Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Lavide Holding NL0010545679

Laatste koers (eur)

0,276
  • Verschill

    -0,008 -2,82%
  • Volume

    3.535 Gem. (3M) 10,4K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Fair Financing Firm

503 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. The Duck Master 12 juli 2023 10:18
    De vraag blijft hoe een bestaande NPRM aandeelhouder op NXChange zijn aandelen naar Euronext kan verhuizen.
    Er liggen enkel wat latingen in het orderboek op NXChange, maar er ligt geen enkele bied of laatorder op Euronext.
    Enige mogelijkheid lijkt me een gedwongen omwisseling.
    In theorie kan men nu enkel een kooporder op Euronext inleggen en heeft voor mijn gevoel nog niemand aandelen daar om te verkopen.
    Hoewel dit ook een theoretische exit van Schaaij kan betekenen als hij zijn aandelen wel om laat wisselen :)
  2. forum rang 8 Leefloon 12 juli 2023 11:38
    quote:

    The Duck Master schreef op 12 juli 2023 10:18:

    In theorie kan men nu enkel een kooporder op Euronext inleggen en heeft voor mijn gevoel nog niemand aandelen daar om te verkopen.

    Hoewel dit ook een theoretische exit van Schaaij kan betekenen als hij zijn aandelen wel om laat wisselen :)
    In de praktijk zijn er 2.843.096 verkoopbare aandelen met deze ISIN-code tot de notering toegelaten. Overigens komt het in dit marktsegment (en bij obligaties) zelfs weleens voor dat 100% van de effecten in vaste handen is en blijft. Dan wil er bijvoorbeeld eentje alleen maar een ISIN-code, of dat de belegging voor schuldeisers aan bepaalde minimale eisen voldoet en wél onder toezicht valt. Levendige handel is dus niet altijd een primair doel van een beursnotering. Een volledig gebrek aan belangstelling, dat komt eveneens voor.

    Het testen van de markt met een dagorder met zinnige limiet lijkt mij zinloos. Wat moet je ermee of er eentje wel of niet bereid is om 10 aandelen van € 6 te dumpen, als de koper het initiatief neemt met een te gul bod...
  3. forum rang 4 Pitmans 12 juli 2023 22:43
    quote:

    The Duck Master schreef op 12 juli 2023 10:18:

    De vraag blijft hoe een bestaande NPRM aandeelhouder op NXChange zijn aandelen naar Euronext kan verhuizen.
    Misschien ben ik zelfs een beetje dom, maar ik mag toch hopen dat iedereen die deze meuk op NX had, in een bepaalde ruilverhouding nieuwe Franse aandelen heeft gekregen en die in FR ook 'gewoon' verhandelbaar zijn ?
  4. forum rang 8 Leefloon 13 juli 2023 08:46
    quote:

    Pitmans schreef op 12 juli 2023 22:43:

    Misschien ben ik zelfs een beetje dom

    ik mag toch hopen dat iedereen die deze meuk op NX had, in een bepaalde ruilverhouding nieuwe Franse aandelen heeft gekregen en die in FR ook 'gewoon' verhandelbaar zijn ?
    Kennelijk.

    Dat mag, maar dat zou op de Schaal van Maximá inderdaad een beetje dom zijn. De aandelen zitten in een gesloten systeem, en vaak ook met een impliciete beperking dat aandelen (indien mogelijk) verkocht moeten worden op dezelfde beurs als waar ze zijn gekocht. Jouw hoop zou kunnen omvatten dat Schaaij ooit via nxchange.com miljarden aandelen bijdrukt en laat toelaten tot de notering daar, en dat Euronext dan die miljarden aandelen toe moet laten tot hun (dan niet meer) gesloten systeem. Ik beperk mij tot deze algemene reactie op een algemene "vraag", zonder mij af te vragen of de voormalige NPRM meerdere soorten effecten (aandelen A of B, of aandelen en certificaten) heeft uitgegeven. Als omruilen op individuele basis kan, bijvoorbeeld via een dienst/service van Swissquote, dan zou dat weleens een relatief dure grap kunnen worden. Inclusief toelating van die aandelen tot de notering van Euronext. Ik ga er ook vanuit de dat de vermelde ISIN-code bij nxchange.com klopt, en niet verouderd is. Dat verwacht ik niet, want anders had Euronext die ISIN-code wel gebruikt. Bij schrapping van de oudste notering zou conversie wel collectief en "gratis" kunnen zijn. Overigens staat bij nxchange.com wel dat de AFM geen toezicht houdt, maar niet dat de AMF dat mogelijk wel doet voor wat betreft de onderneming.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 juli 2023 15:08
    quote:

    Hammer schreef op 13 juli 2023 13:48:

    De overstap zal niet zonder schaaijvoordelen zijn, dat maak je mij niet wijs.
    Ook Schaaij pist weleens naast de pot.
  6. forum rang 4 Pitmans 14 juli 2023 09:31
    quote:

    Leefloon schreef op 13 juli 2023 08:46:

    [...]met een impliciete beperking dat aandelen (indien mogelijk) verkocht moeten worden op dezelfde beurs als waar ze zijn gekocht.
    Dan denk ik dat we getuige zijn van een nieuw verdienmodel voor dit soort 'bedrijven'
    Je noteert jezelf gewoon op een bepaalde beurs, slijt zoveel mogelijk aandelen at any price (uiteraard wel zelf een grote meerderheid houden) en na een tijdje vraag je een notering aan op een andere beurs en doe je weer hetzelfde.
    De aandeelhouders van het eerste uur hebben dan aandelen die een soort van waardeloos afgelopen zijn en nieuwe aandeelhouders kunnen zich een tijdje laven aan de gedachte dat hun investering een succes wordt omdat dat klantenpotentieel van miljarden aardbewoners daar wel voor zorgt. Totdat weer een nieuwe notering wordt aangevraagd, in Malawi of zo.
  7. The Duck Master 14 juli 2023 09:53
    Petservice heeft alleen wel een expiratiedatum.
    Gezien de gemiddelde cashburn zullen ze eind 2023 weer met de 'pet' rondmoeten.
    Al die management fees moeten wel betaald blijven worden...
    Die 3 miljoen die Harry Mens kijkers hebben ingelegd is er dan ongeveer doorheen gedraaid.
  8. forum rang 8 Leefloon 14 juli 2023 10:16
    quote:

    The Duck Master schreef op 14 juli 2023 09:53:

    Petservice heeft alleen wel een expiratiedatum.
    Gezien de gemiddelde cashburn zullen ze eind 2023 weer met de 'pet' rondmoeten.
    Geld ophalen is in Frankrijk en met een Euronext-notering eventueel makkelijker dan in Nederland met een incourant en obscuur "een beursplatform" van pumper Schaaij. Zie, naar verluidt uit eerste hand niet van toepassing op FFF, o.a. www.iex.nl/Forum/Topic/1381976/Franse...

    Nu heeft een toekomstige "redder" van de voormalige NPRM ook nog het voordeel dat er zonder handel in die aandelen vooralsnog geen koersdaling zal worden ervaren, terwijl een Lavide mét handel nu zou kunnen zakken naar een momenteel laagst mogelijke koers van € 0,0005. Zo kan een bodemloze put van pumper Schaaij boekhoudkundig toch waardevaster zijn dan Lavide.
  9. forum rang 8 Leefloon 14 juli 2023 11:52
    quote:

    ramptoerist schreef op 14 juli 2023 11:13:

    Apart, er wordt op de NXCHANGE nog steeds gehandeld, en verkocht.
    www.nxchange.com/nprm/trade
    Wat is er "apart" aan iets dat al sinds 4 mei 2021 met enige regelmaat gebeurt? Je eerder elders gekochte zooi verkopen kan niet, nog even daargelaten dat er daar geen bieders zijn. Blijf je dus toch bij nxchange.com uitkomen.

    Tot aan een eventuele delisting. Waarmee je het effect zou kwijtraken dat de koers in Frankrijk (een voormalig buurtschap bij Harderwijk, voor onze zondagskomieken) nu hartstikke stabiel is.
  10. forum rang 5 ramptoerist 14 juli 2023 15:26
    omdat ik ( natuurlijk heel dom ) er van uitging dat je de notering incluis de aandelen dan verhuist.

    maar blijkbaar is er dus een geheel nieuwe notering, met een marketcap van 14 mln (?) en een nom waarde van 0,02 pa ontstaan.

    maar wel lollig. Straks staat de NXCHANGE op 0,10, en staat de franse notering stil, en op 5 €
  11. forum rang 4 Pitmans 14 juli 2023 15:55
    quote:

    Leefloon schreef op 14 juli 2023 11:52:

    [...]Je eerder elders gekochte zooi verkopen kan niet, nog even daargelaten dat er daar geen bieders zijn. Blijf je dus toch bij nxchange.com uitkomen.
    Dat er nog handel is, snap ik idd. wel.
    Er zijn altijd gelukzoekers die denken "Nu staat het op z'n allerlaagst, kan alleen nog stijgen"
    Beetje verdiepen in de materie doet dit type niet, zie ook bijv. crypto.
  12. forum rang 5 ramptoerist 14 juli 2023 15:57
    ander ding, volgens de ex legiolease-zuka-vivenda-inverko ( allemaal failliet ) beursbengel heeft dit grapje 400 K gekost.

    Althans, dat staat aangegeven als kosten?
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 juli 2023 08:24
    Tekort accountants
    Hollands Pet Service schuilt noodgedwongen bij Franse beurs

    Theo Besteman
    Aangepast: Gisteren, 19:52Gisteren, 19:35in Financieel

    Amsterdam - Pet Service holding, leverancier van producten voor huisdieren, had ’zeer graag’ eerst in Amsterdam notering gehad. ,,Maar in Nederland kun je geen account meer krijgen”, zegt ceo Ron van Veldhoven. Het bedrijf kreeg deze week zijn notering op beurs Euronext Parijs.

    ,,We voldoen aan alle voorwaarden, alleen kom je er bij de vijf grote accountantskantoren niet tussen om een audit voor een notering te krijgen”, stelt de bestuurder die zelf met een 7% belang in het bedrijf zit. ,,De wachttijden zijn extreem geworden.” Van Veldhoven kreeg het advies een notering in Parijs te zoeken. Dat kostte Petservice anderhalf jaar, niet ongebruikelijk vanwege alle controles. ,,Maar de controle van onze boeken in Frankrijk was uiterst professioneel, net als de ondersteuning van de hele beursgang trouwens”, aldus de ceo. Pet Service is sinds begin 2021 ook genoteerd aan NXchange Amsterdam.

    In Nederland verloren zes lotgenoten eerder hun notering bij Euronext Amsterdam. Die ondernemingen zaten daar al op op het ’strafbankje’. Ze konden geen accountant krijgen om hun jaarrekening volgens Europese standaarden te controleren. Drie kleinere kantoren hadden zich hiervoor teruggetrokken, waardoor vijf grote accountants domineren.
    Trendbreuk

    Vertraging van jaarrekeningen gebeurde wel in de rijke beurshistorie. Soms trokken fondsen zich daarop zelf terug. De tijd van coulance is echter voorbij, zegt Van Veldhoven. Maar ook de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) ziet een trendbreuk. Het beursbestuur wilde met de ingreep bij de bankzitters die hun deadline overschreden ’de kwaliteit en reputatie’ van noteringen in Amsterdam behouden. Tot wrevel van beursautoriteiten, de VEB en de accountantsvereniging NBA ging investeringsfonds Value8 van Peter Paul de Vries naar een Portugese accountant voor een goedkeurende verklaring.

    ,,Dit gaat veel verder dan alleen de beursfondsen die zich netjes melden”, zegt een goed ingevoerde handelaar. ,,Het gebrek aan kwalitatief goede accountants is heel slecht voor de BV Nederland.”

    Pet Service zoekt een beursnotering omdat het goed gaat met de toeleverancier, zegt de ceo. ,,Wij willen uitbreiden. We kunnen de komende tijd een aantal overnames doen en in Europa groeien. Daar is kapitaal voor nodig”, zo lonkt hij bijvoorbeeld naar de markt van Nederlandse huisdieren, met 1,5 miljoen honden en 2,9 miljoen katten. Het bedient ook de paardenmarkt en is uitbater van Dierenapotheek.nl. In deze markt geven eigenaren jaarlijks €1 miljard aan voeding uit, stelt Pet Service.
    ’Geperfectioneerd’

    Pet Service ging deze week tegen een koers van €5 per aandeel van start. Het wacht nu op de aandelen die begeleidende banken in Nederland nog moeten vrijgeven.

    De Fransen hebben wellicht de bureaucratie uitgevonden, ,,de Nederlanders hebben dat systeem wel heel erg geperfectioneerd”, zegt Van Veldhoven cynisch. Hij hoopt na de start in Parijs echter ,,over wellicht een jaar” te kijken of de Amsterdamse beursnotering alsnog mogelijk is bij Euronext. ,,Tot die tijd zitten we bij Euronext Parijs heel goed, een warm bad.”
  14. forum rang 4 Hammer 15 juli 2023 08:54
    quote:

    Leefloon schreef op 14 juli 2023 11:52:

    [...]
    Frankrijk (een voormalig buurtschap bij Harderwijk, voor onze zondagskomieken)
    Frankrijk is een bestaand buurtschap in Zuidoost Friesland. Niet echt om de hoek bij Harderwijk. De agglomeratie Frankrijk omvat ook het buurtschap De Riete en de bebouwing rond de kruising van de Donkerweg en de Koedijk.
  15. forum rang 8 Leefloon 15 juli 2023 10:13
    quote:

    ramptoerist schreef op 14 juli 2023 15:57:

    heeft dit grapje 400 K gekost.

    Althans, dat staat aangegeven als kosten?
    Kan zomaar kloppen, eventuele luxe dienstreisjes naar verkeerde Frankrijken even daargelaten. Zelfs voor het huidige Lavide is de beursnotering mogelijk het meest waardevolle bezit. Omgekeerde overnames worden steeds moeilijker gemaakt en bij Lavide dringt de tijd, maar o.a. Value8 probeert te bestaan van het behouden van zulke waarde. Potentieel kan het bieden van € 0,01 per aandeel Lavide goedkoper zijn dan zelf een IPO proberen, afhankelijk van of je door eisen dan niet toch alsnog een groot deel van 4 ton kwijt bent aan prospectus, et cetera, en of Lavide dan verder een lege huls is. Vandaar mogelijk ooit ook de "interesse" van de voormalige NPRM in GeoJunxion, wellicht om kosten te besparen en om geen economische vluchteling te hoeven worden.
  16. forum rang 8 Leefloon 15 juli 2023 10:31
    quote:

    ramptoerist schreef op 14 juli 2023 15:26:

    omdat ik ( natuurlijk heel dom ) er van uitging dat je de notering incluis de aandelen dan verhuist.
    Niet dat ik nxchange.com-noteringen intensief volg, maar ik herinner mij geen enkel bericht over een delisting daar. En Euronext Parijs zal dus ook niet willen dat er via nxchange.com miljoenen aandelen van de voormalige NPRM worden bijgedrukt, en dat Euronext Parijs die dubieuze aandelen dan impliciet ook verplicht tot hun notering moet toelaten.

    Maar ook bij een deugdelijke virtuele broker, lid van beide beurzen, zullen de aandelen waarschijnlijk zijn gekoppeld aan de beurs waar ze ooit zijn gekocht. Dan hoeft zo'n broker ook geen rekening te houden met eventuele verschillen in wet- en regelgeving.
  17. forum rang 4 Hammer 15 juli 2023 12:11
    Holding du Service pour Animaux de Compagnie wil uitbreiden zo lees ik in het interview met de hobby CEO. Ik heb hem dat in een ver verleden ook al eens horen roepen. Bij mijn beste weten liep dat allemaal niet zo goed af...
503 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht