Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BAM Groep Koninklijke NL0000337319

Laatste koers (eur)

3,896
  • Verschill

    -0,004 -0,10%
  • Volume

    525.331 Gem. (3M) 1,4M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Maart 2023

1.724 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 87 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 maart 2023 20:58
    quote:

    Gadus morhua schreef op 30 maart 2023 20:38:

    [...]

    En dan hebben we ook nog eens heel erg veel veeteelt en landbouw waarvan grote delen monocultuur hebben.
    Nederland hoeft natuurlijk niet de hele wereld te voeden ;)
    Klopt, niet de hele wereld, wel heel Nederland zelf. Daarna moet iets verzonnen worden voor de gemiste export inkomsten van de landbouw en veeteelt.
    De boeren een goed verdoin model geven en beschermen voor de macht van de supermarkt ketens.

    Verder ben ik bang dat dan ook de hele natuur om zeep wordt geholpen door Nederland maar vol te gaan bouwen met woningen. Op plekken waar de boeren weg moeten om ruimte te maken.Hier moet ook nodig iets aan gedaan worden om dit af te remmen, Nederland is vol!
  2. forum rang 6 IQ 30 maart 2023 21:17
    quote:

    The Silence schreef op 30 maart 2023 21:00:

    Morgen weer zakken? Na de brief van de EU aan Den Haag over stikstof!
    Die brief was er al vanmiddag, als die brief zoveel indruk had gemaakt was de koers vanmiddag al naar beneden gegaan. Trouwens denk dat D66 de doelstelling van het jaar 2030 niet meer drammerig gaan volhouden, zij kunnen niet anders herverkiezing is geen optie voor het kabinet. Probleem is nu snel tot actie overgaan, niet plannen, maar doen, koop de boeren uit die zich vrijwillig willen laten uitkopen, denk dat de percentage boeren, als zij hun prijs krijgen, hoger is dan verwacht.
  3. [verwijderd] 30 maart 2023 21:22
    quote:

    IQ schreef op 30 maart 2023 21:17:

    [...]
    Die brief was er al vanmiddag, als die brief zoveel indruk had gemaakt was de koers vanmiddag al naar beneden gegaan. Trouwens denk dat D66 de doelstelling van het jaar 2030 niet meer drammerig gaan volhouden, zij kunnen niet anders herverkiezing is geen optie voor het kabinet. Probleem is nu snel tot actie overgaan, niet plannen, maar doen, koop de boeren uit die zich vrijwillig willen laten uitkopen, denk dat de percentage boeren, als zij hun prijs krijgen, hoger is dan verwacht.
    Er zijn een hoop werkende wat het overdag niet hebben mee gekregen, vanavond de nodige media op tv wat nog wat olie op het vuurt gooit, dan volgt de indaling misschien.
  4. Ha AMG 30 maart 2023 22:59
    quote:

    The Silence schreef op 30 maart 2023 20:58:

    [...]

    p wordt geholpen door Nederland maar vol te gaan bouwen met woningen.
    Op plekken waar de boeren weg moeten om ruimte te maken.Hier moet ook nodig iets aan gedaan worden om dit af te remmen, Nederland is vol!
    woningbouw afremmen ????

    dat is weer een heel nieuw geluid
  5. Ha AMG 30 maart 2023 23:03
    quote:

    Wildboy11 schreef op 30 maart 2023 17:56:

    Denk dat de stevige bevestiging dat er 900.000 woningen gebouwd moeten worden voor 2030 door de minister wel zeer duidelijk is geworden.
    ok dat dit geen eenvoudige opgave is

    misschien meer prefab laten bouwen door BAM
  6. forum rang 6 Gadus morhua 30 maart 2023 23:52
    Nu is BAM ook veel aktief in UK en Ierland.
    En heeft zich ook gespecialiseerd in duurzaam bouwen.

    Lees meer over de strategie:
    ''
    Strategie
    BAM strategisch plan 2021-2023: ‘Building a sustainable tomorrow’

    Door focus op markten en projecten waar BAM over bewezen concurrentiekracht beschikt, verhoogt BAM de winstgevendheid, neemt het risicoprofiel verder af en wordt een platform voor toekomstige groei gecreëerd.
    Belangrijkste elementen

    Herstructureren van activiteitenportfolio, geconcentreerd op markten, projecten en partners, waar BAM bewezen concurrentiekracht kan benutten:
    Platform voor groei van activiteiten in Nederland, Verenigd Koninkrijk en Ierland;
    Bedrijven in Duitsland en België aansturen op verhogen van waarde (‘manage for value’), door middel van operationele verbeteringen en – mogelijk – verkoop;
    Partnerships uitbreiden door het creëren van activa die een vast inkomen op lange termijn genereren door de huidige pps-activiteiten (publiek-private samenwerking) uit te breiden en nieuwe partnerschappen aan te gaan voor woningbouwontwikkeling;
    Benutten deskundigheid op gebied van duurzaamheid, digitalisering, modulaire en industriële bouwactiviteiten;
    Verdere risicovermindering van projectenportfolio.
    Financiële doelen op middellange termijn (2023)
    Marge Gecorrigeerde EBITDA verbeteren tot circa 5%;
    Bedrijfsopbrengsten verminderen tot circa € 5,5 miljard;
    ROCE (rendement op werkzaam vermogen) >10%;
    Handelswerkkapitaal-efficiëntie <-10%
    Groei kapitaalratio tot 20% gedurende strategische periode;
    Handhaven dividendbeleid van 30-50% pay-out van nettoresultaat.
    Commitment voor duurzaamheid en veiligheid
    Duurzaamheid: handhaven van positie op CPD A-lijst en terugbrengen van CO2-emissies van BAM-activiteiten, in lijn met het Science-Based Targets-initiatief (SBTi), met 50% in 2030 ten opzichte van 2015;
    Veiligheid van medewerkers: ongevalsfrequentie (IF) <3,5 en géén dodelijke ongevallen.

    In kader van BAM’s bedrijfsdoelstelling

    Het strategisch plan 2021-2023 staat in het kader van de bedrijfsdoelstelling van BAM om opdrachtgevers in de bouwsector de beste dienstverlening te bieden, bij te dragen aan de wereldwijde transitie naar een duurzamere samenleving, medewerkers een veilige en interessante werkomgeving te bieden en voor aandeelhouders een aantrekkelijk rendement te genereren.
    Marktkansen als uitgangspunt strategie

    Het strategisch plan van BAM is gericht op het belangrijke en groeiende deel van de bouwsector dat wordt gedreven door de toenemende vraag van opdrachtgevers naar duurzame oplossingen. Opdrachtgevers verlangen steeds meer hergebruik van bouwmaterialen, energie-efficiëntie en CO2-reductie tijdens ontwerp, bouw en exploitatie van hun projecten. Een andere belangrijke marktontwikkeling is het aanzienlijke tekort aan woningen. Dit zijn gebieden, waarop BAM een brede ervaring en expertise heeft en investeert in uitbreiding van de dienstverlening.
    Platform voor groei

    BAM richt zich op groei van activiteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dit zijn de markten waar BAM verreweg de grootste schaal heeft. In deze landen start BAM met top 3-posities in zowel de business line Bouw en Vastgoed, als de business line Infra. Ook richt BAM zich op uitbreiding van de dienstverlening op het gebied van publiek-private samenwerking (pps), vanwege de sterke en groeiende positie in dit marktsegment.

    In deze markten zal BAM de portfolio concentreren, streven naar business excellence en productleiderschap, en het verder ontwikkelen van oplossingen in de gehele levenscyclus door opdrachtgevers te voorzien van innovatieve en duurzame integrale oplossingen voor ontwerp, ontwikkeling, realisatie, onderhoud en facilitair management.

    BAM zal prioriteit geven aan projecten waar dergelijke innovaties bij herhaling toepasbaar zijn, om het risicoprofiel verder te verminderen en de winstgevendheid te vergroten. Voorbeelden zijn:

    Aanbieden van energie-/klimaatneutrale woonconcepten voor nieuwbouwprojecten en renovatieprogramma's voor woningcorporaties;
    Uitrol van duurzame energieoplossingen voor kantoren en woningen (Energy Service Companies of ESCo's);
    Focus op projectaanbiedingen in twee fasen (‘two-stage tenders’, waarbij de projectvoorbereiding eerst wordt aanbesteed), raamovereenkomsten en vaste opdrachtgevers.

    Aansturen op verhogen van waarde (‘managing for value’)

    De activiteiten van BAM in Duitsland en België, waar schaal, risico’s en BAM’s marktpositie meer uitdagingen bieden, zullen worden aangestuurd op het verhogen van waarde door verdere operationele verbeteringen en – eventueel – desinvestering. BAM zal selectief zijn bij opdrachtverwerving, onder voortzetting van de optimale dienstverlening aan opdrachtgevers, bedrijfsefficiency en de aandacht voor de veiligheid en ontwikkeling van medewerkers.
    Risico's verminderen

    Het strategisch plan richt zich specifiek op het verbeteren van het risico/beloningsprofiel van BAM. Als zodanig zal BAM geen omvangrijke en risicovolle projecten in portefeuille nemen, door de omvang van projecten tegen een vaste aanneemsom en één aanbestedingsfase (‘single-stage, lump sum’) in Bouw en Vastgoed, en in Infra te beperken tot € 150 miljoen.
    Commitment

    De nieuwe raad van bestuur van BAM vertrouwt erop dat de Groep op basis van dit strategische plan meer en duurzamere waarde kan creëren voor opdrachtgevers, medewerkers, de samenleving en investeerders. In de loop van 2021 zal duidelijke voortgang worden gerapporteerd.
    ''
    (bron: BAM)
  7. forum rang 6 OnoMatopee 31 maart 2023 07:13
    DEN HAAG
    - Het tempo waarin de prijzen in Nederland stijgen is in maart flink afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat kwam vooral door de dalende energieprijzen. De prijzen van voedingsmiddelen, dranken en tabak werden wel opnieuw fors hoger. Ook de prijzen van industriële goederen namen verder toe.

    Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt in een snelle eerste raming dat de inflatie deze maand is uitgekomen op 4,4%. In februari nam de inflatie nog toe tot 8 procent op jaarbasis van 7,6 procent in januari. In december waren consumentengoederen en -diensten nog 9,6 procent duurder dan een jaar eerder. Bij de piek in september vorig jaar was nog sprake van een inflatie van 14,5 procent.
  8. forum rang 8 HenkdeV 31 maart 2023 08:10
    quote:

    Wildboy11 schreef op 30 maart 2023 22:50:

    [...]

    Laat Bam nou voor hun veel werk verrichten en Heijmans niet, Bam heeft werk genoeg, dus ................
    Klopt ook weer niet:

    Heijmans aan de slag met hoogspanningsnet Tennet

    Door ABM Financial News op vrijdag 23 december 2022

    Heijmans aan de slag met hoogspanningsnet Tennet

    (ABM FN-Dow Jones) Heijmans mag als één van in totaal zes zogeheten preferred suppliers de uitbreiding en verzwaring van het hoogspanningsnet van Tennet in Nederland uitvoeren. Dit maakte Heijmans vrijdagochtend bekend.

    Deze raamovereenkomst heeft een initiële looptijd van acht jaar en een totale contractwaarde voor de preferred suppliers van 800 miljoen euro.
  9. forum rang 7 boldie 31 maart 2023 08:21
    quote:

    HenkdeV schreef op 31 maart 2023 08:10:

    [...]

    Klopt ook weer niet:

    Heijmans aan de slag met hoogspanningsnet Tennet

    Door ABM Financial News op vrijdag 23 december 2022

    Heijmans aan de slag met hoogspanningsnet Tennet

    (ABM FN-Dow Jones) Heijmans mag als één van in totaal zes zogeheten preferred suppliers de uitbreiding en verzwaring van het hoogspanningsnet van Tennet in Nederland uitvoeren. Dit maakte Heijmans vrijdagochtend bekend.

    Deze raamovereenkomst heeft een initiële looptijd van acht jaar en een totale contractwaarde voor de preferred suppliers van 800 miljoen euro.
    ach we gaan het allemaal zien wat bam komende tijd gaat doen uit dat gesprek leek het als ik mag geloven nog altijd doelstellingen te halen. Dus dan koers krappe kant nu goed wel vaker verkeerd ingeschat bam dus gaan het zien. Verlopig nog dikke min porto dus wat dat betreft weinig veranderd
  10. [verwijderd] 31 maart 2023 09:00
    quote:

    boldie schreef op 31 maart 2023 08:21:

    [...]ach we gaan het allemaal zien wat bam komende tijd gaat doen uit dat gesprek leek het als ik mag geloven nog altijd doelstellingen te halen. Dus dan koers krappe kant nu goed wel vaker verkeerd ingeschat bam dus gaan het zien. Verlopig nog dikke min porto dus wat dat betreft weinig veranderd
    Precies, leuk en luchtig het weekend in gaan vandaag!

    Benieuwd wat het voor een koersdag gaat worden vandaag voor BAM.

    succes!
  11. forum rang 7 innicksname 31 maart 2023 09:02
    quote:

    IQ schreef op 30 maart 2023 20:14:

    [...]
    Zoals eerder door mij gepost, te veel mensen op elkaar geplakt, wij zijn als land een speldenknop op deze aardbol. Zelfs wetenschappers worden het onder elkaar niet eens, uitingen van deze wetenschappers worden beïnvloed door de politieke kleur die zij aanhangen, m.a.w. ook die aanbevelingen zijn niet 100% te vertrouwen, c.q. niet objectief..
    Jouw berichten staan ook niet bol van de onweerlegbare feiten, dus waarom zou je je dan zo kritisch uitlaten over anderen? Je kunt er iets aan doen, onder het mom van 'verbeter de wereld, begin bij jezelf'.
  12. forum rang 7 innicksname 31 maart 2023 09:04
    quote:

    Rob schreef op 30 maart 2023 20:24:

    [...]

    En dat is het belachelijke er van. Als we bij Duitsland hoorden hadden we veel minder problemen gehad want die hebben grote natuurgebieden die compenseren. Een klein dichtbevolkt land als Nederland niet. Dit is ons opgedrongen door de EU, de regels kloppen niet.
    Nederland heeft persoonlijk decennia geleden het Natura2000 plan bij de EU ingediend. Ervoor gelobbyd. Het is ingevoerd en elk land heeft zich eraan gecommitteerd. Dat is vastgelegd in EU-wetgeving. Nu het is overgenomen moet je het niet de EU kwalijk nemen dat ze NL erop aanspreken...
    Neemt niet weg dat ik de oorspronkelijke NL-plannen en het vastleggen van die gebieden handig vind. Een lappendeken aan natuurgebieden en gebiedjes is verre van slim geweest.
  13. forum rang 4 Doemebest 31 maart 2023 09:11
    quote:

    innicksname schreef op 31 maart 2023 09:04:

    [...]
    Nederland heeft persoonlijk decennia geleden het Natura2000 plan bij de EU ingediend. Ervoor gelobbyd. Het is ingevoerd en elk land heeft zich eraan gecommitteerd. Dat is vastgelegd in EU-wetgeving. Nu het is overgenomen moet je het niet de EU kwalijk nemen dat ze NL erop aanspreken...
    Neemt niet weg dat ik de oorspronkelijke NL-plannen en het vastleggen van die gebieden handig vind. Een lappendeken aan natuurgebieden en gebiedjes is verre van slim geweest.
    Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als voortschrijdend inzicht, anders zouden we nu nog volhouden dat de wereld plat is..
  14. forum rang 7 innicksname 31 maart 2023 09:16
    quote:

    Doemebest schreef op 31 maart 2023 09:11:

    [...]Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als voortschrijdend inzicht, anders zouden we nu nog volhouden dat de wereld plat is..
    Zeker, gelukkig wel. Per saldo moet die stikstofuitstoot flink omlaag, dan ontstaat er ruimte om meer te gaan bouwen.
1.724 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 87 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht