Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,899
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    4.659.264 Gem. (3M) 6,6M
  • Bied

    0,905  
  • Laat

    0,905  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming November 2023

3.324 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 november 2023 09:14
    quote:

    Janssen&Janssen schreef op 9 november 2023 21:44:

    [...]

    Denk niet dat alleen pharming beleggers zich hier druk om maken. die wegenbelasting stijging zal fors zijn maar je krijgt er geen enkel genot extra voor terug.

    Mij maakt het niets uit gaat gewoon zo een stukje extra maand op aan je salaris. Dat betekent dus minder sparen, minder eten, minder leuke dingen doen, etc….

    Dat betekent dus minder sparen, minder eten, minder leuke dingen doen, etc….
    Dat is vooral van toepassing bij een Pharming belegging.
    Jarenlang je geld ergens in stoppen dat je verlies oplevert.
    Minder sparen, minder eten, minder leuke dingen doen.
    Als jij moeite hebt met een beetje wegenbelasting dan is er toch echt iets aan de hand met je situatie.
  2. forum rang 4 A_Haddock 10 november 2023 09:18
    quote:

    BassieNL schreef op 10 november 2023 08:49:

    [...]
    Ik refereerde naar de milestone payments voor Ruconest die Pharming heeft moeten afdragen, nadat het de Amerikaanse rechten terug had gekocht. Maar de laatste betaling is een paar jaar geleden gedaan, en er komen geen nieuwe.
    Oké

    Ik dacht dat je jezelf afvroeg waarom die joenja (leniolisib) milestone zo hoog ligt.
    Wat mij verbaast (als ik het tenminste goed begrijp) is dat de laatste Joenja milestone pas wordt bereikt bij een jaaromzet van $500 mio.
  3. forum rang 6 Triple A 10 november 2023 09:18
    quote:

    voda schreef op 10 november 2023 08:17:

    [...]
    Ja, er is goed nieuws geweest, maar daar heeft de koers niet echt goed op gereageerd.

    Ik heb het nu o.a. over de goedkeuring EMA, voor de uitrol naar Europese landen, en andere landen in de wereld.
    Tevens natuurlijk ook nog de eventuele andere toepassingen voor Joenja.

    Ander goed nieuws zou zijn als Pharming wat maatregelen zou nemen om dit kostenberg aan te pakken. De bruto winsten zijn zeer goed te noemen, maar die kosten zijn te hoog. Onderaan de streep blijft er amper wat over, dit moet verbeteren.

    Een ander heikel punt zijn die berg uitstaande aandelen. Er komen er alleen maar bij door personeel opties e.d.

    Een oplossing zie ik niet 1-2-3. Sommigen zien een Reverse Split als een oplossing, maar daar ben ik geen voorstander van. Sijmen trouwens ook niet. Ben benieuwd of Pharming zoiets overweegt, en hoeveel Pharming aandeelhouders dit willen.
    De enige situatie waarin een reverse split nuttig kan zijn is als het gecombineerd wordt met een opheffing van de Euronext notering.

    Dan kan een reverse split als een logisch gevolg van de Nasdaq notering - waarin 10 aandelen tot 1 ADS zijn verpakt - worden verkocht.

    De opheffing van de dubbele notering levert een geschatte jaarlijkse besparing van circa $ 5 miljoen. En het zal het handelsvolume probleem aan de Nasdaq in 1 keer oplossen.

    -
  4. forum rang 4 A_Haddock 10 november 2023 09:23
    quote:

    A_Haddock schreef op 8 november 2023 12:29:

    Iemand hier nog een mening over?
    www.iex.nl/Forum/Topic/1398815/Pharmi...

    Kalvista komt zeer binnenkort (Q4) met de resultaten van acute hae pil. Fase 2 resultaat werd zeer goed ontvangen. Marktcap 287M.
    Er is cash tot eind 2024. Zou Kalvista een Orchard verhaal kunnen worden?
    BassieNL

    Je bent altijd scherp, vind je hier nog wat van?

    Voor de duidelijkheid, ik bedoel het niet in de context van bedreiging voor Pharming maar juist een kans voor de pharming belegger. Die is goed geïnformeerd in hae (tenminste zeker een deel hier), dus kan hier zijn voordeel mee doen. Ik ben benieuwd of kalvista een heel verkoopteam wil gaan optuigen in een vechtmarkt. Inplaats van een emissie ronde begin volgend jaar, zou men kunnen kiezen om de zaak in de verkoop te kunnen doen.
  5. forum rang 7 Beur 10 november 2023 09:28
    quote:

    zeurpietje schreef op 10 november 2023 09:08:

    @ Voda. Jij stelt dat er goed nieuws is geweest. Dat is zo maar de markt had dus, zoals zo vaak, klaarblijkelijk beter nieuws verwacht. Dit kan dan de reden zijn waarom het aandeel niet reageert zoals zo velen hier graag willen zien. Ook het terug dringen van de kosten is bij een bedrijf die onderzoek doet naar medicijnen niet makkelijk. Voor deze tak van sport is nou eenmaal veel hoog opgeleid, dus duur, personeel nodig. Een reverse split veroorzaakt meestal tot een koersdaling omdat de prijs dan hoog lijkt en een groep speculanten in penny-stocks gaat afhaken. Het belonen van personeel in aandelen is gewoon een verkapt loon omdat ,als dit in euro's zou moeten worden uitbetaald, dit de cijfers niet ten goede zou komen. Heb zelf ook bij een bedrijf gewerkt waar onze bonus in aandelen werd betaald omdat men geen verlies wilde rapporteren naar de beurs.
    "Het belonen van personeel in aandelen is gewoon een verkapt loon omdat , als dit in euro's zou moeten worden uitbetaald, dit de cijfers niet ten goede zou komen."

    Behartenswaardige opmerking. Het wordt echter vaak verkocht als instrument om goed functionerend personeel aan het bedrijf te blijven binden.
  6. [verwijderd] 10 november 2023 09:32
    quote:

    Rikos schreef op 9 november 2023 17:40:

    [...]

    Als niet weet waar u over praat wees dan aub stil.

    Even een "spuitje" klaarmaken terwijl je een accute zwellings aanval krijgt waardoor je ontzettend benauwd bent en het gevoel krijgt dat je stikt stelt volgens de specialist MMdeugen niet zoveel voor het is gewoon effe wennen.

    Als je dit als patient moet lezen komt de stoom uit je oren.

    Het moet niet gekker worden.

    Voor deze totale minachting ontvangt u van mij een NOK.

    Beste Rikos,

    Lees ik het goed. Jij weet na anderhalf jaar of langer posten op dit Forum nog steeds niet dat Ruconest als medicatie slechts alleen via een spuit ingenomen kan worden!!! Er " is" geen keuze!!
    Zeer treurig.

    En dan mij betichten, dat ik niet weet waar ik over praat! ................! Nou ja. Nicht ärgern, nur wundern!

    Inhoudelijk:
    Ik heb al menig maal verwezen naar de website van Pharming en verwezen naar podcasts met Sijmen de Vries.
    Ook op het Forum is eea regelmatig uitgelegd, omdat sommige posters denken, dat zelf inspuiten door patiënten een drempel kan zijn, om dit ws beste accute medicijn voor HAE te gaan gebruiken.
    (Voor 1% van de patiënten misschien!!)

    En dat waar Sijmen de Vries al vele malen heeft aangegeven, dat Ruconest inmiddels al minstens 3 kwartalen op rij 70 patiënten per kwartaal nieuwe patiënten erbij krijgt alleen al in de VS.

    Op jaarbasis gaat het dan om bijna 300 patiënten.
    Bij PLM. $.350.000 per patiënt per jaar. Als deze het hele jaar alleen accute medicijn zou gebruiken gaat het dus om heel veel omzet.

    Ook al gebruikt een groot deel vd patiënten ws ook profylaxe HAE- medicatie, dan nog gaat het om extra veel meeromzet door die nieuwe patiënten.
    Zie hiervoor bijv. de verkopen in het 2e en vooral 3e kwartaal 2023. Dan begint dat gegeven steeds duidelijker te worden!

    Nogmaals de tip.
    Probeer de website van Pharming eens echt te lezen, zodat je "beter beslagen en met echte inhoud ten ijs komt." Op dit forum. Dat meen ik echt.

    Ik heb jou postng toch maar genokt, zul je begrijpen, omdat het m.i. niet kan zijn, dat je goed ingelezen posters, die weten waar het over gaat zomaar kunt nokken.
    Dat de LDT jou zelfs volgde is mij werkelijk helemaal een raadsel.

    M.i. was het enige doel van jullie beiden om de moderatie te bewegen om een gerenommeerd inhoudelijk poster als mmdeugen weer te nokken, omdat deze alias de positieve lijn van Pharming volgt.
    De argumentatie om te nokken is m.i. wel heel erg " gezocht".

    Inmiddels heeft poster Nathal zelfs al een hele beschrijving gepost over de instructies hoe patiënten injecties zelf in kunnen brengen.

    Doe er je voordeel mee.

    Wellicht zijn excuses deze keer wel op zijn plaats.
    Ik laat mij verrassen!

    Kijk voor alle in en outs van Pharming goed op de website van Pharming.

    Vooral de cijfers van het 3e kwartaal van 2023 laten de voortuitgang van de inkomsten van zowel Ruconest en Joenja heel duidelijk zien.

    Eind 2024 verwacht ik minimaal een omzet van $280 mio voor beide geneesmiddelen van met name nog de inkomsten uit de VS.
    Europa, Canada en Australië zullen daar na ws goedkeuring m.i. in de loop van 2024 nog bij gaan komen.

    T.o.v. de omzetten tot 2022 van plm. $200 mio een vooruitgang van plm. 40 % of hoger binnen 2 jaar.

    Dat ziet er dan m.i. toch geweldig uit!
  7. forum rang 7 Beur 10 november 2023 09:33
    quote:

    Triple A schreef op 10 november 2023 09:18:

    [...]

    De enige situatie waarin een reverse split nuttig kan zijn is als het gecombineerd wordt met een opheffing van de Euronext notering.

    Dan kan een reverse split als een logisch gevolg van de Nasdaq notering - waarin 10 aandelen tot 1 ADS zijn verpakt - worden verkocht.

    De opheffing van de dubbele notering levert een geschatte jaarlijkse besparing van circa $ 5 miljoen. En het zal het handelsvolume probleem aan de Nasdaq in 1 keer oplossen.

    -
    Ph. drijft op de interesse van Nederlandse en ook wat Franse particulieren. Het is maar de vraag of die hun interesse behouden bij opheffing van de Euronext -notering.
  8. forum rang 8 BassieNL 10 november 2023 09:35
    quote:

    A_Haddock schreef op 10 november 2023 09:23:

    [...]
    BassieNL

    Je bent altijd scherp, vind je hier nog wat van?

    Voor de duidelijkheid, ik bedoel het niet in de context van bedreiging voor Pharming maar juist een kans voor de pharming belegger. Die is goed geïnformeerd in hae (tenminste zeker een deel hier), dus kan hier zijn voordeel mee doen. Ik ben benieuwd of kalvista een heel verkoopteam wil gaan optuigen in een vechtmarkt. Inplaats van een emissie ronde begin volgend jaar, zou men kunnen kiezen om de zaak in de verkoop te kunnen doen.
    Ik ken het onvoldoende om zomaar een mening te geven.
  9. forum rang 10 voda 10 november 2023 09:36
    quote:

    Beur schreef op 10 november 2023 09:33:

    [...]Ph. drijft op de interesse van Nederlandse en ook wat Franse particulieren. Het is maar de vraag of die hun interesse behouden bij opheffing van de Euronext -notering.
    Ik denk van niet. Daarnaast heb je veel hogere kosten om te handelen. En je zit ook nog met andere handelstijden.

    Nee, een slecht idee om de Euronext notering op te heffen. We zijn notabene een Nederlands bedrijf. Wat mij betreft gewoon die Amerikaanse notering opheffen.
  10. forum rang 7 Beur 10 november 2023 09:39
    quote:

    Mika schreef op 9 november 2023 22:08:

    [...]
    Het klopt Iris wat je schrijft. In echt acute situaties wordt eigenlijk altijd voor een i.v. toediening gekozen. Dat heeft inderdaad met de distributie van het toegediende medicament te maken. Is er meer tijd dan kan er gekozen worden voor een andere optie waarbij het middel sneller werkt dan orale medicatie zoals middelen die bijvoorbeeld via het neusslijmvlies of mondslijmvlies werken.
    Ruconest wordt zover ik weet i.v. via een infuus toegediend. Ik zou niet goed weten hoe je als patiënt jezelf een infuus toedient. Dat moet normaal gesproken altijd onder begeleiding van een arts of verpleegkundige gebeuren. Junks spuiten wel (rechtstreeks) intraveus hun drugs in maar in de medische wereld gebeurt dat via een infuusnaaldje. Er kan gebruik gemaakt worden van een Port-A-Cath.

    Ik las vandaag op dit forum dat Mmdeugen schreef dat het gewoon een spuitje was wat gegeven moest worden, net zoals bij diabetes.
    Deze vergelijking gaat niet op. Diabeten spuiten niets intraveneus in. Dat doen ze subcutaan wat een veel makkelijker toedieningsvorm is en ook minder problemen kan geven.

    In het algemeen is het wel zo dat iets oraals geven als die mogelijkheid er is altijd de voorkeur heeft boven andere toedieningsvormen zoals injecties. Dit heeft te maken met het gemak voor de patiënt.
    Mocht er een oraal middel op de markt komen wat snel werkt dan is dat in de toekomst zeker een belangrijke optie om voor te schrijven. Een middel eerst klaarmaken en dan i.v. injecteren is gewoon meer werk, geeft meer kans op problemen (Porte d'entrée) en is niet voor elke patiënt geschikt.
    Ruc kan na een korte training zelf door de patiënt worden toegediend.
    Verder zijn er voor de acute toepassing orale toedieningsvormen in ontwikkeling die zeer snel werken.
    Qua tijd in zijn totaliteit mogelijk zelfs sneller dan waneer een patiënt bij het voelen opkomen van een aanval eerst een setje Ruc gereed moet maken voor IV-toediening.
  11. forum rang 7 roon 10 november 2023 09:40
    quote:

    voda schreef op 10 november 2023 09:36:

    [...]
    Ik denk van niet. Daarnaast heb je veel hogere kosten om te handelen. En je zit ook nog met andere handelstijden.

    Nee, een slecht idee om de Euronext notering op te heffen. We zijn notabene een Nederlands bedrijf. Wat mij betreft gewoon die Amerikaanse notering opheffen.
    Helaas,voda.Die nasdaq notering is nodig voor overnames en in beeld zijn in de belangrijkste markt voor pharming.Heel misschien vandaag nog een plusje,het is wat.
  12. forum rang 5 jus1711 10 november 2023 09:44
    quote:

    zeurpietje schreef op 10 november 2023 09:08:

    @ Voda. Jij stelt dat er goed nieuws is geweest. Dat is zo maar de markt had dus, zoals zo vaak, klaarblijkelijk beter nieuws verwacht. Dit kan dan de reden zijn waarom het aandeel niet reageert zoals zo velen hier graag willen zien. Ook het terug dringen van de kosten is bij een bedrijf die onderzoek doet naar medicijnen niet makkelijk. Voor deze tak van sport is nou eenmaal veel hoog opgeleid, dus duur, personeel nodig. Een reverse split veroorzaakt meestal tot een koersdaling omdat de prijs dan hoog lijkt en een groep speculanten in penny-stocks gaat afhaken. Het belonen van personeel in aandelen is gewoon een verkapt loon omdat ,als dit in euro's zou moeten worden uitbetaald, dit de cijfers niet ten goede zou komen. Heb zelf ook bij een bedrijf gewerkt waar onze bonus in aandelen werd betaald omdat men geen verlies wilde rapporteren naar de beurs.
    Even reactie , ook naar aanleidingvan posting van @Beur.

    Het toekennen van bonusaandelen leidt wel degelijk tot kosten.
    Bij toekenning is de boeking dan :
    Debet personeelskosten
    Credit eigen vermogen.
    Voordeel voor bedrijf : Geen cashout, binding van personeel aan bedrijf (voor wat het waard is0
  13. [verwijderd] 10 november 2023 09:44
    quote:

    Winst gevend schreef op 10 november 2023 06:44:

    .
    Location: UK / London / Remote

    Purpose of the role:
    The Commercial Trade Relations Manager leads and executes the Order to Cash Process to ensure complete transparency and oversight of the full end to end process for Leniolisib EX-US for the commercial team.

    He/she coordinates directly with all external and internal parties to ensure discounts, orders, re- orders and collections are completed on time and within anticipated budget to secure the arrival of all products to their final destination.

    This role will play a pivotal part in modifying and building a new supply chain process for the HAE Franchise as well as managing the S&OP process from a commercial perspective for both assets.

    careers.pharming.com/job/Commercial-T...

    M.i. Strategisch heel slim gedaan ( geanticipeerd) van Pharming, zo kort na de beide bijeenkomsten bij de CHMP en COMP van de EMA.

    Dat zou m.i. passen bij het op de agenda zetten van Leniolisib bij punt 3.1 van de CHMP vergadering in december 2023 i.v.m. het goedkeuringsvoorstel.

    We zullen het zien.

    Ben benieuwd of er in de loop van vandaag nog nieuws vanuit Pharming zelf komt n.a.v. alle bijeenkomsten deze week.

    Fijne dag.
  14. [verwijderd] 10 november 2023 09:46
    quote:

    Mmdeugen schreef op 10 november 2023 09:32:

    [...]

    Beste Rikos,

    Lees ik het goed. Jij weet na anderhalf jaar of langer posten op dit Forum nog steeds niet dat Ruconest als medicatie slechts alleen via een spuit ingenomen kan worden!!! Er " is" geen keuze!!
    Zeer treurig.

    Jij probeert nu Rikos woorden in de mond te leggen die hij niet gezegd heeft. Hij heeft zelfs nog onderbouwd dat Ruconest intraveneus wordt geïnjecteerd en nu ga jij beweren dat hij het niet weet? Wat een vuile gewoonte houd jij er op na zeg. Je probeert hem af te vallen en noemt het dan nog triestig ook.
    Nu krijg je toch echt een vette NOK kerel.
  15. dewarmehand 10 november 2023 09:48
    [quote alias=Winst gevend id=15080626 date=202311100644]
    .
    Location: UK / London / Remote

    Purpose of the role:
    The Commercial Trade Relations Manager leads and executes the Order to Cash Process to ensure complete transparency and oversight of the full end to end process for Leniolisib EX-US for the commercial team.

    He/she coordinates directly with all external and internal parties to ensure discounts, orders, re- orders and collections are completed on time and within anticipated budget to secure the arrival of all products to their final destination.

    This role will play a pivotal part in modifying and building a new supply chain process for the HAE Franchise as well as managing the S&OP process from a commercial perspective for both assets.

    careers.pharming.com/job/Commercial-T...
    [/quote

    Goed gevonden Winst gevend, weer een seinlicht dat op groen is gesprongen. Komt goed!.
  16. forum rang 10 voda 10 november 2023 09:49
    quote:

    roon schreef op 10 november 2023 09:40:

    [...]

    Helaas,voda.Die nasdaq notering is nodig voor overnames en in beeld zijn in de belangrijkste markt voor pharming.Heel misschien vandaag nog een plusje,het is wat.
    Ja, Sijmen de Vries heeft het steeds over dat overname verhaal. Gezien de kas positie sluit ik een (dure) overname uit.
    Heel veel aandelen uitgeven om zoiets te bekostigen lijkt mij een slecht idee. Daarnaast zitten wij nog met die $125 miljoen lening in ons maag.
  17. [verwijderd] 10 november 2023 09:52
    quote:

    Beur schreef op 10 november 2023 09:39:

    [...]Ruc kan na een korte training zelf door de patiënt worden toegediend.
    Verder zijn er voor de acute toepassing orale toedieningsvormen in ontwikkeling die zeer snel werken.
    Qua tijd in zijn totaliteit mogelijk zelfs sneller dan waneer een patiënt bij het voelen opkomen van een aanval eerst een setje Ruc gereed moet maken voor IV-toediening.
    Ik dacht toch ook ooit eens ergens gelezen te hebben dat Pharming aan een soort Intradermal pleister werkte die op termijn de intraveneuze methode zou kunnen gaan vervangen? En is dat van de baan?
  18. forum rang 10 voda 10 november 2023 09:54
    quote:

    Japaho schreef op 10 november 2023 09:52:

    [...]

    Ik dacht toch ook ooit eens ergens gelezen te hebben dat Pharming aan een soort Intradermal pleister werkte die op termijn de intraveneuze methode zou kunnen gaan vervangen? En is dat van de baan?
    Ja, daar is het onderzoek mee gestopt.

    Ik dacht dat het molecuul te groot bleek te zijn.
  19. forum rang 7 Beur 10 november 2023 09:54
    quote:

    jus1711 schreef op 10 november 2023 09:44:

    [...]

    Even reactie , ook naar aanleidingvan posting van @Beur.

    Het toekennen van bonusaandelen leidt wel degelijk tot kosten.
    Bij toekenning is de boeking dan :
    Debet personeelskosten
    Credit eigen vermogen.
    Voordeel voor bedrijf : Geen cashout, binding van personeel aan bedrijf (voor wat het waard is0
    Bedankt voor de verbetering Jus.
3.324 Posts
Pagina: «« 1 ... 73 74 75 76 77 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht