Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Avantium NL0012047823

Laatste koers (eur)

2,500
  • Verschill

    +0,005 +0,20%
  • Volume

    213.911 Gem. (3M) 628,9K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Avantium 2023

2.486 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 125 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Spoorman 16 augustus 2023 08:11
    Verlies beperkt.
    Nog 56 miljoen in kas.
    Fabriek geen vertraging, maar juist op schema.
    Cijfers naar verwachting -> koers blijft hangen tussen 3 - 3,50 ?
  2. forum rang 8 aextracker 16 augustus 2023 08:20
    Tja,

    Wat moet je nou van deze EU bijdrage vanuit onderzoeksprogrammaering (duur en doorlooptijd ?) niveau "wisselgeld klein bier" a euro 760K vinden i.r.t. de kansen en waardering van AVANTIUM per vandaag ?

    Aan bovenstaande 2 citaten voeg ik 2 artikelen toe, welke alhier op het forum vervolgens tot "voer voor discussie" mogen dienen.

    Zou zeggen; "ga los op AVANTIUM's hoopvolle zoete MEG-FDCA orgel" !
    Laat jullie visie eens horen of \ wanneer deze "beoogde\ambitieuze plant based polymeren partner" , daadwerkelijk suiker op AVANTIUM's duurzame polymeren taart spuit of dat het blijft bij visionair en "wishfull dreaming" over een betere\duurzamere toekomst zonder "de gesuikerde daad bij het duurzame woord te voegen"?

    Quote
    Het programma is gericht op het ontwerpen en synthetiseren van biobased en biologisch afbreekbare polyestermengsels op basis van furaandicarbonzuur en FDCA en andere biobased monomeren, voor gebruik als plastic coating voor voedselverpakkingen en voor mulchfolies voor landbouwtoepassingen.

    Avantium heeft de YXY Technologie ontwikkeld die suikers op plantaardige basis omzet in FDCA, dat samen met mono-ethyleenglycol of MEG op plantaardige basis kan worden gepolymeriseerd tot de duurzame kunststof PEF of polyethyleen furanoaat.
    Unquote

    M.b.t. de topman van een potentieel beoogde MEG-FDCA partner waaraan door deze en gene op dit forum vaker is gerefereerd;

    www.bing.com/ck/a?!&&p=e7e5a4...

    www.bing.com/ck/a?!&&p=c7165d...

    Met name onderstaande citaten uit beide artikelen vormen "zoet voer voor discussie" i.r.t. relevantie , ambitie en\of mate van speculatie, danwel niveau van (te) veel fantasie en hoopvolle verwachting (= teleurstelling).....i.r.t. de fabriek in delfzijl & MEG-FDCA

    Citaat;
    Quote
    De suikerbiet is samen met suikerriet het gewas dat de hoogste opbrengst levert. In Nederland oogsten we gemiddeld 14 ton bietsuiker per hectare. Dat maakt het geschikt voor biobased toepassingen en daarmee kan het aardolieproducten vervangen.

    'Als we stoppen met het gebruiken van fossiele grondstoffen is er veel landbouwgrond nodig om dat op te vangen. Het zou mooi zijn als dat samenvalt met minder vlees eten en meer plantaardige eiwitten. De meeste grond wordt nu nog gebruikt voor de vleesconsumptie.'

    In welke toepassingen ziet u de meeste toekomst?
    'Het gebruik als bietenpulp en suiker. Bietenpulp en de vezels hieruit moeten we meer en hoger kunnen verwaarden in voedingsmiddelen, cosmetica en huishoudproducten
    Zo werkt Cosun samen met chemisch technologiebedrijf Avantium om plantaardige bouwstenen voor groene plastics uit suikers te produceren. ‘Daarbij verandert suiker samen met waterstof via een katalytisch proces in glycolen’, licht Mesters toe. ‘Daar wordt mono-ethyleenglycol en poly-ethyleenglycol van gemaakt.’ Glycolen zijn grondstoffen voor onder meer petflessen, sportkleding, sportschoenen en antivriesmiddelen.

    Willemijn Witteveen, directeur zakelijke ontwikkeling van Avantium, geeft aan dat de technologie op deze manier commercieel moet worden gemaakt. ‘In 2023 start de bouw van een fabriek die er in 2025 moet staan. Cosun Beet Company gaat suiker leveren als grondstof voor plantaardige glycolen. Dat wordt de eerste glycolenfabriek ter wereld’, legt ze uit. Bieten kunnen ook grondstoffen leveren voor textiel, wasmiddelen en verf
    Wat zijn nog belangrijke knelpunten?
    'Het prijsniveau van aardolie. Kunnen we in die markt concurreren als de aardolieprijzen laag zijn? Je kunt een fabriek bouwen als de olie duur is, maar je moet ook rekening houden met een prijsdaling.

    'Een andere uitdaging is regelgeving. Als materialen en regelgeving per land en Europees gezien streng zijn, gaat onze concurrentiekracht achteruit. De omstandigheden in Europa moeten hetzelfde zijn om een gelijk speelveld te hebben.'

    Cosun streeft naar 30 procent omzet uit nieuwe business in 2030. Hoe gaat u dat realiseren?
    'De basis is ons innovatieprogramma. Maar we kijken ook naar samenwerkingsverbanden met andere bedrijven en naar mogelijkheden voor acquisities. 30 procent is ambitieus, maar dat helpt ons in focus aanbrengen en keuzes maken. Nieuwe bedrijfsonderdelen als Cosun Protein en Cosun Biobased helpen om deze transitie te versnellen.

    Wanneer is een innovatie interessant genoeg voor opwaarderen naar een businessmodel?
    'Dat hangt af van de markt. Bij elke stap stellen we de vraag of investeringen kunnen worden terugverdiend en wat ze bijdragen aan het verdienvermogen op het boerenerf. Neem Betafib. Dat is een natuurlijk verdikkingsmiddel gemaakt van bietenpulp dat microplastics kan vervangen. Volgend jaar bepalen we of we verder opschalen en of de belangstelling van potentiële afnemers voldoende houvast biedt.

    Unquote

    Omdat het mij relevant lijkt;
    Kan iemand Onderstaande vraag beantwoorden ;
    - Wat is de feitelijke noodzakelijkheid, proces technische relatie en het verband tussen MEG (COSUN als leverancier suikerpulp gebaseerde glycolen ?) en FDCA i.r.t. toekomstige opschaling van licentie inkomsten voor AVANTIUM ?
    - Is MEG een onlosmakelijke verbonden component aan de FDCA technologische processen in de fabriek te Delfzijl of kan je er net zo goed andere plantbases glycolen in kwijt met dezelfde functie als MEG (Mono-Ethyleen-Glycol) ?

    Ben benieuwd wat er komt...... in elk geval lijkt Delfzijl ergens in 2024 op te starten..... dat is in elk geval wat...... dan is het nog wachten wat de output doet\bewijst in opgeschaalde omgeving en welke klanten, per wanneer dan de kennis overnemen en inzetten in hun eigen produktie omgevingen Origin-Material als mono frontrunner of blazen de Zwiters, Denen & Fransen meteen een potje mee, door een duit in de verpakte voeding en\of luxe waren en kleding te gaan toepassen...........

    De lange adem (2025 - 2027) zal het moeten duiden...... de EU stuurt in haar doelen op 2023..... je kan je afvragen o.b.v. de ervaring die beleggers met AVANTIUM opdoen i.r.t. verduurzamende ketens hoe realistisch de "politieke brusselse retoriek" is.

    De citaten interpreterend kijkt de zoetgevoicede topman van potentieel toekomstige MEG leveranties "de kat uit de boom" . Besluitvorming lijkt aldaar in elkaar geval t\m volgend jaar te duren of en hoe ermee verder.......

    Ton van Aken \ AVANTIUM mag hopen en wensen, dat olieprijzen (i.r.t. de op fossiele polymeren gebaseerde eindprodukten) structureel aan inflatie onderhavig worden. Hij heeft avst ergens op een rapportje een "brea Even point" berekening gemaakt, wanneer FDCA-MEG een economisch diiurzamer toepasbare oplossing wordt die meer dan louter op groen gebaseerde duurzame voordelen" bevat (lees kosten competitief wordt).

    Time will tell !

    Kom er maar in !
  3. forum rang 5 Daexter 16 augustus 2023 08:22
    quote:

    ohoh schreef op 16 augustus 2023 07:51:

    Leest allemaal goed weg. Er gaan steeds meer deuren verder open en ook staat de volgende 7 miljoen euro van Origin al op de planning. Tevens alles op schema en geen verdere financiele tegenvallers. Ja er is volgend jaar extra geld nodig maar ik zie een onderhandse plaatsing bij een partner als reeele optie wat gunstig zou zijn voor de koers. Ook is de kans op extra verkoop van licenties gestegen door de eerdere deal met Origin dus mogelijk komt daar een deel van het extra geld vandaan. Staat ook een mooie presentatie bij de halfjaarcijfers op de site van Avantium.
    Helemaal mee eens! En de heren van het management hebben zelfs een videopresentatie op youtube geplaatst. Hoe transparant wil je het hebben? Ik ken weinig bedrijven die ook maar in de buurt komen van deze mate van transparantie.

    www.youtube.com/watch?v=i1ZNKbLNHNA

    De hele speculatie van onder ander IEX over een op hande zijnde emissie gaat hierom:

    Avantium
    Renewable Polymers is in active discussions with its shareholders and lenders to ensure that sufficient
    contingency is in place until the FDCA Flagship Plant is fully commercially operational. The Company has
    previously guided on a total cost increase for the construction of the FDCA Flagship Plant of €15 - 25 million,
    and this remains under constant review.

    Hoewel een emissie nog zeker niet is uit te sluiten, gaat het dus voorlopig nog steeds om eenzelfde bandbreedte. Op een koers van 2,5 -2,75 zou het dan dus gaan om een 20% emissie.

    Duidelijk verschil met OM is dat Avantium zich (voorlopig) wel houdt aan eerder gecommuniceerde planningen wat betreft constructie en kostenontwikkeling. Bij OM waren de cijfers overigens zeker niet louter negatief, maar het 2 jaar uitstellen van hun 2e project vond de markt toch wat veel blijkbaar. :) Maar vermoedt gezien de extreme daling dat er ook een technisch element meespeelt, dat er 1 of meerdere partijen er met een stop loss of stop limiet order in belegd zaten. Dus acht de kans op een dead cat bounce reactie toch wel aanwezig. Gisteren op 1.37 een speculatief plukje opgepakt.

    Overigens is de koersontwikkeling bij OM in 1 dag gelijk aan de ontwikkeling bij JET of Cm.com in 1 jaar. Ik zat tot gisteren dus in geen van drieën, maar ik denk dat heel erg balen op 1 dag fijner is dan een heel jaar je investering zien wegsmelten.
  4. GANGISTERM 16 augustus 2023 08:35
    www.youtube.com/watch?v=Rbd7QHu7eq4&a...

    ook gaaf videootje!

    quote:

    Daexter schreef op 16 augustus 2023 08:22:

    [...]

    Helemaal mee eens! En de heren van het management hebben zelfs een videopresentatie op youtube geplaatst. Hoe transparant wil je het hebben? Ik ken weinig bedrijven die ook maar in de buurt komen van deze mate van transparantie.

    www.youtube.com/watch?v=i1ZNKbLNHNA

    De hele speculatie van onder ander IEX over een op hande zijnde emissie gaat hierom:

    Avantium
    Renewable Polymers is in active discussions with its shareholders and lenders to ensure that sufficient
    contingency is in place until the FDCA Flagship Plant is fully commercially operational. The Company has
    previously guided on a total cost increase for the construction of the FDCA Flagship Plant of €15 - 25 million,
    and this remains under constant review.

    Hoewel een emissie nog zeker niet is uit te sluiten, gaat het dus voorlopig nog steeds om eenzelfde bandbreedte. Op een koers van 2,5 -2,75 zou het dan dus gaan om een 20% emissie.

    Duidelijk verschil met OM is dat Avantium zich (voorlopig) wel houdt aan eerder gecommuniceerde planningen wat betreft constructie en kostenontwikkeling. Bij OM waren de cijfers overigens zeker niet louter negatief, maar het 2 jaar uitstellen van hun 2e project vond de markt toch wat veel blijkbaar. :) Maar vermoedt gezien de extreme daling dat er ook een technisch element meespeelt, dat er 1 of meerdere partijen er met een stop loss of stop limiet order in belegd zaten. Dus acht de kans op een dead cat bounce reactie toch wel aanwezig. Gisteren op 1.37 een speculatief plukje opgepakt.

    Overigens is de koersontwikkeling bij OM in 1 dag gelijk aan de ontwikkeling bij JET of Cm.com in 1 jaar. Ik zat tot gisteren dus in geen van drieën, maar ik denk dat heel erg balen op 1 dag fijner is dan een heel jaar je investering zien wegsmelten.
  5. GOGO2024 16 augustus 2023 10:33
    Avantium volg ik al jaren en natuurlijk als startup zijn er stuggelingen, ( die na de cijfers best meevallen) , maar met hun pipeline aan orders als de fabriek straks online gaat en de vele mooie grote bedrijven en overheden die willen investeren in de toekomst en global enviroment zal dit paradepaardje snel wereldwijd gaan groeien.
  6. tinus 16 augustus 2023 11:10
    ik verhoog de koersdoel naar 20 euro, de vooruitzichten zijn veel beter dan menig analist denkt te weten.
  7. GOGO2024 16 augustus 2023 11:19
    Dat laatste zeker eens Tinus, ook de transparantie vanuit de top, zou grote beleggers moeten aansporen in te zien dat het bedrijf zich volledig inzet om het geheel waar te gaan maken. Succes Avantium!
  8. forum rang 4 Redeemer 16 augustus 2023 12:14
    Komt niet meer goed. Pennystock in wording. Koers naar beneden drukken en dan een zware emissie met megakorting, dat is mijn mening.
  9. Niks is wat het lijkt 16 augustus 2023 12:14
    quote:

    Niks is wat het lijkt schreef op 15 augustus 2023 15:15:

    [...]

    3,40 te duur? Sorry, maar dat vind ik echt theoretisch geneuzel. Als we nu 10 euro of meer stonden kon ik het begrijpen. Als je in Avantium stapt accepteer je een hoog risico in ruil voor exceptionele kansen. Ik zie echt niet in dat dat op 3,40 te duur is en bv 2,70 niet. Die 70 cent gaat uiteindelijk je resultaat niet bepalen. Dat kun je m.i.sowieso niet beredeneren, want als de berichten morgen tegenvallen en de koers zakt naar bv 2,70 is het maar de vraag of op basis van de nieuwe info het aandeel op 2,70 wel goedkoper(qua risico/rendement) is.

    Overigens ben ik niet optimistisch voor morgen. Ik heb op basis van het recente koersverloop het gevoel dat wat er ook bekend gemaakt gaat worden de koers zuidwaarts zal gaan of max zal blijven hangen. Tenzij er bijzonder goed nieuws komt, maar die kans schat ik heel laag in.
    Koers moet en zal naar beneden of in ieder geval niet omhoog. Langzamerhand geen idee meer waarom. Je kan van alles vinden van de cijfers en overige info, maar dat dit nog weer aanleiding is voor partijen om te verkopen is nauwelijks meer geloofwaardig.
  10. forum rang 4 The passenger 16 augustus 2023 12:30
    quote:

    Redeemer schreef op 16 augustus 2023 12:14:

    Komt niet meer goed. Pennystock in wording. Koers naar beneden drukken en dan een zware emissie met megakorting, dat is mijn mening.
    In dat geval, douze point voor VC.

    Salut
  11. Nuchtere Kijk Op 16 augustus 2023 13:04
    quote:

    Niks is wat het lijkt schreef op 16 augustus 2023 12:14:

    [...]

    Koers moet en zal naar beneden of in ieder geval niet omhoog. Langzamerhand geen idee meer waarom. Je kan van alles vinden van de cijfers en overige info, maar dat dit nog weer aanleiding is voor partijen om te verkopen is nauwelijks meer geloofwaardig.
    Slinkende kaspositie bij Avantium (cashburn) ze zullen moeten blijven kijken naar aanvullende financieringsopties. Daar gaat een Europese subsidie van 760.000 euro maar beperkt bij helpen. Echter alle kleine beetjes helpen.
    Worden ze niet erg afhankelijk van Origin Materials (onlangs ook netjes gezegd, niet fijn in het nieuws).

    Gisteren al getypt naar je (15 augustus 2023 19:56): Ik verwacht dat er nog heel wat water door de Rijn eeeeeeee Eems-Dollard zal stromen, voordat er hier i.p.v. cash-burn, cash-earn komt te staan.

    @Niks is wat het lijkt?
    Het stellen van de vraag of en wanneer investeringen kunnen worden terugverdiend en dus wat ze in de toekomst en wanneer gaan bijdragen aan het verdienvermogen is natuurlijk wel degelijk essentieel.

    Over jouw quote: "dat dit nog weer aanleiding is voor partijen om te verkopen is nauwelijks meer geloofwaardig"

    Dat is natuurlijk aan een ieder ZELF dus de markt om te beslissen. Een fonds hoger of lager schrijven werkt meestal niet. Gisteren getracht je te antwoorden over bv. die door jou genoemde 70 cent. De tijd zal het ONS allen hier leren, maar wat ik lees werkt DE "verbazing" nog steeds 2 kanten op.

    En meningsverschillen zijn wat mij betreft goed en voor mij zeker niet persoonlijk ;-)

    Gr. NKO
  12. Niks is wat het lijkt 16 augustus 2023 13:42
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 16 augustus 2023 13:04:

    [...]

    Slinkende kaspositie bij Avantium (cashburn) ze zullen moeten blijven kijken naar aanvullende financieringsopties. Daar gaat een Europese subsidie van 760.000 euro maar beperkt bij helpen. Echter alle kleine beetjes helpen.
    Worden ze niet erg afhankelijk van Origin Materials (onlangs ook netjes gezegd, niet fijn in het nieuws).

    Gisteren al getypt naar je (15 augustus 2023 19:56): Ik verwacht dat er nog heel wat water door de Rijn eeeeeeee Eems-Dollard zal stromen, voordat er hier i.p.v. cash-burn, cash-earn komt te staan.

    @Niks is wat het lijkt?
    Het stellen van de vraag of en wanneer investeringen kunnen worden terugverdiend en dus wat ze in de toekomst en wanneer gaan bijdragen aan het verdienvermogen is natuurlijk wel degelijk essentieel.

    Over jouw quote: "dat dit nog weer aanleiding is voor partijen om te verkopen is nauwelijks meer geloofwaardig"

    Dat is natuurlijk aan een ieder ZELF dus de markt om te beslissen. Een fonds hoger of lager schrijven werkt meestal niet. Gisteren getracht je te antwoorden over bv. die door jou genoemde 70 cent. De tijd zal het ONS allen hier leren, maar wat ik lees werkt DE "verbazing" nog steeds 2 kanten op.

    En meningsverschillen zijn wat mij betreft goed en voor mij zeker niet persoonlijk ;-)

    Gr. NKO
    Analyse is wat mij betreft prima, maar waar het mij omgaat: wat is er nieuw aan? Zijn toch allemaal logische ontwikkelingen die al lang bekend waren? Ik vind het juist positief dat er geen tegenvallers of verdere vertragingen zijn aangekondigd. En als er nu de afgelopen maanden volop speculatie (lees stijgende koers) was geweest dan was deze reactie nog enigszins te begrijpen.
  13. Nuchtere Kijk Op 16 augustus 2023 14:05
    @Niks is wat het lijkt

    Het is ook een beetje WAT men wil begrijpen ;-) En dat staat dus voor een ieder vrij.

    Zie hier een stukje uit 2007 en daaronder een quote linkje uit 2017 dus 10 jaar later. Koopje: voor slechts €11 per aandeel gaat het Amsterdamse Avantium naar de beurs. (Tja WAT is op welk moment ook een koopje?).
    Nu zijn we weer ruim 6 jr. later en staat het niet meer in de buurt van de emissiekoers van 11 euro.

    Mogelijk begrijpen WE het BEIDEN niet ;-) Ik ga hier weer wat minderen met mijn quotes en ik heb qua Avantium absoluut GEEN haast.
    Wie weet zit de eerst volgende emissie ook weer onder de schatting van de analisten?
    ------------------
    Kopie 2007: "Avantium last beursgang op laatste moment af15 nov 2007, 19:02 uur
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Avantium heeft zijn beursgang, die voor 16 november 2007 op de agenda stond, op het laatste moment afgelast. Dat is donderdagavond middels een persbericht bekendgemaakt. Als reden noemt het bedrijf de volatiliteit op de aandelenmarkten.

    Avantium geeft in het persbericht aan de ontwikkelingen op de kapitaalmarkten in de gaten te blijven houden. Bestuursvoorzitter Tom van Aken geeft aan dat Avantium en zijn bestaande aandeelhouders nu de beslissing hebben genomen om de beursgang niet door te laten gaan 'vanwege de scherp dalende marktcondities'.

    Een woordvoerder van de onderneming stelt tegenover Betten dat het aflassen van de Initial Public Offering (IPO) niets te maken heeft met het bedrijf zelf of met het management.

    Avantium wilde met de beursgang tussen de EUR 20 miljoen en EUR 30 miljoen ophalen. Het bedrijf, in 2000 opgericht, is gespecialiseerd in zogenoemde high-throughput R&D-technologie. "
    --------------------
    Linkje 2017:
    www.quotenet.nl/nieuws/a192680/koopje...

    Gr. NKO
  14. forum rang 5 Daexter 16 augustus 2023 15:01
    quote:

    Niks is wat het lijkt schreef op 16 augustus 2023 12:14:

    [...]

    Koers moet en zal naar beneden of in ieder geval niet omhoog. Langzamerhand geen idee meer waarom. Je kan van alles vinden van de cijfers en overige info, maar dat dit nog weer aanleiding is voor partijen om te verkopen is nauwelijks meer geloofwaardig.
    Maak je niet zo druk joh :), het is inderdaad al zoals je verwachtte en bovendien staat de koers nog 10% boven jouw verwachte bodem, dus wie er ook verkoopt er moet nog een hoop meer verkocht worden om bij jouw bodem in de buurt te komen.

    Er zullen ongetwijfeld ook grotere partijen zijn die verkopen, maar het grote merendeel zijn toch echt particulieren, die er gewoon erg graag vanaf willen. Vanmorgen stond er een verkooporder premarket van 300 stuks oid voor een vraagprijs van 2,85 oid, terwijl duidelijk was dat de koers rond de 3,35 zou openen. Dan wil je er wel heel graag vanaf. Gedurende de dag heb ik meerdere momenten ff in het orderboek gekeken, maar vooral het eerste half uur en heb geen echte grote orders voorbij zien komen. In de maanden na de mededeling van Capricorn zag je geregeld single orders van 25.000 stuks. Nu zie ik heel veel orders van rond 100 tot 600 stuks, redelijk veel orders van 1500 tot 2000 stuks, dat lijken mij allemaal particulieren. > 2000 stuks in 1 order zijn vandaag schaars. Ik zag er vandaag welgeteld 1 iemand die voor 3000 stuks een premarket MKT sell had ingegeven. Lijkt me overigens ook een particulier. Maar goed ik heb niet heel de dag met mijn neus in het orderboek gezeten, dus kan er best een paar gemist hebben, maar ook weer niet zoveel, want dan had het volume wel veel hoger gestaan.

    Ik heb vanmorgen rustig de opening afgewacht en toen de daling even haperde op 3,26 bijgekocht. Vast niet de bodem.

    NKO bedoelt het goed, maar brengt inderdaad geen nieuwe feiten, hij baalt alleen dat de koers niet met minstens 10% daalt vandaag, zodat zijn koopmoment dichterbij komt.
  15. Niks is wat het lijkt 16 augustus 2023 15:26
    quote:

    Daexter schreef op 16 augustus 2023 15:01:

    [...]

    Maak je niet zo druk joh :), het is inderdaad al zoals je verwachtte en bovendien staat de koers nog 10% boven jouw verwachte bodem, dus wie er ook verkoopt er moet nog een hoop meer verkocht worden om bij jouw bodem in de buurt te komen.

    Er zullen ongetwijfeld ook grotere partijen zijn die verkopen, maar het grote merendeel zijn toch echt particulieren, die er gewoon erg graag vanaf willen. Vanmorgen stond er een verkooporder premarket van 300 stuks oid voor een vraagprijs van 2,85 oid, terwijl duidelijk was dat de koers rond de 3,35 zou openen. Dan wil je er wel heel graag vanaf. Gedurende de dag heb ik meerdere momenten ff in het orderboek gekeken, maar vooral het eerste half uur en heb geen echte grote orders voorbij zien komen. In de maanden na de mededeling van Capricorn zag je geregeld single orders van 25.000 stuks. Nu zie ik heel veel orders van rond 100 tot 600 stuks, redelijk veel orders van 1500 tot 2000 stuks, dat lijken mij allemaal particulieren. > 2000 stuks in 1 order zijn vandaag schaars. Ik zag er vandaag welgeteld 1 iemand die voor 3000 stuks een premarket MKT sell had ingegeven. Lijkt me overigens ook een particulier. Maar goed ik heb niet heel de dag met mijn neus in het orderboek gezeten, dus kan er best een paar gemist hebben, maar ook weer niet zoveel, want dan had het volume wel veel hoger gestaan.

    Ik heb vanmorgen rustig de opening afgewacht en toen de daling even haperde op 3,26 bijgekocht. Vast niet de bodem.

    NKO bedoelt het goed, maar brengt inderdaad geen nieuwe feiten, hij baalt alleen dat de koers niet met minstens 10% daalt vandaag, zodat zijn koopmoment dichterbij komt.
    Haha, dank voor het advies!

    Één ding: de tijd dat je uit de opbouw van het boek conclusies kon trekken ligt al jaren achter ons. Het barst van de computergestuurde orders die net zo makkelijk komen als gaan. Veel fake orders ook, die als ze het risico lopen om uitgevoerd te worden plotseling verdwenen zijn. De kans dat die 300 op 2,85 een echte order was schat ik dan ook in als minimaal. En ik wil absoluut niet interessant doen en ga er verder ook niet over uitweiden, maar dit is nu zomaar een mening.
  16. forum rang 5 Daexter 16 augustus 2023 16:05
    quote:

    Niks is wat het lijkt schreef op 16 augustus 2023 15:26:

    [...]

    Haha, dank voor het advies!

    Één ding: de tijd dat je uit de opbouw van het boek conclusies kon trekken ligt al jaren achter ons. Het barst van de computergestuurde orders die net zo makkelijk komen als gaan. Veel fake orders ook, die als ze het risico lopen om uitgevoerd te worden plotseling verdwenen zijn. De kans dat die 300 op 2,85 een echte order was schat ik dan ook in als minimaal. En ik wil absoluut niet interessant doen en ga er verder ook niet over uitweiden, maar dit is nu zomaar een mening.
    Oh nee, dank voor de feedback, geloof het ook wel. Maar neemt niet weg dat ik me niet kan voorstellen dat de "grote jongens" met orders kleiner dan zeg € 25.000 / ca 8.000 stuks werken, dat is namelijk vet inefficiënt.
  17. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 16 augustus 2023 17:51
    @Daexter,

    Jammer dat je me toch denkt te kennen met een opmerking alsof ik baal? Jouw quote "hij baalt alleen dat de koers niet met minstens 10% daalt vandaag, zodat zijn koopmoment dichterbij komt."

    Ik had al getypt geen haast te hebben. Ik wil mijn uitleg/gedachte wel met je delen hoor ;-) Ik ga zelfs wachten tot er meer nieuws komt over die aanvullende financieringsopties zoals mogelijk dus de door velen veronderstelde emissie. Echter dat gaat mijns inziens nog een hele tijd duren en kan zomaar 2024 worden? Nogmaals i.d.d. niets nieuws, geen glazenbol hier en moest net wel lachen i.z. je ondergrens ca. 8000 stuks. Zie auction 8858 stuks. live.euronext.com/nl/product/equities...

    Gr. NKO
  18. forum rang 4 Redeemer 16 augustus 2023 18:13
    Geen enkele duidelijkheid vanuit de directie van Avantium hoe ze denken de komende jaren door te komen nu de bodem van de kas al weer in zicht komt.
    Beleggers zijn derhalve helemaal klaar met deze toko omdat het creëren van aandeelhouderswaarde niet voorkomt in de agenda van van Aken.
    Vorige emissie was de bedoeling die te doen op 4,60 Euro. Werd uiteindelijk 4 euro en de koers heeft tijden lang onder de 4 euro gestaan.
    Dat weten hard core beleggers maar al te goed en het is daarom maar de vraag of er wel animo is voor een emissie. Wederom bijstorten en dan meteen weer kans op nog meer verlies. Een convertible lijkt me ook niet want welke partij gaat er zo'n risico lopen? Het is maar de vraag of Avantium ooit winstgevend gaat worden.
    Een hele kluif wordt het om die financiering rond te krijgen. Rente is hoger en ook al een recessie.
    De enige die echt baat heeft bij een emissie zijn de begeleidende banken/partijen. Er gaat immers al snel 10% van de emissie opbrengst af aan "kosten".
  19. forum rang 5 Daexter 16 augustus 2023 18:14
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 16 augustus 2023 17:51:

    @Daexter,

    Jammer dat je me toch denkt te kennen met een opmerking alsof ik baal? Jouw quote "hij baalt alleen dat de koers niet met minstens 10% daalt vandaag, zodat zijn koopmoment dichterbij komt."

    Ik had al getypt geen haast te hebben. Ik wil mijn uitleg/gedachte wel met je delen hoor ;-) Ik ga zelfs wachten tot er meer nieuws komt over die aanvullende financieringsopties zoals mogelijk dus de door velen veronderstelde emissie. Echter dat gaat mijns inziens nog een hele tijd duren en kan zomaar 2024 worden? Nogmaals i.d.d. niets nieuws, geen glazenbol hier en moest net wel lachen i.z. je ondergrens ca. 8000 stuks. Zie action 8858 stuks. live.euronext.com/nl/product/equities...

    Gr. NKO
    Dat was natuurlijk een grapje, maar je laat je goed kennen :') :)

    Nee hoor dat gaat helemaal niet een hele tijd duren, als komt, dan komt dat namelijk zeer waarschijnlijk op de capital markets day. Je kunt namelijk niet zomaar ineens met een emissie komen, dat wordt normaal gesproken altijd eerst aangekondigd. Tenzij er onderhands een deal wordt gesloten met een financier of andere partij, maar dan heb je er als zittende aandeelhouder helemaal geen last van. Ook alle emissieprofeten gaan uit van (2e helft 2023). Als het nog een hele tijd zou duren, waren we afgelopen maanden niet al gezakt naar 3,40, omdat velen de emissie al zagen aankomen op korte termijn.

    Maar zoals gezegd, kun je die tekst op vele manieren interpreteren. En iedereen die verkocht heeft en jij die afwacht gaat er vanuit dat het gaat om een hele dikke emissie. Wellicht hebben jullie gelijk. Ik verwacht van niet, maar hou met alle scenario's rekening. Dalen we verder, blijf ik gefaseerd bijkopen. Gaan we onverhoopt omhoog, even goed of nog beter natuurlijk :)
2.486 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 125 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht