Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

79,780
  • Verschill

    -0,220 -0,27%
  • Volume

    241.348 Gem. (3M) 363,5K
  • Bied

    79,100  
  • Laat

    79,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail Rodamco Westfield 2023, Rise or Fall ?

2.737 Posts
Pagina: «« 1 ... 87 88 89 90 91 ... 137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. matin 4 september 2023 20:38
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 4 september 2023 19:15:

    Uit vette geldnood hebben ze gewoon dat USA-winkelcentrum moeten verkopen ! Dit aandeel gaat m.i nog giga verder zakken ! Nog efkes en het wordt nog een vettere speelbal van shorters in dit aandeel ! Ze hadden in het verleden gewoon veels te grote ogen gehad met al hun luxe uitbreidingen . Mensen raken steeds meer door hun geld heen en kopen liever simpele dingen die het leven ook heel leuk kunnen maken !
    Totaal geen kennis van zaken . Sorry
  2. forum rang 6 !@#$!@! 4 september 2023 21:41
    quote:

    matin schreef op 4 september 2023 18:26:

    [...]

    Sorry is een beetje natte vinger werk.
    Klopt niet helemaal.

    Wilde alleen de onderwaardering aantonen en vragen wat we over het hoofd zien.
    Want de koers is 48.70
    Ik denk niet dat we wat over het hoofd zien, maar dat de lage koers gewoon een gevolg is van risicoperceptie.
    ECMPA en Klep hebben beide een div. rend. van ruim 8% en URW ruim 12%. Daar zit een flinke risicopremie op dus. Welke mijn inziens terecht is gezien alle onzekerheden rond de verkopen in de VS en de nog steeds hoge waarderingen tegen relatief lage NIY op de balans.
    Daarnaast ligt de commerciele vastgoedsector er als een drol bij in het algemeen, vooral in de VS met lage waarderingen en een krappe leningsmarkt. Dat beïnvloedt ook de waardering van URW duidelijk. (-> hogere premie geëist)

    Toen URW hoger stond en een gelijke waardering had met ECP en Klep schreef ik hier elke keer dat het niet slim was om URW te hebben vanwege het hogere risico zonder kans op extra rendement. Ik zat toen vol in ECP.
    Pas nu URW wel de premie biedt in lijn met dit hogere risico ben ik overgestapt. Want nu is er kans op extra rendement tegenover het gelopen risico.
    (persoonlijk verwacht ik weer rentedalingen over een jaar. (overheids) Schulden zijn nog steeds hoog en groeiende)
  3. forum rang 6 !@#$!@! 4 september 2023 21:43
    quote:

    matin schreef op 4 september 2023 20:38:

    [...]

    Totaal geen kennis van zaken . Sorry
    Als je dit draadje leesbaar en inhoudelijk wil houden kan je idd beter niet op hem reageren. (ervaring uit andere draadjes)
  4. DividendVent 5 september 2023 08:53
    quote:

    Brabander schreef op 4 september 2023 13:00:

    Je zou zeggen dat die onderwaardering er vroeg of laat toch eens uit moet komen.. ook met hervatting dividend in het vooruitzicht (maart 2024 interim dividend, stel € 3,5 dan zit je al op 7% van de huidige koers?).

    Ben benieuwd, ik heb er wel vertrouwen in en ben voornemens om de komende tijd mijn positie beetje bij beetje uit te bouwen.
    Het lijkt mij dat de enige twee zorgen die we moeten hebben zijn:
    1. Blijft de netto cashflow lopen + indexeerbaar de komende 15+ jaar
    2. Kan URW aflopende leningen gunstig genoeg financieren.

    Als het antwoord hierop 'ja' is lijkt me een lage koers alleen maar gunstig. En die 1 is natuurlijk best ingewikkeld aangezien de economie moet blijven draaien en kosten ook laag moeten blijven.
    Als ik mijn 'nieuwsfilterbubbel' moet geloven zijn er steeds meer faillissementen in de retail. Misschien is die angst wel een discount van 66% op de koers waard. Maarja als die al ingeprijsd is...
  5. dr Bas 5 september 2023 09:38
    en dan nog een vraag: het winkelcentrum dat recent is verkocht: de verkoopprijs is net boven de leningwaarde. het vrijgekomen eigenvermogen, daar moeten kosten vanaf en dan nog delen met de JV partner. Het vrijgevallen eigen vermogen is daarmee vrijwel nihil. Maar de schuld wordt wel afgelost. die schuld werd toch meegenomen in de totale schuldposistie, daarmee daalt door deze verkoop de totale schuld. Is mijn aanname correct?
  6. ozeboos 5 september 2023 09:47
    Aan de creditzijde (rechts) wordt de schuld afgeboekt, aan de debetzijde (links) wordt de waarde van het OG afgeboekt. Het verschil daartussen (ongeveer 4 miljoen) is een positief resultaat in de resultatenrekening, welk resultaat uiteindelijk in het eigen vermogen wordt verwerkt. Het eigen vermogen stijgt dus met ongeveer 4 miljoen.

    Ja, de schuldenlast wordt verminderd, maar ook het actief aan de debetzijde verminderd.
  7. forum rang 6 mercurius-adept 5 september 2023 10:27
    quote:

    ozeboos schreef op 5 september 2023 09:47:

    Aan de creditzijde (rechts) wordt de schuld afgeboekt, aan de debetzijde (links) wordt de waarde van het OG afgeboekt. Het verschil daartussen (ongeveer 4 miljoen) is een positief resultaat in de resultatenrekening, welk resultaat uiteindelijk in het eigen vermogen wordt verwerkt. Het eigen vermogen stijgt dus met ongeveer 4 miljoen.

    Ja, de schuldenlast wordt verminderd, maar ook het actief aan de debetzijde verminderd.
    en nog delen door 2 ivm de partner in dit project (50% 50%)
  8. matin 5 september 2023 14:29
    Als Unibail de doelstelling wil halen om € 0.7 miljard aan Europees vastgoed te verkopen dit jaar, dan moeten ze opschieten.
  9. forum rang 6 mercurius-adept 6 september 2023 11:35
    Unibail-Rodamco-Westfield boucle un nouveau financement pour Westfield Century City

    Na de aankondiging van haar voornemen om haar vertrek uit de Verenigde Staten te versnellen, heeft Unibail-Rodamco-Westfield eindelijk een belangrijke nieuwe financiering afgesloten voor Westfield Century City, haar commerciële centrum in Los Angeles.

    Unibail-Rodamco-Westfield (URW) is 's werelds grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep. In 2020 beschikte de Franse multinational over 87 winkelcentra in een tiental landen. Van deze vestigingen voerde bijna de helft het iconische merk Westfield, genoemd naar de Australische Westfield Group. Deze werd in december 2017 overgenomen door Unibail-Rodamco, waardoor het bedrijf verschillende winkelcentra in de Verenigde Staten kon verwerven. Onder hen is Westfield Century City, in Los Angeles, Californië. Deze plek beslaat meer dan 120.000 vierkante meter aan de rand van de stad Angels en brengt in dezelfde ruimte modemerken, sterrenrestaurants en hoogwaardige culturele evenementen samen.

    $ 925 miljoen aan nieuwe financiering

    URW zet zich al enkele maanden in voor een “radicale vermindering van zijn financiële risico’s” in de Verenigde Staten. De groep heeft in dit land al verschillende commerciële ruimtes verkocht om zich beter op Europa te kunnen concentreren. Zo verkocht hij in december 2022 zijn The Village-centrum in de San Fernando Valley in Californië. In mei kondigde hij de verkoop aan van Westfield Brandon, Florida, voor $ 220 miljoen. Omgekeerd maakte Unibail-Rodamco Westfield op 18 augustus 2023 bekend dat haar winkelcentrum Westfield Century City, gelegen in Los Angeles, $ 925 miljoen aan nieuwe financiering had opgehaald. Het complex, waarvan de waardering onlangs door een onafhankelijke deskundige werd geschat op 1,94 miljard dollar, zal zijn ontwikkeling dus kunnen voortzetten.

    URW wil nog steeds zijn voetafdruk in de VS verkleinen

    In een verklaring zei URW dat de financiering deel uitmaakte van de financiële planning die momenteel voor het winkelcentrum wordt gemaakt. De groep heeft haar voornemen om haar voetafdruk in de Verenigde Staten drastisch te verkleinen echter niet terzijde geschoven.

    “Zoals blijkt uit onze resultaten voor de eerste helft van 2023 wordt een drastische vermindering van de nettowaarde van URW in de Verenigde Staten met 1,5 miljard dollar verwacht”, herinnert Fabrice Mouchel, Chief Financial Officer van het bedrijf ons.

    polesocietes.com/actualites/cac-40/un...
  10. Superdude 6 september 2023 11:53
    Winkelcentra van Unibail-Rodamco-Westfield (URW), eigenaar van onder andere de grote Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam, lijken nog altijd in trek bij consumenten. Ondanks de gestegen inflatie zagen de huurders van het bedrijf de winkelverkopen toenemen in de eerste helft van dit jaar, met name in Europa.
  11. forum rang 4 Mr. Fleming 6 september 2023 13:55
    Lekker nieuws voor URW jungs,

    www.telegraaf.nl/financieel/1628763677/

    Winkelcentra van Unibail-Rodamco-Westfield (URW), eigenaar van onder andere de grote Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam, zijn nog altijd in trek bij consumenten. Ondanks de gestegen inflatie zagen de huurders van het bedrijf de winkelverkopen toenemen in de eerste helft van dit jaar, met name in Europa.

    URW zag de winkelverkopen in alle landen waar het bedrijf actief is toenemen met 9,2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In Europa was die stijging nog wat hoger, met 11,8 procent. Opvallend is dat de bezoekersaantallen wereldwijd bezien en binnen Europa minder hard stegen, met respectievelijk 7,3 procent en 8,2 procent. Volgens URW een "weerspiegeling van de productiviteit" waarmee klanten komen shoppen.

    Ook de huurinkomsten van het bedrijf namen toe, met iets meer dan 1 procent tot ruim 1,1 miljard euro. Bovendien is er volgens URW-topman Jean-Marie Tritant de afgelopen periode "een recordaantal" huurcontracten getekend, waarbij het aandeel langetermijncontracten is toegenomen.

    Hij spreekt dan ook van "solide resultaten" over de eerste helft van 2023. URW houdt verder vast aan zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor de winst per aandeel in heel dit jaar. Al gaat het bedrijf ervan uit aan de bovenkant van de bandbreedte uit te komen.
  12. matin 7 september 2023 10:04
    quote:

    Mr. Fleming schreef op 6 september 2023 13:55:

    Lekker nieuws voor URW jungs,

    www.telegraaf.nl/financieel/1628763677/

    Winkelcentra van Unibail-Rodamco-Westfield (URW), eigenaar van onder andere de grote Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam, zijn nog altijd in trek bij consumenten. Ondanks de gestegen inflatie zagen de huurders van het bedrijf de winkelverkopen toenemen in de eerste helft van dit jaar, met name in Europa.

    URW zag de winkelverkopen in alle landen waar het bedrijf actief is toenemen met 9,2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In Europa was die stijging nog wat hoger, met 11,8 procent. Opvallend is dat de bezoekersaantallen wereldwijd bezien en binnen Europa minder hard stegen, met respectievelijk 7,3 procent en 8,2 procent. Volgens URW een "weerspiegeling van de productiviteit" waarmee klanten komen shoppen.

    Ook de huurinkomsten van het bedrijf namen toe, met iets meer dan 1 procent tot ruim 1,1 miljard euro. Bovendien is er volgens URW-topman Jean-Marie Tritant de afgelopen periode "een recordaantal" huurcontracten getekend, waarbij het aandeel langetermijncontracten is toegenomen.

    Hij spreekt dan ook van "solide resultaten" over de eerste helft van 2023. URW houdt verder vast aan zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor de winst per aandeel in heel dit jaar. Al gaat het bedrijf ervan uit aan de bovenkant van de bandbreedte uit te komen.

    Dit is toch oud nieuws.
    De cijfers H1 2023 zijn bekend gemaakt op 27 juli.

    Of zie ik iets over het hoofd?
  13. forum rang 6 Lamsrust 7 september 2023 12:09
    quote:

    matin schreef op 7 september 2023 10:04:

    [...]

    Dit is toch oud nieuws.
    De cijfers H1 2023 zijn bekend gemaakt op 27 juli.

    Of zie ik iets over het hoofd?
    Klopt. Kennelijk is de betreffende journalist er nu pas aan toe gekomen.
  14. forum rang 4 Mr. Fleming 12 september 2023 22:12
    quote:

    mercurius-adept schreef op 7 september 2023 15:19:

    bijna euro'tje van de koers af nu (vandaag)
    Ja, die koers van URW gaat helemaal maar dan ook helemaal 3werf nergens meer over..
    Als belegger ben je toch redelijk van de pot gerukt, een soortement van potsierlijk en groteske investeerder as je het nu nog in je domme botte hersens haalt om URW te verkopen..

    Unibails gehele Markt kap bedraagt 6,78 miljard aan de beurs, ze hebben zo'n beetje 100 assets, Malls en kantoor en winkelpanden als assets. Zie afbeelding, is een prachtig woontower project genaamd Sisters staat in Paris La Défense, France, totale kosten om het ding er neer te plempen: een kleine miljard freaking euro, Zo heeft URW meer dan 100 van dit soort assets under management..
    www.urw.com/en/website~o~content/asse...

    URW is maar 6.5 miljard waard aan de beurs.. Manmanman..!!
    www.westfield.com/spain/bonaire/tiendas
    Dit linkje is een bescheiden lijstje van alle A-brands die er zijn in een andere kapitale Mall van ze, genaamd Bonaire in de Spaanse miljoenen stad Valencia..

    Zelfs als je die 4,5 miljard schuld er vanaf trekt, de bedragen zijn gigantisch, je komt uit op een kleine 60 miljard aan waarde van alle assets..
    www.urw.com/portfolio
    -zeg 5 miljard is gewoon 55 miljard, URW doet nu 6.5 als marketcap aan de beurs, dat is toch niet om uit te staan.. 1 freaking Mall is dat al waard aan herbouwwaarde..

    De analistenvisie ligt dan ook niet voor niets een heel stuk hoger, 16 marktkenners, professionals die er voor geleerd hebben, zeggen het is 57,41 waard, en dat is nog veel en veel en veel en veel en veel te weinig..!

    Niel, kom er maar in!(niet dat ik deze Dividendnuggets ooit onder de EUR: 120 wegdoe, maar hij mag het natuurlijk altijd proberen(da's mooi voor de koersontwikkeling.. ;-)
  15. forum rang 6 mercurius-adept 12 september 2023 22:33
    dikke ab
    Maar de officiele "tussen aanhalingstekings " verklaring vd markt is toch vooral de gestegen rente & tegenvallende consumentenbestedingen in breedste zin vd economie? (angst voor recessie)
2.737 Posts
Pagina: «« 1 ... 87 88 89 90 91 ... 137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht