Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

78,580
  • Verschill

    +0,100 +0,13%
  • Volume

    294.082 Gem. (3M) 378,2K
  • Bied

    78,500  
  • Laat

    78,960  
+ Toevoegen aan watchlist

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.340 Posts
Pagina: «« 1 ... 286 287 288 289 290 ... 317 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 QueSera 25 september 2023 20:23
    quote:

    Pion schreef op 24 september 2023 12:20:

    Stel, aanvullend op de BDC's die ik al heb (als onderdeel van een uitgebreidere porto) en ik kan/wil er maar een kiezen van de volgende twee: Blue Owl Capital (OBDC) of FS KKR (FSK); welke zou dan de betere suggestie zijn en waarom?
    Ik hoor graag, want ik zie niet de grootste verschillen.
    Tja. Moeilijk. Ik heb ze beide. En ze doen beide wat ze moeten doen.
  2. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 25 september 2023 21:07
    @Poin:
    Ik zou ook kunnen vragen: je noemt ze beiden. Kan je zelf misschien aangeven waarom je op het oog hebt en waar je aan twijfelt, waardoor je ze niet allebei wil hebben?

    Ik heb overigens alleen OBDC van de twee, maar dat is niet omdat ik geen FSK zou willen. Daarom ben ik ook benieuwd naar de beweegredenen waarom iemand FSK zou overwegen, dan kan ik er ook eens over nadenken of die wel of niet in mijn "stal" past.
  3. Jalapenjos 25 september 2023 21:29
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 25 september 2023 21:07:

    @Poin:
    Ik zou ook kunnen vragen: je noemt ze beiden. Kan je zelf misschien aangeven waarom je op het oog hebt en waar je aan twijfelt, waardoor je ze niet allebei wil hebben?

    Ik heb overigens alleen OBDC van de twee, maar dat is niet omdat ik geen FSK zou willen. Daarom ben ik ook benieuwd naar de beweegredenen waarom iemand FSK zou overwegen, dan kan ik er ook eens over nadenken of die wel of niet in mijn "stal" past.
    Goede wedervraag, dank je.

    FSK: in market cap 1 van de grotere bdc's met een sinds maart 2020 keurige gestage dividendgroei.

    Voor mij zou doorslaggevend kunnen zijn dat de beta van OBDC kleiner is dan 1 en die van FSK groter dan 1. Ook de k/w is in mijn optiek gunstiger voor OBDC: 6,3 tegenover ruim 19. En de huidige pay-out ratio van FSK begrijp ik niet: 260%.
    En het viel me op dat OBCD in maart 2020 en in 2022 minder hard daalde in de klappert van die jaren dan dat FSK deed. Maar goed, dat blijkt ook wel uit de beta van beide.

    Maar ik lees over FSK weinig negativiteit, alsof de cijfers niets zeggen.

    Nu ik dit zelf zo samenvat: voorlopig vooral even aandacht voor OBCD

    (cijfers van yahoo finance)
  4. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 25 september 2023 21:32
    I.h.k.v. totale openheid en transparantie hierbij weer een YTD overzichtje (zie plaatje in de bijlage).
    Het is te zien dat de total return van mijn mix nog steeds achterloopt t.o.v. de S&P500, maar dat het gat inmiddels weer is teruggelopen tot ca 2.5%. Omdat de S&P zonder dividendre-investments is (wat op jaarbasis nog zo'n 1.6% extra scheelt), is het gat dus eigenlijk nog ca 1.3% groter, dus nog zo'n 3.8%. Maar dat is al een heel stuk minder t.o.v. medio jaar toen het gat zo'n 10% (met dividend van S&P erbij zelfs ca 11%) was. De S&P was toen bezig met een enorme big-tech rally, die mijn mix niet kon bijbenen.

    Daar was/ben ik op zich best wel tevreden mee, omdat ik best wel wat vastgoed in de mix heb zitten die de afgelopen maanden/jaar harde klappen hebben ontvangen (qua koers). Ook heb ik wel een paar dividend cuts gezien, maar gelukkig waren er ook een hoop verhogingen. Ook weet ik vab tevoren dat mijn mix niet meekan wanneer big tech aan een rally begint, en dat hoeft ook niet. Ik heb wel wat tech in mijn porto, maar ik wil daar liever niet te veel van afhankelijk zijn. Het schijnt dat de S&P500 YTD zonder de 7 grootste (big tech) aandelen slechts +1% YTD scoort. Die 7 hebben samen maar liefst +50% te pakken. Maar je ziet ook dat het snel weer kan verkeren, zeker wanneer het een rally betreft met veel lucht en hype erin.

    Geef mij maar een wat saaiere maar (hopelijk) gestage groei.

    Samen met het herbeleggen van (op dit moment nog alle) dividenden, en extra inleg elke maand, levert dit nog steeds een gestaag groeiende cashflow op. Al is het wel zo dat ik "last" had van de rare snelle stijging van de USD vorig jaar en daarna weer keihard dalen ervan, waardoor de cashflow (vertaald naar EUR) eerst plots heel snel piekte en daarna weer implodeerde. Hierdoor toont mijn cashflow weliswaar een (over de langere termijn) een stijgende lijn, maar zit ik nog onder de top toen de USD bijna de €1.05 aantikte. Gelukkig is de USD nu weer redelijk "normaal". Maar we zullen zien wie de race to the bottom gaat winnen: de USD of de EUR.
  5. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 25 september 2023 21:38
    @pion: dank voor je toelichting op FSK!

    Op zich is er niet zo veel mis met wat meer risicovolle high dividend yielders, ik heb er ook een paar, maar ik ben daar ook een beetje voorzichtig mee, omdat ik liever voor iets stabielere cashflows ga. Als een high yielder plots gaat korten, dan doet dat extra pijn. Vandaar dat ik denk dat OBDC vooralsnog beter in mijn mix past dan FSK, omdat ik al meer soortgelijke BDC's heb, dus mijn risk appetite is voorlopig wel gevuld daarmee. (Zal je net zien dat juist OBDC eerder gaat korten dan FSK... ;-p)
  6. forum rang 5 QueSera 25 september 2023 23:18
    FSK is risicovoller dan OBDC. En dan heb ik het over kredietkwaliteit. Dat wordt gecompenseerd door hogere dividendyield. Ik heb ze vooral aangeschaft omdat ze toen flink onder NAV noteerden. Het is ook mijn enige BDC die niet zelfbestuurd is. Ik heb toen een relatief kleine positie genomen. Ik heb ze nu al een hele tijd. Alle doemverhalen zijn niet uitgekomen. Dividend is alleen maar omhoog gegaan.

    De keuze hangt af van je risicobereidheid. Meer risico / potentieel hoger rendement ==> FSK. Minder risico ==> minder reward OBDC. Ik zou het in geval van FSK wel altijd bij een relatief kleine positie houden.
  7. J.Me 26 september 2023 21:56
    Ik las op SA dat BlackRock Capital Investment (NASDAQ:BKCC) wordt 'overgenomen' door BlackRock TCP Capital (NASDAQ:TCPC)? Reden: de eerste presteert ondermaats. Dus of ik daar als aandeelhouder in TCPC blij van moet worden .....? De officiële lezing is (uiteraard) dat deze overname op termijn zal leiden tot een stijgend NIV (= net investment income) omdat de totale operationele kosten zullen dalen.
    seekingalpha.com/news/4009712-blackro...
    Het officiële bericht:
    www.tcpcapital.com/investor-relations...

    Ik heb TCPC al jaren in mijn portefeuille. Het was, na MAIN, de tweede BDC die ik aankocht. Mijn GAK is $16,24. Ik dacht toen dat dit een van de betere BDC's was, maar moet inmiddels vaststellen dat het management niet uitmuntend presteert. Vanaf het tweede kwartaal van 2020 ging het kwartaaldividend omlaag van $0,36 naar $0,30. Sinds dit jaar is het echter terug op $0,34 en wordt er met regelmaat een speciaal dividend à $0,10 uitgekeerd. Wat ik echter niet begrijp is waarom mijn broker deze maand $0,34 + $0,10 per aandeel heeft ontvangen, terwijl ik op de website een tabel vind waaruit ik afleid dat het deze maand dollars zou moeten regenen:
    tcpcapital.com/investor-relations/sto...
    Iemand enig idee?
  8. J.Me 26 september 2023 22:17
    Correctie: "met regelmaat" = "deze maand". Aangezien het speciaal dividend zo'n 16x op de agenda lijkt te staan, raakte ik in de war. Zie bijlage. Ik heb hierover inmiddels ook een vraag gesteld aan corporate relations. Met 160 aandeeltjes ben ik natuurlijk geen serieuze partij. Dus ik ben benieuwd of ik een reactie krijg.
  9. forum rang 4 LTOke 27 september 2023 14:27
    Ik had een put willen schrijven bij NN, maar ik heb ze alsnog direct gekocht bij 31.
    Stonden op de longlist en met deze yield kan ik ze niet laten liggen.
    Claims zijn eenmalig, het zijn geen structureel hogere kosten. Het betreffende product wordt al jaren niet meer aangeboden, dus geen verlies van opbrengsten.
    Ik verwacht dat het dividend wel veilig zal zijn.
    Misschien dat ze de aandeleninkoop stopzetten om te sparen voor de claims.
    Worst case gaat het na 15:30 nog eens tig procent omlaag en blijft het daar voor een paar jaar.
    Best case winnen ze de cassatie en heb je nu een koopje.

    In beide gevallen kwestie van uitzitten. En tijd heb ik toch meer dan geld :-)
  10. J.Me 27 september 2023 16:30
    quote:

    robutrecht schreef op 27 september 2023 07:42:

    wp carey. Brad Thomas is eruit gestapt. Ik ook gisteren.

    seekingalpha.com/article/4637224-wp-c...
    Thanks. Ik heb vanmiddag maar door de zure appel heen gebeten en WPC er met een -20% uitgegooid. Zeer kort gehad. Geen plezier aan beleefd. Maar de omstandigheden zijn gewijzigd.

    Verder heb ik mijn positie in NN Group uitgebreid op 29,93. Daarmee heeft NN Group nu wel de maximumgrootte qua toelaatbare positie in mijn portefeuille bereikt. Ik zit ook naar Aegon te kijken.
  11. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 27 september 2023 22:00
    Ik houd WPC gewoon in mijn porto, maar wel een P60 20OKT doorgerold naar 17JAN25 (en daar $300 voor ontvangen).
    Mocht die toch nog voortijds worden uitgeoefend, dan heb ik in ieder geval wel $300 korting... (ofwel -/-$3 op de koers)
  12. forum rang 5 QueSera 27 september 2023 22:54
    Ja. Ik zat ook wat scheel naar mijn verzekeraars te kijken. Kwam net thuis (oftewel het hotel) van een dagje Weimar Klassieken, dat wil zeggen de woningen van Goethe, Schiller en Liszt in Weimar toen ik mijn gecrashte verzekeraars zag. Ik had nog een uitbreiding ASR open staan. Lijkt me nu dan zo ongeveer de kans….
  13. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 29 september 2023 18:57
    De spaarrentes stijgen steeds verder, helaas kunnen wij daar bij de NL grootbanken nog steeds niet echt van profiteren en is het aanvragen van buitenlandse spaarrekeningen zo'n gedoe. Bovendien heb je vaak te maken met schommelende rentes waardoor soms de ene dan weer de andere bank de hoogste rente biedt.

    Ik heb nu echter een spaarrekening geopend bij Raisin.nl. Dat is een soort paraplu website/app voor verschillende spaarbanken, waar je je maar één keer hoeft aan te melden, en vervolgens kan je kiezen uit verschillende spaarrekeningen en/of deposito's van aanbieders binnen de EU. Hierdoor heb je niet alleen het gemak van 1x aanmelden en 1 overzicht, maar heb je ook nog eens per onderliggende spaarbank een garantie van 100K. Dat is dus handig als je het beleggen helemaal zat bent en je hele vermogen zowel op één plek wil onderbrengen, als dat je volledig gedekt wil zijn door het EU depositogarantiestelsel: je kiest dan een aantal sub-aanbieder uit en stalt op elk max 100K.

    Mocht je je willen inschrijven dan kan iemand die je kent een "friend referral" link sturen, waardoor je €50 "bonus" kan verdienen bij minimaal 5000 inleg in een deposito of spaarrekening (en degene die de link stuurt krijgt ook dat bedrag, dus de bonus is 50). Ik ken overigens maar twee personen op dit forum, dus die kunnen mij vragen om een link (de rest ken ik niet en heeft mijn mailadres niet, en het is jammer dat we helaas geen DM's kunnen sturen via IEX)...
  14. forum rang 4 midjj 29 september 2023 19:59
    Ik zit al sinds September 2020 bij Raisin en ben zeer tevreden. Een vrij opneembare spaarrekening geeft daar een rente van 2.81% bij Nordax bank uit Zweden. Vorige week een 6 maanden deposito geopend tegen 4% (dus 2% voor een half jaar). Bij deze rentes neig ik meer en meer richting sparen in combinatie met fiscale optimalisatie: Diverse aandelen nu verkopen en daar wat deeper in the money puts op schrijven voor maart volgend jaar. De cash opbrengst van de aandelen stal ik bij Raisin. Voor de margin heb ik nog genoeg andere aandelen bij DeGiro waar ik dit niet op toepas.
  15. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 30 september 2023 02:32
    Ik weet niet of de tegoeden in deposito's ook worden gezien als spaartegoeden en in hoeverre het forfaitaire rendement op spaartegoeden in box 3 zal stijgen. In het voorlopige voorstel wordt nu nog 0.01% aangenomen, maar dat was nog met spaarrentes die rond de nul waren. Maar mocht dit inderdaad het geval blijven, dan hebben we het zomaar over 2% extra rendement in de vorm van belasting voordeel t.o.v. aandelen. Als dit dus ook voor die 4% deposities geldt, dan brengen die dus netto even veel op als 6% aandelenrendement (waar een VR-heffing van ca 2% af gaat).

    Het vervelende is echter dat je dan helemaal geen koersgroei meer zal hebben. En bovendien is dit (voor mij) nogal saai. Ik heb nu juist zo'n lol met zelf beleggen en het dividendtuintje laten groeien en snoeien. Desalniettemin ga ik nu wel een stuk van mijn vermogen ook in dit soort deposito's steken en wat meer op de variable spaarrekening (i.p.v. alles op de ING spaarrekening).
  16. forum rang 4 midjj 30 september 2023 10:30
    Je hebt zeker nog wel koersgroei. Een voorbeeld. Stel je hebt 100 andelen NN. Dan verkoop je ze nu rond E30,00-E31,00, stort het geld op een spaarrekening/deposito (vallen beide op zeker onder het Spaar forfait). Vervolgens schrijf je de put NN Maart 34 (rond 4 Euro) Je pakt dan de eerste 4 euro stijging mee.
    Dit in plaats van buy and hold NN. Uiteraard heb je margin nodig op je beleggersrekening, dus bovenstaande kun je maar voor een bepaald deel van je portfeuille doen. Grote stijgingen mis je helaas, dat is een risico. Daarnaast kan bij een daling (of een te diep in de money geschreven put), de optie voor 31 December al worden uitgeoefend. Dan schiet je niet heel veel op (behalve een klein extra spaarrendement + een beetje putpremie t.o.v. buy en hold).

    Bovenstaande hoef je op zich nu nog niet te doen, je kunt ook wachten tot einde November/ begin December en dan de Maart put schrijven (ik geloof dat er minimaal 3 maanden tussen verkoop en terugkoop moeten zitten om een arbitrage claim te voorkomen)
  17. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 30 september 2023 15:06
    Ach midjj, ik begreep eerst helemaal niet wat je bedoelde en het duurde even voordat het kwartje viel, maar ik denk dat ik 'm nu wel door heb ;-)

    Ik had het zelf over een buy and hold deposito strategie waarbij ik een deel van mijn vermogen stal op deposito's en daar dan alleen rentes op ontvang, maar jij hebt het eigenlijk over iets heel anders. Het is spelen met de VR-heffing die 0% is op spaartegoeden en ca 2% op aandelen. Heel interessant!

    Het geeft voor mij maar weer eens aan hoe belachelijk dat hele stelsel is en dat men maar eens met de billen bloot moet gaan en gewoon toegeven dat de overheid gewoon op zoek is naar een stabiele inkomensstroom d.m.v. heffing op het vermogen en zich niet verschuilen op het l*lverhaal van "het is toch geen heffing op het vermogen, maar op inkomen?".

    Enfin, ik ga eens heel goed nadenken in hoeverre ik met jouw strategie 2%(*) zou kunnen besparen voor een deel van de portefeuille... Weet je misschien links naar teksten waarin meer is te vinden? Bijvoorbeeld de eis van 3 maanden vanwege arbitratege claims?

    (*) Hardop nadenkende: er gaat natuurlijk wel nog 2xtransactiekosten vanaf, dus zeg 2x 0.5%, waardoor het voordeel nog maar 1% is. Daarnaast is het ook wel afhankelijk van het forfaitaire rendement op spaartegoeden. Als dat wordt opgetrokken van nul naar 3% (en 1/3 heffing), dan gaat daar nog eens 1% vanaf, en dan schiet ik er per saldo niets mee op... Daarentegen heb ik wel een cap gezet op de stijging en misschien is dat dan de prijs van het ontvangen van spaarrente voor 3 maanden. Bij een spaarrente van 4% is dat dan 1% vergoeding over die 3 maanden. M.a.w.: uitruil van koersstijging boven je strike-cap tegen een vergoeding van ca 1%. Hmmm... dat is vreemd... door de optie deeper in the money te schrijven kan ik dan die cap zelf hoger zetten, zonder dat ik er iets voor inlever qua vergoeding?

    Aanvullend: voor de meeste aandelen in mijn porto gaat er ook nog eens gederfde dividendinkomsten overheen (meeste keren per maand of kwartaal uit). Het zou daarom alleen van toepassing zijn voor de enkele die ik heb met jaar of halfjaar uitkeringen in de periode tussen april-aug.
6.340 Posts
Pagina: «« 1 ... 286 287 288 289 290 ... 317 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht