Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

34,015
  • Verschill

    -0,030 -0,09%
  • Volume

    4.146.888 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    34,000  
  • Laat

    34,100  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.621 Posts
Pagina: «« 1 ... 789 790 791 792 793 ... 1132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tieske 20 juni 2023 09:16
    de verkoop van gisteren maar teruggekocht. Vind Shell verrassend sterk blijven liggen laatste paar dagen. 15ct is niet ruim maar toch binnen.
  2. forum rang 6 Candelll 20 juni 2023 09:57
    Gasprijzen in twee weken tijd bijna verdubbeld: “Europa heeft de energieoorlog nog lang niet gewonnen van Rusland”
    In twee weken tijd is de prijs voor gas verdubbeld op de Europese markt. Hoezo, was de energiecrisis dan niet voorbij? Energie-expert Thijs Van de Graaf (UGent) analyseert de situatie en ziet meer dan één oorzaak voor de prijsstijging: “Niets zegt dat we komende winter weer evenveel geluk zullen hebben.”

    Pieter Gordts 20-06-23, 09:00 Laatste update: 09:17
    Op het eerste gezicht lijkt er weinig aan de hand. Het weer drijft niet alleen heel Europa buitenshuis, waardoor niemand de verwarming hoeft aan te zetten, ook zijn de gasreserves nu al behoorlijk goed aangevuld. De bedoeling is om in november, vlak voor de winter aanbreekt, 90 procent van de gasvoorraden te hebben aangevuld. Momenteel zitten we in Europa op 70 procent. Kortom, geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt het.

    En toch steeg de prijs voor gas in Europa snel de afgelopen twee weken. Op zijn hoogtepunt bereikte de gasprijs op de Title Transfer Facility (TTF), een Nederlandse beurs voor gas die als benchmark voor de hele Europese markt geldt, net geen 50 euro per megawattuur. Voor alle duidelijkheid: die gestegen gasprijs op de grootmarkt leidt niet meteen tot een stijging van de gasfactuur die gewone consumenten betalen. Daarvoor zitten er te veel schakels in de keten. Maar het kan er op termijn wel toe leiden. Of zoals de toonaangevende Bloomberg-journalist Javier Blas zich afvroeg: “Misschien is de energiecrisis nog niet helemaal over?”

    Om die prijs van bijna 50 euro per megawattuur in perspectief te plaatsen: begin juni stond de TTF rond de 23 euro per megawattuur. Dat is sowieso al enorm laag, maar zeker in vergelijking met vorige zomer, toen prijzen van meer dan 300 euro per megawattuur golden voor gas in Europa. “Sinds eind augustus is de prijs voor gas in vrije val”, zegt hoofddocent internationale politiek en expert energie Thijs Van de Graaf (UGent). “Die trend heeft zich maanden doorgezet, tot de laatste weken. Nu volgt een correctie.” Vrijdag daalde de gasprijs wel weer naar zo’n 36 euro per megawattuur.

    Blijf op de hoogte
    Krijg een melding bij belangrijk nieuws over Algemeen.

    Voor de plotse stijging zijn verschillende redenen. Eerst en vooral klinkt het misschien contradictorisch, maar ook warmer weer leidt tot een hogere vraag naar gas. De verwarming moet dan wel niet aan, mensen willen wel airco en ook dat kost energie.

    Daarnaast worden er werken uitgevoerd aan een lng-exportterminal in Noorwegen. Die onderhoudswerken waren gepland. Maar deze week kwam het bericht dat de werken vertraging opliepen en dus langer zouden duren dan voorzien. Dat leidt tot onzekerheid op de markt, waardoor de prijs steeg.

    REUTERS
    © REUTERS
    Nog zo’n onzekerheidsfactor: wat doet China? “Vorig jaar had dat land uitzonderlijk minder nood aan gas vanwege de lockdown die het uitriep in de strijd tegen het coronavirus”, zegt Van de Graaf. “Maar dat beleid heeft het land achter zich gelaten. Voorlopig lijkt het mee te vallen met de vraag naar lng. Toch kijken beleggers zenuwachtig naar China. Misschien komt er een stimuluspakket van de overheid om de economie aan te zwengelen. Dan stijgt de vraag naar gas wellicht en mengt China zich opnieuw volop in de competitie om lng.”

    De prijsveran­de­rin­gen zijn een teken dat er nog altijd een heleboel onzeker­heid bestaat over Europa’s gasvoor­raad en dat mensen in de markt op hun hoede blijven

    Tom Marzec-Manser, energieconsultent
    Groningen
    De concrete aanleiding voor de gestegen gasprijs kwam echter van dichter bij huis. Donderdag raakte bekend dat de Nederlandse regering zou beslissen om de gaswinning in Groningen na ongeveer een kwarteeuw stop te zetten. Dat meldde persagentschap Bloomberg op basis van bronnen en werd later bevestigd door Nederlandse media.

    De Nederlandse gaswinning bezorgt onze noorderburen gewoon te veel kopzorgen. Sinds 2012 moesten al meer dan 3.000 huizen gesloopt worden in het noorden van Nederland door de vele aardbevingen als gevolg van de gaswinning. De overheid beloofde eerder al om mensen daarvoor te vergoeden. Het gekke is dat er eigenlijk al eerder uitlekte dat de Nederlandse regering de gaswinning in Groningen zou stopzetten. Toch leidde net de berichtgeving van Bloomberg tot een prijsopstoot.

    “De berichten over Groningen komen boven op een heleboel ander nieuws dat de gasprijzen omhoog drijft”, zegt Tom Marzec-Manser, energieconsultent bij Independent Commodity Intelligence Services (ICIS) aan de Britse krant ‘Financial Times’. “De prijsveranderingen zijn een teken dat er nog altijd een heleboel onzekerheid bestaat over Europa’s gasvoorraad en dat mensen in de markt op hun hoede blijven.”

    We dreigen altijd in een prijzenop­bod met Azië terecht te komen, waar de vraag naar lng de jongste jaren flink gegroeid is

    Energie-expert Thijs Van de Graaf (UGent)
    “Ik denk dat die zenuwachtigheid terecht is”, zegt Van de Graaf. “De energiecrisis is nog niet opgelost en Europa heeft de energieoorlog nog lang niet gewonnen van Rusland. Tot nu toe hebben we veel geluk gehad: niets zegt dat we dat geluk volgende winter weer hebben.” Van de Graaf ziet twee geluksfactoren: de zachte winter die we in Europa achter de rug hebben, waardoor we minder gas nodig hadden, en de Chinese lockdown. “We dreigen altijd in een prijzenopbod met Azië terecht te komen, waar de vraag naar lng de jongste jaren flink gegroeid is.”

    Dat er weinig nodig is om de gasprijzen opnieuw de hoogte in te jagen, bewijzen de afgelopen twee weken. Het toont ook hoe we ons als gewone consument in Europa een beetje in slaap hebben laten wiegen door de gunstige contextfactoren, zachte winter en dalende prijzen als gevolg van die twee.

    Er is echter niets dat garandeert dat die combinatie zich nogmaals voordoet na de zomer. De enige manier om daar niet aan ten prooi te vallen? De afhankelijkheid van gas in Europa afbouwen. “Dat is ook het plan van de Europese Unie: warmtepompen installeren, huizen renoveren, overstappen op hernieuwbare energie waar mogelijk, enzovoort”, zegt Van de Graaf. “Dat zijn de zaken die we nu versneld moeten uitrollen om de gasvraag naar beneden te krijgen.”

    www.hln.be/energieprijzen/gasprijzen-...
  3. forum rang 5 Baksteen 20 juni 2023 10:20
    quote:

    Tieske schreef op 20 juni 2023 09:16:

    de verkoop van gisteren maar teruggekocht. Vind Shell verrassend sterk blijven liggen laatste paar dagen. 15ct is niet ruim maar toch binnen.
    Ik durf geen puts meer te schrijven, als je naar de week puts kijk geen premie bijna erin, deput 27.70 met nog 3 dagen te gaan, 8 om 18 bij Shell op 27.70
  4. forum rang 9 Ron-tron system 20 juni 2023 11:11
    quote:

    bp5ah schreef op 20 juni 2023 11:08:

    758.047 volume is stuk :)
    Enkel shell koopt in:)
    Boven de 27,50eur weinig tot geen handelaars op shell en dan ook meteen lage volumes.
    Olieprijs toch mooi groen dus de koers zou hoger moeten deze namiddag,
  5. Picton 20 juni 2023 12:16
    quote:

    Rookie90 schreef op 20 juni 2023 12:14:

    Bij anderen De Giro er ook uit?
    Ja, hier ook problemen!
  6. forum rang 9 Ron-tron system 20 juni 2023 12:32
    quote:

    Up and down. schreef op 20 juni 2023 12:23:

    Er is een storing momenteel bij De Giro. Heb ze net gebeld. Wordt aan gewerkt.
    Echt geen broker voor een daghandelaar met deze storingen zo nu en dan.
  7. Up and down. 20 juni 2023 12:37
    Klopt. Heb ze feedback meegegeven om het voortaan op hun site te vermelden of op hun socials. Klanten kunnen ook denken dat ze gehackt zijn of iets dergelijks.
    Nog los vd misgelopen winsten;)
    Gelukkig hebben we dit forum nog.
  8. Hybrid 20 juni 2023 12:39
    quote:

    Up and down. schreef op 20 juni 2023 12:23:

    Er is een storing momenteel bij De Giro. Heb ze net gebeld. Wordt aan gewerkt.
    Dank voor het doorgeven.
    Het telefoonnummer is nu zelfs niet meer bereikbaar :-)
  9. Rookie90 20 juni 2023 13:35
    quote:

    Up and down. schreef op 20 juni 2023 12:37:

    Klopt. Heb ze feedback meegegeven om het voortaan op hun site te vermelden of op hun socials. Klanten kunnen ook denken dat ze gehackt zijn of iets dergelijks.
    Nog los vd misgelopen winsten;)
    Gelukkig hebben we dit forum nog.
    Eens. Krijg nooit een lekker gevoel van de melding dat mijn wachtwoord/inlog niet goed is
  10. forum rang 10 bp5ah 20 juni 2023 13:40
    quote:

    Rookie90 schreef op 20 juni 2023 13:35:

    [...]

    Eens. Krijg nooit een lekker gevoel van de melding dat mijn wachtwoord/inlog niet goed is
    Kan je niet eens proberen.

    Maintenance

    It is not possible to login right now


    Verder komt 't niet ...
  11. forum rang 9 Ron-tron system 20 juni 2023 13:43
    quote:

    bp5ah schreef op 20 juni 2023 13:40:

    [...]

    Kan je niet eens proberen.

    Maintenance

    It is not possible to login right now


    Verder komt 't niet ...
    Je zou maar cfd’s hebben staan zonder stoploss bv 50st dow jones en de beurs maakt een correctie;)
    Gelukkig heeft de giro geen cfd’s
  12. forum rang 10 bp5ah 20 juni 2023 13:45
    quote:

    Ron-tron system schreef op 20 juni 2023 13:43:

    [...]
    Je zou maar cfd’s hebben staan zonder stoploss bv 50st dow jones en de beurs maakt een correctie;)
    Gelukkig heeft de giro geen cfd’s
    Voor traden op de minuut/vijf minuten/uur moet je er een andere broker naast hebben, anders wordt je grijs op zulke momenten.

    Verder DeGiro Prima.
  13. Rookie90 20 juni 2023 13:59
    quote:

    bp5ah schreef op 20 juni 2023 13:40:

    [...]

    Kan je niet eens proberen.

    Maintenance

    It is not possible to login right now


    Verder komt 't niet ...
    Via de app (mobiel) krijg je wel de melding dat je inlog etc. niet goed is.
  14. Struukje 20 juni 2023 14:00
    quote:

    Ron-tron system schreef op 20 juni 2023 11:11:

    [...]
    Enkel shell koopt in:)
    Boven de 27,50eur weinig tot geen handelaars op shell en dan ook meteen lage volumes.
    Olieprijs toch mooi groen dus de koers zou hoger moeten deze namiddag,

    Maar wat gekocht
  15. Picton 20 juni 2023 14:03
    quote:

    bp5ah schreef op 20 juni 2023 13:45:

    [...]
    Voor traden op de minuut/vijf minuten/uur moet je er een andere broker naast hebben, anders wordt je grijs op zulke momenten.

    Verder DeGiro Prima.
    Ik heb inderdaad als backup ook naast de Giro nog Saxo, maar vind als 'kleine belegger' de giro toch fijner en overzichtelijker en merk dat ik daar dus meer op kijk en handel ((ook vanwege de kosten)...
    Saxo is daarnaast voor mij meer voor de long term aandelen en geschreven opties(vind dit handelsplatform niet echt fijn).
22.621 Posts
Pagina: «« 1 ... 789 790 791 792 793 ... 1132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht