Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PROSUS NL0013654783

Laatste koers (eur)

31,625
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    3.058.093 Gem. (3M) 3M
  • Bied

    31,510  
  • Laat

    31,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Prosus in 2023

2.918 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 146 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 juni 2023 16:05
    Beursblik: jaarcijfers Prosus in aantocht

    Analisten blijven positief gestemd.

    (ABM FN-Dow Jones) Prosus zal dinsdag, als het de boeken over afgelopen jaar opent, moeten aantonen dat de koers van het aandeel ten onrechte is achtergebleven op de bredere markt.

    De voorlopige cijfers die Prosus publiceerde, lijken echter nog niet in die richting te wijzen.

    In die tussentijdse update van 14 juni maakte het bedrijf bekend dat het de winst onder druk zag staan. De kernwinst per aandeel uit voortgezette activiteiten zal naar verwachting met 20,5 tot 27,9 procent zijn gedaald naar 1,76 tot 1,94 dollar. Dat was een jaar eerder nog 2,44 dollar.

    Die winstdaling is een gevolg van lagere bijdragen uit investeringen, hogere afschrijvingen en minder opbrengsten door de verkoop van belangen.

    In de loop van het jaar verminderde Prosus wel het belang in de Chinese internetgigant Tencent van 29 procent naar 26 procent. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om eigen aandelen in te kopen. Deze transactie heeft ongeveer 29 miljard dollar aan waarde gecreëerd voor de aandeelhouders.

    Voor de toekomst verwacht Prosus dat Tencent vooral zal profiteren van het opheffen van alle coronamaatregelen in China en dat de groei weer zal aantrekken. Het aandeel Tencent zelf weet dit jaar niet te imponeren en noteert nagenoeg onveranderd.

    Over het algemeen blijven de meeste analisten positief over de vooruitzichten van Prosus. Volgens Marc Hesslink van ING is de daling van de winst vooral het gevolg van een lagere winstgevendheid bij Tencent.

    Belangrijker vond de analist de richtlijnen voor de niet Tencent-gerelateerde activiteiten in e-commerce. Hier liet het een sterke groei zien en verwacht het bedrijf een aantrekkende winstgevendheid. Hierdoor heeft Prosus meer vertrouwen gekregen dat het zijn winstdoel voor de e-commerce-activiteiten in de eerste helft van 2025 zal bereiken. Ook wordt er binnenkort een afronding verwacht van de verkoop van OLX Auto.

    ING heeft een koopadvies voor Prosus met een koersdoel van 75,00 euro.

    Ook Morgan Stanley blijft positief. De analisten van de Amerikaanse bank verwachten dat Prosus bij de bekendmaking van de jaarcijfers over 2023 een vereenvoudiging zal laten zien van de huidige holdingstructuur met Tencent.

    Ook rekent de zakenbank op een duidelijk pad van Prosus naar winstgevendheid van de overige deelnemingen.

    Er zijn twee belangrijke zaken die van belang zijn voor de niet-Tencent-portefeuille. Ten eerste de vrije kasstroomverwachtingen en ten tweede de weg naar het te gelde maken van de activa door IPO's, desinvesteringen en spin-offs.

    Ook verwachten de analisten dat voedselbezorgers zoals Meituan en Delivery Hero zullen profiteren als de waarderingen herstellen.

    Ten slotte wijst de Amerikaanse zakenbank erop dat het aandeel Prosus dit jaar slechter presteerde dan Tencent.

    Morgan Stanley handhaaft dan ook het Overwogen advies en heeft recentelijk het koersdoel verhoogd van 88,00 naar 95,00 euro.

    Tenslotte verwacht ook Barclays een "vereenvoudiging" van de structuur van Prosus en Naspers. Als dit besluit wordt genomen, dan bevestigt dit de beleggingsvisie van de bank, dat de bedrijven over een lange termijn aanzienlijke waarde kunnen creëren door eigen aandelen in te kopen voor een fors deel van de totale marktkapitalisatie en tegen een forse korting.

    Barclays benadrukte wel dat de timing van een ontvlechting moeilijk te voorspellen is, omdat het zeer complex is om toestemming te krijgen van de toezichthouders in Zuid-Afrika.

    Als de ontkoppeling tussen de twee aandelen wordt aangekondigd, zou de korting die geldt tussen beide aandelen aanzienlijk afnemen, verwachten de analisten.

    Voor de jaarcijfers richt Barclays zich vooral op de aanwending van 5 miljard dollar aan kapitaalinvesteringen en de versnelling naar winstgevendheid van de e-commerce-portefeuille, wat een positieve toon kan geven aan het rapport.

    Barclays heeft een Gelijkgewogen advies voor zowel Prosus en Naspers. Het koersdoel voor Prosus is 86,80 euro.

    Maandag, in aanloop naar de cijfers van dinsdagochtend, noteert het aandeel Prosus een procent hoger op 63,53 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. [verwijderd] 27 juni 2023 07:35
    quote:

    maarten030 schreef op 26 juni 2023 12:52:

    [...]

    Vet model zeg! Dank je wel voor de moeite :)
    Dank.

    Zolang Prosus niet aan het nav gedeelte op hun website sleutelt zouden de benodigde gegevens automatisch moeten worden opgehaald. We gaan het zien deze week als de aandeleninkoopcijfers worden geupdate op de Prosus website.
  3. PabloJa 27 juni 2023 07:57
    Als je niet om 7:50 publiceert, zeg dan ook niet dat je om een specifieke tijd als 7:50 publiceert. Zeg dan 8:00.

    7:55 geworden dus
  4. PabloJa 27 juni 2023 08:21
    Goed, de cross-holding wordt opgeheven, waardoor we gewoon 57% van Prosus in handen hebben, en Naspers 43% van Prosus. We hebben dan geen Naspers meer in de porto, niks meer mee te maken markt-technisch.
  5. forum rang 10 voda 27 juni 2023 08:29
    Prosus op koers om winstdoelstellingen te halen

    Ontkoppeling Naspers en Prosus aangekondigd.

    (ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft in de tweede helft van het gebroken boekjaar 2023 significante vooruitgang geboekt in het behalen van de strategische doelen voor 2025. Dit maakte de Zuid-Afrikaanse investeerder met een notering aan het Damrak dinsdagochtend bekend met jaarcijfers.

    Volgens Prosus zorgt het doorlopende inkoopprogramma van eigen aandelen voor meer aandeelhouderswaarde en helpt het ook bij het stroomlijnen van de activiteiten. Prosus is er dan ook van overtuigd dat het zijn winstdoelen voor de eerste helft van 2025 zal halen.

    De omzet steeg in 2023 op jaarbasis met 16 procent tot 4,9 miljard dollar, waarbij de omzetgroei in maaltijdbezorging met 35 procent extra fors steeg. De omzet uit Payments & Fintech steeg zelfs met 52 procent tot 903 miljoen dollar. E-commerce, de grootste divisie binnen Prosus, boekte een omzetgroei van 16 procent. In de eerste helft van 2025 moet de Ecommerce-portefeuille winstgevend zijn. Afgelopen jaar boekte de divisie nog een verlies van 401 miljoen dollar.

    Het handelsverlies voor de hele groep kwam uit op 574 miljoen dollar, tegen 537 miljoen dollar een jaar eerder.

    De marges verbeterde in de tweede jaarhelft met 6 procent.

    De kernwinst daalde evenwel met 9 procent, door een lagere bijdrage van de deelnemingen. Onder het inkoopprogramma werden verder tot dusver voor 10,5 miljard dollar aan aandelen Naspers en Prosus opgekocht.

    Er stond 14,9 miljard dollar op de balans, aangejaagd door 4,7 miljard dollar vanwege een uitkering van Meituan in aandelen.

    Ontkoppeling Prosus en Naspers

    Ook werd de langverwachte ontkoppeling van Prosus en Naspers aangekondigd. Bij de beleggersdag in december 2022 sprak Prosus al van een "vereenvoudiging" van de structuur van Prosus en Naspers, en sindsdien wacht de markt op een bericht over een mogelijke ontvlechting van de wederzijdse belangen. Deze aankondiging kwam er dinsdag.

    Naspers en Prosus zullen voortaan hun eigen aandelen gebruiken om aandeelhouders te belonen. Voorheen konden aandeelhouders van Naspers aandelen Prosus ontvangen en vice versa, als onderdeel van het dividend.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. PabloJa 27 juni 2023 08:32
    quote:

    PabloJa schreef op 27 juni 2023 08:21:

    Goed, de cross-holding wordt opgeheven, waardoor we gewoon 57% van Prosus in handen hebben, en Naspers 43% van Prosus. We hebben dan geen Naspers meer in de porto, niks meer mee te maken markt-technisch.
    Ben wel benieuwd of het momenteel ook 57/43 is door al dat sharegepurchase.. Iets zegt mij dat de edge weer bij Naspers ligt.
  7. forum rang 5 maarten030 27 juni 2023 08:35
    quote:

    PabloJa schreef op 27 juni 2023 08:32:

    [...]

    Ben wel benieuwd of het momenteel ook 57/43 is door al dat sharegepurchase.. Iets zegt mij dat de edge weer bij Naspers ligt.
    Naspers noteert ook op een hogere korting. Ik ben wel blij met een makkelijkere structuur. Ook al is het wat gunstiger voor Naspers. Uiteindelijk moeten we momenteel vooral naar Tencent kijken om Prosus als belegging te laten slagen. De winstgevendheid van de andere deelnemingen komt eraan en het inkoopprogramma loopt nog. Daarbij is Tencent ook nog eens (in mijn ogen) ongewaardeerd.
  8. forum rang 4 Brimily 27 juni 2023 08:43
    quote:

    Feiten_graag schreef op 27 juni 2023 08:42:

    Tencent in elk geval 3% hoger op deze cijfers
    dat was daarvoor al hoger.
  9. forum rang 10 voda 27 juni 2023 09:01
    Beursblik: ontkoppeling Naspers en Prosus positieve boodschap

    Jefferies handhaaft Houden advies.

    (ABM FN-Dow Jones) De markt zal positief reageren op de ontkoppeling van Naspers en Prosus. Dit verwachten analisten van Jefferies dinsdag, na de jaarcijfers van de internetinvesteerder.

    Prosus kondigde dinsdag aan de eigendomsstructuur te vereenvoudigen door een streep te zetten door de kruisparticipatie van Naspers en Prosus. Hierdoor kunnen Prosus en Naspers het inkoopprogramma van eigen aandelen doorzetten.

    De markt zal daar blij mee zijn, denkt Jefferies. Het besluit zal de huidige "grote" korting op het aandeel kunnen verminderen. Analisten van de zakenbank merkten op dat meerdere aandeelhouders lieten weten niet langer geld in Prosus te steken vanwege de complexe kruisparticipatie van Naspers en Prosus.

    De aanpassing zal in het derde kwartaal worden doorgevoerd en zal geen significante kosten met zich meebrengen. "Maar daar werd ook niet op gerekend", aldus de analisten.

    Jefferies heeft een Houden advies op Prosus met een koersdoel van 67,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. Dick 27 juni 2023 09:13
    Ook wel weer een koersvoorspelling staan inmiddels boven de 68 wat een waanzin dit advies
  11. Asahelfrost 27 juni 2023 09:38
    Hmm Meituan is ook van de (directe) verkooplijst afgehaald. Ze hebben wel de intentie om Meituan te verkopen maar weten waarschijnlijk niet of ze hier een intressante prijs voor krijgen als ze deze gedwongen moeten verkopen binnen een jaar (held for sale), vandaar dat hij per heden verantwoord is als investment met als waarderingsgrondslag fair value through OCI (lees koersveranderingen zal je niet terugvinden in de P&L maar gaan direct via OCI door naar het vermogen).
  12. forum rang 10 voda 27 juni 2023 10:09
    Beursblik: e-commerce-divisie Prosus schiet iets tekort

    ING handhaaft koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) De e-commerce-divisie van Prosus is in het gebroken boekjaar 2023 minder hard gestegen dan verwacht. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING dinsdag.

    De omzet uit e-commerce steeg met 36 procent, terwijl ING mikte op een groei van 40 procent. Dit had volgens ING te maken met een beperktere groei bij maaltijdbezorging, waar de omzet met 35 procent steeg en niet met de 48 procent waar ING op mikte. De divisie Payments liet juist een groei van 52 procent zien, waar ING op 32 mikte.

    De winstgevendheid zag Hesselink ook verbeteren. Het EBITDA-verlies in de tweede jaarhelft bedroeg 0,4 miljard dollar tegen 0,6 miljard dollar een jaar eerder. Deze daling was conform verwachting. Prosus liet al eerder weten dat een piek in het verlies in de eerste jaarhelft van het gebroken boekjaar 2023 zou plaatsvinden.

    Ook noemde Hesselink de ontkoppeling van Naspers en Prosus positief.

    ING heeft een koopadvies op Prosus met een koersdoel van 75,00 euro. Het aandeel Prosus koerste dinsdagochtend 9,4 procent hoger op 69,01 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 4 Brimily 27 juni 2023 11:07
    quote:

    voda schreef op 27 juni 2023 10:09:

    Beursblik: e-commerce-divisie Prosus schiet iets tekort

    ING handhaaft koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) De e-commerce-divisie van Prosus is in het gebroken boekjaar 2023 minder hard gestegen dan verwacht. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING dinsdag.

    De omzet uit e-commerce steeg met 36 procent, terwijl ING mikte op een groei van 40 procent. Dit had volgens ING te maken met een beperktere groei bij maaltijdbezorging, waar de omzet met 35 procent steeg en niet met de 48 procent waar ING op mikte. De divisie Payments liet juist een groei van 52 procent zien, waar ING op 32 mikte.

    De winstgevendheid zag Hesselink ook verbeteren. Het EBITDA-verlies in de tweede jaarhelft bedroeg 0,4 miljard dollar tegen 0,6 miljard dollar een jaar eerder. Deze daling was conform verwachting. Prosus liet al eerder weten dat een piek in het verlies in de eerste jaarhelft van het gebroken boekjaar 2023 zou plaatsvinden.

    Ook noemde Hesselink de ontkoppeling van Naspers en Prosus positief.

    ING heeft een koopadvies op Prosus met een koersdoel van 75,00 euro. Het aandeel Prosus koerste dinsdagochtend 9,4 procent hoger op 69,01 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    een beperkte groei van 35% vind ik niet beperkt, maar ja als je op 48% rekent.
    waar blijft dan bod op JET ?, eerst op hoge koers bieden en nu voor laag op te halen.
  14. forum rang 4 Brimily 27 juni 2023 11:09
    quote:

    Brimily schreef op 27 juni 2023 11:07:

    [...]een beperkte groei van 35% vind ik niet beperkt, maar ja als je op 48% rekent.
    waar blijft dan bod op JET ?, eerst op hoge koers bieden en nu voor laag op te halen.
    schiet meteen omhoog, hebben me zeker al gelezen.
  15. forum rang 5 The Third Way... 27 juni 2023 11:15
    Uiteindelijk blijft het simpel bij een holding als Prosus met zo'n enorme discount op zijn Tencent bezitting. Zolang via de goede uitvoering van de verkoop van Tencent aandelen de discount wordt gebruikt om buybacks te doen, moet per definitie die discount eruit lopen.

    Ten gunste van de aandeelhouder, zolang er niet teveel aan de strijkstokken binnen Prosus blijft hangen. Daarom is het opvallend dat de analisten niet enthousiaster meedoen...
  16. [verwijderd] 27 juni 2023 11:44
    quote:

    kassa! schreef op 27 juni 2023 07:35:

    [...]

    Dank.

    Zolang Prosus niet aan het nav gedeelte op hun website sleutelt zouden de benodigde gegevens automatisch moeten worden opgehaald. We gaan het zien deze week als de aandeleninkoopcijfers worden geupdate op de Prosus website.
    Mooi dat Prosus nu iedere week het aantal aandelen update in hun NAV overzicht.
  17. [verwijderd] 27 juni 2023 11:59
    quote:

    The Third Way... schreef op 27 juni 2023 11:15:

    Ten gunste van de aandeelhouder, zolang er niet teveel aan de strijkstokken binnen Prosus blijft hangen. Daarom is het opvallend dat de analisten niet enthousiaster meedoen...
    Persoonlijk zeggen mij die koersdoelen van Prosus niets als er geen koersdoel van Tencent bijstaat zolang Prosus nog vele vele miljoenen stukjes Tencent bezit.
2.918 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 146 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht