Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,900
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    2.096.870 Gem. (3M) 6,8M
  • Bied

    0,899  
  • Laat

    0,901  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming september 2023

3.681 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 jus1711 19 september 2023 15:36
    quote:

    Triple A schreef op 19 september 2023 15:05:

    [...]

    -

    Van de $ 200 miljoen mijlpaalbetalingen is $ 180 miljoen sales gerelateerd en $ 20 miljoen bij de respectievelijke goedkeuringen. Er is al $ 10 miljoen betaald bij de eerste Amerikaanse verkoop. En naar verwachting moet $ 10 miljoen worden betaald bij de eerste Europese verkoop.

    Pagina 188
    www.pharming.com/sites/default/files/...

    -
    Dank, kortom de weergave in de halfjaarrapportage is op zijn minst verwarrend.
  2. forum rang 8 BassieNL 19 september 2023 16:04
    quote:

    De amateur schreef op 19 september 2023 14:29:

    [...]

    Klopt en daar zijn natuurlijk laatste jaren flinke discussies over. Zagen dat Pharming al teruggekrabeld is van een vergelijkbare prijs naar 60% van de prijs. Vraag me af wat het daadwerkelijk gaat worden en of er per land binnen Europa ook nog aanzienlijke verschillen zijn.
    60% is nog steeds te veel. Ik verwacht 40% a 50%.
  3. [verwijderd] 19 september 2023 16:14
    quote:

    Triple A schreef op 19 september 2023 14:13:

    [...]

    -

    Sijmen de Vries gaf zelf een maand geleden aan dat:

    • EMA Meeting met alle belanghebbenden nog niet was gepland, maar wordt verwacht in 4de kwartaal
    • Daarna het CHMP advies volgt
    • Er daarna 2 maanden over heen gaat voordat EMA beslist

    Kortom EMA goedkeuring zal waarschijnlijk niet meer in 2023 plaatsvinden.

    Vanaf minuut 40
    www.youtube.com/watch?v=lK0OUHtGgws

    -
    Ik heb de podcast nog weer eens beluisterd!

    Het is maar hoe je luistert en interpreteert Triple A.

    Al pratende geeft Sijmen de Vries in de podcast van 28 augustus 2023!! tussen neus en lippen naar Nico Inberg aan, dat de meeting van het expertteam waarschijnlijk in het 4e kwartaal zal zijn, maar weet eigenlijk het niet precies, wanneer het zal zijn.

    Dus jou conclusie van het proces goedkeuring is m.i. erg voorbarig en arbitrair!

    Als nl. die expert-meeting in deze week, volgende week, of in de 1e week van oktober 2023 plaatsvindt kan m.i. nog steeds in oktober 2023 door de CHMP positief advies aan het EMA- besluitorgaan worden gegeven.

    De EMA besluit nl. Doorgaans binnen een jaar na de start vd goedkeuringsprocedure.

    Bovendien gaat het om een " rare disease " ziekte, waar ernstig zieke mensen op medicatie, die feitelijk al elders is goedgekeurd en al voorhanden is zitten te wachten!

    Uiteindelijk zal lijkt mij de zgn. "expertgroep " vooral voor extra "aanvullende input" van patiënten en experts van Pharming zorgen.

    Dit als aanvulling op het feitelijke goedkeuringsonderzoek dat al sinds 1 oktober 2022 (bijna een jaar ) bezig is en feitelijk waarschijnlijk al in een " voorlopig concept " klaar zal zijn!

    Overigens heeft Sijmen de Vries in die podcast ook duidelijk aangegeven, dat de kosten voor marketing en saleskosten, waarin ook al de marketingskosten voor Amerika en Europa zijn opgenomen, niet meer significant toenemen.

    Kortom;
    Ik denk nog steeds dat oktober 2023 de CHMP van de EMA positief advies af zak geven, zoals ik bovenstaand duidelijk heb beargumenteerd!
  4. forum rang 8 Wilbar 19 september 2023 16:15
    quote:

    Stone13 schreef op 19 september 2023 16:11:

    Zal de naderende shutdown in Amerika veel invloed hebben op de aandelen van Pharming?
    nee, en ook niet op de koers.
  5. forum rang 7 Winst gevend 19 september 2023 16:19
    Eerst maar eens door die bureaucratische pennenlikkers en salarisvreters van de EMA zien te komen.

    U weet wel, waar eerst een 180 dagen procedure en daarna een 120 dagen procedure moest worden gedaan
    om vervolgens tot de conclusie te komen dat zij zelf niet voldoende expertise in huis hebben.

    En dan de ironie om patienten aan het woord te laten die zonder Joenja daar niet eens hadden kunnen staan.

    Een jaar aan verspilde tijd is inmiddels verstreken, maar wanneer het verlossende woord komt weet niemand.
  6. [verwijderd] 19 september 2023 16:23
    quote:

    Mmdeugen schreef op 19 september 2023 12:40:

    [...]

    Je ziet dan, dat in het 3e en 4 e kwartaal van het jaar in beginsel de hoogste omzetten vh jaar worden behaald.

    De omzet in eerste kwartaal is meestal het laagst, m.i. omdat de meeste patiënten/verzekering in het 4e kwartaal nog voor de " oude" goedkopere prijs een voorraad kopen. (Geneesmiddel blijft vrij lang goed). Per 1 Januari is er vaak indexering vd prijzen!.

    In februari 2023 had de hele HAE markt last van problemen met het betalen door de verzekeraars, zoals wij weten!
    Dat is in het 2e kwartaal 2023 niet helemaal ingehaald.
    Gemiddeld over de periode ingaande 2020 kom je vlgs mij rond 200 miljoen omzet per jaar.


    Even weer wat bijgelezen. Ik blijf mij verbazen over bepaalde posten waar eigen interpretaties in staan welke als feit worden gepresenteerd of gewoon onwaarheden/onzin. Zo ook weer deze post. Eigenlijk heb je in bijna elke post wel weer zaken staan Mmdeugen welke door jou zelf verzonnen zijn.
    Nu lees ik weer een stuk tekst van je over het kopen van geneesmiddelen door een verzekeraar. Maar een verzekeraar koopt geen geneesmiddelen. Een verzekeraar vergoed bepaalde geneesmiddelen.
    Wanneer jij jouw auto verzekert wordt deze auto dan door de verzekeraar gekocht of moet je die zelf kopen?
  7. [verwijderd] 19 september 2023 16:42
    quote:

    Mmdeugen schreef op 18 september 2023 13:53:

    [quote alias=BassieNL id=15002571 date=202309181337]

    Mmdeugen heeft meer kennis van Pharming dan het gemiddelde actieve forumlid.

    [/quote
    Dank voor je vertrouwen Bassie.NL

    Ik ga namelijk uit van de nieuwste informatiestromen van Pharming, de podcasts van o.a. Sijmen de Vries en de boekhoudkundige cijfers en website van Pharming.
    Die vertaal ik m.i. zo leesbaar mogelijk naar het Forum.


    Als je daarbij de input neemt van de websites van de goedkeuringsinstanties, en de input van wat andere websites en analisten kun je m.i. vrij goed inschatten wat er naar alle waarschijnlijkheid gaat komen.

    Feitelijk kan m.i. iedereen die vertaalslag maken, maar het kost wat zoek.werk!:))

    Zoals Sijmen de Vries al eerder aangaf kan Pharming komende jaren een zeer interessante speler worden in rare disease geneesmiddelen en het in de handel brengen daarvan!

    Dit is wel zo'n beetje de kern waar het misgaat. Je bent iemand Mmdeugen welke weinig kennis heeft van geneesmiddelenonderzoek en/of de registratie van geneesmiddelen. Dat hoef ik niet meer uit te leggen want dat heb ik al gedaan en je toont dat iedere keer weer aan door middel van je eigen posten. Zoals eerder door mij aangegeven, ik hoop dat een ieder succesvol mag zijn met zijn of haar aandelen Pharming. Of dat door middel van 'long' of door middel van op korte termijn traden mag zijn maakt niet uit. Iedereen maakt daar zijn eigen keuzes in. Maar ik hoop dat mensen posten van mensen welke Mmdeugen aanspreken op de inhoud van zijn posten en ook motiveren waarom dat zo is, serieus nemen.

    Het vet gedrukte gedeelte van de post van Mmdeugen geeft precies aan waar het mis gaat. Hij schrijft, ik citeer, 'vertaal ik m.i. zo leesbaar mogelijk naar het Forum'.
    Jij vertaalt deze informatie voor andere forumleden...? En waarom zou je dat doen? Ik denk dat je gewoon feitelijk de informatie moet weergeven zoals die is. Dan krijg je ook geen interpretatiefouten en aannames. Daarnaast is het bijna een gotspe dat jij deze informatie gaat 'vertalen' voor andere mensen. Je laat keer op keer zien dat je weinig kennis hebt van de materie. Dat je her en der wat informatie van verschillende sites plukt en in een puntgewijze opsomming zet in je posten, zegt mij niet zoveel.

    Wanneer je de tijd neemt zijn er genoeg posten van forumleden te vinden welke meer bruikbare informatie geven. En dit van zowel mensen die kritisch staan ten op zichte van Pharming als van mensen die erg geloven in Pharming en/of minder kritisch zijn.
    Daarnaast helpt het niet om steeds te denken in 'kampen'. Ik lees dit woord regelmatig op dit forum. Eigenlijk zie ik dat nooit zo expliciet genoemd worden in posten op andere fora. Ik heb het zelf ook al paar keer als reactie gekregen op bepaalde posten van mij. Ik zat meteen in 'een kamp'. Huhh? Ondanks dat ik wel eens aandelen Pharming in mijn bezit heb maar ook zaken wat meer kritisch bekijk, zit ik dus meteen in een kamp. Ik krijg alleen op het forum van Pharming dergelijke reacties. Jammer is dat.
  8. [verwijderd] 19 september 2023 16:50
    quote:

    BassieNL schreef op 19 september 2023 14:25:

    [...]
    Zorginstituut in NL kan besluiten een door EMA goedgekeurd medicijn niet het zorgpakket op te nemen omdat er geen prijsafspraak met farmaceut kan worden gemaakt (lees: onvoldoende korting). Of omdat effectiviteit niet in relatie staat tot het kostenniveau.
    Klopt wat 'Bassie'' en 'de Amateur'. schrijven. Juist omdat geneesmiddelen zoals Joenja en de Biologicals de spuigaten uitlopen qua prijs dwingt men de farmaceuten steeds meer om met de prijs te zakken of men moet goed aantonen waarom een dergelijk geneesmiddel volgens de farmaceut die prijs moet hebben. Een kosteneffectiviteitsstudie kan daarbij een rol spelen maar dat kost dan wel weer een hoop tijd.
    Wat nu steeds meer een gespreksonderwerp is om in Europees verband samen op te trekken vwb de prijs van een geneesmiddel. Zo bespaart men in meerdere landen een hoop geld.
    De enorme hoge kosten van diverse geneesmiddelen zal steeds meer een discussiepunt gaan worden. Mijn inziens terecht en geloof mij, binnen de farmaceutsche wereld zijn er ook genoeg medewerkers die dat zelf ook vinden.
  9. [verwijderd] 19 september 2023 16:52
    quote:

    Winst gevend schreef op 19 september 2023 16:19:

    Eerst maar eens door die bureaucratische pennenlikkers en salarisvreters van de EMA zien te komen.

    U weet wel, waar eerst een 180 dagen procedure en daarna een 120 dagen procedure moest worden gedaan
    om vervolgens tot de conclusie te komen dat zij zelf niet voldoende expertise in huis hebben.

    En dan de ironie om patienten aan het woord te laten die zonder Joenja daar niet eens hadden kunnen staan.

    Een jaar aan verspilde tijd is inmiddels verstreken, maar wanneer het verlossende woord komt weet niemand.
    Wat een walgelijke reactie.
  10. forum rang 6 Concrete 19 september 2023 16:54
    Ondanks alle plussen en minnen en het oeverloos gekibbel hier op dit forum blijft de koers vrij stabiel liggen in afwachting op hogere regionen die vast en zeker gaan komen. Succes allen en tel wat vaker tot tien voor je reageert.
  11. [verwijderd] 19 september 2023 16:55
    quote:

    Winst gevend schreef op 19 september 2023 16:19:

    Eerst maar eens door die bureaucratische pennenlikkers en salarisvreters van de EMA zien te komen.

    U weet wel, waar eerst een 180 dagen procedure en daarna een 120 dagen procedure moest worden gedaan
    om vervolgens tot de conclusie te komen dat zij zelf niet voldoende expertise in huis hebben.

    En dan de ironie om patienten aan het woord te laten die zonder Joenja daar niet eens hadden kunnen staan.

    Een jaar aan verspilde tijd is inmiddels verstreken, maar wanneer het verlossende woord komt weet niemand.
    Dat heet veiligheid. Niet verkeerd denk ik vwb geneesmiddelen.
  12. forum rang 7 LL 19 september 2023 17:04
    quote:

    Concrete schreef op 19 september 2023 16:54:

    Ondanks alle plussen en minnen en het oeverloos gekibbel hier op dit forum blijft de koers vrij stabiel liggen in afwachting op hogere regionen die vast en zeker gaan komen. Succes allen en tel wat vaker tot tien voor je reageert.
    Ik zag vandaag progressie ten opzichte van gisteren. Minder kleuterklas meer inhoud ;).
  13. forum rang 6 Vertrouwen 19 september 2023 17:17
    quote:

    Mika schreef op 19 september 2023 16:55:

    [...]
    Dat heet veiligheid. Niet verkeerd denk ik vwb geneesmiddelen.
    Daarmee zegt u dat de FDA de goedkeuring onterecht heeft verleend ?
  14. [verwijderd] 19 september 2023 17:21
    quote:

    Vertrouwen schreef op 19 september 2023 17:17:

    [...]

    Daarmee zegt u dat de FDA de goedkeuring onterecht heeft verleend ?
    Waar schrijf ik dat 'Vertrouwen"?
  15. [verwijderd] 19 september 2023 17:22
    quote:

    Winst gevend schreef op 19 september 2023 16:19:

    Eerst maar eens door die bureaucratische pennenlikkers en salarisvreters van de EMA zien te komen.

    U weet wel, waar eerst een 180 dagen procedure en daarna een 120 dagen procedure moest worden gedaan
    om vervolgens tot de conclusie te komen dat zij zelf niet voldoende expertise in huis hebben.

    En dan de ironie om patienten aan het woord te laten die zonder Joenja daar niet eens hadden kunnen staan.

    Een jaar aan verspilde tijd is inmiddels verstreken, maar wanneer het verlossende woord komt weet niemand.

    Dat verbaast mij ook.

    Ik las vanmiddag nog wel, dat de EMA ook een prë-submission meeting kent.

    Zou het zo kunnen zijn, dat in die expert-meeting bij de EMA De experts van Pharming direct ook uitleg geven over de redenen en het ontwikkelingsplan voor de 2e indicatie?

    En dat Sijmen de Vries daarom ook in de eerdere podcast aangaf, dat er waarschijnlijk een breed advies van de EMA/CHMP zal komen!
    M.i. zou dit nog steeds binnen plm. Een jaar kunnen, zoals gebruikelijk is bij EMA- goedkeuringsprocessen!

    Omdat de FDA volgens eerdere info van Sijmen de Vries ws deze maand nog met een advies over eventueel verder onderzoek naar de 2e indicatie
    voor Joenja komt zou deze procedure m.i. goed bij elkaar passen!

    We zullen het heel binnenkort allemaal gaan zien!
  16. [verwijderd] 19 september 2023 17:35
    quote:

    Vertrouwen schreef op 19 september 2023 12:05:

    Het duurt niet lang meer en het Advies van de EMA ligt er.
    We gaan er van uit, dat het positief is.

    Patiënten met APDS worden meer en makkelijker gevonden.
    De stijging van het aantal patiënten in Q2 was al hoopgevend.
    Uiteraard gaan de verkopen Joenja de komende kwartalen flink oplopen.

    De 2e indicatie Joenja zal hoogstwaarschijnlijk in Q3 positief advies krijgen en daar kan dan verder onderzoek naar gedaan worden.

    Pharming kan tot nog toe alles financieren uit eigen middelen.
    Q2 cijfers zullen laten zien wat e.e.a. met de cashpositie heeft gedaan.

    Het zal echt niet zo zijn, dat deze enorm gedaald is.
    En de toekomstige inkomsten Joenja zullen de oplopende kosten voor onderzoek teniet doen is mijn verwachting.

    Kortom ben ik erg optimistisch over de komende tijd.
    En zeker met al die mooie adviezen van analisten.
    Dit keer inclusief Kempen.

    M.i. een goede analyse Vertrouwen. !

    Ik denk dat je 3e kwartaal bedoelt ivm de kaspositie!
3.681 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht