Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,705
  • Verschill

    +0,085 +1,51%
  • Volume

    56.009 Gem. (3M) 327,6K
  • Bied

    5,700  
  • Laat

    5,710  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom juli 2023

460 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wereldbelegger 15 juli 2023 10:35
    quote:

    beursbeurs schreef op 15 juli 2023 10:03:

    [...]

    twitter.com/TomTom/status/16281132581...
    Kan het zijn dat de tweet vijf maanden oud is?
    Ik lees onder de tweet:

    8:23 p.m. · 21 feb. 2023·7.138 Weergaven
    6 Retweets 1 Geciteerd 29 Vind-ik-leuks

    Op de TomTomsite is het jongste bericht over TomTom & Qualcomm 8 jan 2018 gedateerd.
  2. beursbeurs 15 juli 2023 11:08
    quote:

    Wereldbelegger schreef op 15 juli 2023 10:35:

    [...]

    Kan het zijn dat de tweet vijf maanden oud is?
    Ik lees onder de tweet:

    8:23 p.m. · 21 feb. 2023·7.138 Weergaven
    6 Retweets 1 Geciteerd 29 Vind-ik-leuks

    Op de TomTomsite is het jongste bericht over TomTom & Qualcomm 8 jan 2018 gedateerd.
    De tweet is bijna 5 maanden oud, meer om te laten zien dat je naar informatie op zoek moet.

    Over Qualcomm wordt inderdaad weinig gemeld, Qualcomm meldt ook niets over TomTom.
  3. forum rang 8 Wereldbelegger 15 juli 2023 11:11
    ING: dit jaar 20 procent meer registraties nieuwe auto's

    Het aantal registraties van nieuwe personenauto's in Nederland zal dit jaar naar verwachting met 20 procent stijgen tot 375.000 voertuigen. Dat schrijft ING Research in een rapport. Volgens onderzoekers van de bank maakt de verkoop daarmee een inhaalslag omdat autofabrikanten dankzij verbeterde toelevering van chips en onderdelen meer produceren en eerder bestelde voertuigen leveren.

    Dat cijfer komt volgens ING neer op 4,2 procent van het totale wagenpark in Nederland. Vorig jaar zakte de autoverkoop nog naar het laagste niveau in 55 jaar omdat de productie en leveringen ernstig werden ontregeld door tekorten aan chips en onderdelen. Toen werden 312.000 nieuwe auto's op kenteken gezet, aldus de bank.

    Onzekerheid
    ING stelt wel dat de nieuwe bestellingen onder druk staan. 'We zitten nu 30 procent boven vorig jaar, maar we verwachten een afzwakking in de loop van het jaar', zegt Rico Luman, sectoreconoom bij ING. Zo zijn elektrische auto’s door de afbouw van subsidies en fiscale onzekerheid minder in trek, waardoor particulieren aankopen voor zich uit schuiven. Ook zakelijke rijders zijn terughoudender, maar hun werkgevers willen juist vaart maken, wat de vraag naar leaseauto’s ondersteunt, zegt ING. Voor 2024 voorspelt de bank 370.000 nieuwe registraties.

    www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10518888...
  4. forum rang 8 Wereldbelegger 15 juli 2023 11:39
    Consumer product verbetering - zal geen gamechanger zijn.

    TomTom lanceert navigatie voor vrachtwagenchauffeurs: TomTom GO Expert Plus

    TomTom lanceert TomTom GO Expert Plus, een navigatiesysteem speciaal voor vrachtwagenchauffeurs. De nieuwe oplossing, die voortbouwt op zijn voorganger TomTom GO Expert, stippelt de beste route uit voor chauffeurs zodat ze niet per ongeluk door lage-emissiezones (LEZ) rijden.

    Dat is belangrijk omdat de groei van het aantal LEZ in de Europese Unie voor grote uitdagingen zorgt in de transportsector. Veel vrachtwagens voldoen nog niet aan de vereiste emissienormen, wat leidt tot hoge boetes. Vrachtwagenchauffeurs moeten daarom opletten waar ze mogen rijden en hun route zorgvuldig uitstippelen. De TomTom GO Expert Plus sluit LEZ uit van de routes voor vrachtwagenchauffeurs, zodat lokale regelgevingen worden nageleefd.

    Real-time verkeersinformatie en routebeschrijving
    Om chauffeurs niet af te leiden van de weg, maakt het navigatiesysteem gebruik van Enhanced Visual Cues, animaties op de digital cockpit. Dit waarschuwt bestuurders voor aankomende afslagen of bijvoorbeeld het wisselen van rijstrook. Zelfs wanneer een vrachtwagenchauffeur zonder geluid navigeert, zijn de instructies duidelijk te volgen via de digital cockpit en kunnen ze focus houden op de weg.

    Daarnaast ontvangen chauffeurs real-time verkeersupdates. Zo kunnen ze gemakkelijk anticiperen op files en wegwerkzaamheden en hun aankomsttijd inschatten, zodat hun levertijden altijd up-to-date zijn.

    Extra informatie voor vrachtwagenchauffeurs
    De TomTom GO Expert Plus heeft POI’s (Points of Interest) die zijn afgestemd op vrachtwagenchauffeurs. Denk aan rustplaatsen en parkeerplaatsen speciaal voor vrachtwagens, met extra ruimte.

    De navigatie zal blijven verbeteren en uitbreiden met meer functies. Zo kunnen er meerdere profielen worden ingesteld, wat ideaal is voor bedrijven met meerdere vrachtwagens in hun wagenpark. In deze profielen staan specifieke afmetingen per voertuig, het gewicht en eventuele risicovolle ladingen. De navigatie kan vervolgens rekening houden met deze specificaties bij het uitzetten van de meest geschikte route, en bijvoorbeeld wegen, bruggen en tunnels vermijden waar de vrachtwagen niet kan of mag rijden.

    “De TomTom GO Expert Plus laat het belang van afgestemde navigatie voor vrachtwagenchauffeurs zien”, zegt Pim Spaanderman, Managing Director van TomTom Consumer. “Met het product verbeteren we de rijervaring voor vrachtwagenchauffeurs in heel Europa. We zijn er trots op dat we voortbouwen op het erkende merk GO Expert, en deze nieuwe oplossing aan onze klanten kunnen aanbieden.”

    www.transport-online.nl/site/156404/t...
  5. forum rang 6 tatje 16 juli 2023 09:25
    Wat gaan we dit kwartaal zien, qua cijfers.

    Kijk dit wil ik wel doen, maar een gestuurde koers raden, is aan mij niet besteed.

    Mijn voorspelling !!!

    A 81
    E 37
    C 22
    totaal 140
    marge 86%
    gross profit 120,5
    opex 128,5
    ebit - 8
    D en A 12,5
    ebitda + 4,5

    Nemen ze de gekapitaliseerde kosten in Q2, dan wordt mijn gross margin 82%
    Taco CMD : Also important to mention here is that gross margin can fluctuate quarter by quarter. And that's
    related to if you do specific work for Automotive. We capitalize that and release that at once as cost of
    sales. So, that can have big effects in a quarter

    A 81
    E 37
    C 22
    totaal 140
    marge 82%
    gross profit 115
    opex 128,5
    ebit - 13,5
    D en A 12,5
    ebitda - 1

    Kies maar uit.

    Het enige dat ik kan zeggen, als de cijfers zo zullen worden.

    Gaat echt geen 8,40 worden zoals bij Q1 :-)

    Waarom plaats ik dit !

    Kunnen de vazallen van MB weer los gaan.

    Kijken of ik iets verdien :-)
  6. forum rang 8 Wereldbelegger 16 juli 2023 12:24
    Weinig of geen TomTom in Chinese auto's

    Dood van ‘Das Auto’ dreigt voor Duitsland

    Het belang van de auto-industrie voor de economie van de Bondsrepubliek Duitsland kan onmogelijk worden overschat. Maar de Duitse autosector heeft zich volledig miskeken op de elektrificatie van het vervoer. De dood van ‘Das Auto’ dreigt.

    In het nieuws. Het Chinese BYD heeft Volkswagen in het eerste kwartaal van dit jaar ingehaald als grootste automaker op de Chinese markt. De Chinezen danken deze krachttoer volledig aan de stijgende verkoop van elektrische voertuigen.

    Chinese machtsgreep in real time
    In de eerste vijf maanden van 2023 verkocht BYD in China drie keer zoveel elektrische voertuigen als alle westerse merken samen. De wereld is getuige van een volledige verschuiving op de markt en dat in real time.

    businessam.be/dood-van-das-auto-dreig...
  7. forum rang 8 Wereldbelegger 16 juli 2023 12:27
    Chinese autobouwers zwermen uit naar het buitenland

    Tijdens het eerste halfjaar voerde China 75% meer auto’s uit waardoor het Japan achter zich liet als grootste auto uitvoerder. De Chinese merken bereiden ook fabrieken voor in het buitenland zoals in Europa om er aansluiting te vinden bij de lokale verbruiker. Consultancy AlixPartners verwacht dat de Chinese automerken tegen 2030 zullen instaan voor 30% van de wereldmarkt tegenover 16% in 2022. Europa reageert verdeeld.

    www.chinasquare.be/chinese-autobouwer...
  8. forum rang 5 nr36 17 juli 2023 01:02
    Head-up Display Tilsberk voor een motorrijder - een gezamenlijk project van Sygic en Digades

    Agnes Serafinowicz
    0
    Toegevoegd: 10 uur geleden
    Sygic heeft in samenwerking met het Duitse bedrijf Digades een innovatieve HUD-display ontwikkeld die speciaal is ontworpen voor motorrijders. Door de mobiele SDK van Sygic te gebruiken, kunt u met dit systeem gepersonaliseerde routes en nauwkeurige instructies genereren. De motorrijder kan controleren of hij op de goede weg zit zonder zijn ogen van de weg te halen.

    HUD Tilsberk Sygic Digades
    Beeld vanuit het perspectief van een motorrijder (foto: persmateriaal van de producent)

    Het merk Tilsberk, eigendom van Digades, heeft een HUD-display gemaakt dat de belangrijkste informatie op het vizier van de helm van een motorrijder projecteert, zoals snelheidslimieten, werkelijke snelheid, komende afslagen, evenals rijtijd en afgelegde afstand. Het apparaat maakt via Bluetooth verbinding met de telefoon van de bestuurder, heeft een batterij waarmee je het tot 12 uur kunt gebruiken. Bovendien ondersteunt het systeem het importeren van routes uit GPX-bestanden of het rechtstreeks verbinden met de calimoto-app (te downloaden via de App Store en Google Play). De gadget gebruikt TomTom-kaarten voor gepersonaliseerde routes en gedetailleerde instructies in een beknopt formaat.

    HUD Tilsberk Sygic Digades

    Het Tilsberk HUD-display kan worden bediend via een speciale applicatie, waarmee chauffeurs het display kunnen personaliseren, een route kunnen starten en toegang kunnen krijgen tot andere functies. Chauffeurs kunnen kiezen uit verschillende modules op basis van hun voorkeuren en behoeften. Het maken van een HUD voor motorfietsen vereiste het oplossen van verschillende problemen. Allereerst was het nodig om een ??apparaat te maken dat klein genoeg was om gemakkelijk op een motorhelm te worden gemonteerd en het vizier van de helm niet te hinderen. Tegelijkertijd moest de uitrusting duurzaam genoeg zijn om niet te worden gestoord door wisselende weersomstandigheden. Een ander belangrijk aspect was het besparen van energie, zodat de batterij het apparaat een hele dag zou kunnen laten rijden.

    Bovendien zijn er om veiligheidsredenen inspanningen geleverd om afleiding tot een minimum te beperken door de hoeveelheid weergegeven informatie te beperken tot alleen de absoluut noodzakelijke informatie. Het Tilsberk HUD-display is een compact en betrouwbaar apparaat dat de bestuurder in realtime voorziet van basisinformatie, zodat hij zich op de weg kan concentreren en zijn bestemming veilig kan bereiken.

    imagazine.pl/2023/07/16/head-up-displ...
  9. forum rang 5 nr36 17 juli 2023 07:06
    Second Quarter and Half Year 2023 Results

    TomTom continues growth and increases 2023 outlook
    TOMTOM’S CHIEF EXECUTIVE OFFICER, HAROLD GODDIJN
    "Our Location Technology business performed well in the second quarter, showing continuing momentum and good growth. After a strong first half of the year, we are increasing our outlook for 2023 revenue and free cash flow.

    The roll-out of our new maps is progressing according to schedule. We delivered the new maps to selected partners in key verticals, including ride-hailing and automotive, for testing and validation.

    The market has welcomed our new product offering with excitement. It provides customers with the future-proof location technology required to power new, advanced applications across map visualization, search, traffic, and routing. As our phased roll-out progresses, we will unlock increasingly sophisticated features, faster update cycles, and broader geographical coverage."

    OPERATIONAL SUMMARY
    TomTom's maps and APIs now power Alteryx's new cloud-based analytics solution, providing location insights through an easy-to-use map-based interface
    We further expanded our Automotive ADAS portfolio with Live Speed Restrictions, supporting safer driving and helping OEMs deliver on safety requirements and regulations
    The TomTom co-founded Overture Maps Foundation announced the core technical part of its map data offering by releasing specifications for a structured data model and data interoperability
    FINANCIAL SUMMARY SECOND QUARTER 2023
    Group revenue increased by 18% to €157 million (Q2 '22: €133 million)
    Location Technology revenue increased by 22% to €128 million (Q2 '22: €105 million)
    Automotive operational revenue increased by 28% to €90 million (Q2 '22: €71 million)
    Free cash flow1 is an inflow of €3 million (Q2 '22: inflow of €0 million)
    Net cash of €316 million (Q4 '22: €304 million)
    KEY FIGURES
    (€ in millions, unless stated otherwise)
    Q2 '23
    Q2 '22
    y.o.y. change
    H1 '23
    H1 '22
    y.o.y. change
    Location Technology
    128.2
    105.3
    22%
    246.2
    210.5
    17%
    Automotive
    90.9
    60.0
    52%
    172.0
    120.5
    43%
    Enterprise
    37.3
    45.3
    -18%
    74.2
    90.1
    -18%
    Consumer
    28.4
    27.3
    4%
    51.0
    50.5
    1%
    Revenue
    156.5
    132.6
    18%
    297.3
    261.0
    14%
    Gross result
    129.3
    109.8
    18%
    250.0
    218.9
    14%
    Gross margin
    83%
    83%

    84%
    84%

    Operating expenses
    132.8
    165.2
    -20%
    250.9
    294.2
    -15%
    Operating result (EBIT)
    -3.6
    -55.5

    -0.9
    -75.3

    Operating margin
    -2%
    -42%

    0%
    -29%

    Net result
    -4.5
    -55.0

    -1.5
    -76.5

    Free cash flow1 (FCF)
    3.1
    0.2

    13.6
    -23.1

    FCF1 as a % of revenue
    2%
    0%

    5%
    -9%

    1 Free cash flow excludes restructuring payments related to the Maps realignment announced in June 2022.

    TOMTOM’S CHIEF FINANCIAL OFFICER, TACO TITULAER
    "We saw continued growth in Location Technology revenue in the second quarter. The Automotive business demonstrated robust underlying performance. Automotive operational revenue increased strongly, outperforming car production trends in our core markets. Enterprise revenue was in line with our expectations.

    Operating expenses declined year on year, as the restructuring charge related to the realignment of our Maps organization affected our expenses last year. Underlying operating expenses were roughly flat, as efficiency gains were offset by inflationary pressures. The effective management of expenses, combined with a significant increase in revenue, resulted in positive free cash flow.1

    Our performance in the first half of the year exceeded our initial expectations. As such, we are increasing our guidance. We now expect Group revenue to be between €570 million and €600 million, while Location Technology revenue is expected to grow to between €480 million and €505 million. On top of that, we are upgrading our free cash flow1 guidance to around +5% of group revenue."
  10. forum rang 10 voda 17 juli 2023 07:09
    07:04
    *TomTom; analisten verwachtten omzet 143 mln en nettoverlies 5 mln euro
    07:03
    *TomTom nettoverlies tweede kwartaal was 4,5 miljoen euro
    07:03
    *TomTom omzet tweede kwartaal was 156,6 miljoen euro
  11. vanmaarsum 17 juli 2023 07:11
    Our performance in the first half of the year exceeded our initial expectations. As such, we are increasing our guidance. We now expect Group revenue to be between €570 million and €600 million, while Location Technology revenue is expected to grow to between €480 million and €505 million. On top of that, we are upgrading our free cash flow1 guidance to around +5% of group revenue."
  12. forum rang 6 tatje 17 juli 2023 07:29
    Dit schreef ik eerder !

    Nemen ze de gekapitaliseerde kosten in Q2, dan wordt mijn gross margin 82%
    Taco CMD : Also important to mention here is that gross margin can fluctuate quarter by quarter. And that's
    related to if you do specific work for Automotive. We capitalize that and release that at once as cost of
    sales. So, that can have big effects in a quarter

    GROSS MARGIN
    The gross margin for the quarter was 83% equal to the same quarter last year (Q2 '22: 83%). The positive effect of
    a relatively higher proportion of high-margin Location Technology revenue was offset by some one-off cost of sales.

    Zijn dit de gekapitaliseerde kosten - by some one-off cost of sales.

    Dan zou de gross margin zonder die gekapitaliseerde kosten 87% zijn geweest.

    Het is nog geen tijd :-)
  13. forum rang 5 nr36 17 juli 2023 07:30
    TELEGRAAF

    AMSTERDAM - Navigatiespecialist TomTom verhoogt zijn verwachtingen voor de rest van dit jaar. De omzet van de verkoop van systemen van autofabrikanten die de technologie van TomTom in nieuwe voertuigen inbouwen blijft groeien.

    ? ANP /HH
    „De markt heeft ons nieuwe productaanbod met enthousiasme verwelkomd”, zegt topman Harold Goddijn in een toelichting op de kwartaalcijfers over de kaartentechnologie. De verkopen stegen in het tweede kwartaal met 18% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, naar €157 miljoen. Het nettoverlies daalde van €56 miljoen naar €4,5 miljoen. In het eerste kwartaal was sprake van een winst maar dat was mede te danken aan de verkoop van een aandeel in een databedrijf.

    TomTom verwacht nu een omzet van tussen de €570 miljoen en €600 miljoen in 2023. Eerder werd gerekend op tussen de €540 miljoen en €580 miljoen.
  14. forum rang 5 nr36 17 juli 2023 07:31
    The Amsterdam-based company, whose customers include Volkswagen, Hyundai and Amazon, now targets revenue of between 570-600 million euros ($640.00-$673 million)this year after previously forecasting 540-580 million.
  15. forum rang 4 vreemdvermogen 17 juli 2023 07:34
    Omzet boven verwachting ( Tatje 140, analisten 143, realiteit 156,5) Had er wel een netto winst bij verwacht. Dat valt me wat tegen. Denk dat de beurs het wel positief oppakt. Tomtom moet de onkosten verder omlaag brengen.
  16. forum rang 10 voda 17 juli 2023 07:39
    TomTom verhoogt omzetverwachting

    Terugkeer rode cijfers geen verrassing.

    (ABM FN-Dow Jones) TomTom dook in het tweede kwartaal zoals verwacht weer in de rode cijfers, door hogere kosten, na de winst in het eerste kwartaal, maar verhoogde wel zijn omzetverwachting voor het hele jaar.

    Het nettoverlies bedroeg 4,5 miljoen euro in het tweede kwartaal, waardoor het resultaat na een half jaar 1,5 miljoen euro negatief was, maakte de navigatiespecialist maandag bekend. Analisten rekenden vooraf op 5 miljoen verlies.

    De omzet steeg met 18 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 156,5 miljoen euro. Dit was meer dan de 143 miljoen euro waar analisten op rekenden. Location Technology was goed voor 128,2 miljoen euro omzet, wat 22 procent meer was dan een jaar eerder. De divisie Consumer zag de omzet 4 procent stijgen tot 28,4 miljoen euro.

    "Na een sterk eerste halfjaar verhogen we onze outlook voor de omzet en kasstroom in 2023", zei CEO Harold Goddijn. "De uitrol van onze nieuwe kaarten verloopt volgens schema. De markt heeft ons nieuwe productaanbod met enthousiasme ontvangen."

    Het bedrijfsresultaat (EBIT) bedroeg 3,6 miljoen euro negatief, waar analisten een min van 7 miljoen voorspelden.

    De operationele kosten kwamen uit op 132,8 miljoen euro, tegen 118 miljoen euro in het eerste kwartaal. Het bedrijf liet medio april al weten dat de kosten in de volgende kwartalen hoger zullen zijn.

    De vrije kasstroom kwam uit op 3,1 miljoen euro en de kaspositie bedroeg 316 miljoen euro, vrijwel conform de analistenverwachting.

    Verwachtingen

    Voor 2023 gaat TomTom uit van een omzet van 570 tot 600 miljoen euro, in plaats van de vorige outlook van 540 tot 580 miljoen euro. Daar zal Location Technology 480 tot 505 miljoen euro aan bijdragen, denkt het bedrijf, wat 20 tot 25 miljoen euro meer is dan eerder gedacht. Analisten rekenden gemiddeld op een jaaromzet van 572 miljoen euro omzet met een nettoverlies van 22 miljoen euro.

    Daarnaast mikt TomTom op een vrije kasstroom van circa 5 procent van de omzet. Eerder was dit 0 tot 5 procent. Analisten gingen uit van 3 procent.

    Lange termijn

    TomTom heeft als doelstelling om in 2025 een omzet van 600 miljoen euro met Location Technology te realiseren. De vrije kasstroom moet dan op 10 procent van de groepsomzet uitkomen. Analisten rekenen gemiddeld op een omzet van 656 miljoen euro in 2025 met een rendement op de vrije kasstroom van 8 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
460 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht