Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fugro NL00150003E1

Laatste koers (eur)

23,580
  • Verschill

    +0,180 +0,77%
  • Volume

    283.128 Gem. (3M) 372,9K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Fugro - 2023 draadje voor iedereen succes.

7.991 Posts
Pagina: «« 1 ... 359 360 361 362 363 ... 400 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Jalen 11 november 2023 23:54
    quote:

    nr36 schreef op 11 november 2023 19:12:

    Op de beleggersfair (artikel FD) wordt o.a. Fugro getipt.
    Hebzucht wint het van angst, het blijft druk op de Beleggersfair

    In totaal kunnen er 750 mensen in de Effectenbeurszaal in de Beurs van Berlage in Amsterdam, en vrijwel elk stoeltje is vrijdag bezet. In een razend tempo zoeft Christophe Cox van Société Generale op het scherm door de Amerikaanse S&P500 en de Nederlandse AEX-index. Beursanalist John Beijer geeft de volle zaal tips over indices en aandelen.

    Het is het eerste wat opvalt tijdens deze editie van de Beleggersfair: het blijft onverminderd druk. De crypto’s hebben klappen gehad en de rente is gestegen, maar de aanzuigende werking op de particuliere belegger is een constante. Een mix van jong en oud beweegt zich door de Beurs van Berlage, op zoek naar tips en presentaties over opties, beleggingsproducten en -software. Bij de wat gechargeerde tegenstelling tussen hebzucht en angst slaat de balans duidelijk door naar het eerste. De zaal loopt voor de helft leeg zodra de Autoriteit Financiële Markten later in de ochtend een presentatie begint over risico’s.

    Opwaartse kansen

    Op het grote scherm steken de feloranje cijfers van Bloomberg af tegen de zwarte achtergrond. Bij Cox en Beijer gaat het vooral over opwaartse kansen. Cox: ‘De S&P500 is opgedreven door de zeven grote techbedrijven. Maar vooruitkijkend naar 2025 daalt de koers-winstverhouding naar 16. Er wordt dus best groei verwacht. John, hoe staat het technisch erbij?’ Het scherm switcht naar het handelsprogramma BeursPro, Beijer: ‘De index beweegt nu vooral zijwaarts zoals je ziet, maar als die aan de bovenkant uitbreekt, komt de 6000 in het vizier.’ Vrijdag sloot de S&P op 4415,24 punten.

    De aandelentips? SBM Offshore, ABN Amro, Adyen, Flow Traders, Fugro en BAM. Bedrijven die het lastig hadden. Beijer ziet op basis van grafieken, logaritmische indicatoren en economische trends nu ruimte voor koersstijgingen.

    Beleggende studenten

    In de Grote Zaal lopen zes studenten, keurig in pak. ‘We zijn van B&R Beurs, een beleggingsvereniging van de Erasmus Universiteit’, zegt Olaf Derksen. ‘Elk jaar strijden de disputen tegen elkaar. Wie aan het eind het hoogste rendement boekt, wint een geldprijs.’ De vereniging en de competitie staan open voor alle studenten, maar zijn vooral bij de studies Bedrijfskunde, Economie en in minderen mate Econometrie populair. De sponsors van B&R Beurs zijn onder andere Optiver, Pimco, Vitol, Flow Traders en Aegon. Hun vacatures staan prominent op de website van de studievereniging, voor wie bijna afgestudeerd is.

    ‘Sommige leden handelden zelf al’, aldus Stefan van Diepen. ‘Deelnemers leggen een paar honderd euro in. Obligaties leveren te weinig rendement op voor de competitie. Iedereen kijkt naar individuele aandelen. We doen voorstellen voor bepaalde aandelen op basis van fundamentele analyse. Om de transactiekosten laag te houden wordt tussendoor weinig gehandeld.’ Derksen gebruikt zelf geen geld van DUO om te beleggen, maar wijst direct op een risicoloze arbitragemogelijkheid met de studiefinanciering. ‘Je betaalt 2,5% rente. Als je dat geld belegt in staatsobligaties met een gelijke looptijd van vijf jaar ontvang je 3%. Dan pak je 0,5%-punt rendement.’

    Na de studie is actief voor jezelf handelen er vaak niet meer bij. De meeste B&R Beurs-leden komen in de financiële sector terecht. Dan kan er gehandeld worden voor de werkgever, maar voor privébeleggingen gelden compliance rules. Van Diepen: ‘Voor jezelf beleggen gaat dan via indexfondsen.’

    ‘Je hebt flair nodig en moet durven, anders neem je verkeerde beslissingen

    In een zijzaaltje met een cursus over opties is het hutjemutje. Even verderop geeft beleggingsadviseur Nico Bakker een presentatie met de handelssoftware ProRealTime. Een groepje beleggers en thuishandelaren hangen aan zijn lippen als hij met verve uitleg geeft over de schermen met grafieken, patronen en indicatoren. ‘En vergeet niet dat papiertje met de eindstand van de AEX in te vullen. Je kan een heel systeem met zes schermen winnen. Holy moly!’

    Peter Stordiau staat erbij. ‘Ik heb veel ervaring met dit systeem en kan er wat over uitleggen als mensen vragen hebben.’ Stordiau handelt als hobby. Zijn jarenlange ervaring, het herkennen van patronen en dit soort handelssystemen helpen hem. ‘Ik kan vaak zien wat er gaat gebeuren. Je hebt flair nodig en moet durven. Als je bibberig wordt en gaat nadenken, neem je de verkeerde beslissingen.’

    Hij benadrukt dat beleggen een hobby moet zijn, mensen moeten niet de vergissing maken er snel een zeker inkomen mee te kunnen verdienen, zoals tijdens de hype gebeurde. ‘Als je duizend euro hebt en je belegt er tien of honderd, dan kan dat. Als duizend euro belegt van de duizend die je hebt, moet je weten wat je doet.’
  2. forum rang 7 Jalen 12 november 2023 00:07
    quote:

    nr36 schreef op 11 november 2023 19:16:

    [...]

    Uiteindelijk hebben de koopaanbevelingen tot op heden geen effect geresulteerd.

    Een koersdoel van 21,88 ligt ca. 35% hoger dan de huidige koers; als er dan geen koerswinst wordt geboekt dan wordt de filosofie van Sahr steeds waarschijnlijker.

    Benieuwd wat we volgende week in het Fugro theater gaan zien.
    Bij koersdoelen kijk ik doorgaans meer naar de relatieve veranderingen dan naar absolute koersdoelen. Het gemiddelde koersdoel van zo'n 22 euro vind ik als zodanig geen een betrouwbaar mikpunt. SBM Offshore heeft ook een gemiddeld koersdoel van ruim 21 euro. Daar zie ik dat aandeel de komende jaren niet naartoe groeien.

    Maar de ommekeer van KCB van een koersdoel voor Fugro van 15 naar 22 euro vind ik echt een trendbreuk. Ze waren tot dusver altijd erg conservatief. Het doet mij geloven dat deze koers op niet al te lange termijn realistisch is - ze zaten sinds maart '22 tussen de 13,70 en de 15 euro.

    Als een goed verhaal op de capital markets day van Fugro samenvalt met een goede eindejaarsrally, dan kan ons geduld eindelijk eens goed beloond gaan worden.
  3. forum rang 7 Greyhounds 13 november 2023 09:32
    Goedemorgen allen, de koers is door de 16,09 heen ook al is het niet veel.
    Nu nog vast houden en als het kan nog hoger.
    Nog 1 dag dan weten wij wat de update voor de koers van Fugro gaat betekenen.
    Ben er heel nieuwsgierig naar.
    Succes.
  4. forum rang 7 Jalen 13 november 2023 09:49
    Ik ook. Het valt me op dat goed nieuws tegenwoordig al snel met tussen de 30% en 40% koersstijging beloond wordt. Dat geeft de burger moed.
  5. forum rang 5 nr36 13 november 2023 10:04
    Galp, a Portuguese energy corporation, awarded Fugro a contract to conduct an environmental and geophysical survey offshore Namibia. Known for its remote location, challenging conditions and ultra-deep water, this site is key to future energy operations in the region. Fugro's advanced technology and expertise in marine geophysical and environmental surveys ensured efficient and accurate data collection, enabling Galp to make informed decisions for safe energy operations in the region.

    With fieldwork completed earlier this month, the survey reached depths of 2000 metres. The Fugro Venturer, a geophysical vessel, collected sediment samples for environmental and chemical analysis before an autonomous underwater vehicle (AUV) captured seabed video footage. Additionally, Fugro acquired in situ full ocean depth water profiles and water samples to measure the current biodiversity. The Geo-data collected through this survey will support the identification of potentially sensitive habitats, advance knowledge of remote seamounts, and contribute to informed project planning and resource management.

    Furthermore, the geophysical survey will provide insights into the underwater landscape, ensuring the safe movement and operation of offshore assets within the designated area.

    Rob Hawkins, Fugro’s Commercial Director for Africa said: “Our expertise in deep-water surveying and identifying protected habitats supports sustainable and efficient offshore energy developments while minimising negative impacts on the marine environment. Fugro remains committed to the preservation of the environment, and this survey is an essential step towards achieving this goal.”
  6. forum rang 7 Greyhounds 13 november 2023 10:21
    quote:

    Jalen schreef op 13 november 2023 09:49:

    Ik ook. Het valt me op dat goed nieuws tegenwoordig al snel met tussen de 30% en 40% koersstijging beloond wordt. Dat geeft de burger moed.
    Het zou fijn zijn als het net zo gaat als bij Adyen of Alfen.
    Dan staat de koers morgen 16,13 + 30% = 20,96.
    Ik doe het ook voor 20 hoor. Ha ha
  7. SBSP 13 november 2023 10:37
    Me2. En die addies heb ik er vandaag tegen 975 uitgegooid. Als de bieders door blijven bieden dan moeten ze toch ook eens naar Fugro kijken :-)
  8. forum rang 7 Greyhounds 13 november 2023 10:41
    quote:

    SBSP schreef op 13 november 2023 10:37:

    Me2. En die addies heb ik er vandaag tegen 975 uitgegooid. Als de bieders door blijven bieden dan moeten ze toch ook eens naar Fugro kijken :-)
    Ik heb dezelfde beslissing genomen, als die weer zakken dan koop ik weer wat terug.
    Het op dat Forum al wat over Fugro geschreven.
    Dat kwam omdat iemand daar weer over die dam begon.
    Dus even uitgelegd dat dat geen issue meer is voor Fugro.
  9. forum rang 6 SAHR-0310 13 november 2023 17:15
    Gaan ze morgen op alle slakken zout leggen om de koers nog een keer flink te drukken voor de nieuwe eigenaar? Mag de koers eindelijk los? Of doen ze net of hun neus bloedt en blijft het bij dit georkestreerde spelletje?
  10. paashaasje 13 november 2023 17:24
    Ben bang dat het spelletje nog even door gaat, als het bericht doorslaggevend zou zijn was koers allang hoger geweest.
  11. CLvS 13 november 2023 18:07
    quote:

    SAHR-0310 schreef op 13 november 2023 14:26:

    Wederom alweer een kwartier geen handel. Blijft georkestreerd
    Hoe kan je geen handel orkestreren?
    Is er niet gewoon te weinig vraag naar het aandeel?
  12. forum rang 7 Jalen 13 november 2023 18:13
    quote:

    paashaasje schreef op 13 november 2023 17:24:

    Ben bang dat het spelletje nog even door gaat, als het bericht doorslaggevend zou zijn was koers allang hoger geweest.
    Welk bericht?
  13. SBSP 13 november 2023 18:14
    Te weinig gamestop-lieden en te weinig hype opgewekt. Ook (nu) te weinig shorters om uit te eoken - of zijn er veel kleintjes onder de halve procent uitrookbaar?
    Allemaal hoop want wij zijn niet in deze modus te krijgen vrees ik en te weinig overtuigingskracht om iedereen die we kennen even mee te laten spelen.
  14. forum rang 4 JK Dutch 13 november 2023 18:29
    Voor morgen en later natuurlijk, zijn er twee komende weerstanden, 16,57 de hoogste recente top en 17,25 (bovenkant huidige stijgende trendkanaal). Mar ga er stiekem een beetje vanuit dat we de eerste gaan slechten. Of uit het trendkanaal breken maar dan is er morgen wel iets heel moois nodig.

    Thumbs up voor morgen.
7.991 Posts
Pagina: «« 1 ... 359 360 361 362 363 ... 400 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht