Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KBC Groep BE0003565737

Laatste koers (eur)

69,380
  • Verschill

    +0,100 +0,14%
  • Volume

    42.809 Gem. (3M) 579,4K
  • Bied

    69,340  
  • Laat

    69,380  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum KBC Groep geopend

673 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 6 september 2023 13:29
    quote:

    PAPA JOE schreef op 6 september 2023 12:31:

    Anderzijds wat betekent de staatsbon voor bv KBC
    Het door de overheid beoogde, blijvende effect is niet zozeer het effect van die ene staatsbon, maar bevordering van concurrentie op de geld- en kapitaalmarkt. Geld lenen wordt dan duurder, ook voor KBC zelf, en de vraag naar leningen neemt af wanneer een ruime, luxe rentemarge uit gouden tijden wordt gehandhaafd. Zulke economische theorieën stoppen niet bij die ene staatsbon. De Belgische spaarder weet nu beter wat er in de praktijk op de markt te koop is, met een iets betere credit rating dan die van KBC. Ook Nederlandse spaarders zijn welkom, al is het om de Belgische geldmarktrente iets te drukken door meer aanbod van buitenlands geld:

    Ook Nederlandse spaarders zijn welkom om in België een staatsbon te kopen om zo meer rendement op hun spaargeld te krijgen. Dat zegt de Belgische minister van Financiën, Vincent van Peteghem in Geld of je leven. "Ik hoop dat banken nu wel begrijpen dat ze iets moeten doen aan de lage spaarrentes."

    En dat prettige nevendoel van meer concurrentie, met de overheid als marktpartij:

    "Het verschil tussen wat de banken krijgen aan rente en wat ze teruggeven via de spaarrente is bijzonder groot", legt Van Peteghem uit. "Wij hebben daar al veel opmerkingen over gemaakt, maar banken doen te weinig. Daarom hebben we dit gelanceerd."

    Spaarders kunnen met de staatsbon, die vanaf donderdag te koop is, netto een rendement van 2,8 procent krijgen in één jaar. Een stuk meer dan de maximaal 1,5 procent die de drie grote banken in Nederland bieden op een spaarrekening.

    "Heel mooi, want het betekent dat de markt aan het bewegen is", aldus de minister. "Men is zenuwachtig. Er zijn ook banken die door dit plan zelf de rente al verhoogd hebben de afgelopen dagen. Laten we hopen dat dit zich doorzet. We zien allemaal hoeveel winst de banken maken en hoe laag de spaarrente is. Dan is het logisch dat de kleine spaarder ergens anders op zoek gaat naar een mooi rendement."


    Voor Nederlandse politici zou een hoge bankentaks een alternatief kunnen worden, om zo alsnog de te hoge marges uit gouden tijden af te romen:

    Volgens de hoogleraar moeten de Nederlandse banken de ontwikkeling als waarschuwing zien. "Als de banken de spaarrente niet verhogen en de winsten zo hoog blijven zal er steeds meer druk komen vanuit de politiek. Dus ik zeg: banken kies nou wat je wilt, anders kan het ertoe leiden dat de politiek een hogere kapitaalbelasting gaat opleggen. En dat willen ze ook niet."
  2. fndsnfen 6 september 2023 13:43
    Hoe kan de koers nu elke dag zo dalen na zo een resultaten, zeker als je weet dat er dagelijks serieus wat eigen aandelen worden ingekocht door KBC zelf???? Onverstaanbaar…
  3. forum rang 8 Leefloon 6 september 2023 13:56
    quote:

    fndsnfen schreef op 6 september 2023 13:43:

    Hoe kan de koers nu elke dag zo dalen na zo een resultaten, zeker als je weet dat er dagelijks serieus wat eigen aandelen worden ingekocht door KBC zelf????
    Dat is hier al eens geduid!!!!! Alhoewel niet iedereen dat graag zal willen weten, en juichend verwijst naar resultaten uit een verleden kwartaal.
  4. Kojo 6 september 2023 21:02
    Van Peteghem was vorige week te gast in Nieuwsuur op de NOS en kon daar rustig reclame maken voor de Belgische staatsbon. Maar of die nu de Belgische en Nederlandse banken heel diep in het vel snijdt, dat betwijfel ik. Die 20 miljard funding die weg is, komt heus niet alleen van spaarboekjes. Wie een beetje geld heeft, die houdt dat toch niet alleen maar aan op spaarboekjes. Bovendien geven de banken aan dat ze leningen duurder willen maken om daarmee iets hogere rente op spaarboekjes te kunnen betalen. Vestzak-broekzak.

    Kortom, de banken zullen wel geschrokken zijn van het succes van de staatsbon, maar daar zullen ze heus niet al te veel bij inboeten. En een tweede ronde in december? Als die er al zou komen, dan zal die maar een fractie ophalen van hetgeen er nu opgehaald werd.
  5. fndsnfen 7 september 2023 14:14
    Moraal van het verhaal, banken zullen je altijd bestelen op klaarlichte dag als het nu als aandeelhouder of spaarder is, je bent er sowieso aan voor de moeite…
  6. Dr Zoot 7 september 2023 15:10
    Wie een kleine maand na de opstart van zijn share buy back programma, zijn eigen aandeel zo'n 15% in de gracht rijdt, is ofwel heel slecht bezig, ofwel probeert die vooral zich zelf te belonen (ten koste van zijn aandeelhouders). Wie aandachtige het detail verloop van de koers bekijkt (grootte aankooppaketten vs verkoop), trekt zelf maar zijn conclusies.
  7. PAPA JOE 7 september 2023 15:37
    De opbrengst van de staatsbon vloeit toch terug naar de banken of een 600 mlj
    Langetermijndenken
    En ze parkeren voort hun ( onze) centen bij de ECB aan bijna 4%
    + de leningen die misschien binnenkort naar de 4,5 à 5% gaan
    Who cares
    Wetende dat bv Belfius een buffer heeft van 45 miljard €
    Naar mijn gevoelen de emotie die weer speelt
  8. derattekes 7 september 2023 16:45
    Zichzelf belonen is zeker de opdracht! Uitzitten hoe lang het ook duurt! T´ zelfde met Dexia Belfius groot verlies geslikt en met onze centen er terug bovenop.Bij kbc jare ge?acht op heropklakkering e nu terug naar af.maand gelede nog 69€! Op naar de grens van 55€???
  9. forum rang 7 trab33 7 september 2023 19:14
    historisch gezien zijn koersen tussen 40 en 60 normaal , paar uitschieters de laatste jaren van 35 en 80 . Bij een algemene correctie zie ik koersen van 40 a 45 euro .
    En zich nu zelf , we zijn er aan toe
  10. DiGa 7 september 2023 23:20
    quote:

    trab33 schreef op 7 september 2023 19:14:

    historisch gezien zijn koersen tussen 40 en 60 normaal , paar uitschieters de laatste jaren van 35 en 80 . Bij een algemene correctie zie ik koersen van 40 a 45 euro .
    En zich nu zelf , we zijn er aan toe
    All in @ 53. Change my mind.
  11. forum rang 7 trab33 8 september 2023 09:04
    all in zou ik niet gaan , maar rond deze regionen een eerste positie innemen kan altijd maar dan moet ge uw belegging zien als dividend aandeel (+- 5% ) met een relatief hoog risico want dat zijn banken altijd
  12. Dr Zoot 11 september 2023 11:00
    Weer hetzelfde patroon als de voorbije weken: het vooraf aangeprezen 'share buy back' programma is een schaamteloze scrape-off van de kleine belegger. Telkens bij de opbouw van enig prijsmomentum, wordt een groter pakket aandelen gedumpt, waarna in kleine pakketjes de aandelen aan steeds lagere bodemprijzen van kleine beleggers worden opgevist. Schaamteloos.
  13. forum rang 10 voda 12 september 2023 08:05
    PERSBERICHT: KBC Groep: Update m.b.t. inkoopprogramma van KBC Groep voor eigen aandelen

    In het kader van het inkoopprogramma voor eigen aandelen dat werd aangekondigd op 10 augustus 2023 na beurstijd, wenst KBC Groep te melden dat de volgende transacties plaatsvonden op de gereglementeerde markt van Euronext Brussel van 4 september 2023 tot en met 8 september 2023:

    (ingekort)

    Na deze transacties bedroeg het totale aantal eigen aandelen dat KBC Groep NV aanhield in het kader van het inkoopprogramma van eigen aandelen: 1 668 765 op 8 september 2023.

    Deze informatie is ook beschikbaar op www.globenewswire.com/Tracker?data=MH... www.kbc.com/en/share-buy-back

    Bijlage

    -- 20230904-pb-buyback-nl
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  14. forum rang 10 voda 12 september 2023 18:19
    PERSBERICHT: KBC Groep: Openbaarmaking van transparantiekennis-geving(en) ontvangen door KBC Groep NV

    Openbaarmaking van transparantiekennis-geving(en) ontvangen door KBC Groep NV

    (artikel 14, eerste lid van de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen)

    Samenvatting van de kennisgeving(en)

    KBC Groep NV ontving op 11 september 2023 een transparantiekennisgeving, waaruit blijkt dat FMR LLC de rapporteringsdrempel van 3% ('totaal stemrechten en equivalente instrumenten') neerwaarts overschreden heeft, tot 2,99%.

    Inhoud van de kennisgeving(en)

    Die kennisgeving(en) bevat(ten) de volgende informatie:

    -- Reden van de kennisgeving(en): aankoop of verkoop van (effecten met) stemrechten

    -- Kennisgeving door: FMR LLC.

    -- Kennisgevingsplichtige personen: zie bijlage

    -- Transactiedatum: 8 september 2023

    -- Overschreden drempel: onder 3%

    (noteer: voor KBC Groep is de statutaire drempel voor kennisgevingen 3% van het totaal aantal stemrechten; daarboven gelden de wettelijke drempels van 5% en elk veelvoud daarvan)

    -- Noemer (aantal aandelen KBC Groep NV): 417 169 414

    -- Details van de kennisgeving(en): zie bijlage.

    -- Keten van gecontroleerde ondernemingen via dewelke de deelneming daadwerkelijk wordt gehouden:

    Zie "11: Full chain of controlled undertakings through which the holding is effectively held" in de PDF-file(s) op www.kbc.com (zie hieronder).

    -- De betrokken kennisgeving(en) vindt u op de website www.kbc.com > investor relations > aandeelhoudersinformatie > aandeelhoudersstructuur.

    Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

    Kurt De Baenst, directeur Investor Relations, KBC-groep

    E-mail: IR4U@kbc.com www.globenewswire.com/Tracker?data=-A...

    Viviane Huybrecht, directeur Corporate communicatie/woordvoerster KBC-groep

    E-mail: pressofficekbc@kbc.be

    Bijlage

    -- 20230908-pb-trp-fmr-nl
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  15. fndsnfen 14 september 2023 10:05
    Kijk bv. Naar Exor vandaag, gaan eigen aandelen inkopen voor 750 mil en schieten lekker hoger…. Wat meer dan logische koersreactie is.
    KBC koopt voor bijna dubbel zoveel in en zakt elke dag…. Is één louche boel, kan niet anders
  16. Dr Zoot 14 september 2023 10:59
    Een 'share buy back'-programma kan ook uitgevoerd worden om zoveel mogelijk aandelen te kopen aan een zo laag mogelijke koers, zodat niet de aandeelhouders er in de eerste plaats beter van worden.
  17. forum rang 7 JdeFL 14 september 2023 12:27
    Zag BNP toch heel de tijd behoorlijk staan, had niet verwacht dat KBC zo door de knieën zou gaan. Heb telkens wat bijgekocht, hopen dat ze nu op weg zijn. Gekocht van 63.6 (te vroeg dus - een gevolg van behoorlijk goede resultaten) tot 57.6. Timing kon beter.
    Over zo(n inkoopprogramma. Vraag me af of ze dat misschien in overleg opstarten, om een grote aandeelhouder kans te geven om deels uit te stappen, zonder al te veel ravage. Bij Ageas was het in elk geval ook niet koersondersteunend. Effect is dus niet voorspelbaar.
673 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht