Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

NX FILTRATION NL0015000D50

Laatste koers (eur)

3,645
  • Verschill

    +0,110 +3,11%
  • Volume

    290.516 Gem. (3M) 231K
  • Bied

    3,645  
  • Laat

    3,750  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum NX Filtration geopend

3.359 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 juni 2023 17:41
    Stopzetten bouw geëist

    Dat laatste stelt de Natuur- en Milieuraad Hengelo en daarom heeft deze organisatie de Almelose jurist Marcel Middelkamp in de arm genomen. Hij gaat de rechter vragen of de bouw van de hal aan de Haaksbergerstraat stopgezet kan worden.
    Membraanfilters

    NX Filtration maakt membraanfilters, waarmee zwaar vervuild water gereinigd kan worden. Een vinding die wereldwijd aftrek vindt, vandaar de razendsnelle groei van het bedrijf, dat haar twee Enschedese locaties wil inruilen voor een plek in Hengelo, op het High Tech Systems Park bij Thales. Het bedrijf heeft voor dat productieproces enorme hoeveelheden water nodig: jaarlijks 700 miljoen liter, vergelijkbaar met het watergebruik van een gemeente als Borne. Vitens wil het niet leveren en dat betekent een forse aanslag op de grondwatervoorraad in Hengelo-Zuid. Daarnaast loost het bedrijf afvalwater dat lastig te zuiveren is.
    “Wij willen werken op een verantwoorde manier en als goede buur, met minimale impact voor mens en milieu.”
    Woordvoerder NX Filtration
    Minimale impact

    Het bedrijf laat nu weten dat ze wél beschikken over de benodigde vergunningen. Daarnaast zegt een woordvoerder van NX Filtration dat ze 'continu in gesprek blijven met de gemeente en de provincie'. Een reactie op een schriftelijk verzoek aan het bedrijf liet enkele dagen op zich wachten, maar nu komt het bedrijf dus alsnog met een statement: "Wij hebben als doel om schoon en betaalbaar water haalbaar te maken over de hele wereld. Hier werken wij iedere dag aan met 180 collega’s, die een hart voor duurzaamheid hebben. Wij willen werken op een verantwoorde manier en als goede buur, met minimale impact voor mens en milieu."
    230509 NX Filtration Hengelo
    Lees ook
    Jurist eist bouwstop: 'NX Filtration bouwt in Hengelo zonder de benodigde stikstofruimte'
    Verantwoord ondernemerschap

    En dan over de juridische kant van het verhaal: "Verantwoord ondernemerschap betekent ook dat wij, net als ieder ander bedrijf, gebonden zijn aan wetten en regels. Zo beschikken wij over de vergunningen die nodig." Daar wil de woordvoerder van NX Filtration het bij laten: "Wij onthouden ons verder van inhoudelijk commentaar."
    Rechtmatigheid

    Jurist Marcel Middelkamp is door de Natuur- en Milieuraad Hengelo gevraagd te kijken naar de rechtmatigheid van de vergunningen van het bedrijf. Hij stelt: "Het bedrijf heeft drie vergunningen nodig, maar heeft er nog maar één en zelfs die rammelt aan alle kanten."
    Uitspraak

    De gemeente Hengelo liet eerder al weten 'in afwachting te zijn van de uitspraak van de voorzieningenrechter en tot die tijd geen nadere mededelingen te doen'.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 juni 2023 18:18
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 15 juni 2023 18:16:

    We gaan het zien, afwachten wat de uitspraak is. Meer kan je niet doen.
    Een van beide partijen zit te liegen.
  3. forum rang 8 aextracker 15 juni 2023 21:04
    quote:

    aextracker schreef op 26 mei 2023 06:42:

    [...]

    De Raad voor natuur en Milieu "vreest en vindt"........... maar waarmee wordt de gevalideerde en gevreesde ramp mee gestaafd...... ? Met een ontbrekende vergunning voor stikstofbelasting........

    Dit heeft HELEMAAL NIETS met grondwater etc te maken.
    Dit heeft te maken met de zoveelste radicaliserende protestbeweging, welke het bestaan van 900 bomen in Hengelo belangrijker vindt, dan het kunnen blijven beschikken over en beschikbaar maken \ houden van voldoende drinkwater voor miljoenen wereldburgers.......
    Het zoveelste bewijs, dat een hersenloze schreeuwende minderheid een verlammende werking kan veroorzaken op een zinvol en gedegen nadenkende meerderheid , die ook nog eens vooriet in ESG gecertificeerde ondernemings aktiviteit , waar een economie duurzaam geld mee verdiend en een zinvolle bijdrage levert aan het in stand houden van levens.

    Zucht.......... waar Nederlanders klein en bekrompen in blijken........ maar bij uitstek goed in blijken....... ongegeneerd dikwalificeren en frustreren van as such positief ingestoken aktiviteiten .... en goedbedoelde initiatieven.......

    Je ziet het overal terug, zelfs op iex. fora...... helaas.....
    De gesjeesde jurist c.q. ex-wethouder die ook afgeserveerd werd in de politiek heeft een partij groenforsers gevonden om gezamenlijke hetze op te werpen via een media-maniakale contra NXF beweging.

    Het zoveelste bewijs, dat Nederland t.g.v.; "over democratisering, regel- en wetgevings structuur t.g.v. N=1 inspraak politiek ons land economisch helpt afglijden naar middenmoot.
    Dit spel wordt gewoon door de gesjeesde jurist bewerkstelligd middels politiek politieke vertragings bewegingen, waar "persoonlijke belangen en drijfveren" een wereldwijd slimme en duurzaam werkende waterzuiverings oplossing probeert te vertragen op een miniem lokaal vraagstuk, waar niemand enig bewijs heeft voor de gevreesde milieuramp waar men op zinspeelt.

    Angstpolitiek en persoonlijk agenda management leidt idd tot liegen.

    Zucht, wat zitten er in dit land toch een stel verzuurde grijsaards het leven moeilijk te maken.......tijd voor herziening van het pensioenstelsel, opdat die grijsaards moeten blijven werken tot hun 75E en geen tijd \ energie hebben voor deze flauwekul !

    Dat betekent , dat de nieuwe pensioenwet dan WEL OOK voor de wethouders en 1e & 2e kamerleden moet gaan gelden......er zit dus wel degelijk een addertje onder het pensioengras..... waarom anders deze politiek elitaire uitzondering....... vanwege een hele oude wet ja....... (die ze in de afgelopen 12 jaar werk aan de pensioenwet toevallig over het hoofd hebben gezien).......
  4. G(r)ijs 16 juni 2023 00:27
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 juni 2023 18:18:

    [...]

    Een van beide partijen zit te liegen.
    nee, is geen kwestie van liegen. Ik denk dat NXF mogelijk nog een MER moeten laten uitvoeren agv deze twijfelachtige hoeveelheid grondwater die ze zeggen nodig te hebben. De behandelend ambtenaar is misschien op het verkeerde been gezet omdat het om een bedrijf gaat wat juist filters produceert om verontreinigd water te zuiveren; zelf PFAS......tja ff kijken hoe zich dit ontwikkeld.
  5. Warren B... 19 juni 2023 13:14
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 juni 2023 17:41:

    ......Jurist Marcel Middelkamp is door de Natuur- en Milieuraad Hengelo gevraagd te kijken naar de rechtmatigheid van de vergunningen van het bedrijf. .........
    Misschien dat die natuur en milieuraad zich eens verdiept in wat het bedrijf doet. NXF komt het milieu alleen maar ten goede. Mooi bedrijf met vel potentieel.
  6. Warren B... 19 juni 2023 14:03
    Na het zien van dat gesprek van de jurist bij de Twentse radio toch wel wat vraagtekens hoe sterk NXF staat. Opmerkelijk allemaal dat ze zoveel water nodig hebben in het productie proces en dat ze, als filter specialisten met ESG hoog in het vaandel, sterk vervuild water lozen. Even aannemen dat die feiten zijn dan is het toch erg raar dat ze inmiddels veel geld investeren in een productiefaciliteit die toch een groot risico is. Wat is de schade voor de aandeelhouder als er een bouwstop en uiteindelijk vernietiging komt?

    Had bijna mijn positie flink uitgebreid. Nu zelfs gedachten om verlies te pakken als damagecontrol
  7. alida1 19 juni 2023 17:37
    "de Natuur- en Milieuraad Hengelo" soms is het bijna vermakelijk hoe sommige mensen zichzelf een podium weten te geven.

    De rol van een dergelijke raad is om vanuit de verschillende gremia 's uit de maatschappij advies uit te brengen aan de gemeenteraad.
    sommige mensen hebben in dergelijke raden nog een "laatste kans".
  8. G(r)ijs 19 juni 2023 22:52
    quote:

    Pat71 schreef op 19 juni 2023 14:03:

    Na het zien van dat gesprek van de jurist bij de Twentse radio toch wel wat vraagtekens hoe sterk NXF staat. Opmerkelijk allemaal dat ze zoveel water nodig hebben in het productie proces en dat ze, als filter specialisten met ESG hoog in het vaandel, sterk vervuild water lozen. Even aannemen dat die feiten zijn dan is het toch erg raar dat ze inmiddels veel geld investeren in een productiefaciliteit die toch een groot risico is. Wat is de schade voor de aandeelhouder als er een bouwstop en uiteindelijk vernietiging komt?

    Had bijna mijn positie flink uitgebreid. Nu zelfs gedachten om verlies te pakken als damagecontrol
    Het is zeker een aandachtspunt. Maar ook hier krijg ik toch weer jeuk. Het milieu, de stikstofuitstoot, het grondwater(ge/mis)bruik prevaleert en ik krijg daarmee het gevoel dat we weer niet verder kijken dan de neus lang is. In plaats van proberen hier een mouw aan te passen wordt gelijk weer geroepen ' stopzetten, koste wat het kost' terwijl het effect van het product in de wereld nog veel belangrijker is dan het mini-micro milieu waar dit zich afspeelt..... Het wordt vergeleken met een shell en die effecten op het milieu, echt belachelijk! Ik denk dat als NXF in NL niet mag, de business in het buitenland opgezet gaat worden, hoe dan ook.
  9. Rob_vd 21 juni 2023 15:04
    baanbrekende dNF-membraantechnologie heeft de Thaise Hoa-fabriek in Vietnam in staat gesteld om een opmerkelijke 60% hoogwaardig waterhergebruikpercentage te bereiken, waardoor hun watervoetafdruk wordt verminderd en een duurzame watervoorziening wordt gewaarborgd. Onze geavanceerde dNF-membranen verwijderen efficiënt gesuspendeerde vaste stoffen, troebelheid en CZV, terwijl ze tegen lage kosten en zonder de noodzaak van chemicaliën werken. Trots om bij te dragen aan de waterduurzaamheidsdoelstellingen van de rubberen handschoenindustrie.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 juni 2023 15:59
    quote:

    Rob_vd schreef op 21 juni 2023 15:04:

    baanbrekende dNF-membraantechnologie heeft de Thaise Hoa-fabriek in Vietnam in staat gesteld om een opmerkelijke 60% hoogwaardig waterhergebruikpercentage te bereiken, waardoor hun watervoetafdruk wordt verminderd en een duurzame watervoorziening wordt gewaarborgd. Onze geavanceerde dNF-membranen verwijderen efficiënt gesuspendeerde vaste stoffen, troebelheid en CZV, terwijl ze tegen lage kosten en zonder de noodzaak van chemicaliën werken. Trots om bij te dragen aan de waterduurzaamheidsdoelstellingen van de rubberen handschoenindustrie.
    Waarom geen 100% hergebruik.....????
  11. forum rang 8 aextracker 22 juni 2023 07:38
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 21 juni 2023 15:59:

    [...]

    Waarom geen 100% hergebruik.....????
    Omdat van de 100% blijkbaar 30% wordt verbruikt.
    Dat kan in \ gedurende de produktie keten zijn voor energie opwekking, opwarming\stoom, ofwel verdamping in produktie.
    De resterende 10% wordt opgedronken door de medewerkers omdat ze hard moeten werken.
    Levert samen 100% op.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 juni 2023 10:14
    quote:

    aextracker schreef op 22 juni 2023 07:38:

    [...]Omdat van de 100% blijkbaar 30% wordt verbruikt.
    Dat kan in \ gedurende de produktie keten zijn voor energie opwekking, opwarming\stoom, ofwel verdamping in produktie.
    De resterende 10% wordt opgedronken door de medewerkers omdat ze hard moeten werken.
    Levert samen 100% op.
    Dus jij wil medewerkers vervuild water laten drinken...???
  13. Repelsteeltje 23 juni 2023 07:11
    www.1twente.nl/artikel/3177451/iedere...

    Wethouder Hengelo over NX Filtration: 'Elke vijf jaar controle of oppompen grondwater nog nodig is'

    De Provincie Overijssel en NX Filtration gaan iedere vijf jaar kijken of het oppompen van grondwater nog noodzakelijk is voor de bedrijfsvoering. Dat zei wethouder Gerard Gerrits tijdens de raadsvergadering afgelopen woensdagavond. Het Enschedese bedrijf, dat membranen maakt die gebruikt worden voor het zuiveren van sterk vervuild water, wil zich vestigen in Hengelo. SP en GroenLinks maken zich zorgen over het oppompen van grote hoeveelheden grondwater.

    Grondwater
    NX Filtration is al een tijdje een punt van discussie in de Hengelose politiek. Volgens een aantal oppositiepartijen is het niet wenselijk dat het bedrijf grote hoeveelheden grondwater gaat oppompen, die het nodig heeft voor het productieproces. Volgens de tegenstanders zal de grondwaterstand fors gaan dalen en dat gaat ten koste van de bomen in het gebied.

    Vergunning
    In de vergunning wordt nu een voorschrift opgenomen dat er elke vijf jaar gekeken moet worden naar de noodzaak van het nog langer oppompen van grondwater. De monitoring van het effect op de omgeving ligt bij de provincie: “We borgen dit op zowel bestuursrechtelijk als privaatrechtelijk niveau", zegt wethouder Gerard Gerrits.

    Provincie verantwoordelijk
    De provincie Overijssel gaat over het oppompen van grondwater. NX Filtration heeft een vergunning nodig om dit te mogen doen. De vergunning voor de bouw en de vestiging van het bedrijf is weer een aangelegenheid van de gemeente. Hengelo heeft over het oppompen van grondwater niets te vertellen.

    Volgens wethouder Gerrits kon de gemeente technisch gezien de reeds verleende omgevingsvergunning niet weigeren: “Juridisch moeten wij meewerken aan een vergunningsafgifte, wanneer er aan alle voorwaarden is voldaan.”

    'Welke belangen wegen zwaarst?'
    GroenLinks-raadslid Agnes Booijink vroeg zich af welke belangen zwaarder wegen: duurzaamheidsbelangen of economische? Volgens wethouder Gerard Gerrits gaat het hier om beide belangen: “Wij staan als college positief tegenover de vestiging van NX Filtration in Hengelo, want het bedrijf heeft een duurzame doelstelling.”
  14. forum rang 8 aextracker 23 juni 2023 07:32
    quote:

    Repelsteeltje schreef op 23 juni 2023 07:11:

    www.1twente.nl/artikel/3177451/iedere...

    Wethouder Hengelo over NX Filtration: 'Elke vijf jaar controle of oppompen grondwater nog nodig is'

    De Provincie Overijssel en NX Filtration gaan iedere vijf jaar kijken of het oppompen van grondwater nog noodzakelijk is voor de bedrijfsvoering. Dat zei wethouder Gerard Gerrits tijdens de raadsvergadering afgelopen woensdagavond. Het Enschedese bedrijf, dat membranen maakt die gebruikt worden voor het zuiveren van sterk vervuild water, wil zich vestigen in Hengelo. SP en GroenLinks maken zich zorgen over het oppompen van grote hoeveelheden grondwater.

    Grondwater
    NX Filtration is al een tijdje een punt van discussie in de Hengelose politiek. Volgens een aantal oppositiepartijen is het niet wenselijk dat het bedrijf grote hoeveelheden grondwater gaat oppompen, die het nodig heeft voor het productieproces. Volgens de tegenstanders zal de grondwaterstand fors gaan dalen en dat gaat ten koste van de bomen in het gebied.

    Vergunning
    In de vergunning wordt nu een voorschrift opgenomen dat er elke vijf jaar gekeken moet worden naar de noodzaak van het nog langer oppompen van grondwater. De monitoring van het effect op de omgeving ligt bij de provincie: “We borgen dit op zowel bestuursrechtelijk als privaatrechtelijk niveau", zegt wethouder Gerard Gerrits.

    Provincie verantwoordelijk
    De provincie Overijssel gaat over het oppompen van grondwater. NX Filtration heeft een vergunning nodig om dit te mogen doen. De vergunning voor de bouw en de vestiging van het bedrijf is weer een aangelegenheid van de gemeente. Hengelo heeft over het oppompen van grondwater niets te vertellen.

    Volgens wethouder Gerrits kon de gemeente technisch gezien de reeds verleende omgevingsvergunning niet weigeren: “Juridisch moeten wij meewerken aan een vergunningsafgifte, wanneer er aan alle voorwaarden is voldaan.”

    'Welke belangen wegen zwaarst?'
    GroenLinks-raadslid Agnes Booijink vroeg zich af welke belangen zwaarder wegen: duurzaamheidsbelangen of economische? Volgens wethouder Gerard Gerrits gaat het hier om beide belangen: “Wij staan als college positief tegenover de vestiging van NX Filtration in Hengelo, want het bedrijf heeft een duurzame doelstelling.”
    Dit wordt een "storm in glas gezuiverd water" !

    De Milieuraad heeft zich middels een gesjeesde ex-wethouder\jurist voor het karretje laten spannen.

    Op emotionele gronden worden "vertragingstactieken" .
    Tactieken die worden gefaciliteerd vanuit het "democratisch bestel van regeltjes - en wetgeving.
    U ziet in dit proces feitelijk een "gefrustreerde relnicht" aan het werk in Hengelo.

    Los van vervelende vertraging, de NXF vestiging in Heneglo gaat er gewoon komen.
  15. forum rang 8 Freemoneyforever 23 juni 2023 09:12
    quote:

    aextracker schreef op 23 juni 2023 07:32:

    [...]

    Dit wordt een "storm in glas gezuiverd water" !

    De Milieuraad heeft zich middels een gesjeesde ex-wethouder\jurist voor het karretje laten spannen.

    Op emotionele gronden worden "vertragingstactieken" .
    Tactieken die worden gefaciliteerd vanuit het "democratisch bestel van regeltjes - en wetgeving.
    U ziet in dit proces feitelijk een "gefrustreerde relnicht" aan het werk in Hengelo.

    Los van vervelende vertraging, de NXF vestiging in Heneglo gaat er gewoon komen.
    Indien de rechter er geen stokje voor gaat steken.
3.359 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht