Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AB InBev BE0974293251

Laatste koers (eur)

56,120
  • Verschill

    +0,060 +0,11%
  • Volume

    1.175.113 Gem. (3M) 1,3M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Proost!

5.274 Posts
Pagina: «« 1 ... 256 257 258 259 260 ... 264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 6 oktober 2023 09:41
    Scherpe daling nu, -3%, 49.5€, niets teruggevonden.
    Enige dat ik zie is Constellation gisteren -3%, ABI nu -3%, ondanks artikel in de Tijd van gisteren.
  2. Ezeltje_Strekje 6 oktober 2023 10:24
    quote:

    JdeFL schreef op 6 oktober 2023 09:41:

    Scherpe daling nu, -3%, 49.5€, niets teruggevonden.
    Enige dat ik zie is Constellation gisteren -3%, ABI nu -3%, ondanks artikel in de Tijd van gisteren.
    Er hoeft ook niet altijd een reden te zijn, trekt wel weer terug aan.
  3. MQ666 6 oktober 2023 13:16
    De voorbije dagen veel koopadvies voor het aandeel. Iemand (verzekerings- pensioen- investeringsfonds?) is volop aan het verkopen. Al die koopadviezen dienen waarschijnlijk om koers te "ondersteunen"....ik gok maar wat...lol
  4. forum rang 7 JdeFL 6 oktober 2023 13:41
    AB InBev staat op de rem. Het bierconcern is de grootste daler in de index met een verlies van 2,4 procent tot 49,80 punten. Het aandeel duikt daarbij voor het eerst in bijna een jaar onder de grens van 50 euro.

    Er zijn steeds meer signalen dat mensen minder spenderen aan voeding en drank, deels omdat alles flink duurder geworden is, deels omdat geneesmiddelen tegen overgewicht – zoals Wegovy van Novo Nordisk – meer en meer genomen worden. John Furner, de topman van de Amerikaanse tak van Walmart , vertelde Bloomberg woensdag dat de retailer een lichte afname van de voedingsconsumptie bemerkt nu mensen hongerverdrijvende geneesmiddelen als Wegovy innemen.

    In Zürich verliest voedingsreus Nestlé 2,5 procent en noteert het aandeel op zijn laagste peil in meer dan twee jaar. In Brussel verliezen twee uitgesproken voedingsaandelen ook duidelijk terrein: koekjesbakker Lotus Bakeries gaat 2,8 procent lager en vleeswaren- en pastagerechtenbedrijf What’s Cooking? zakt 3,2 procent. (Tijd.be)

    Zag vanochtend ook unilever -2.3%, nu iets beter, zou dus kunnen.
    Beetje teruggekocht.
  5. forum rang 8 Leefloon 6 oktober 2023 19:30
    quote:

    JdeFL schreef op 6 oktober 2023 13:41:

    Er zijn steeds meer signalen dat mensen minder spenderen aan voeding en drank, deels omdat alles flink duurder geworden is, deels omdat geneesmiddelen tegen overgewicht meer en meer genomen worden.

    Zag vanochtend ook unilever -2.3%, nu iets beter, zou dus kunnen.
    Binnen de ICB supersector met 96 meegenomen Euronext-noteringen deden alleen Bonduelle, Kerry Group, Saint Jean Groupe, Coca-Colqa Europacific Partners, NewTree, Sapmer, The Kingfish Company, Lotus Bakeries, Arctic Bioscience en Winfarm het slechter dan AB InBev. Dat zal ook iets met de kwetsbaarheid van AB InBev te maken hebben, van schuldenberg tot en met "marktmacht".

    Unilever valt niet onder die ICB supersector Food, Beverage and Tobacco . Op een hoger ICB-niveau deed alleen Telecommunications het gewogen slechter dan de -1,92% van de ICB industrie Consumer Staples. Op een lager ICB-niveau, binnen Consumer Staples, deed de ICB sector Beverages het gewogen het slechtst met -2,05%. De ICB sector van Unilever, Personal care, Drug and Grocery Stores, deed het met -1,88% nauwelijks beter, met meteen daarboven de 1,73% van Food Producers. Niet de slechtste ICB sectoren van de dag, maar wel een rode draad.
  6. forum rang 8 Leefloon 7 oktober 2023 12:12
    quote:

    Leefloon schreef op 6 oktober 2023 19:30:

    Op een lager ICB-niveau deed de ICB sector Beverages ... -2,05%. De ICB sector van Unilever, Personal care, Drug and Grocery Stores, deed het met -1,88% nauwelijks beter, met meteen daarboven de -1,73% van Food Producers.
    Respectievelijk de nummers 38, 37 en 36 op de derde/laatste pagina. Ongewogen zijn de 3 percentages gunstiger voor de aandeelhouders, maar dat past bij het plotseling op grotere, goed verhandelbare noteringen projecteren van het genoemde nieuws. De sector van Unilever steeg zelfs. In de bijlage zijn de 3 ongewogen sectoren terug te vinden op de plekken 16, 32 en 38. Er zijn o.a. alleen noteringen meegenomen met omzet op 6 oktober.
  7. forum rang 10 voda 11 oktober 2023 12:08
    Sanford Bernstein verhoogt koersdoel AB InBev
    Gepubliceerd door Trivano.com op 11 oktober 2023 om 10:17

    De analisten van Sanford Bernstein hebben zich woensdag opnieuw positief uitgelaten over AB InBev. Sanford Bernstein herhaalde het advies market outperform voor de aandelen van AB InBev.

    Het koersdoel werd verhoogd van 64,00 naar 65,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van AB InBev met 28% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 50,92 EUR.
  8. MQ666 16 oktober 2023 16:51
    Bierbrouwers maken zich hopzorgen door klimaat: ‘Het wordt finetunen in de brouwzaal’

    Hitte en droogte bedreigen de hop, de smaakmaker van ons bier. Telers en wetenschappers zoeken naar een klimaatbestendig ras, ook in Vlaanderen.
    Tom Ysebaert
    Vandaag om 03:00 DE STANDAARD

    Plots stond hij daar, de hoppeplant. ‘Hij is er toevallig gekomen, in onze tuin’, vertelt een nog altijd verbaasde Benedikte Coutigny van landbouwbedrijf ’t Hoppecruyt in Proven (Poperinge), dat ze met haar man en zoon runt. ‘We hadden enkele proefrijen met Amerikaanse rassen staan. Er moet er eentje door een onbekende soort uit de omgeving bevrucht zijn. De nieuwkomer bleek opvallend goed bestand tegen hitte, droogte en ziektes. Alleen van wind houdt hij niet.’

    Dat een klimaatrobuuste hop de kop opsteekt, is goed nieuws. Want er is reden tot bezorgdheid over de plant. Ze lijdt vandaag al onder de klimaatverandering en de vooruitzichten zijn niet rooskleurig. Dat bezorgt ook de brouwers hoofdbrekens, want hop is het cruciale ingrediënt dat bier zijn kenmerkende bitterheid en aroma’s geeft.

    Tsjechische onderzoekers hebben nagegaan wat er met de hop zou gebeuren bij een opwarming met 1,4 graden en een afname van de neerslag tegen 2050. In dat geval zou de opbrengst volgens hen tot 4 à 18 procent terugvallen. Ook de kwaliteit zou klappen krijgen. De alfazuren, het bestanddeel van de hopbellen dat instaat voor de typische bitterheid van het bier, zouden met 20 tot 30 procent slinken.

    Schaduw en verkoeling
    De onderzoekers maakten hun projecties voor de traditionele hopregio’s in Tsjechië, Duitsland en Slovenië (samen goed voor 90 procent van de Europese productie). Maar ook andere Europese gebieden zouden niet aan de trend ontsnappen, zeker in Zuid-Europa niet. Hun bevindingen verschenen zopas in het tijdschrift Nature Communications.

    Mirek Trnka, een van de auteurs van de studie, vertelt via Teams dat de sector zich dringend moet aanpassen. Maar hoe? ‘Je kunt voor schaduw zorgen, maar dat kost veel geld. De boer kan een perceel zoeken op een hogere, koelere plek. Of in een val­leigebied met meer grondwater. Het areaal verschuiven is echter makkelijker gezegd dan gedaan.’ Hop is een meerjarige plant, die er tien tot vijftien jaar staat. Hij groeit en klimt op kenmerkende staken. Die verplaats je niet in een wip. Ook moet er een droogvloer (een ‘ast’) in de buurt zijn.

    In Tsjechië en Slovenië namen ze al hun toevlucht tot irrigatie. De Duitsers overwegen het ook. ‘Die komt tegemoet aan het droogteprobleem, maar doet niets aan de opwarming’, voegt Trnka eraan toe. In Vlaanderen sluiten ze irrigatie niet uit. ‘Maar de kosten wegen tot dusver niet op tegen de baten’, oordeelt Hilde Muylle, hopspecialist van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (Ilvo).

    Wilde hoprassen kruisen
    Het Ilvo heeft een ander ijzer in het vuur. Het ontwikkelt via veredeling een inlandse hopvariant. Ook de hogeschool Vives en het provinciale onderzoekscentrum Inagro werken eraan mee, met steun van de stad Poperinge en de vzw Hop. ‘Omdat hij hier en nu ontwikkeld wordt, gaan we ervan uit dat hij tegen het veranderende klimaat bestand zal zijn’, zegt Muylle die er als onderzoeker aan werkt. Het Ilvo deed een beroep op het brede publiek om wilde hoprassen aan te dragen. De mannelijke exemplaren worden gebruikt om te kruisen. ‘We hopen binnen een jaar of vijf met een ras naar de markt te komen’, maakt Muylle zich sterk.

    De veredeling van een inlandse hop heeft nog andere voordelen. Ze biedt telers een alternatief voor buitenlandse soorten die afgeschermd worden door licenties en patenten. En het past in het idee van de korte keten – het gebruik van lokale producten – die inspeelt op de vraag bij de consument naar ‘authentieke’ en ambachtelijke bieren. Een logo ‘gemaakt met Belgische hop’ bestaat al en kan een marketingtroef zijn.

    België mag dan een bierland zijn, een hopland zijn we niet (meer). Het aantal telers schommelt rond de twintig en het areaal bedraagt hooguit 200 hectare, waarvan het gros in de streek rond Poperinge. Wel is de neerwaartse trend gestopt en lijkt de sector zich te stabiliseren.

    Groen goud
    De vraag die bij liefhebbers opborrelt, is of de klimaatstress van de hop ook hun bier zal beïnvloeden of duurder maken. Hop is nu al het duurste ingrediënt van het bier. Haar bijnaam ‘het groene goud’ is niet vergezocht.

    Het is ‘een uitdaging’, zegt Ann Van Holle, die doctoreerde op hop en vandaag werkt bij De Proefbrouwerij in Lochristi (een brouwer die voor klanten in binnen- en buitenland bieren maakt). ‘De aanvoer en de kwaliteit zal wisselvalliger worden. Dan wordt het voor ons moeilijker om een consistent eindproduct af te leveren, iets waar de klant om vraagt.’ Toch denkt ze niet dat de bierproductie in het gedrang komt of dat de smaak ingrijpend zal veranderen. ‘Het wordt zoeken naar andere rassen en naar nieuwe combinaties, finetunen in de brouwzaal, zeg maar.’

    Er zijn in de sector pogingen om bij een mindere teeltopbrengst de kwaliteit van de hop toch te maximaliseren. Er wordt zelfs geëxperimenteerd met geconcentreerde, vloeibare hopproducten. Van Holle: ‘Toegegeven, de eerste testbrouwsels daarmee smaakten nog niet zoals het hoort, maar er wordt aan gewerkt.’

    Bij ’t Hoppecruyt bedachten ze dan weer een procedé om de hop binnen de 24 uur te oogsten, verwerken en verpakken, zodat er minimaal kwaliteitsverlies optreedt. Daarmee won het bedrijf in 2018 een innovatieprijs. Ondertussen heeft hun klimaatbestendige hop de overstap van de tuin naar het veld gemaakt. En ze heeft een afnemer gevonden. Brouwer Alken Maes gebruikt haar voor zijn pils Cristal. ‘Klimaat is één ding, ze moet ook nog in de smaak vallen’, zegt Coutigny. ‘Je teelt tenslotte voor de klant.’
  9. forum rang 5 Altijd 16 oktober 2023 20:05
    quote:

    JdeFL schreef op 6 oktober 2023 13:41:

    AB InBev staat op de rem. Het bierconcern is de grootste daler in de index met een verlies van 2,4 procent tot 49,80 punten. Het aandeel duikt daarbij voor het eerst in bijna een jaar onder de grens van 50 euro.

    Er zijn steeds meer signalen dat mensen minder spenderen aan voeding en drank, deels omdat alles flink duurder geworden is, deels omdat geneesmiddelen tegen overgewicht – zoals Wegovy van Novo Nordisk – meer en meer genomen worden. John Furner, de topman van de Amerikaanse tak van Walmart , vertelde Bloomberg woensdag dat de retailer een lichte afname van de voedingsconsumptie bemerkt nu mensen hongerverdrijvende geneesmiddelen als Wegovy innemen.

    Zag vanochtend ook unilever -2.3%, nu iets beter, zou dus kunnen.
    Beetje teruggekocht.
    Ik heb ook een pil genomen. In mijn belegportefeuille dan toch. Dan eet ik toch van twee walletjes...
  10. forum rang 7 JdeFL 23 oktober 2023 09:17
    M'n geschreven 'veilige' puts49 zijn vrijdag gewoon afgelopen. Nooit gedacht dat we nog in die buurt zouden komen. 49,59 nu.
  11. forum rang 7 JdeFL 25 oktober 2023 09:54
    • Heineken : in het derde kwartaal daalden de volumes, voornamelijk als gevolg van slecht zomerweer in
    Europa en moeilijke omstandigheden in Vietnam en Nigeria. Belangrijk is dat Heineken de
    vooruitzichten voor een stabiele groei van het bedrijfsresultaat voor2023 heeft herhaald, waarbij de
    consensus iets lager is (-0,4%). KBC Securities waardeert Heineken nog steeds om zijn gestage
    groeitraject in de afgelopen tien jaar en blijft van mening dat bier een veerkrachtige categorie is met
    verder onderliggend groeipotentieel. Geen impact op het advies (opbouwen) en koersdoel van € 110. (Bolero)

    Abi, 50.85€, lichtgroen, met dank aan Heineken, veronderstel ik.
  12. Ezeltje_Strekje 27 oktober 2023 13:02
    Beursblik: hogere omzet AB InBev verwacht ondanks volumedruk

    (ABM FN) AB InBev heeft in het derde kwartaal de volumes onder druk zien staan. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan consensus, die de brouwer zelf publiceerde.

    De volumes zouden volgens deze consensusverwachting van 21 analisten met 2,7 procent zijn gedaald. Voor heel 2023 wordt gerekend op een volumedaling van 0,8 procent.

    Wat de autonome omzetgroei betreft, ligt de consensus voor het derde kwartaal op een stijging met 4,7 procent, terwijl de autonome EBITDA-groei 0,3 procent zou bedragen. Voor het volledige boekjaar wordt op een stijging van de omzet met 8,2 procent voorzien. De EBITDA zal volgens de analisten met 6,1 procent stijgen.

    De consensus rekent verder op een onderliggende winst per aandeel van 3,03 dollar voor 2023. Het derde kwartaal zal daar vermoedelijk 0,85 dollar aan bijdragen.

    De omzet van AB InBev steeg in het tweede kwartaal met 7,2 procent, waarbij de volumes afnamen met 1,4 procent. De onderliggende winst per aandeel in het tweede kwartaal bedroeg 0,72 dollar.

    AB InBev heeft tijdens een beleggersdag in september zijn doelstellingen voor de middellange termijn herhaald. De brouwer mikt nog steeds op een autonome EBITDA-groei van 4 tot 8 procent op de middellange termijn.
  13. forum rang 5 Hernia 29 oktober 2023 07:48
    Dinsdag de cijfers van AB InBev en ik ben benieuwd hoe ze het gedaan hebben ten opzichte van Heineken. Bier is recessiebestendig en de koers is dit jaar gedaald. Een mooie sector om in onzekere tijden op te nemen in je porto. Volumes staan onder druk, maar de marges en omzet stijgen. Belangrijkste is wat er wordt verdiend.
  14. MQ666 29 oktober 2023 12:49
    Als de biermarkt krimpt, wat doe je als brouwer dan? Meer vrouwen proberen aanspreken? Of juist de ultieme mannelijkheid van het pintje als troef uitspelen? AB Inbev kiest voor dat laatste en gaat in de VS in zee met een organisatie van extreme vechtsporten.

    DE STANDAARD
    Ruben Mooijman
    Senior writer

    Bier is onzijdig. Kijk het maar na in Van Dale. Of zet er gewoon een voorzetsel voor. Juist: het is het bier. Bier mag dus in grammaticale zin vrouwelijk noch mannelijk zijn, in commerciële zin heeft bier wel degelijk een geslacht. Bier is een mannelijke drank. In België drinkt 73 procent van de mannen bier, tegen­over 48 procent van de vrouwen. Een pintje voor ­meneer, een wit wijntje voor mevrouw – dat patroon blijft standhouden, ondanks alle pogingen om genderstereo­typeringen te doorbreken.

    Het plaatst bierbrouwers voor een lastig dilemma. In westerse landen krimpt de biermarkt. Tegelijk drinkt meer dan de helft van de vrouwen geen bier. Marketingmensen hoeven dan niet lang na te denken: maak bier aanvaardbaar voor vrouwen en verhoog zo je marktbereik. Vrouwen zijn een underserved audience, om er even wat jargon tegenaan te gooien. Veel brouwers geloofden jarenlang in de mogelijk­heden van damesbier.

    Tegelijk is menig brouwer er diep in zijn hart van overtuigd dat juist de mannelijkheid van bier een commerciële troef is. Als bier een genderneutraal drankje wordt, gaat er misschien wel veel verloren van het je-ne-sais-quoi dat bier drinken aantrekkelijk maakt voor mannen. ‘Makkers, maten, Maes’, dat vat het ongeveer samen.

    Geen bedrijf dat zo worstelt met dat dilemma als AB Inbev. Jarenlang werd bier in de markt gezet als iets waar vrouwen zich best niet aan bezondigden. Jupiler? ‘Mannen weten waarom’. Tegelijk groeide het besef dat een overdosis onversneden masculiniteit in de 21ste eeuw een beetje verdacht is. Lastig allemaal.

    Toen zanger Sam Bettens het vrouw-zijn vaarwel zei, werd hem paginagroot een Jupiler aangeboden. En toen ­influencer Dylan Mulvaney het man-zijn vaarwel zei, kreeg ze een Bud Light toegestuurd. Beide pogingen om de genderstereotyperingen van bier te doorbreken, gingen de mist in. Bij Jupiler ging het om niet veel meer dan gefronste wenkbrauwen, maar een agressieve boycot door Amerikaanse übermacho’s heeft Bud Light het marktleiderschap in de Verenigde Staten gekost.

    De AB Inbev-top lijkt intussen genoeg te hebben van al dat gedoe. Hedendaagse fratsen zoals genderinclusiviteit: allemaal prima, maar aan het eind van het kwartaal moeten de winstcijfers er wel zijn. Daarom maakte de directie van de Amerikaanse tak deze week een beslissing bekend die kan tellen. Bud Light wordt de officiële sponsor van het Ultimate Fighting Championship (UFC), een organisator van extreme vechtsporten. Een mannelijker fenomeen is moeilijk denkbaar. UFC is populair bij het soort mannen dat een hekel heeft aan trans personen zoals Mulvaney. ‘We delen elkaars kernwaarden’, meldde UFC-topman Dana White enthousiast.

    Maar eerlijk is eerlijk. Als de uitvinders van Bailey’s hun product als een ‘girly drink’ in de markt mogen zetten, waarom zouden de brouwers de mannelijkheid van hun bier niet mogen uitventen?
  15. forum rang 5 Hernia 29 oktober 2023 13:02
    Bier krimpt ook mede door de prijsverhogingen. De belasting op alcohol moet omlaag. Mensen moeten kunnen genieten. Biermarkt groeit nog wel in Afrika, Azie en Mexico. In europa daalt het volume door de vergrijzing en er komen steeds nieuwe alcoholische dranken bij. Ik hoop dat de volumedaling tijdelijk is geweest.
  16. forum rang 5 Hernia 30 oktober 2023 18:27
    Morgenvroeg komen de cijfers van Ab Inbev. Ik ben benieuwd hoe ze presteren, met name in de VS.
  17. forum rang 5 Altijd 30 oktober 2023 20:02
    Morgenvroeg om 7 uur met een biertje en chips in pyama op de bank in gespannen afwachting voor de buis.
  18. MQ666 31 oktober 2023 08:46
    Ik ben niet ontevreden. Benieuwd naar de conference call. "Geduld is de sterkste van alle sterke dranken, want hij doodt de reus Wanhoop." (Patience is the strongest of strong drinks; for it kills the giant Despair. Douglas Jerrold)
5.274 Posts
Pagina: «« 1 ... 256 257 258 259 260 ... 264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht