Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

JUST EAT TAKEAWAY NL0012015705

Laatste koers (eur)

13,975
  • Verschill

    -0,035 -0,25%
  • Volume

    1.643.771 Gem. (3M) 2,4M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Just Eat Takeaway 2023

58.668 Posts
Pagina: «« 1 ... 1323 1324 1325 1326 1327 ... 2934 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Pedro Ines Kuilen 26 mei 2023 13:16
    quote:

    Perry schreef op 26 mei 2023 12:47:

    [...]

    ik heb 22.100 stuks gekocht op 24 euro
    Dus ik heb nog steeds verlies
    bijna 200.000 euro
    Perry, Ik leef met je mee maar ik hoop dat jij vertrouwen houdt in JET want ze doen de juiste dingen aldus master strateeg Jitse Groen!! IK denk dat de koers weer boven de 100 euro komt binnen nu en 3 jaar en dan heb jij een zeer leuke winst!! Je voldoet in ieder geval aan de JET-regel, heel goed van jou vind ik dat!
  2. forum rang 6 RJ 80 26 mei 2023 13:19
    quote:

    Pedro Ines Kuilen schreef op 26 mei 2023 13:16:

    [...]

    Perry, Ik leef met je mee maar ik hoop dat jij vertrouwen houdt in JET want ze doen de juiste dingen aldus master strateeg Jitse Groen!! IK denk dat de koers weer boven de 100 euro komt binnen nu en 3 jaar en dan heb jij een zeer leuke winst!! Je voldoet in ieder geval aan de JET-regel, heel goed van jou vind ik dat!
    Jouw regel Pedro, de jouwe, niemand anders….
  3. Long_term_investor 26 mei 2023 13:24
    quote:

    A3aan schreef op 26 mei 2023 13:08:

    [quote alias=Perry id=14834524 date=202305261247]
    [...]

    ik heb 22.100 stuks gekocht op 24 euro
    Dus ik heb nog steeds verlies
    bijna 200.000 euro

    Met zulke hoeveelheden moet u toch een ervaren belegger zijn. Ik begrijp niet hoe u erin hebt kunnen trappen. Die koers komt nooit meer terug. JET is uiteindelijk een aflopende zaak. Koers is nu nog zelfs veel te hoog.
    Helemaal met je eens A3aan: JET is een aflopende zaak!
  4. Long_term_investor 26 mei 2023 13:25
    quote:

    Perry schreef op 26 mei 2023 13:09:

    [...]
    ik ben ook ervaren. Maar zoals je weet de beurs kun je niet voorspellen, wie had gedacht van 24 euro naar 15 euro
    Die laatste zin geeft al aan dat je blijkbaar geen ervaren belegger bent.
  5. Long_term_investor 26 mei 2023 13:27
    Wat betreft het voorstel voor een Telegram groep: gaat heel wat verkeer op iex schelen! Commercieel niet handig voor iex. De moderatoren zullen dat toch ook wel inzien? Misschien toch eens een definitieve block voor Tante Pikkelien?
  6. forum rang 5 Jimnotaris 26 mei 2023 13:28
    www.washingtonpost.com/business/2023/...

    When Delivery Costs More Than the Food You Ordered

    You’ve probably noticed that your food delivery receipts are getting much longer. Extra charges for small orders, the driver’s fuel or delivery in a busy area, when combined with a tip (you should always tip!), can quickly turn your $6 coffee and bagel into a $14 order.

    It’s frustrating for sure, but also an annoyance consumers can’t dodge in a delivery industry that has rapidly consolidated. The question is how long customers will take excessively high fees before ditching the apps. A run through this month’s earnings updates from industry leader DoorDash Inc. and next-in-line Uber Eats, part of Uber Technologies Inc., shows the answer is not anytime soon. DoorDash beat Wall Street’s expectations for orders placed and value of orders, and Uber Chief Executive Officer Dara Khosrowshahi assured investors that elevated inflation was not impacting consumer spending. “They’re spending their money on experiences and food is a part of that,” he said.

    Delivery used to be cheap, but that was when these companies were focused on acquiring customers in the start-up phase and not worried about the cost of doing so. The result was that we soon became addicted to the ease of having prepared meals delivered to our doors in the burgeoning convenience economy, as it has come to be known. Think, for instance, of store returns. Thanks to Amazon.com Inc. we’ve become accustomed to buying cheap goods online and returning them for free. But that’s now changing. Companies — from Amazon to grocery chain Kroger Co. and DoorDash and its peers — are starting to put a price on convenience, confident it has become a habit we just can’t break. The good old days of convenience for free, or close to it, are fading away.

    Delivery companies as publicly listed entities are under pressure to churn out profits. And there’s very little competition. Consolidation, particularly since that start of the pandemic, has left three dominant players in the US. DoorDash had 65% of food delivery sales as of April, including those from its Caviar unit, according to Bloomberg Second Measure, a provider of transaction data analytics. Uber Eats has a 25% share, aided by its 2020 acquisition of Postmates. Grubhub Inc. — which has over the years absorbed Seamless, Eat24, and Tapingo before being acquired by Just Eat Takeaway.com — has 9%.

    The platforms now have greater pricing power both with consumers and restaurants. A McKinsey & Co. report in 2021 estimated that diners end up paying a 40% percent premium on the menu price once the delivery fee, tip and platform service fee is included, while eateries shell out between 15% to 30% of the price of the meal as commission fees. Some restaurants try to recoup the fees with differential pricing for eat-in and delivery menus, or raising prices across the board. One way for consumers to lower those bills is to stay loyal to a single platform. A $10 monthly fee gets you unlimited free delivery through DoorDash’s DashPass, Uber’s Eat pass or Grubhub+ through Grubhub. The cost makes sense if you order at least twice a month, though some restaurants don’t advertise across platforms so your choices might be limited. To make their offers more compelling and leverage their networks, companies are bundling in other kinds of delivery such as groceries or alcohol. A couple of delivery companies have tried partnerships to reduce marketing costs such as Amazon offering Prime members a free year of Grubhub+, or JPMorgan Chase & Co. giving Chase Sapphire members a free year of DashPass.

    The math is different for restaurants. McKinsey put their traditional profit margins at between 7% to 22%, making the commissions charged unviable as delivery generates more business. The industry’s exorbitant fees became an urgent economic issue at the height of the pandemic as small restaurants buckled under lockdowns. Cities including New York and San Francisco put a temporary cap on delivery fees, with some as low as 10%. Restaurants welcomed the move, but food delivery companies aggressively lobbied to have them dropped, saying they prevented restaurants from paying more to advertise and market their businesses. A few cities have since let the laws lapse and more will likely follow.

    There is no question that the food delivery market is here to stay. Home delivery sales of limited-service restaurants more than doubled since 2017 to 18% of restaurant sales, or a $61.8 billion industry last year, according to Euromonitor International. Globally, sales doubled to 25% of restaurant sales, or $222 billion, it added. With the big three of food delivery controlling 99% of the market, consumers have little choice than to pay high fees for the foreseeable future or settle for one of the membership plans. Sure, we’ll gripe, but we’ve become a society that is hooked on convenience — and such is the cost of convenience.

  7. forum rang 7 wiegveld 26 mei 2023 13:28
    quote:

    Pedro Ines Kuilen schreef op 26 mei 2023 10:24:

    [...]

    De koers staat gewoon in het groen hoor!!
    Je hebt gelijk PIKKIE tov de koers in oktober 2022
  8. forum rang 8 Pedro Ines Kuilen 26 mei 2023 13:30
    quote:

    Jimnotaris schreef op 26 mei 2023 13:28:

    www.washingtonpost.com/business/2023/...

    When Delivery Costs More Than the Food You Ordered

    You’ve probably noticed that your food delivery receipts are getting much longer. Extra charges for small orders, the driver’s fuel or delivery in a busy area, when combined with a tip (you should always tip!), can quickly turn your $6 coffee and bagel into a $14 order.

    It’s frustrating for sure, but also an annoyance consumers can’t dodge in a delivery industry that has rapidly consolidated. The question is how long customers will take excessively high fees before ditching the apps. A run through this month’s earnings updates from industry leader DoorDash Inc. and next-in-line Uber Eats, part of Uber Technologies Inc., shows the answer is not anytime soon. DoorDash beat Wall Street’s expectations for orders placed and value of orders, and Uber Chief Executive Officer Dara Khosrowshahi assured investors that elevated inflation was not impacting consumer spending. “They’re spending their money on experiences and food is a part of that,” he said.

    Delivery used to be cheap, but that was when these companies were focused on acquiring customers in the start-up phase and not worried about the cost of doing so. The result was that we soon became addicted to the ease of having prepared meals delivered to our doors in the burgeoning convenience economy, as it has come to be known. Think, for instance, of store returns. Thanks to Amazon.com Inc. we’ve become accustomed to buying cheap goods online and returning them for free. But that’s now changing. Companies — from Amazon to grocery chain Kroger Co. and DoorDash and its peers — are starting to put a price on convenience, confident it has become a habit we just can’t break. The good old days of convenience for free, or close to it, are fading away.

    Delivery companies as publicly listed entities are under pressure to churn out profits. And there’s very little competition. Consolidation, particularly since that start of the pandemic, has left three dominant players in the US. DoorDash had 65% of food delivery sales as of April, including those from its Caviar unit, according to Bloomberg Second Measure, a provider of transaction data analytics. Uber Eats has a 25% share, aided by its 2020 acquisition of Postmates. Grubhub Inc. — which has over the years absorbed Seamless, Eat24, and Tapingo before being acquired by Just Eat Takeaway.com — has 9%.

    The platforms now have greater pricing power both with consumers and restaurants. A McKinsey & Co. report in 2021 estimated that diners end up paying a 40% percent premium on the menu price once the delivery fee, tip and platform service fee is included, while eateries shell out between 15% to 30% of the price of the meal as commission fees. Some restaurants try to recoup the fees with differential pricing for eat-in and delivery menus, or raising prices across the board. One way for consumers to lower those bills is to stay loyal to a single platform. A $10 monthly fee gets you unlimited free delivery through DoorDash’s DashPass, Uber’s Eat pass or Grubhub+ through Grubhub. The cost makes sense if you order at least twice a month, though some restaurants don’t advertise across platforms so your choices might be limited. To make their offers more compelling and leverage their networks, companies are bundling in other kinds of delivery such as groceries or alcohol. A couple of delivery companies have tried partnerships to reduce marketing costs such as Amazon offering Prime members a free year of Grubhub+, or JPMorgan Chase & Co. giving Chase Sapphire members a free year of DashPass.

    The math is different for restaurants. McKinsey put their traditional profit margins at between 7% to 22%, making the commissions charged unviable as delivery generates more business. The industry’s exorbitant fees became an urgent economic issue at the height of the pandemic as small restaurants buckled under lockdowns. Cities including New York and San Francisco put a temporary cap on delivery fees, with some as low as 10%. Restaurants welcomed the move, but food delivery companies aggressively lobbied to have them dropped, saying they prevented restaurants from paying more to advertise and market their businesses. A few cities have since let the laws lapse and more will likely follow.

    There is no question that the food delivery market is here to stay. Home delivery sales of limited-service restaurants more than doubled since 2017 to 18% of restaurant sales, or a $61.8 billion industry last year, according to Euromonitor International. Globally, sales doubled to 25% of restaurant sales, or $222 billion, it added. With the big three of food delivery controlling 99% of the market, consumers have little choice than to pay high fees for the foreseeable future or settle for one of the membership plans. Sure, we’ll gripe, but we’ve become a society that is hooked on convenience — and such is the cost of convenience.

    IK zie dit als goed nieuws voor JET en slecht nieuws voor DD (Doordash)!
  9. NS-GB 26 mei 2023 13:36
    quote:

    calamares schreef op 26 mei 2023 13:28:

    Ik heb inmiddels een Telegram groep aan gemaakt. Ik zoek nog even een manier om die met jullie te communiceren.
    Over het algemeen is PIKKIE om de 3 dagen op denkbeeldige zakenreis (bijles in Nederlands) naar een willekeurig land. Als je het rond 12 uur post die dag dan zit hij vaak bij de overblijf dus leest hij sowieso 30 minuten lang niet mee.

    Dan weer verwijderen en dan gaat het snel genoeg rond denk ik.
  10. forum rang 8 Pedro Ines Kuilen 26 mei 2023 13:47
    Is dit al gedeeld?

    www.made-in.be/limburg/oranje-maaltij...
    "Just Eat Takeaway.com is met bijna 700.000 aangesloten restaurants, wereldwijd één van de grootste sites voor de online bestelling van maaltijden. Het populaire platform is zichtbaar in het straatbeeld door de fietskoeriers die in het oranje zijn gekleed. Tot dusver was Takeaway.com in een aantal Belgische grootsteden actief met eigen mensen, maar nog niet in Limburg. Daar komt nu verandering in. Vanaf vandaag worden de bestellingen in Hasselt geleverd door 'brand ambassadors' uit eigen huis. Vanaf 8 juni fietsen ze ook rond in Genk.

    “Deze regio is voor ons heel interessant", verklaart Country Director BeLux van Takeaway.com, Siska De Lombaerde. "Er zijn nog heel wat restaurants die geen eigen bezorgdienst hebben en nu dus via ons een veel groter cliënteel kunnen bereiken. Ze liggen ook allemaal relatief kort bij elkaar, wat de service nog beter maakt. Dat is goed nieuws voor de consument, die het aanbod voor maaltijdleveringen fors zal zien toenemen."

    De uitbreiding naar Limburg is ook goed nieuws voor duurzame tewerkstelling. "We werken met bezorgers in loondienst, die per uur betaald worden. Daarnaast zijn ze verzekerd, krijgen ze training en bouwen ze vakantiegeld en -uren op. Ook worden ze voorzien van materialen zoals een helm, de welbekende opvallende oranje outfit en bezorgtas, speciaal ontwikkeld voor alle weersomstandigheden."

    "We merken we nu al dat er veel vraag is van Limburgers naar maaltijdlevering, zeker in steden zoals Hasselt en Genk. We zijn dan ook heel blij dat we de straten vanaf nu hier ook oranje kunnen kleuren”, besluit Siska De Lombaerde."
  11. forum rang 8 GakGak 26 mei 2023 13:48
    quote:

    GakGak schreef op 26 mei 2023 10:41:

    Grappig he, dat koersverloop ?
    Dreigen omhoog en dan......pats weer naar beneden....15,11 zei ik toch (minstens).
    .
    Bingo, als ze het willen lukt het ze altijd...
  12. forum rang 8 GakGak 26 mei 2023 13:49
    Maar waarom nou weer op de 0,1 cent nauwkeurig...?

    Maar ok, weer 1 turbo om zeep.
  13. forum rang 6 valeo 325 26 mei 2023 13:50
    [quote alias=Long_term_investor id=14834607 date=202305261325]
    [...]

    Die laatste zin geeft al aan dat je blijkbaar geen ervaren belegger bent.

    Dus ook de meest ervaren belegger zit er nooit naast denk jij
    Dus jij gooit ook altijd 6

    Denk dat een belegger in ons soort ook wel eens een gok neemt
    Want een echte ervaren belegger zit niet op dit soort forums
  14. forum rang 8 GakGak 26 mei 2023 13:52
    @v
    Want een echte ervaren belegger zit niet op dit soort forums
    .
    dankje, een gokker met veel beleggers ervaring dan......;O)
  15. forum rang 8 Pedro Ines Kuilen 26 mei 2023 13:53
    quote:

    valeo 325 schreef op 26 mei 2023 13:50:

    [quote alias=Long_term_investor id=14834607 date=202305261325]
    [...]

    Die laatste zin geeft al aan dat je blijkbaar geen ervaren belegger bent.

    Dus ook de meest ervaren belegger zit er nooit naast denk jij
    Dus jij gooit ook altijd 6

    Denk dat een belegger in ons soort ook wel eens een gok neemt
    Want een echte ervaren belegger zit niet op dit soort forums
    Met het laatste ben ik oneens, verder heb je wel gelijk! Heeft iemand enig idee wanneer de trading update precies komt?
  16. forum rang 8 SEVA_ 26 mei 2023 14:06
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze baccount is geschorst.]
58.668 Posts
Pagina: «« 1 ... 1323 1324 1325 1326 1327 ... 2934 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht