Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

JUST EAT TAKEAWAY NL0012015705

Laatste koers (eur)

13,920
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    965.215 Gem. (3M) 2,4M
  • Bied

    13,970  
  • Laat

    13,970  
+ Toevoegen aan watchlist

Just Eat Takeaway 2023

58.668 Posts
Pagina: «« 1 ... 1878 1879 1880 1881 1882 ... 2934 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 leesmee 26 juli 2023 13:29
    quote:

    Brugge4ever schreef op 26 juli 2023 13:22:

    [...]

    Short gaan kan op veel manieren en volgens mij vergeet je er een aantal.
    Puts, cfd’s? Ik reken het even om in aantallen aandelen equivalent
  2. forum rang 6 Trx7 26 juli 2023 13:34
    quote:

    Jimnotaris schreef op 26 juli 2023 13:15:

    [...]

    De ( omzet) cijfers zijn zoals ik er naar kijk een teleurstelling. Gezien dat Nederland (en de rest van Noord-Europa) best redelijk draaid had ik ook verwachtingen van de rest. VK redelijk, NA minder orders waar toch een lichte groei was verwacht en Zuid-Europa blijft Zuid-Europa: veel investeringen in personeel en fietsenstallingen, maar geen groei.

    Er zijn wat ( boekhoudkundige) bijstellingen van de (eventuele) toekomstige winst. Dat is het.

    Ik blijf (licht) positief over het bedrijf en blijf geloven in de (maaltijd)bezorgbusiness, maar JItse en companen stellen hevig teleur. Wat hebben ze het afgelopen half jaar uitgedokterd? Een beetje op de winkel passen, maar iets nieuws lijkt er maar niet te komen. Op de marktomstandigheden hebben ze mogelijk niet zoveel invloed, maar een flinke sanering à la Grubhub hebben ze zelf in de hand en zou tientallen miljoenen of meer aan kostenbesparing opleveren.

    Hopenlijk deze maanden nieuws over Ifood en/of aanpassingen fee caps of toch nog een gedeeltelijke verkoop anders blijven we waarschijnlijk rond dit koersniveau zwalken.
    Ben het met je eens, maar dit is nu voor de long run als aandeelhouder.
    Het slechtste hebben we nu wel gehad. Piekverliezen waren in 2021. JET gaat niet koste wat kost voor omzet, dus wat minder omzet voor stijgende winstgevendheid.

    Ik zie de koers nog wel richting de 30 gaan op de middellange termijn.
  3. forum rang 6 Trx7 26 juli 2023 13:40
    Just Eat Takeaway: Grubhub verkopen hoeft nu nog niet
    HENRICO PIT
    Aangepast: 16 min geleden1 uur geledenin FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, probeert nog steeds de kwakkelende Amerikaanse dochter Grubhub te verkopen. Maar makkelijk is dat niet, zei topman Jitse Groen bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers. Hij wijst op verslechterde marktomstandigheden in de techsector, waar investeerders de hand op de knip houden. „De marktsituatie is een stuk lastiger dan anderhalf jaar geleden.”

    Just Eat Takeaway kwam het afgelopen halfjaar tot een omzet van €3,6 miljard euro, tegen €3,8 miljard een jaar eerder. Het aantal bestellingen nam met 12% af tot 450 miljoen. Wel verbeterde de brutobedrijfswinst (ebitda) tot €143 miljoen, €20 miljoen meer dan analisten hadden verwacht. Een jaar eerder was dat €134 miljoen negatief. Door kostenbesparingen en efficiëntere bezorging wist Just Eat Takeaway de prestaties op te krikken. Vooral dankzij deze meevaller staat de aandelenkoers woensdag op een negatief gestemde beurs stevig hoger.

    Op weg naar winstgevendheid
    Het bedrijf is duidelijk op weg naar winstgevendheid, ziet portfoliomanager Pieter Zandee van hedgefonds Antaurus. Vooral de resultaten in Nederland en Duitsland zijn volgens hem sterk en ook het Verenigd Koninkrijk laat bemoedigende resultaten zien. „Dat is de meest waardevolle boodschap van vandaag.”
    Topman Groen sprak de verwachting uit dat het bedrijf medio 2024 een positieve cashflow heeft, maar Zandee ziet het zonniger in. „Mijn verwachting is dat het bedrijf zich later dit jaar al zelf kan financieren.”

    ’Wachten met verkoop Grubhub’
    Net als Groen ziet Zandee dat het lastig is om nu van Grubhub af te komen. „De markt is onverminderd moeilijk om een verlieslijdend bedrijf door te verkopen.” Aan de andere kant heeft Just Eat Takeway gezien zijn financiële positie ook de ruimte om nog even te wachten, zegt Zandee. Er ligt in de VS een wetsvoorstel klaar om het maximumbedrag dat het bedrijf aan restaurants mag vragen voor zijn diensten af te schaffen.

    Just Eat Takeaway schrijft €3 miljard af op Amerikaanse dochter Grubhub
    Door deze caps loopt Grubhub ruim $100 miljoen per jaar mis, zegt Zandee. Zolang die limiet geldt, verwacht hij geen verkoop. „De koper zal nu een lage waarde bieden, dus dat heeft geen zin.”

    Cfo vertrekt
    Financieel directeur Brent Wissink maakte bekend dat hij het bedrijf volgend jaar mei verlaat. De 56-jarige Wissink, die vorig jaar mede door de aankoop van Grubhub onder vuur kwam te liggen, werkt er al sinds 2011. Inmiddels is de zoektocht naar een opvolger begonnen. Groen: „Ik betreur het dat ik hem kwijtraak, maar begrijp natuurlijk dat het tijd is voor Brent om nieuwe uitdagingen aan te gaan.”
    Groen, die het bedrijf in 2000 als student oprichtte, heeft zelf geen plannen om zijn heil elders te zoeken. „Ik denk dat ik nog van waarde ben voor het bedrijf, zo simpel is het. Ik ben niet van plan om op korte termijn te vertrekken.”
  4. forum rang 4 Gaston Lagaffe 26 juli 2023 13:45
    quote:

    DeWalt schreef op 26 juli 2023 13:24:

    Operationele voortgang is echt mooi. De unit economics per order blijven verbeteren, ook 3,1% daling vd fulfillment costs! UK/IRL groeide al in orders en GTV tov kwartaal 1. Dit wordt de 2de profit pool voor TKWY. Als je GH eruit gooit heb je al een groeiend bedrijf te pakken wat FCF positief is. Gaat imho naar EUR22-24 de komende maanden…
    Het is even zien wat de analisten gaan rapporteren maar als je hetgeen er in de CC werd gezegd volgt dan ziet het er toch iets beter uit dan de cijfers zelf lijken aan te geven. Vanuit de positie van een shorter geredeneerd : wat kan JET nog omlaag zetten ? Ik zou mijn positie sluiten (en mijn forse winst veiligstellen). Ik verwacht trouwens niet dat het sluiten van de short-posities veel zal opleveren maar het kan wel enig comfort geven.
  5. forum rang 4 Gaston Lagaffe 26 juli 2023 13:47
    quote:

    spartapiet schreef op 26 juli 2023 13:20:

    [...]
    Met premium een apart deel van de site? Waar haal je die onzin vandaan?
    Kijk eens naar andere sites (met hogere abonnementsprijzen), dan zie je hoe het ook kan.
  6. forum rang 5 Arthur Hastings 26 juli 2023 13:49
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 26 juli 2023 13:45:

    [...]Het is even zien wat de analisten gaan rapporteren maar als je hetgeen er in de CC werd gezegd volgt dan ziet het er toch iets beter uit dan de cijfers zelf lijken aan te geven. Vanuit de positie van een shorter geredeneerd : wat kan JET nog omlaag zetten ? Ik zou mijn positie sluiten (en mijn forse winst veiligstellen). Ik verwacht trouwens niet dat het sluiten van de short-posities veel zal opleveren maar het kan wel enig comfort geven.
    Er moeten nog ongeveer tussen de 35 en 40 miljoen aandelen teruggekocht worden. Dit gaat gepaard samen met het inkoopprogramma van JET. Terugkopen gaat m.i. wel degelijk wat opleveren.
  7. forum rang 6 RJ 80 26 juli 2023 13:51
    quote:

    SAHR-0310 schreef op 26 juli 2023 13:22:

    [...]

    Bovenste deel helemaal met je eens.

    Wil je het onderste? Dan kun je nu al in China terecht. Maar nog even geduld; ook in de EU komt het er aan. Alleen daarna niet gaan piepen als het nog verder naar het systeem van China opschuift.
    Je schiet door, dat bedoel ik helemaal niet. Chinees verhaal wil ik ook niet, en daar gaat dit ook helemaal niet om. Zwart wit is niets, ergens er tussenin is prima. Als je mij een whatsapp stuurt weet ik toch ook wie je bent? Dat bedoel ik meer met mijn Digid opmerking. Ik zeg niet dat dat perse de holy grail is, maar zoals nu dat geroep onder een anonieme vlag overal…. Ik ben ervan overtuigd dat daar de polarisatie in de samenleving voor een groot deel vanaf komt en mekaar versterkt. En daar zie je een hoop ellende vanaf komen, nu al en dat wordt zo niet minder met jeugd die vooral met social media opgroeien. Chinese toestanden? Nee , absoluut niet. Meer polarisatie en gebekvecht? Al helemaal niet. Ik vind gewoon dat er een identiteit bij uitingen hoort zodra men ervoor kiest om op publieke fora of social media iets te plaatsen.

    Anonimiteit vind ik meer iets voor gerichte zaken waar veiligheid of kwetsbaarheid in het geding is zoals in justitie zaken, gezondheidsgerelateerde zaken en dergelijke. Maar hier op een iex forum etc…. Tsja.
  8. forum rang 7 Steef89 26 juli 2023 13:59
    quote:

    The Strategist schreef op 26 juli 2023 13:53:

    En weer een blokje van 71K in de bied er wordt volop gecovered!
    Er wordt niks gecovered...
    Er wordt handel gecreeerd.
  9. forum rang 6 SAHR-0310 26 juli 2023 14:08
    quote:

    RJ 80 schreef op 26 juli 2023 13:51:

    [...]

    Je schiet door, dat bedoel ik helemaal niet. Chinees verhaal wil ik ook niet, en daar gaat dit ook helemaal niet om. Zwart wit is niets, ergens er tussenin is prima. Als je mij een whatsapp stuurt weet ik toch ook wie je bent? Dat bedoel ik meer met mijn Digid opmerking. Ik zeg niet dat dat perse de holy grail is, maar zoals nu dat geroep onder een anonieme vlag overal…. Ik ben ervan overtuigd dat daar de polarisatie in de samenleving voor een groot deel vanaf komt en mekaar versterkt. En daar zie je een hoop ellende vanaf komen, nu al en dat wordt zo niet minder met jeugd die vooral met social media opgroeien. Chinese toestanden? Nee , absoluut niet. Meer polarisatie en gebekvecht? Al helemaal niet. Ik vind gewoon dat er een identiteit bij uitingen hoort zodra men ervoor kiest om op publieke fora of social media iets te plaatsen.

    Anonimiteit vind ik meer iets voor gerichte zaken waar veiligheid of kwetsbaarheid in het geding is zoals in justitie zaken, gezondheidsgerelateerde zaken en dergelijke. Maar hier op een iex forum etc…. Tsja.
    Er zijn genoeg mensen in een positie die onder eigen naam niet vrij hun mening kunnen geven. En die hele polorisatie wordt met name aangewakkerd door onze overheid. Maar goed, over een paar jaar mag je inloggen met je eID. Wordt een feestje.....
  10. forum rang 5 Arthur Hastings 26 juli 2023 14:09
    quote:

    Steef89 schreef op 26 juli 2023 13:59:

    [...]

    Er wordt niks gecovered...
    Er wordt handel gecreeerd.
    Prima. Stijgen op eigen kracht is het beste. De 16,63 is 2 keer aangetikt tot nu toe en die heeft stand gehouden. Prima als we de dag daar op kunnen eindigen.
  11. forum rang 4 The Strategist 26 juli 2023 14:22
    quote:

    Steef89 schreef op 26 juli 2023 13:59:

    [...]

    Er wordt niks gecovered...
    Er wordt handel gecreeerd.
    Dan noem je zeker een daling van +10% naar +4% in nog geen 20 minuten een natuurlijk verloop?
  12. forum rang 7 Steef89 26 juli 2023 14:27
    quote:

    The Strategist schreef op 26 juli 2023 14:22:

    [...]

    Dan noem je zeker een daling van +10% naar +4% in nog geen 20 minuten een natuurlijk verloop?
    Die 120k stukken van vanmorgen? Ziet er bij mij eerder uit als een dump.
  13. Kruid 26 juli 2023 14:28
    Nu afwachten hoe de resultaten in Amerika van GH ontvangen worden? Indien positief stijgen we verder door. De resultaten Just Eat vallen best mee. Zoals ik jullie reeds zei; komt goed; we spreken elkaar eind 2023/begin 2024. Het enige wat we nu nog nodig hebben is de instap van een grootaandeelhouder, Een concern die metéén 100 of 250 miljoen investeerd; dit zou de volaliteit van het aandeel verminderen en de shorters de schrik van hun leven bezorgen. Trouwens; nog iets!!!!!! Ik vernam dat GH voorlopig helemaal niet verkocht wordt; en de reden; dat de marktomstandigheden niet gunstig zijn; welnu dit zou niet kloppen, ... geruchten doen de ronde dat Amazon interesse zou hebben in een gedeelte van GH!!! Benieuwd?
  14. forum rang 5 Arthur Hastings 26 juli 2023 14:30
    quote:

    Kruid schreef op 26 juli 2023 14:28:

    Nu afwachten hoe de resultaten in Amerika van GH ontvangen worden? Indien positief stijgen we verder door. De resultaten Just Eat vallen best mee. Zoals ik jullie reeds zei; komt goed; we spreken elkaar eind 2023/begin 2024. Het enige wat we nu nog nodig hebben is de instap van een grootaandeelhouder, Een concern die metéén 100 of 250 miljoen investeerd; dit zou de volaliteit van het aandeel verminderen en de shorters de schrik van hun leven bezorgen. Trouwens; nog iets!!!!!! Ik vernam dat GH voorlopig helemaal niet verkocht wordt; en de reden; dat de marktomstandigheden niet gunstig zijn; welnu dit zou niet kloppen, ... geruchten doen de ronde dat Amazon interesse zou hebben in een gedeelte van GH!!! Benieuwd?
    Geruchten plaats je enkel met bron erbij. Anders zou je dit beter kunnen verwijderen.
  15. Dick 26 juli 2023 14:31
    quote:

    Arthur Hastings schreef op 26 juli 2023 14:09:

    [...]Prima. Stijgen op eigen kracht is het beste. De 16,63 is 2 keer aangetikt tot nu toe en die heeft stand gehouden. Prima als we de dag daar op kunnen eindigen.
    Bij een positieve DOW morgen over de 17,20
  16. forum rang 7 innicksname 26 juli 2023 14:33
    quote:

    Arthur Hastings schreef op 26 juli 2023 13:49:

    [...]Er moeten nog ongeveer tussen de 35 en 40 miljoen aandelen teruggekocht worden. Dit gaat gepaard samen met het inkoopprogramma van JET. Terugkopen gaat m.i. wel degelijk wat opleveren.
    Dat inkoopprogramma is boven een bepaalde koers (heb de hoogte niet scherp) toch stopgezet?
    Short covering zal wel deels zichtbaar worden in de koers. Gecontroleerd.
58.668 Posts
Pagina: «« 1 ... 1878 1879 1880 1881 1882 ... 2934 »» | Laatste |Omhoog ↑

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht