwerpen die zou worden gevestigd in de buurt van de oasestad Ubari, in het dorre zuidwesten van het land en vermoedelijk zo'n $ 600 miljoen zou kosten.

    VS slaat nieuwe sancties tegen Myanmar. Het Amerikaanse ministerie van Financiën beschuldigde het leger van Myanmar van willekeurige luchtaanvallen en militaire beschietingen tegen de eigen bevolking en legde sancties op aan verschillende entiteiten die betrokken waren bij de invoer, opslag en distributie van vliegtuigbrandstof aan de junta.

    Shell stelt Mexicaanse LNG-volumes veilig. De Britse energiereus Shell (LON:SHEL) stemde ermee in om voor een periode van 20 jaar nog eens 1,1 miljoen ton LNG af te nemen van de Saguaro Energia-exportterminal in Mexico-Pacific, op FOB-basis, wat bijdraagt aan een PSA-deal van 2,6 miljoen ton per jaar met hetzelfde bedrijf ondertekend afgelopen juli
  6. forum rang 6 Candelll 28 maart 2023 16:59
    Al drie dagen geen contact met bemanning olietanker na piratenaanval in Golf van Guinee
    De bemanning van een Deense olietanker die voer onder de Liberiaanse vlag, is al drie dagen onbereikbaar nadat het schip werd aangevallen door piraten in de Golf van Guinee. Dat heeft de rederij vandaag bekendgemaakt.

    TTR 28-03-23, 16:48 Bron: Belga
    De aanval gebeurde op zaterdagavond op 140 zeemijl van de haven van Pointe-Noire. De zestien bemanningsleden van de ‘Monjasa Reformer’ trokken zich terug in de citadel, de gepantserde schuilplaats van het schip, terwijl de piraten aan boord kwamen.

    “De communicatie ligt momenteel plat. We werken samen met de lokale autoriteiten om communicatie tot stand te brengen en inzicht te krijgen in de situatie aan boord”, aldus de Deense rederij Monjasa. “Onze gedachten gaan uit naar de bemanning en hun families.”

    De Golf van Guinee, die zich uitstrekt over 5.700 kilometer tussen Senegal en Angola, is al enkele jaren de hotspot voor de wereldwijde piraterij, al zijn de aanvallen afgenomen de laatste tijd.
  7. forum rang 7 Jalen 28 maart 2023 17:40
    quote:

    Jalen schreef op 27 maart 2023 21:36:

    [...]

    Je ziet het met regelmaat. Ook dat het dipt vlak voordat de Europese beurzen openen.
    Beurs gesloten. Olieprijs begint weer te pieken.
  8. forum rang 9 Ron-tron system 28 maart 2023 17:48
    quote:

    Ben Benashi schreef op 28 maart 2023 17:44:

    das niet voor de eerste keer
    De olieprijs draait 23/24u en het zou me verbazen dat deze reageert als de Europese markten sluiten.
    Maar het kan en kijk het eens na de laatste 100dagen olieprijs om 17:15u en om 17:45u en maak er een grafiek op en zo wordt alles duidelijker.
  9. Ben Benashi 28 maart 2023 18:45
    [quote alias=Candelll
    buy backs vandaag 2.999.280 stuks

    Je zou zeggen dat dit toch ook ten goede moet komen aan de koers en dan droom ik natuurlijk over de daverende 30
  10. forum rang 4 Mr.Haas 28 maart 2023 21:19
    Weet trouwens iemand of de prelude nou gewoon werkt ? Ik kan daar eigenlijk vrij weinig over vinden .
  11. MrMarcie 28 maart 2023 21:52
    quote:

    Mr.Haas schreef op 28 maart 2023 14:02:

    Vandaag bijschrijving van het dividend gekregen op mijn vaste stukken. Ik zit daar bij de Ing bank die kopen dan elke keer van het divi via drip je aandelen in . Moet zeggen het viel nog mee heb ze voor 25,92 gekregen . Gebeurt ook weleens dat ze ze al veel te vroeg gekocht hebben.
    Ik had 25,68 bij Saxo. Wel al gisteren.
  12. forum rang 7 Ron Kerstens 28 maart 2023 22:10
    Ik dacht altijd dat die DRIP centraal door ABNAMRO werd uitgevoerd zodat iedereen ook dezelfde prijs krijgt maar zie nu dat elke broker zijn eigen systeem en dus prijs hanteert ?
  13. forum rang 6 Ronald Engels 28 maart 2023 22:35
    quote:

    Joost_K schreef op 28 maart 2023 01:05:

    Om even het hele bovenstaande verhaal na alinea 2 even af te kappen.

    Ammoniak en ammonia leidt in de bodem tot nitrificatie oftewel de aanmaak van HNO3 onder invloed van microorganismen. Zie ook nl.wikipedia.org/wiki/Ammoniak

    De aanname dat ammoniak geen rol speelt in de verzuring van de bodem is niet correct. Ammoniak en ammonia in de lucht is netto basisch maar eenmaal in de bodem leidt nitrificatie tot het vormen van salpeterzuur.
    =====================

    Joost_K,

    Ik heb dit verhaal gelezen op Wikipedia en hoor inderdaad dit continue in de Media, ik heb vrij veel met ammoniak houdend water injecties gewerkt in verschillende concentraties en heb zeer serieuze twijfels dat ammoniak houdende regen/dauw/condensatie in zeer lage concentraties tot nitrificatie leid, is dit bewezen? wordt de pH van landbouwgrond ooit wel eens gemeten?, zeer eenvoudig!, dus ik denk zonder aarzelen met vrij grote zekerheid te mogen zeggen, dat het niet klopt wat links en rechts in de Media en door b.v. dhr. de Groot van D`66 wordt beweert.

    Het verspreiden van zogeheten wetenschappelijk gebaseerde waarheden is erg makkelijk, echter er zijn geen echte wetenschappelijke bewijzen en onderzoeken, dus het is te makkelijk om in onze huidige media wetenschappelijke onwaarheden te verkondigen.

    Ik blijf dus bij mijn mening dat Ammoniak houdende regen/dauw/condensatie basisch is en blijft en niet tot nitrificatie leid bij opwarmende grond hooguit tot uitdamping van de NH3/Ammoniakgas hoog de atmosfeer in!

    Ik bent geen Bioloog, echter dit is onbewezen zonder grondige onderzoeken, door b.v. de Universiteit van b.v. Wageningen en eigenlijk liefst door Universiteit Leiden en/of TNO Delft (betrouwbaarder??).

    M.v.g. Ronald
22.580 Posts
Pagina: «« 1 ... 631 632 633 634 635 ... 1129 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht