Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BAM Groep Koninklijke NL0000337319

Laatste koers (eur)

3,372
  • Verschill

    -0,018 -0,53%
  • Volume

    399.701 Gem. (3M) 1,6M
  • Bied

    3,366  
  • Laat

    3,372  
+ Toevoegen aan watchlist

BAM juni 2023

898 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 boldie 9 juni 2023 19:53
    quote:

    HenkdeV schreef op 9 juni 2023 18:45:

    [...]

    Kan maandag weer heel anders zijn. Toch nog een heel klein plusje deze week. Met aandelen zoals Aegon en AMG in portefeuille toch wel een goede week gehad. Helaas willen de kneuzen (Ebusco en BB) nog niet goed meedoen. Prettig weekend.
    eens gelijks
  2. forum rang 6 OnoMatopee 10 juni 2023 14:40
    quote:

    Fred107 schreef op 10 juni 2023 12:44:

    www.tubantia.nl/hengelo/zes-hengelose...
    Zes Hengelose scholen moeten dicht als er niet snel miljoenen komen voor onderhoud of nieuwbouw
    Een groot deel van de 49 schoolgebouwen in Hengelo is zwaar verouderd. Er is 200 miljoen euro nodig om ze te renoveren of nieuw te bouwen. En er is haast bij. Zeker zes gebouwen moeten vanwege veiligheidseisen binnen een paar jaar dicht als er niks gebeurt.
  3. Fred107 11 juni 2023 18:37
    quote:

    OnoMatopee schreef op 10 juni 2023 14:40:

    [...]Zes Hengelose scholen moeten dicht als er niet snel miljoenen komen voor onderhoud of nieuwbouw
    Een groot deel van de 49 schoolgebouwen in Hengelo is zwaar verouderd. Er is 200 miljoen euro nodig om ze te renoveren of nieuw te bouwen. En er is haast bij. Zeker zes gebouwen moeten vanwege veiligheidseisen binnen een paar jaar dicht als er niks gebeurt.
    Precies, en het geeft maar weer aan wat er allemaal in het verschiet ligt,, dit is natuurlijk op veel meer plekken aan de hand.
  4. forum rang 6 OnoMatopee 12 juni 2023 07:01
    quote:

    Fred107 schreef op 11 juni 2023 18:39:

    [...] Geweldig! Er is wel even wat neergezet door BAM!
    en dat allemaal met kwantumkortingen en uit liefde voor het gezondheidssysteem.
  5. forum rang 6 OnoMatopee 12 juni 2023 07:54
    Royal BAM Group nv has repurchased 612,265 of its own shares in the period from 5 June 2023 up to and including 9 June 2023 at an average price of €1.97. The consideration for this repurchase was €1.2 million.

    The repurchased shares represent 36 per cent of BAM’s share buy-back programme for 9,351,489 ordinary shares as confirmed on 9 May 2023, to offset for the dilution effect due to the issue of stock dividend and to fulfill BAM’s obligations for the various running share-based employee incentive schemes vesting up to April 2026.
  6. forum rang 6 OnoMatopee 12 juni 2023 07:59
    Innovatieve samenwerking voor biobased (ver)bouwen krijgt subsidie voor circulaire ketenprojecten
    Utrecht, 9 juni 2023 - Een consortium bestaande uit gebiedsontwikkelaar AM, ELGRA, de Miscanthus Groep en Impact Hub heeft de subsidie Circulaire Ketenprojecten van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat toegekend gekregen. De subsidie wordt ingezet voor de verdere ontwikkeling van Olifantengras (ook wel Miscanthus) tot een biobased bouwproduct.

    Olifantengras
    Na een innovatietraject dat AM met Impact Hub heeft opgezet is Olifantengras gekozen als kansrijk gewas om te kunnen gebruiken als bouwmateriaal. Om dit verder door te ontwikkelen is een samenwerking aangegaan met ELGRA. Deze impactonderneming produceert in samenwerking met lokale boeren (Miscanthus Groep) al verschillende producten van Olifantsgras en zet met AM nu de stap naar de woningbouw. De samenwerking krijgt concreet vorm in de Haarlemmermeer waar AM meer positieve impact wil maken met toekomstige woningbouwgronden.

    Duurzaamheidspotentie
    De keuze voor Olifantsgras komt voort uit de duurzaamheidspotentie en kansen voor de bouw. Het neemt tot wel vier keer meer Co2 op dan een bos omdat de plant jaarlijks na het oogsten terug groeit. Tevens heeft het een positieve impact op stikstofopname, biodiversiteit op landbouwgrond en lokaal tegen ganzenoverlast. In combinatie met Mycelium zijn er diverse potentiële bouwmaterialen van te maken.

    Een eerste prototype van het product wordt gelanceerd op de Provada 2023. Dit is het resultaat van een haalbaarheidsstudie die AM en ELGRA in januari zijn gestart. De ketenpartners presenteren daar samen het product, de lessen tot nu toe en vervolgstappen. De lancering vindt plaats op dinsdag 13 juni, 11:00 uur op de AM stand.

    Over de samenwerking
    De samenwerking is het resultaat van de innovatiestrategie die AM in het kader van haar doelstelling Klimaatpositief heeft opgesteld. Impact Hub heeft het innovatietraject en -samenwerking begeleid en zal als procesbegeleider betrokken blijven bij Biobased Verbouwen. ELGRA is een circulaire impact onderneming die met Miscanthus gecombineerd met Mycelium circulaire en biobased producten ontwikkelt. De Miscanthus Groep bestaat uit boeren die gezamenlijk experimenteren met het planten, telen en oogsten van Olifantsgras in de Haarlemmermeer.

    ...en dan straks weer klagen over een invasieve soort...
  7. forum rang 6 OnoMatopee 12 juni 2023 08:18
    ’Straks staan we in de file op geweldig onderhouden rijkswegen’
    Provincies hameren op beloofde nieuwe wegen, kritiek op ’stikstof-excuus’
    Door MIKE MULLER EN GIJSBERT TERMAAT

    Provincies slijpen de messen om minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) te overtuigen toch nieuwe wegen aan te leggen. Nu de bewindsman aankondigde om, vanwege de stikstofcrisis, het beschikbare geld voor nieuwe projecten te stoppen in aanpak van achterstallig onderhoud, vrezen bestuurders dat het verkeer in het oosten en zuiden van ons land over een paar jaar in files stilstaat.

    Minister Mark Harbers benut geld voor nieuwe projecten die vanwege de stikstofcrisis niet kunnen doorgaan, voor onderhoud. Onbestaanbaar, vinden provinciebestuurders.
    Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel stelt aan de vooravond van nieuw overleg met de minister, dat de stikstofcrisis ’als excuus’ wordt gebruikt om beloofde en geplande nieuwe wegen te schrappen. „Harbers steekt nu miljarden euro’s in achterstallig onderhoud, terwijl noodzakelijke projecten op de lange baan geschoven worden. Het moet allebei gebeuren.”

    „Ik vind het onbestaanbaar dat bij ons de N35 niet wordt uitgevoerd, terwijl 145 van de 150 Kamerleden daar voor hebben gestemd en wij als provincie 150 miljoen euro beschikbaar stellen om deze belangrijke – economische – verkeersader te verbreden. Harbers hoeft zelf maar 100 miljoen bij te dragen, toch gaat er gewoon een streep door. Wij zijn al vanaf 2016 bezig met de voorbereidingen en hadden keiharde toezeggingen. Maar dat heeft dus geen enkele waarde”, aldus een teleurgestelde Boerman.

    Ook collega Helga Witjes van de provincie Gelderland ziet tandenknarsend dat de ’pauzeknop’ door Harbers is ingedrukt. „We hebben begrip voor zijn zoektocht naar wat wél kan, maar uitstel van belangrijke projecten als de A1, A30 en A2 raken ons hard. Het is noodzakelijk om die wel uit te voeren, voor onze bereikbaar- en ook verkeersveiligheid. Het kan niet zo zijn dat de gevolgen van het schrappen van afspraken op het bord van de provincie en gemeenten terechtkomen.”

    Dat de miljarden euro’s die waren uitgetrokken voor de aanleg van wegen en spoor, nu worden gespendeerd aan het onderhoud van bestaande infrastructuur is niet meer dan logisch vinden de provincies. „Dat was al noodzakelijk, maar laten we alsjeblieft voorkomen dat inwoners en ondernemers in 2030 op geweldig onderhouden rijkswegen in de file staan”, stelt Witjes. „Dat gaat gebeuren, want de problemen op rijkswegen nemen alleen maar toe met het bouwen van nieuwe woningen, waarover ook afspraken met het rijk zijn gemaakt.”

    Alternatieven
    Ook gedeputeerde Stijn Smeulders van Noord-Brabant ziet het gevaar op zich afkomen dat de mobiliteit in de knel komt. „We gaan ervan uit dat de minister meewerkt aan alternatieven om Brabant bereikbaar te houden. Zeker voor onze inwoners, het bedrijfsleven en de bouwopgave van 220.000 woningen is dat noodzaak.”

    Boerman zegt dat de regio’s de dupe worden. „Dit was in de Randstad echt niet gebeurd. Daar is de afgelopen jaren – terecht overigens – fors geïnvesteerd in nieuwe aanleg. Maar ook wij hebben die behoefte maar staan nu met lege handen terwijl we ook al zeven jaar bezig zijn iets gedaan te krijgen. Nu zijn we eindelijk aan de beurt en wordt de stikstofcrisis als excuus gebruikt er een streep door te halen. Vergis je niet wat dit betekent, want voordat een weg is aangelegd ben je snel tien tot vijftien jaar verder.”

    Harbers laat in een reactie aan De Telegraaf weten de ’teleurstelling’ van de provinciebestuurders volledig te begrijpen. „Maar tegelijkertijd komen de projecten daardoor niet eerder. Want het ontbreken van stikstofruimte is één van de problemen, maar ook prijsstijgingen van staal en beton en schaarse capaciteit.” De bewindsman zegt wel toe in overleg te blijven met provincies om ’kleinere’ projecten van de grond te krijgen. Ook belooft hij de reken- en tekenaars van Rijkswaterstaat te verzoeken de berekeningen voor grote projecten up to date te houden. „Zodat die – als er voldoende stikstofruimte is – niet opnieuw gemaakt hoeven worden.”
  8. forum rang 6 OnoMatopee 12 juni 2023 08:22
    AMSTERDAM - Melkveehouders vrezen dat zij de dupe worden van de invoering van een maximum aantal koeien per hectare grasland. Bijna een derde van de 15.261 koeienboeren zou daardoor in de problemen komen, blijkt uit berekeningen die de Wageningen Universiteit heeft gemaakt op verzoek van de Nederlandse Melkveehouders Bond (NMV). De norm van 2,8 koeien per hectare grasland is een wens van het kabinet en ligt op tafel bij de onderhandelingen over het landbouwakkoord.

    ..dan svp ook max 2 mensen per hectare..
  9. forum rang 8 HenkdeV 12 juni 2023 08:55
    Door REDACTIE DFT

    De AEX is naar verwachting maandag op weg om licht hoger van start te gaan. Beleggers kijken uit naar de rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank later deze week.
  10. forum rang 7 innicksname 12 juni 2023 09:08
    quote:

    OnoMatopee schreef op 12 juni 2023 08:22:

    AMSTERDAM - Melkveehouders vrezen dat zij de dupe worden van de invoering van een maximum aantal koeien per hectare grasland. Bijna een derde van de 15.261 koeienboeren zou daardoor in de problemen komen, blijkt uit berekeningen die de Wageningen Universiteit heeft gemaakt op verzoek van de Nederlandse Melkveehouders Bond (NMV). De norm van 2,8 koeien per hectare grasland is een wens van het kabinet en ligt op tafel bij de onderhandelingen over het landbouwakkoord.

    ..dan svp ook max 2 mensen per hectare..
    Dan moet je je als een soort Stalin gaan opstellen. Bij 2 mensen per hectare komen we in NL uit op 8,4 miljoen mensen :-)
  11. forum rang 7 innicksname 12 juni 2023 09:10
    quote:

    OnoMatopee schreef op 12 juni 2023 08:18:

    ’Straks staan we in de file op geweldig onderhouden rijkswegen’

    Leuk is het niet, maar ik moet de koppenmaker wel een duimpje geven. Kon een glimlach niet onderdrukken.
  12. forum rang 6 OnoMatopee 12 juni 2023 10:51
    Landsec dient plannen in voor £ 500 miljoen stadskantoor
    Ontwikkelaar Landsec heeft plannen ingediend om 55 Old Broad Street in Square Mile in Londen te herontwikkelen met een kantoorgestuurd project voor gemengd gebruik. Het door Fletcher Priest Architects ontworpen 45.000 vierkante meter grote plan omvat de sloop van het bestaande 55 Old Broad Street-gebouw, de verbindingsbrug over Wormwood Street en de gedeeltelijke sloop van de zuidelijke en noordelijke uiteinden van 65 Old Broad Street. In plaats daarvan wil de ontwikkelaar een kantoorgebouw van 23 verdiepingen bouwen, plus een gebouw van 5 verdiepingen op de L-vormige voetafdruk van de site. De regeling zal ook het monumentale badhuis renoveren. Het bestaande gebouw op de locatie 55 Old Broad Street wordt gesloopt. Het gedeeltelijk behouden gebouw, het gebouw 65 Old Broad Street, zal meer dan 350 m² aan 'maker space'-workshops en studio's bieden die zijn ontworpen om te voldoen aan de geïdentificeerde lokale behoefte in dit deel van Londen. Het projectteam bestaat uit Atelier Ten als M&E-consultant, met Heyne Tillett Steel als constructie- en civieltechnisch adviseur en Turner & Townsend als projectmanagement. Aannemer BAM heeft Landsec geholpen met het sloop- en bouwplan voordat de planning werd ingediend. De sloopwerkzaamheden zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 op locatie beginnen, waarmee het 3,5-jarige bouwprogramma van start gaat.
  13. forum rang 7 innicksname 12 juni 2023 13:19
    quote:

    mr.DBD schreef op 12 juni 2023 12:36:

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/774865/Dr...
    Ja, las het net, maar mijn wenkbrauwen gingen wel wat omhoog. Heeft Heijmans niet een veel sterkere blootstelling aan de woningmarkt in NL dan BAM? Dus potentieel ook niet een groter probleem? Dat lees ik niet terug in de waarderingen / opinie in het artikel.
898 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht