Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

22,220
  • Verschill

    -0,580 -2,54%
  • Volume

    57.108 Gem. (3M) 238K
  • Bied

    22,240  
  • Laat

    22,260  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 690 691 692 693 694 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 christo1 22 september 2023 16:33
    quote:

    Ruud132 schreef op 22 september 2023 16:22:

    Volgende week komt er echt wel een spike naar de 30.20.
    Rustig even wachten en misschien nog beter stabiliseert de lithiumprijs is een keer.
    Of een spike naar beneden rond de 27, ik heb geen glazen bol gelijk u, maar ik weet dat de lithium business momenteel mank loopt, gelukkig heeft AMG zijn spodumene productie uitgebreid of het was zeker kommer en kwel voor de beurskoers, maar de volumestijging compenseert niet de daling van de lithium prijzen.

    Mvg.
  2. forum rang 6 Bergonzi_deleted 22 september 2023 16:39
    quote:

    christo1 schreef op 22 september 2023 16:33:

    [...]

    Of een spike naar beneden rond de 27, ik heb geen glazen bol gelijk u, maar ik weet dat de lithium business momenteel mank loopt, gelukkig heeft AMG zijn spodumene productie uitgebreid of het was zeker kommer en kwel voor de beurskoers, maar de volumestijging compenseert niet de daling van de lithium prijzen.

    Mvg.
    wat zeg je nu.. dalen de lithiumprijzen?
  3. forum rang 4 Mrs. Smith 22 september 2023 16:51
    quote:

    christo1 schreef op 22 september 2023 14:26:

    [...]

    En toch zal ik het niet nalaten om dit te melden als het weer stijgt zal ik het ook herhalen, er zitten er precies hier veel die niet hebben verkocht en verlies lijden heb ik de indruk, negatieve nieuwsstroom moet vermeden worden, feit is ook dat de concurrentie op jaardieptepunt staan en AMG nog niet, komt het er zanof niet moeten jullie zelf uitmaken, ik neem mijn beslissing ook zelf om wel of niet AMG aan te kopen, en voor mij is het te vroeg.

    Zoals hier iemand deze morgen heeft aangegeven, misschien moet AMG wederom een winstwaarschuwing geven, ben benieuwd naar de outlook voor 2024, normaal in november weten we het.

    Hopelijk wordt het niet,

    wegens de onzekere vooruitzichten kan AMG geen prognose geven voor 2024.

    Mvg.
    Staat u uiteraard vrij.
  4. forum rang 8 Calendar 22 september 2023 16:58
    quote:

    Ruud132 schreef op 22 september 2023 15:17:

    NASA heeft misschien zojuist de code gekraakt voor het vervangen van lithium in batterijen: 'Verdubbel of zelfs verdrievoudig de energie'

    www.yahoo.com/news/nasa-may-just-crac...
    Volgens mij misleidende kop. Het gaat volgens mij om solid state batterijen waar dus wel lithium in zit.
  5. Ruud132 22 september 2023 17:27
    In Solid-state batteries zit zeker wel lithium.
    Maar rechterknop muis / Nederlands gaf deze kranten kop.

    Duidelijk shorter Koers 28.8000 stuks 39,606 17:35:24 goed weekend!
  6. BEAR-BULL 22 september 2023 18:20
    Vwb de vanadiumactiviteiten is AG niet zo gevoelig voor de vanadiumprijs. Deze opbrengst wordt namelijk verdeel tussen de aanbieder van de katalysator en AMG. AMG leeft hier van de recycling fees en die zijn volgens mij 70 miljoen usd per fabriek. Dus x 2 is dat 140 miljoen usd bedrijfsresultaat.
    Door de opbrengst van Tantalium drukt het de kostprijs van het Spodumene enorm.
    Daar kunnen de briners uit Chili niet tegenop.
  7. forum rang 8 aextracker 22 september 2023 19:57
    quote:

    aextracker schreef op 22 september 2023 06:57:

    [...]

    mee eens 1e steunzone rond hoog 27,- opzoeken.
    Vandaag wordt de euro 29 gekraakt.
    De "29-ban"is gebroken, op naar de euro 27,- einde maand test.
    's kijken of dat standt houdt bij de eerstvolgende rente verhoging Q4 , danwel Q1.

    Bonden die 5-14% loonstijging vragen, een overheid die sigaren weggeeft aan 1 Mln medelanders, als zijn het suikerspinnen, basis beurs herstellen om jonge stemmen te trekken en 50K nieuwe gastlanders , YoY feteren met 100,-\maand handgeld om de tijd te doden om hun (zwaar betaalde) vluchtgedrag, dragelijk te maken in de bverzorgingsstaat.

    Op deze wijze "pampered politiek Nederland de massa in slaap en kweekt het zeepknieen gedrag waar "de hand ophouden en mekkeren als je niets krijgt" , het "nieuwe notrmaal als moraal kweekt".

    Goede aktie Jesse om na de boeren nu de banken te afficheren als jakhalzen en misbruikers van de staatsrechhtelijke voorzieningen en rechten waar iedereen blijkbaar gebruik van mag maken, zonder ook nog maar 1 tegenprestatie te hoeven leveren.

    Op naar de verkiezingen.
    Enkelenzullen blij zijn als de verkiezingen achter de rug zijn en we richting Sinterklaas en de kerstdagen waggelen. Wie de rekening van het haagsde sinterklazen gaat betalen hangt sterk samen met de keur van de coaltie....... laat ie hardblauw en groen zijn !
  8. forum rang 8 Calendar 22 september 2023 21:09
    quote:

    aextracker schreef op 22 september 2023 19:57:

    [...]

    Bonden die 5-14% loonstijging vragen
    Verkeerde draadje?
  9. forum rang 6 Goudmijn64 22 september 2023 23:34
    quote:

    Just lucky schreef op 22 september 2023 11:32:

    [...]Mijn voorspelling is nog zeker tot eind jaar lage/lagere lithiumprijzen en dus een verder onder druk staande koers. Verwacht dat Heinz (gedwongen) wordt om weer een winstwaarschuwing te geven, dus eind dit jaar in de lage 20 lijkt me zeker mogelijk. Maar nogmaals, AMG kan flink stijgen terwijl de prijzen verder dalen en omgedraaid.
    flinke stijging op kt alleen bij overname geruchten.
    Wanneer komen de lijkenpikkers voor dit mooie bedrijf met toekomst zich roeren op de overnamemarkt?
    of is een lijkenpikkerkoers pas bij 20 euro?
  10. forum rang 9 nine_inch_nerd 23 september 2023 08:44
    quote:

    Mrs. Smith schreef op 22 september 2023 22:24:

    Op nieuwsuur npo2 zojuist interessant onderwerp over de stand van zaken Duitse economie.
    Ik vond de conclusie interessant dat Duitsland zich meer afhankelijk heeft gemaakt van China en dat Nederland zich nu heeft losgekoppeld van de afhankelijkheid van Duitsland.

    Vroeger was het gezegde:”als Duitsland niest, dan raakt Nederland verkouden”. (zo ongeveer was het gezegde)
    Dat zou nu niet meer gelden.

    Nederland zou meer op zijn eigen benen staan nu!
  11. forum rang 5 christo1 23 september 2023 09:31
    Voor de toekomst is dit minder goed nieuws voor AMG zijn spodumene business, lees op termijn lagere prijzen.

    Elektrisch rijden kunnen we dus wel allemaal straks, dankzij enorm veel lithium. Als die indianen niet dwars blijven liggen.

    Het is op zich wel grappig om te oren hoe de mens altijd zijn best doet om vooruitgang te voorkomen. Toen de gordel verplicht werd, werd dat gezien als betutteling en inbreuk op je privacy. Toen we niet meer mochten roken op de werkplek, was de wereld te klein: hoe durven ze je eigen keuzes te beïnvloeden! Toen we niet meer mochten roken in cafés, vonden we dat ook verschrikkelijk. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ziet niemand meer een gezonde reden om terug te gaan naar de oude status quo.

    Nu de elektrische auto zich aandient zijn er ook allerlei redenen om het juist níet te doen. Alsof een brugklasser zich verzet tegen lichamelijk onderwijs, huiswerk en het opruimen van zijn kamer. Dan doen ze vaak meer moeite om iets niet te doen dan de moeite die het kost om het wél te doen.

    Heel erg veel lithium
    Vanuit de anti-EV hoek worden er natuurlijk ook de nodige redenen genoemd om maar op dinosap te kunnen blijven rijden. Eentje ervan betreft de accu’s. Daar is heel erg veel mis mee. Ze zijn te zwaar (klopt), te groot (klopt ook) en de actieradius is te klein (vaak wel). Gelukkig maakt de techniek grote stappen. Een ander veelgehoord argument is dat lithium slecht verkrijgbaar is en Afrikaanse kindertjes dat met hun blote handen moeten delven.

    En daar is nu juist een meevallertje! Er is namelijk wat lithium gevonden in een vulkaan op de grens van Nevada en Oregon, twee staten van de Verenigde Staten van Amerika. In deze vulkaan zit naar schatting voor zo’n 20 tot 40 miljoen ton lithium in. Deze krater vormde zich zon 16 miljoen jaar geleden. Daarmee is de vulkaan aanzienlijk jonger dan alle dinosauriërs. Het is dus niet dat we aardse reserves in bijzondere materialen verspillen (ahum).

    Meer dan wat Bolivia heeft
    20 tot 40 miljoen ton aan lithium is aanzienlijk meer dan op de zoutvlaktes in Bolivia. Men ging er vanuit dat dat de grootste verzameling lithium op een plek was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

    Is het dan allemaal hosanna? Welnee! Want de Indiaanse gemeenschap heeft de grond namelijk heilig verklaard door de Paiute-stam. Niet omdat ze heel erg graag in een V8 blijven rondrijden, maar omdat er ooit een belangrijke veldslag is geweest.

    Kan de dynamiek veranderen
    De hoeveelheid is echter dermate veel, dat het laatste er (zeer) zeker nog niet over gezegd is. Volgens Anouk Borst, geoloog aan de KU Leuven, dat het de dynamiek kan veranderen op het gebied van prijs, aanbod en zelfs geopolitiek.

    Kortom, alle problemen zijn straks dus de wereld uit. Iedereen kan betaalbaar elektrisch autorijden, roken vinden we vies en we doen de gordel altijd om. Gelukkig mag je zelf nog vuurwerk afsteken als je onverstandige keuzes wil maken.

    Mvg
  12. forum rang 4 HaBe 23 september 2023 09:52
    quote:

    christo1 schreef op 23 september 2023 09:31:

    Voor de toekomst is dit minder goed nieuws voor AMG zijn spodumene business, lees op termijn lagere prijzen.

    Elektrisch rijden kunnen we dus wel allemaal straks, dankzij enorm veel lithium. Als die indianen niet dwars blijven liggen.

    Het is op zich wel grappig om te oren hoe de mens altijd zijn best doet om vooruitgang te voorkomen. Toen de gordel verplicht werd, werd dat gezien als betutteling en inbreuk op je privacy. Toen we niet meer mochten roken op de werkplek, was de wereld te klein: hoe durven ze je eigen keuzes te beïnvloeden! Toen we niet meer mochten roken in cafés, vonden we dat ook verschrikkelijk. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ziet niemand meer een gezonde reden om terug te gaan naar de oude status quo.

    Nu de elektrische auto zich aandient zijn er ook allerlei redenen om het juist níet te doen. Alsof een brugklasser zich verzet tegen lichamelijk onderwijs, huiswerk en het opruimen van zijn kamer. Dan doen ze vaak meer moeite om iets niet te doen dan de moeite die het kost om het wél te doen.

    Heel erg veel lithium
    Vanuit de anti-EV hoek worden er natuurlijk ook de nodige redenen genoemd om maar op dinosap te kunnen blijven rijden. Eentje ervan betreft de accu’s. Daar is heel erg veel mis mee. Ze zijn te zwaar (klopt), te groot (klopt ook) en de actieradius is te klein (vaak wel). Gelukkig maakt de techniek grote stappen. Een ander veelgehoord argument is dat lithium slecht verkrijgbaar is en Afrikaanse kindertjes dat met hun blote handen moeten delven.

    En daar is nu juist een meevallertje! Er is namelijk wat lithium gevonden in een vulkaan op de grens van Nevada en Oregon, twee staten van de Verenigde Staten van Amerika. In deze vulkaan zit naar schatting voor zo’n 20 tot 40 miljoen ton lithium in. Deze krater vormde zich zon 16 miljoen jaar geleden. Daarmee is de vulkaan aanzienlijk jonger dan alle dinosauriërs. Het is dus niet dat we aardse reserves in bijzondere materialen verspillen (ahum).

    Meer dan wat Bolivia heeft
    20 tot 40 miljoen ton aan lithium is aanzienlijk meer dan op de zoutvlaktes in Bolivia. Men ging er vanuit dat dat de grootste verzameling lithium op een plek was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

    Is het dan allemaal hosanna? Welnee! Want de Indiaanse gemeenschap heeft de grond namelijk heilig verklaard door de Paiute-stam. Niet omdat ze heel erg graag in een V8 blijven rondrijden, maar omdat er ooit een belangrijke veldslag is geweest.

    Kan de dynamiek veranderen
    De hoeveelheid is echter dermate veel, dat het laatste er (zeer) zeker nog niet over gezegd is. Volgens Anouk Borst, geoloog aan de KU Leuven, dat het de dynamiek kan veranderen op het gebied van prijs, aanbod en zelfs geopolitiek.

    Kortom, alle problemen zijn straks dus de wereld uit. Iedereen kan betaalbaar elektrisch autorijden, roken vinden we vies en we doen de gordel altijd om. Gelukkig mag je zelf nog vuurwerk afsteken als je onverstandige keuzes wil maken.

    Mvg
    Kan je nou niet eens 1 keer iets positiefs melden. Ik ben je berichten inmiddels spuugzat.
  13. forum rang 9 nine_inch_nerd 23 september 2023 09:56
    Ik vraag me af wat "die indianen" hier mee te maken hebben, trouwens. Net of zij de bepalers zijn in het geheel van de transitie.
    Kan effe niet, he. Allemaal een beetje 'kort door de bocht' en kortzichtig.
    Duwen op de 'niet oké' knop kwam even op.
  14. forum rang 9 nine_inch_nerd 23 september 2023 10:13
    Uit het Li-draadje.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1323799/Gronds...

    Naast Duitsland en België, nu ook in Nederland (Limburg). Ligt geografisch natuurlijk in hetzelfde gebied/verlengde.
    Wordt vervolgd....en ben benieuwd.

    quote:

    voda schreef op 23 september 2023 10:05:

    Lithium gevonden in Limburg: zitten we op een pot met wit goud?
    ROBIN VAN DER KLOOR

    1 uur geleden in BINNENLAND

    Diep in de Limburgse bodem hebben onderzoekers lithium gevonden, het mineraal waar onze smartphones en andere elektrische apparaten op draaien. Zit Limburg op een pot met (wit) goud? En wat zijn de gevolgen?

    Als zelfs de koning het zegt: „Europa moet minder afhankelijk worden van China, Rusland en andere landen. Dat geldt onder andere op het gebied van energie, grondstoffen en medicijnen”, zo klonk zijn wens tijdens de Troonrede afgelopen week. Wereldwijd is een strijd om grondstoffen gaande. Hoe gaan we de 7 miljard mensen op deze aarde voorzien van duurzame energie? Lithium is zo ongeveer het meest gewilde mineraal ter wereld omdat het een belangrijk bestanddeel is voor de accu’s van nagenoeg alle elektrische apparaten. De vraag hiernaar zal alleen maar toenemen.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/457831755/lit...
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 690 691 692 693 694 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
    4. Shell jaarvergadering in Londen
    5. Handelsbalans maart (eurozone)
    6. Lowe's Q1-cijfers
    7. Macy's Q1-cijfers
    8. Pharming jaarvergadering
  2. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht