Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

21,880
  • Verschill

    -1,340 -5,77%
  • Volume

    313.927 Gem. (3M) 239,8K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 223 224 225 226 227 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Lekker Truitje 24 april 2023 15:33
    quote:

    Kruimeldief schreef op 24 april 2023 15:28:

    [...]

    Waarom begrijp ik die 60% niet?
    komt te onwaarschijnlijk over misschien, heeft niets met kruimels te maken vermoedelijk
  2. forum rang 7 Just lucky 24 april 2023 15:36
    quote:

    PJF schreef op 24 april 2023 15:09:

    Ik heb vandaag aandelen bijgekocht op €32.80. Het afgelopen weekend heb ik alle feiten en mijn interpretaties daarvan nog maar eens op papier gezet. Hieronder vind je een samenvatting van de belangrijkste zaken. Doe er je voordeel mee of lach er om.
    Na de CMD van 30 maart is de koers gedaald van €39.50 naar ergens in de €32 regionen nu. Een daling van maar liefst 18%, dit terwijl de AEX in deze periode licht is gestegen. Een stevige underperformance van AMG kun je stellen. De oorzaken?

    * Daling van de prijs van lithiumconcentraat (dat speelt al sinds november 2022)
    * AMG heeft op de CMD van 30 maart uitgesproken dat de EBITDA voor 2023 minimaal $400 miljoen zou zijn. Gezien de koersdaling wordt ervan uit gegaan dat dit niet gerealiseerd gaat worden.
    * Shorters en hun belang om het aandeel naar beneden te brengen
    * Onduidelijkheid over de winstgevendheid van vanadium

    Alle gegeven adviezen die ik heb kunnen vinden voor AMG staan op het signaal kopen. Ik heb geen houd- of verkoopadvies kunnen vinden. Het gemiddelde koersdoel is €52,00. Op basis van de huidige koers van €32,70 betekent dit een potentieel van 59%.
    De afgelopen week zijn er drie nieuwe adviezen uitgebracht (voor zo ver ik deze heb kunnen achterhalen)

    • ING koersdoel €54,00
    • ODDO BHF koersdoel €52,00
    • Erik Nugteren Ambassador Vermogensbeheer koersdoel €50,00

    Verwachte K/W verhouding AMG.
    • Voor 2023 is de verwachte K/W verhouding 4.7. Dit op basis van een WPA van €7
    • Voor 2024 is de verwachte K/W verhouding 3.6. Dit op basis van een WPA van €9
    • Voor de jaren na 2024 zijn de verwachtingen nog enigszins onduidelijk. Veel projecten worden geëffectueerd en gaan extra omzet en EBITDA genereren. Een minimaal niveau van $500 miljoen mag verwacht worden gezien de oplevering van steeds meer modules in Bitterfield. De fabriek in OHIO draait dan inmiddels ook op volle toeren.

    De volgende twee berichten vind ik van groot belang. Deze geven ook aan wat de potentie is en hoe er in andere landen wordt gereageerd op een soortgelijk project als dat van AMG in Bitterfield.

    • https://www.wiltoninternational.com/posts/lithium-hydroxide-processing-facility-on-teesside/
    • https://nl.marketscreener.com/koers/aandeel/ALKEMY-CAPITAL-INVESTMENT-127525133/nieuws/Alkemy-boekt-vooruitgang-bij-twee-raffinaderijen-lithiumvooruitzichten-uiterst-robuust-43558377/

    Ik vind dat de ontwikkelingen van AMG in Bittersfield te weinig aandacht en waardering krijgen. Het lijkt een kwestie van tijd voor dat beleggers dit gaan oppakken en dit project wel de aandacht krijgt die het verdient.

    * De toevoeging van deze fabriek aan het resultaat van AMG de komende jaren is groot en structureel van aard.
    * De publiciteit die deze fabriek gaat generen is groeiende. Het past in de richting die de EU op wil.

    AMG heeft aangegeven met heel veel partijen in gesprek te zijn en het lijkt aannemelijk dat er de komende maanden meerdere deals worden bekendgemaakt.

    Verticale integratie door o.a. deze fabriek.

    Stel een product kost uiteindelijk €100, 00 voor de eindgebruiker. Daarvoor moet het eerst in China worden geproduceerd. Dan gaat het naar Nederland waar er een bewerking aan wordt toegevoegd. Vervolgens gaat het naar de groothandel en via deze partij komt het uiteindelijk bij de eindgebruiker terecht. In dit hele proces zijn 4 partijen betrokken die ieder een stukje waarde toevoegen en daarvoor een gedeelte van deze €100 ontvangen. De absolute marge is meestal in de laatste stap de grootste. Zo maar een voorbeeld van hoe een bedrijfskolom er uit kan zien.

    AMG heeft het nu voor elkaar dat ze de gehele bedrijfskolom voor hun rekening nemen. Dus van het winnen van lithium, het bewerken, verwerken in batterijen. Zie pagina 2 van de laatst gegeven presentatie.

    PowerPoint Presentation (amg-nv.com)

    AMG heeft zich dus de afgelopen jaren getransformeerd van een bedrijf dat voornamelijk lithium delft en dit doorverkoopt, naar een onderneming die significant waarde toevoegt door bewerkingen uit te voeren en concrete oplossingen te bieden voor het opslaan van energie.
    Het opslaan van energie is een enorme groeimarkt. Dit is ook aangestipt op de CMD. De know how en expertise die AMG inmiddels heeft opgebouwd in dit segment wordt volgens mij zwaar onderschat en ondergewaardeerd. Deze markt gaat enorm groeien de komende jaren. Je leest bijna dagelijks over de behoefte aan opslag voor energie. AMG heeft zich inmiddels in een positie gemanoeuvreerd om daar volop van te gaan profiteren.

    Waarom is dit van enorm belang?

    * AMG wordt minder tot nauwelijks afhankelijk van de prijs van lithiumconcentraat.
    * Doordat AMG meer waarde toevoegt in het hele proces, zal dat een positieve invloed hebben op de winstgevendheid van het bedrijf.
    * Doordat AMG in het hele proces haar toegevoegde waarde heeft, wordt de kwetsbaarheid van AMG voor een recessie sterk teruggebracht. De transitie naar elektrische auto’s en het grootschalig opslaan van energie lijkt immers onomkeerbaar en er lijkt de komende jaren een versnelling op te treden in dit proces.

    RISK/ REWARD situatie.

    Door de afstraffing van AMG de afgelopen 3 weken is de koers inmiddels op een niveau aanbeland waar de risico’s beperkt lijken. Een daling tot wellicht €30 lijkt een worst case scenario. De risico’s liggen daarmee op ongeveer 9% koersverlies.
    Omdat tegenvallend nieuws ingecalculeerd is, en het sentiment rondom AMG heel slecht, lijkt de ruimte naar boven veel groter. Zie o.a. de ontwikkeling van Philips vandaag na bekend maken van Q1 cijfers.

    Mogelijke triggers voor een stijgende koers:

    * Eerste kwartaal cijfers die de verwachtingen overtreffen. 3 mei.
    * Meldingen op de jaarvergadering waar beleggers niet op gerekend hadden. 4 mei.
    * Denk aan een verhoging van de EBITDA verwachtingen voor de komende jaren met uitleg waarom deze ook wordt gerealiseerd.
    * Aandeleninkoop.
    * Nadere en nog betere uitleg waarom de daling van de prijs van lithium concentraat op de Chinese markt nauwelijks invloed heeft op het resultaat van AMG.
    * Noteringen van de Lithium tak op Nasdaq. Ik kan me niet voorstellen dat het huidige gebrek aan waardering dat tot uiting komt in de koers niet tot frustratie leidt bij de AMG top. Ongetwijfeld wordt hier over gesproken en nagedacht over wat hier aan te doen.
    * Bekendmaking van deals v.w.b. afname Bitterfield. Deze hebben een significante impact op het resultaat en zetten het project verder in de schijnwerpers.
    * Automakers, investeerders, venture capitalists die de lithium tak willen verzelfstandigen en uit AMG Corparate willen halen. Automakers om daar zelf te vruchten van te plukken. Investeerders en venture capaitalist om kapitaal en waarde toe te voegen om de tak later (veel) duurder te verkopen of weer naar de beurs te brengen.
    * Stijgende resultaten bij de twee andere divisies. Deze blijven wat aandacht betreft achter. De vliegtuigindustrie maakt b.v. een sterke groei door. Daar kunnen ook verassingen vandaan komen.
    * Shorters die hun positie moeten afdekken door een stijgende beurskoers.
    * Omslag van het sentiment door het vele goede nieuws en duidelijkheid over de winstgevendheid van AMG.

    Mooi overzicht, institutionele beleggers beginnen gelijk te kopen, op naar de 40.... ;)
  3. de kleine belegger 24 april 2023 15:49
    PJF schreef op 24 april 2023 15:09:

    Een duimpje omhoog voor je.

    Maar Grafiet , Titanium en nog veel meer grondstoffen delft AMG.
    In de wereld van nu is dat heel belangrijk.
    AMG gaat zeker omhoog geduld is een schone zaak.
  4. Piet Plezier 24 april 2023 16:15
    Perfect stukje werk , dankje .

    Er was zoveel negatieve berichten op dit forum de laatste tijd, terwijl dat onterecht is.
    AMG gaat een mooie toekomst tegemoet, grondstoffen blijven nodig, net als voedsel.
    Daarbij heeft AMG het ESG principe hoog in het vaandel, wat ook belangrijk is voor institutionele beleggers, gerenomeerde bedrijven waarmee zaken gedaan wordt en de politiek van westerse landen.

    De kwartaal cijfers over q1 zullen gewoon weg goed zijn, een stijgende lijn net zoals de vorige 8 kwartaal cijfers, we wachten even af, maar ik verwacht nu toch echt een doorbraak naar de € 40-€ 50,- regionen binnenkort, ik niet alleen , maar ik werk niet bij een bank dus heeft geen waarde voor andere beleggers, maar ik loop al wel een heel tijdje mee in de beleggerswereld.

    Dus kortom Ik ben het volledig met je eens.
  5. forum rang 4 JK Dutch 24 april 2023 17:17
    vandaag een groene candle, belangrijk moment, de vorige rond de 33,5 op 18-4 leek de bodem maar was toch geen groene candle.
    vandaag dit vasthouden is hopelijk dan wel de start voor de weg weer omhoog.
  6. forum rang 8 Calendar 24 april 2023 19:23
    Ik heb vandaag de puts AMG P32.00 19MAY23 geschreven voor 1,55 per optie, met een geannualiseerd rendement van 63% op een mogelijke investering van 32.
    Daarnaast de puts AMG P40.00 15DEC23 geschreven voor 9,35 per optie, met een geannualiseerd rendement van 36% op een mogelijke investering van 40.

    Het meest lucratief is de 32 serie. Het risico is echter dat de koers stijgt en niet meer terugkijkt. In dat geval heb ik de premie verdiend maar profiteer ik verder niet meer. Bij een zwalkende koers kan ik dit soort opties vaker schrijven met uiteindelijk een hoger rendement.

    Dat nadeel/voordeel heeft de 40 serie niet. Die gedraagt zich meer als een aandeel, al is de maximale winst ook beperkt tot de ontvangen premie.

    De premies leveren momenteel 2% rente per jaar op. Dividend ontvang ik uiteraard niet en zal wel van de koers afgaan. Het aandelenrisico van een daling en mogelijke assignment loop ik bij beide series.
  7. forum rang 7 Just lucky 24 april 2023 22:09
    quote:

    JK Dutch schreef op 24 april 2023 21:52:

    AMG op tradegate 33,60
    Geen bijzondere omzet maar wel mooi signaal voor de uitbodeming en 2e groene candle morgen

    www.tradegate.de/orderbuch.php?isin=N...
    Bijna elke dag wordt er op tradegate een stuk hoger gekocht, snap niet dat er mensen zijn die daar kopen. Slechte prijs, giga spread en alleen op tradegate weer te verkopen.
  8. forum rang 6 de schaatser 24 april 2023 23:15
    quote:

    Just lucky schreef op 24 april 2023 22:09:

    [...]Bijna elke dag wordt er op tradegate een stuk hoger gekocht, snap niet dat er mensen zijn die daar kopen. Slechte prijs, giga spread en alleen op tradegate weer te verkopen.
    De prijs van Tradegate staat morgen 9 uur weer naast de normale beurs. De gene die nu gehandeld hebben, gaan er vanuit dat morgen de koers in de buurt komt van de prijs waarop nu vanavond is verhandeld.
    En wie weet beginnen we morgen met deze prijs?
  9. forum rang 4 Tippie 25 april 2023 00:33
    quote:

    Greyhounds schreef op 24 april 2023 17:59:

    Ik zie dat Geert van Beursgenoten ook een koopadvies geeft voor AMG.
    Voor wat het waard is.

    Fijne avond.
    Hij heeft wel duidelijk gemeld waarom.
  10. forum rang 7 Hopper58 25 april 2023 03:50
    quote:

    de schaatser schreef op 24 april 2023 23:15:

    [...]

    De prijs van Tradegate staat morgen 9 uur weer naast de normale beurs. De gene die nu gehandeld hebben, gaan er vanuit dat morgen de koers in de buurt komt van de prijs waarop nu vanavond is verhandeld.
    En wie weet beginnen we morgen met deze prijs?
    Precies. Het voordeel van kopen of verkopen is enorm in de huidige marktomstandigheden. Ik handel alleen daar.

    Overigens de bid lag inderdaad een stuk lager rond de 33.30 €. Er wordt veel te veel naar kleine prijsverschillen gekeken. Wat maakt dat nu uit op de lange termijn? Je weet toch niet of de stijging naar 40 of 41 € gaat. Warren Buffet zei daarover: "koop op een prijs die je juist lijkt. Timen heeft geen zin."
  11. forum rang 7 Hopper58 25 april 2023 07:43
    Er ontbreekt kopen of verkopen 'buiten de normale uren'.

    Verbetering was weggevellen omdat ik er ook nog die laatste alinea bijschreef.
  12. forum rang 5 Stork 49 25 april 2023 09:02
    PJF:
    Een doorwrochte Fundamentele analyse. Compliment.
    Technisch gezien staat AMG op het punt weer omhoog te gaan zo lijkt het.
    FA en TA: omhoog
  13. forum rang 8 Lepre Chaun 25 april 2023 09:12
    AMG Advanced Metallurgical Group N.V. zit in een horizontale trading range. Als het aandeel aan de onderkant van deze range handelt, kunnen nieuwe long posities worden ingenomen.
    Beleggers zullen een kooppositie kunnen nemen richting de 39 €

    Overzicht

    Het bedrijf heeft sterke fundamenten. Meer dan 70% van de bedrijven heeft een lagere mix van groei, winstgevendheid, schuldenlast en zichtbaarheid.
    Het bedrijf heeft een aantrekkelijke fundamentele positie vanuit een kortetermijnbeleggingsperspectief.
    Het bedrijf heeft volgens Refinitiv een goede ESG-score in vergelijking met zijn sector.

    Sterke punten

    De activiteiten van de Groep hebben een aanzienlijk groeipotentieel. De consensus van Standard & Poor's verwacht inderdaad dat de omzet sterk zal stijgen, met een stijging van ongeveer 50% à l'horizon 2025.
    Het bedrijf behoort tot de meest aantrekkelijke in de markt wat betreft de waardering op basis van winstmultiples.
    De onderneming profiteert van aantrekkelijke waarderingsniveaus met een relatief lage ondernemingswaarde/omzet ratio in vergelijking met andere beursgenoteerde ondernemingen in de wereld.
    Analisten hebben de laatste tijd hun omzetverwachtingen sterk verhoogd.
    In de afgelopen 12 maanden hebben analisten hun rentabiliteitsramingen voor de komende jaren aanzienlijk naar boven bijgesteld.
    De analisten zijn positief over het aandeel. De gemiddelde consensus beveelt aan om het aandeel te kopen of te overwegen.
    Het verschil tussen de huidige koers en het gemiddelde koersdoel van de analisten die de zaak behandelen, is relatief groot en houdt een aanzienlijk potentieel voor waardevermeerdering in.
    In de afgelopen vier maanden is de gemiddelde richtkoers van de analisten aanzienlijk naar boven bijgesteld.
    De richtkoersen van de analisten liggen allemaal relatief dicht bij elkaar, wat wijst op een goed zicht op de waardering van het bedrijf.

    Marketscreener is positief
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 223 224 225 226 227 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht