Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

23,440
  • Verschill

    +0,360 +1,56%
  • Volume

    209.284 Gem. (3M) 233,9K
  • Bied

    23,400  
  • Laat

    23,460  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 427 428 429 430 431 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 am1993 13 juli 2023 19:50
    quote:

    am1993 schreef op 12 juli 2023 18:06:

    Nou, stukje TA dan maar voor de liefhebbers.
    Uurgrafiek: Om 10 uur zagen we een doorbraak van de weerstand op 49,04 en door de lange stijgende toplijn die zich uitstrekt over de toppen van april 2019, maart 2022 en juni 2023. En natuurlijk tussendoor wat winstnemingen en ook op het einde van de dag naar 49,73. Dat was dus gewoon een heftige stijging en een ander woord heb ik er niet voor.
    In de 4-uur en daggrafiek het zelfde beeld, waarbij de doorbraak van de 49,04 wel het belangrijkste is. Daar was AMG gisteren nog op afgeketst.
    In de weekgrafiek zijn we nu op weg naar de 50,30, namelijk de (zeer) oude toppen uit mei, juni juli in 2018!!
    In de maandgrafiek het zelfde beeld, dus spannende tijden.
    Zagen jullie vandaag die test van exact € 49,04, zoals aangegeven in mijn eerdere berichten? Een terugtest dus. Meestal is dat een voorbode van hogere koersen. Maar........ de top van gisteren werd niet bereikt en er kwamen ook gelijk wat winstnemingen op gang, die de koers hebben teruggezet naar € 49,40. De koers mag dus niet (definitief) onder de € 49,04 komen, anders hebben we te maken met een zogeheten "valse uitbraak" en gaat de koers verder naar beneden. De komende dagen worden dus spannend. Maar vooralsnog ziet het er (even) niet verkeerd uit.
    Ik vertrouw de beurzen momenteel voor geen meter en er staan ons nog wat halfjaarcijfers en prognoses voor geheel 2023 te wachten. Dat kan het (algehele) sentiment enorm beïnvloeden en dan bestaat de kans, dat ondanks een goede update van AMG, de koers toch naar beneden gaat. Ik heb dus nog steeds alles afgedekt met geschreven calls.
    En tegen MMPM zou ik willen zeggen: dat je in AMG belegt voor 100% met je aanvullende pensioenpot, betekent m.i. dus, dat je sowieso een basispensioen hebt en nog wat jaren te gaan. Dus met 100% in AMG zou ik me helemaal geen zorgen maken, want persoonlijk beschouw ik AMG (zoals al eerder gemeld), qua potentieel, als ASML, dus daar ga je gillend van de lach over een X aantal jaar van genieten.
    Mijn mening voor wat die waard is uiteraard. Groeten en prettige avond AM1993.
  2. forum rang 6 am1993 13 juli 2023 19:55
    @MMPM. En misschien is tussentijds afdekken met diep ITM calls wel een bruikbare strategie. Verkopen lijkt mij dus een slechte strategie voor de LT. Met het schrijven van calls dekje je winsten af en krijg je ook nog premie en dividend gedurende de looptijd. En bij verdere stijging stijgen je calls en de aandelen mee, dus kan je rustig bekijken wanneer je al dan niet je calls terugkoopt, zonder dat je inlevert op rendement. Wie schrijft die blijft is al een heel oud beleggersgezegde:).
  3. forum rang 5 christo1 13 juli 2023 20:19
    quote:

    christo1 schreef op 13 juli 2023 19:10:

    Duitsland en bijgevolg de EU heeft zopas hun strategie uit de doeken gedaan tav China, de focus ligt op DE-RISKING.

    AMG kan en moet daar een sleutelrol in spelen.

    Het plaatje ziet er nog zonniger uit dan ik in gedachten had.
    Morgen de grens van de 50 slopen?
  4. Alpen 13 juli 2023 21:35
    quote:

    Het mannetje van de radio schreef op 13 juli 2023 16:41:

    In het liveblog staat een artikel over de duurzame activiteiten van Shell:
    www.iex.nl/Artikelen/Liveblog.aspx#77...

    Gaat dit nog van invloed zijn op Shell & AMG Recycling B.V. (“SARBV”)?
    Volgens mij niet; Shell levert voor "Project 3 - Fresh Catalyst Manufacturing" kennis en technologie t.b.v. productie van opwerkingskatalysatoren om zware oliefracties om te zetten in raffinageproducten bij het raffineren van ruwe olie. Dat lijkt me redelijk gerelateerd aan Shell's core business. De overige deelprojecten van het SARBV supercenter project zijn gebaseerd op kennis en technologie van AMG.
  5. forum rang 7 Thorgall 13 juli 2023 21:37
    quote:

    Lekker Truitje schreef op 13 juli 2023 18:18:

    [...]
    milieu-activisten ook
    Dat valt heel erg mee. Laatste meeting van Shell was bewust in de VS georganiseerd. Geen activist te bekennen op die bijeenkomst.
  6. NickieToTheT 13 juli 2023 23:19
    quote:

    Mrs. Smith schreef op 13 juli 2023 22:58:

    www.freyrbattery.com/news/freyr-batte...
    Ben bang dat AMG minder recht heeft op subisie als andere productontwikkelende bedrijven. Hooguit op de LIVA-batterijen. Ze gaan de winstgevende delf- of verwerkingsfaciliteiten echt niet sponsoren..
    Echter is de batterij er al, uit kleine overnames(algroritmes) en nieuwe projecten. Helaas maar ook zonder subsidie genoeg upside!
  7. Mrs. Smith 13 juli 2023 23:41
    quote:

    HaBe schreef op 13 juli 2023 23:18:

    Misschien lees ik er overheen maar heeft dit met AMG te maken?
    Zijdelings ivm getekende MOU ......
  8. Mrs. Smith 13 juli 2023 23:46
    quote:

    NickieToTheT schreef op 13 juli 2023 23:19:

    [...]
    Ben bang dat AMG minder recht heeft op subisie als andere productontwikkelende bedrijven. Hooguit op de LIVA-batterijen. Ze gaan de winstgevende delf- of verwerkingsfaciliteiten echt niet sponsoren..
    Echter is de batterij er al, uit kleine overnames(algroritmes) en nieuwe projecten. Helaas maar ook zonder subsidie genoeg upside!
    Kan ik je gedeeltelijk in volgen. Wil deze markt niet vergelijken met die van de chips maar de Duitse overheid geeft ook miljarden om Intel binnen te halen wat ook winstgevend is .....
  9. NickieToTheT 13 juli 2023 23:55
    quote:

    Mrs. Smith schreef op 13 juli 2023 23:46:

    [...]

    Kan ik je gedeeltelijk in volgen. Wil deze markt niet vergelijken met die van de chips maar de Duitse overheid geeft ook miljarden om Intel binnen te halen wat ook winstgevend is .....
    Intel had wellicht nog geen intentie om Duitsland te betreden. AMG is al bezig. Daarnaast was er recentelijk een chip te kort. Toch andere mindset daarin bij zo'n actueel te kort. Denk dat die te korten voor lithium nog komen. Nu alleen hoge prijs.

    Blijf die linkjes overigens vooral posten, diverse AB van mij laatste maanden. :-)
  10. Mrs. Smith 14 juli 2023 00:03
    quote:

    NickieToTheT schreef op 13 juli 2023 23:55:

    [...]
    Intel had wellicht nog geen intentie om Duitsland te betreden. AMG is al bezig. Daarnaast was er recentelijk een chip te kort. Toch andere mindset daarin bij zo'n actueel te kort. Denk dat die te korten voor lithium nog komen. Nu alleen hoge prijs.

    Blijf die linkjes overigens vooral posten, diverse AB van mij laatste maanden. :-)
    Ben ik ook met je eens. Ben alleen nieuwsgierig en laat me graag verrassen in hoeverre men met de centrale overheid en/of deelstaten in "gesprek" is. Dat zulken ze niet delen. Ik mis wel een beetje de marketing machine die ik wel zie bij andere gelijksoortige bedrijven. Moet uiteraard niet om de marketing alleen zijn maar ook de inhoud maar vind wel dat ze daar een steekje laten vallen.
  11. Alpen 14 juli 2023 11:00
    quote:

    christo1 schreef op 10 juli 2023 20:19:

    Een vraag :

    De lithium raffinaderij in aanbouw maakt die gebruik van GAS of ELEKTRICITEIT om TG lithium carbonaat om te zetten in BG lithium oxide?
    Deze vraag is zinvol, als het opwerken van TG naar BG lithium hydroxide (en dat van TG lithium carbonaat naar TG lithium hydroxide) inderdaad een energie-intensief proces is. Maar is dat het ook?
    Dat was mij onbekend dus schakelde voor de eerste keer Bard in, Google's experimentele AI tegenhanger van OpenAI's ChatGPT, gewoon eens om te zien wat die ervan brouwt. En ik sta versteld van de geproduceerde antwoorden.

    Mijn vraag
    • The conversion from technical-grade lithiumhydroxide to battery-grade lithiumhydroxide is a chemical process that consumes a lot of energy?
    Bard
    • Yes, the conversion from technical-grade lithium hydroxide to battery-grade lithium hydroxide is a chemical process that consumes a lot of energy. This is because the process involves the removal of impurities from the technical-grade lithium hydroxide, which requires a lot of heat and electricity.
      The exact amount of energy required for the conversion process varies depending on the specific method used, but it is typically in the range of 10-20 kWh per kilogram of battery-grade lithium hydroxide. This means that the production of battery-grade lithium hydroxide is a relatively energy-intensive process.
      There are a number of ways to reduce the energy consumption of the conversion process. One way is to use more efficient heating methods. Another way is to use renewable energy sources to power the process. However, even with these measures, the conversion process is still likely to be a significant source of energy consumption.

      The energy consumption of the conversion process is a potential concern for the sustainability of the lithium-ion battery industry. However, there are a number of initiatives underway to develop more energy-efficient methods for producing battery-grade lithium hydroxide. These initiatives could help to reduce the environmental impact of the lithium-ion battery industry.
      Here are some of the initiatives that are underway to develop more energy-efficient methods for producing battery-grade lithium hydroxide:
      - The development of new chemical processes that are less energy-intensive.
      - The use of renewable energy sources to power the conversion process.
      - The development of new technologies that can recover energy from the conversion process.
      These initiatives have the potential to significantly reduce the energy consumption of the conversion process and make the lithium-ion battery industry more sustainable.

    De logische vervolgvraag
    • Which energy source shall predominantly be used by AMG Lithium GmbH in its new plant in Bitterfeld-Wolfen, Germany, to transform technical-grade lithiumhydroxide to battery-grade lithiumhydroxide and why?

    Bard
    • AMG Lithium GmbH will predominantly use renewable energy sources to power its new plant in Bitterfeld-Wolfen, Germany, to transform technical-grade lithium hydroxide to battery-grade lithium hydroxide. The plant is located in an area with abundant renewable energy resources, including solar and wind power. AMG Lithium has also signed a power purchase agreement with a local solar power plant, which will provide a significant portion of the plant's energy needs.
      The use of renewable energy sources is a key part of AMG Lithium's sustainability strategy. The company is committed to reducing its environmental impact and is working to make its operations as sustainable as possible. The use of renewable energy will help AMG Lithium to achieve its sustainability goals and reduce its carbon footprint.
      In addition to renewable energy, AMG Lithium will also use some fossil fuels to power its plant. However, the company is committed to using as little fossil fuels as possible and is continuously looking for ways to reduce its reliance on these fuels.
      The following are some of the reasons why AMG Lithium will predominantly use renewable energy sources to power its new plant:
      - Renewable energy sources are more sustainable than fossil fuels. They do not produce greenhouse gases, which contribute to climate change.
      - Renewable energy sources are becoming more affordable. The cost of solar and wind power has fallen significantly in recent years.
      - Renewable energy sources are available in the region where the plant is located. Bitterfeld-Wolfen is an area with abundant renewable energy resources, including solar and wind power.
      The use of renewable energy sources is a positive step for AMG Lithium and the lithium-ion battery industry as a whole. It helps to reduce the environmental impact of the industry and makes it more sustainable.
    ----------------------------------------------
    Klopt het allemaal of wordt het - net als bij ChatGPT - half verzonnen waar je bij staat?
    Geen flauw idee. Maar interessant is het zeker, en het wordt in ieder geval vol overtuiging gebracht ;-)
  12. rendement_zoeker 14 juli 2023 11:42
    quote:

    schreef:

    Klopt het allemaal of wordt het - net als bij ChatGPT - half verzonnen waar je bij staat?
    Geen flauw idee. Maar interessant is het zeker, en het wordt in ieder geval vol overtuiging gebracht ;-)
    Vraag het ChatGPT. Komt er hetzelfde antwoord uit, dan zal het wel kloppen.
  13. Mrs. Smith 14 juli 2023 12:38
    quote:

    Kruimeldief schreef op 14 juli 2023 11:56:

    Michele vragen, of vraag insturen voor de call bij de halfjaarcijfers? Of professor Dr. Scherer?
    Kan jij beter doen of Geldmaker ik krijg nooit antwoord van haar Jullie staan er beter op ........
  14. forum rang 6 Kruimeldief 14 juli 2023 12:46
    En gedaan. Kost wel geduld met het franse internet op mijn vakantie-adres, want dat blijft kl..e, ondanks de aanwezige glasvezel.
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 427 428 429 430 431 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht