Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Forum Telenet geopend

1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 78 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hendrikus Buffel 22 juni 2023 20:35
    quote:

    fortisverliezer schreef op 22 juni 2023 13:39:

    Wat is hier de algemene trend ingaan op het bod of niet. Ik zelf ben maar een klein belegger met 520 aandelen. Weet niet goed wat ik er moet van denken of moet mee doen. Heb nog tijd tot 12juli en dan ? Misschien hier mensen met meer kennis en/of goeie raad? ik zit momenteel met een verlies van rond de 3000 euro als ik inteken aan 21 zonder kosten.
    De actuele trend is totaal niet transparant omdat de aanmeldingen / inschrijvingen op het bod nergens worden gepubliceerd. De brokers zouden daar enigszins zicht op kunnen hebben. Alle data worden opgeslagen op hun servers en per 12/07/2023 zal één en ander duidelijk zijn.
    Mijn broker gaf me het advies, voorlopig niet aan te melden en af te wachten.
    Vergelijk het met politieke verkiezingen, waar vooraf polls worden gehouden. Die polls geven vooraf een zeker beeld / verwachting / trend. Maar het blijft koffiedik kijken mbt het effectieve resultaat. Het effectieve resultaat is pas met zekerheid gekend na telling van de stemmen en bekend maken van het resultaat ...
    In he kader van het bod van LG zijn er echter geen polls.
    Persoonlijk schat ik het niet slagen van het huidig bod redelijk hoog in, dit is geen statement maar mijn persoonlijke verwachting ...
  2. forum rang 5 Hopende 23 juni 2023 09:55
    wie kan correct advies geven
    nu 1000 aandelen verkopen aan 20.64 € is toch beter dan intekenen aan 21 € - 1 € ( want dat is het bod )
  3. [verwijderd] 23 juni 2023 13:06
    quote:

    Hopende schreef op 23 juni 2023 09:55:

    wie kan correct advies geven
    nu 1000 aandelen verkopen aan 20.64 € is toch beter dan intekenen aan 21 € - 1 € ( want dat is het bod )
    Het bod bedraagt wel degelijk 21 euro (was oorspronkelijk 22 euro, maar daar is intussen 1 euro dividend afgetrokken). Ik weet niet of er kosten verbonden zijn aan het aanvaarden en eventueel laten uitbetalen van het bod. Dat kan je best aan je broker vragen.
  4. forum rang 8 Leefloon 25 juni 2023 12:20
    quote:

    Hendrikus Buffel schreef op 24 juni 2023 14:20:

    Gisteren schrijven Telenet ontvangen, pagina 1 van 2
    Misschien overheen gekeken, maar de tijd van beëindiging van aanmelden lijkt te ontbreken. Dat is vanuit de bieder op 12 juli om 16:00 uur, maar kán bij een individuele broker ook een eerder moment zijn. Zonder tijd mag je van mij verwachten dat de deadline voor aanmelding 16:00 uur is, maar 12:00 uur is óók "op 12 juli". Wacht niet tot het laatste moment, of vraag zoiets na bij de broker.

    En wellicht ten overvloede, algemeen: de aanmelders kunnen ook rekening gaan houden met een scenario dat er (voor een beursexit) onvoldoende aandelen worden aangemeld, maar dat alle aangemelde aandelen tóch worden overgenomen. In België kan dat voor de bieder "onhandig" zijn, maar het is een mogelijkheid. De bieder heeft het recht om o.a afstand te doen van de voorwaarde van 90% aanmeldingen:

    Bekendmaking van de resultaten van de Initiële Aanvaardingsperiode (en bevestiging door de Bieder of al dan niet werd voldaan aan de Voorwaarden van het Bod of, indien dit niet het geval zou zijn, of de Bieder al dan niet afstand doet van de Voorwaarden)

    Het is dus niet zo dat wanneer je aanmeldt, je gegarandeerd aandeelhouder blijft als er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een beursexit. Noch dat de bieder een plicht heeft om bij onvoldoende aanmeldingen toch jouw aangemelde aandelen te kopen. Alleen verkoop op de beurs biedt vooraf zekerheid, waaronder mogelijk de zekerheid van het door die verkochte aandelen missen van een later hoger of lager bod.
  5. Jan Frans B 27 juni 2023 09:24
    Malone heeft het zo gemeen gespeeld dat ik alvast met mijn 17500 aandelen niet inga op het magere bod. Ik weet dat ik weinig gewicht in de schaal te werpen heb, maar alle kleine beetjes helpen. En ik hoop van harte dat de institutionele beleggers die uiteindelijk de macht hebben om al dan niet deze stroperij te laten doorgaan er niet aan zullen meewerken en het bod zullen verwerpen. Mijn ondergrens is 25 € en dat is zelfs nog laag. 21€, neen dank u want dan zou mijn verlies ongeveer 45.000 € zijn want ik heb mijn aandelen gekocht toen hij nog beloofde 3€ dividend uit te keren.
  6. viyod 27 juni 2023 23:24
    Natuurlijk is dat aandeel de laatste jaren zo gezakt. Als er steeds geruchten circuleren dat men veel gaat moeten investeren om te kunnen concurreren. En als men dan nog een keer het dividend door drie deelt zakt het als een pudding in elkaar. Bij LG lachen ze zich een breuk met hoe goedkoop ze Telenet in handen kunnen krijgen.

    Weten jullie trouwens wat hun ook goed zou uikomen? Proximus die niet langer voor meer dan 50% in overheidshanden is. Proximus maakt dan geen schijn van kans tegen Telenet.

    Ik heb verkocht van zodra het weer verhandelbaar was, ik betrouw ze voor geen haar.
  7. Thorreke 28 juni 2023 19:23
    Ik vind het een beetje té toevallig dat er zo veel negatieve berichten (investeringen, dividend) uit zijn gekomen voor dit bod is gelanceerd. Ruikt wat mij betreft naar een bewuste strategie om het aandeel eerst "naar beneden te praten". De investeringen van nu zijn de groei van morgen. Ik verkoop niet.
  8. Alpha1 29 juni 2023 12:40
    Afgaande op het sentiment hier en op andere fora lijkt er een redelijke kans dat het overnamebod niet aan de beoogde 95% komt. In dat geval zakt de koers mogelijk (tijdelijk) terug naar 14-15 euro. In het ergste geval komt er geen verhoging of verlenging van het bod, wordt er ook geen dividend meer uitgekeerd en krijgen we een Orange Belgium scenario met verder afkalvende koers.

    Ik neem alvast het zekere voor het onzekere en heb mijn stuks reeds verkocht en ingeruild voor Proximus aandelen. Wie destijds waarde of een mooi dividendrendement in Telenet zag kan niet anders dan concluderen dat Proximus nu bijzonder aantrekkelijk ligt. Als het overnamebod van Telenet wel slaagt zullen bovendien heel wat ex-aandeelhouders herbeleggen in Belgische telecom wat hopelijk in een mooie koersimpuls resulteert.
  9. Jan Frans B 29 juni 2023 13:30
    Ja, Malone kan ons er natuurlijk uit pesten met geen dividenden meer uit te keren en zo de koers nog lager te laten zakken. But nobody is an island, ik denk wel dat hij nog een beetje rekening moet houden met de institutionele beleggers en banken. Ik mag hopen dat zijn reputatie ook nog voor iets staat, tenslotte heeft hij die paar 100 miljoen niet echt meer nodig.

    Ik snap niet dat mensen met zo'n fortuin en zijn leeftijd zich hier nog mee bezig houden, heeft hij echt geen zinvollere dingen te doen om zijn dagen mee te vullen dan nog meer geld graaien. Het heeft ook iets zieligs.
  10. Hendrikus Buffel 29 juni 2023 17:06
    Indien ik het juist interpreteer dient er 5% van de uitstaande aandelen (aantal uitstaande aandelen bedraagt 108.605.826 stuks - bron Investing.com) NIET van eigenaar te veranderen tegen 12/07/2023.

    5% van de uitstaande aandelen komt neer op 5.430.292 stuks. Dit lijkt me wel een heel hoog aantal om hier via particuliere beleggers te verzamelen ...

    Veel gaat dus idd afhangen van wat institutionele beleggers zullen beslissen.

    In het orderboek merk ik de laatste tijd aankooporders van 10k en meer aan 20,50. Stel dat die (via het bod) nog verkocht raken aan 21,00 dan betekent dit nog een opbrengst van 0,50. Dit komt neer op een bruto-rendement van 0,50/20,50*100 = 2,44% op 1 maand
    Verminderd met aankoop-taks en aankoop-commissie komt dit ruwweg gerekend nog neer op 2,00% netto op maandbasis.
    Een ruim beter rendement dan wat de banken momenteel bieden. (2,00% op 1 maand komt neer op 24% op jaarbasis).

    Het zou mij niet verbazen moesten institutionele beleggers nu nog massaal inkopen om deze shares tegen 12/07/2023 aan te melden om zo het bod toch te doen slagen.

    Te meer omdat het management van Telenet het bod aanbeveelt en ook omdat LG sowieso controlerende aandeelhouder zal blijven, ook al slaagt het bod niet ....

    Dus institutionele beleggers kiezen eieren voor hun geld, mede omdat ze ook verantwoording moeten afleggen tov hun klanten.

    Nmm redenen ten overvloede om niet te rekenen op institutionele beleggers om het bod te doen mislukken ....
  11. forum rang 8 Leefloon 29 juni 2023 17:21
    quote:

    Hendrikus Buffel schreef op 29 juni 2023 17:06:

    Indien ik het juist interpreteer
    Nee, maar dat is hier inhoudelijk al eens gewisseld. Ook het door Alpha1 samengevatte over 95% is onjuist.
  12. wboel 3 juli 2023 09:59
    Als kleine aandeelhouder probeer ik de story een beetje te volgen om m’n beslissing te nemen.
    Optie 1: ik ga in op het bod van 21 euro en incasseer het verlies
    Optie 2: ik doe dat niet – dan rijst de vraag –wat zijn eigenlijk de mogelijkheden/gevolgen?
    - Telenet wordt van de beurs gehaald – hoe verloopt dit dan met de aandelen in bezit? Worden die plots niets meer waard of uitbetaald aan huidige koers?
    - Telenet blijft op de beurs – dan is het koffiedik kijken wat die koers op korte en/of lange termijn doet.
    Kan iemand iets meer duiden…bedankt
  13. forum rang 8 Leefloon 3 juli 2023 11:14
    quote:

    [verwijderd schreef:

    id=14887084 date=202307030959]Telenet wordt van de beurs gehaald – hoe verloopt dit dan met de aandelen in bezit?

    Worden die plots niets meer waard of uitbetaald aan huidige koers?
    Al is het misschien voor de meelezers, als ik mij beperk tot een paar van de opties en dan de vragen wanneer 90% van de aandelen van derden worden aangemeld (en het bod doorgaat):

    Zonder vrijwillige uitrookprocedure blijf je zitten met niet meer genoteerde en niet meer via een beurs verhandelbare aandelen, maar dat is voor alle partijen onhandig.

    Met een zeer waarschijnlijke uitrookprocedure maak je kans op 21 euro (of, theoretisch, een hogere vastgestelde overnameprijs), plus eventueel een frutsel rente. Je ontvangt meestal dus alsnog het bod, met meerdere maanden vertraging, en wordt zo alsnog van je aandelen afgeholpen.

    Sturen op een theoretisch hoger bod via een rechter kent minstens 2 problemen. Je mikt erop dat de bieder - zeg - 98% verkrijgt, maar werkt daar zelf niet aan mee. En je zult een serieuze, onafhankelijke deskundige moeten vinden die pleit voor een duidelijk hoger bedrag. Tot dusverre zijn zowel alle analisten als de markt het daarmee oneens.
  14. ynite 3 juli 2023 18:07
    Hallo,

    mijn voorkeur gaat naar het behouden van m'n aandelen, maar vraag me af hoe ik het risico moet inschatten als het bod toch slaagt en ik achteraf op een zogenaamd "uitrookbod" moet ingaan. Wat kan je nog verwachten als realistische prijs bij een uitrookbod? Zelf heb ik geen idee of dit bijvoorbeeld 20% lager ligt of echt maar een fractie zal zijn van de prijs die nu aangeboden wordt. Ik wil dit risico dus wat beter kunnen inschatten. Iemand een idee welke grootte-orde een uitrookbod kan zijn?

  15. forum rang 8 Leefloon 3 juli 2023 18:11
    quote:

    ynite schreef op 3 juli 2023 18:07:

    Iemand een idee welke grootte-orde een uitrookbod kan zijn?
    Ook exact € 21,00. Plus eventueel een frutseltje rente, als je héél erg lang op dat geld moet wachten als je aandelen zo via een rechter van eigenaar veranderen.
1.547 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 78 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht