Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Fiscale optimalisatie

14.273 Posts
Pagina: «« 1 ... 651 652 653 654 655 ... 714 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 4 december 2023 11:43
    quote:

    TonyX schreef op 4 december 2023 11:26:

    Ten aanzien van de wet rechtsherstel is deze nog een leuke: ECLI:NL:RBZWB:2023:6695 uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?...

    Box 3

    7. Onder verwijzing naar het Kerstarrest3 stelt belanghebbende dat het werkelijke rendement op zijn vermogen dient te worden belast in box 3. Volgens belanghebbende is in 2018 sprake van een werkelijk rendement op zijn beleggingen van negatief € 3.888.4

    De inspecteur betwist dat het werkelijk rendement belast dient te worden en stelt dat de Wet rechtsherstel box 3 gevolgd dient te worden. Subsidiair stelt de inspecteur dat het werkelijk rendement van belanghebbende negatief € 1.351 bedraagt.

    7.1.Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft bij uitspraak van 22 september 2023 geoordeeld dat het forfaitaire stelsel dat volgt uit de Wet rechtsherstel box 3 strijdig is met artikel 1 van het Eerste Protocol bij het EVRM.6 De rechtbank heeft in die zaak op grond van het Kerstarrest aanleiding gezien om rechtsherstel te bieden door enkel het werkelijk rendement in de heffing te betrekken.
    Wel interssant hoe dan weer om te gaan met spaargeld. Dat doet nu 3-4% voor de actieve spaarder maar de heffing is vrijwel nihil. Dus stel, je maakt bezwaar tegen de box 3 heffing en het bezwaar wordt gehonoreerd, krijg je dan een naheffing voor spaargeld?
  2. Mijosa 4 december 2023 12:04
    quote:

    graham20 schreef op 4 december 2023 09:03:

    [...]
    Maar wellicht wat te hoog gegrepen voor jou.
    Zoals tussen de regels door lezen een brug te ver is voor jou.

    Iemand schrijft een column, maakt een aantal compacte citaten, en jij gaat lopen mierenneuken en ad hominem uitstrooien. Het lijkt wel alsof jij zelf een eventueel rechtsherstel moet gaan betalen zeg, zo zuur.

    En als je het dan doet, doe het goed.
    -Wie zegt dat "in strijd met de wet" over de wet inkomstenbelasting gaat?
    -Mijn citaat uit het advies ging letterlijk over de grondrechten. Waar lees jij dat dit niet zo is?

    Bovendien staat in onze grondwet art 94, dat het EVRM voorrang heeft. Voldoet iets hier dus niet aan, is het dus in strijd met de grondwet...
  3. forum rang 9 objectief 4 december 2023 12:17
    quote:

    Mijosa schreef op 4 december 2023 12:04:

    [...]

    Mijn citaat uit het advies ging letterlijk over de grondrechten. Waar lees jij dat dit niet zo is?

    Bovendien staat in onze grondwet art 94, dat het EVRM voorrang heeft. Voldoet iets hier dus niet aan, is het dus in strijd met de grondwet...
    Grondrechten zoals recht op wonen etc. klinkt heel mooi, maar je kunt het niet effectueren.
    Het is zinloos je hierop te beroepen.
  4. Paul1111 4 december 2023 12:20
    En Tony is er ook weer!

    Vraagje mijnerzijds. Ik heb drie weken geleden een onder voorbehoud ingediend verzoek tot ambtshalve vermindering gedaan voor 2021. En wel per brief.
    En uiteraard gevraagd om een ontvangstbevestiging. Maar helaas nog niets mogen ontvangen en ook geen bericht in mijn Belastingdienst.nl
    Nog maar eens hetzelfde toesturen?

    quote alias=TonyX id=15105542 date=202312041133]
    ========================================================================================

    Dien je verzoek tot ambtshalve verlaging over 2018 dus nog in voor het eind van dit jaar i.v.m. de expiratie van de indieningstermijn einde dit jaar. (Mits je hebt meegedaan aan de algemeen bezwaar procedure over dat jaar en minder netto nominaal rendement hebt behaald in dat jaar dan forfaitair geschat door de belastingdienst).

    ========================================================================================
    [/quote]
  5. forum rang 5 graham20 4 december 2023 12:38
    quote:

    Mijosa schreef op 4 december 2023 12:04:

    [...]

    -Wie zegt dat "in strijd met de wet" over de wet inkomstenbelasting gaat?
    -Mijn citaat uit het advies ging letterlijk over de grondrechten. Waar lees jij dat dit niet zo is?
    1 Wat begrijp je niet aan art. 120 Gw: "De rechter treedt niet in de beoordeling van de grondwettigheid van wetten en verdragen"?
    2 Je citaat zegt: "In een advies aan deze hoogste rechters wordt dergelijke heffing als ‘in strijd met de wet’ en een ‘grondwettelijk onbegaanbare weg’ genoemd".

    Ben je ingeburgerd?
  6. Mijosa 4 december 2023 13:01
    1 nvt
    2 Wat jij schrijft bij "Je citaat zegt:" is niet gelijk aan bij wat ik schreef bij "mijn citaat uit het advies."

    Ben jij al uitgeburgerd?

    Resumé: mijn enige punt was om duidelijk te maken dat die column wel degelijk hout snijdt. Dat dus aan de afwijzing van graham20 niet al te veel waarde moet worden gehecht enkel en alleen omdat de in de column genoemde citaten niet letterlijk voorkomen in het advies van Wattel.
  7. Mijosa 4 december 2023 13:06
    quote:

    objectief schreef op 4 december 2023 12:17:

    [...]

    Grondrechten zoals recht op wonen etc. klinkt heel mooi, maar je kunt het niet effectueren.
    Het is zinloos je hierop te beroepen.
    Dit is zoiets als zeggen dat gras blauw is. Uit het kerstarrest: "Vermogensrendementsheffing over 2017 en 2018 strijdig met art. 1 EP in combinatie met art. 14 EVRM. Rechtsherstel."

    uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?...
  8. forum rang 5 graham20 4 december 2023 13:21
    quote:

    Mijosa schreef op 4 december 2023 13:01:

    Resumé: mijn enige punt was om duidelijk te maken dat die column wel degelijk hout snijdt. Dat dus aan de afwijzing van graham20 niet al te veel waarde moet worden gehecht enkel en alleen omdat de in de column genoemde citaten niet letterlijk voorkomen in het advies van Wattel.
    Resumé: het is droevig gesteld met je leesvaardigheid
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2023 13:47
    Actie box 3 - VEB

    Waarom deze actie?
    In het Kerstarrest van december 2021 heeft de Hoge Raad geoordeeld dat de jaarlijks bepaalde fictieve rendementen waarop de Box 3-belasting gebaseerd is, niet te veel mogen afwijken van de jaarlijks werkelijk behaalde rendementen.

    Het Kerstarrest heeft de regering aangezet tot rechtsherstel. Uitgangspunt is dat vanaf 2027 de vermogensrendementsheffing wordt gebaseerd op werkelijk behaalde rendementen. Tot dat moment wordt een overbruggingsregime gehanteerd, de zogenoemde spaarvariant. Hierbij is, kort samengevat, de belasting van spaargeld – boven bepaalde vrijstellingen – in lijn met de geldende spaarrentes.

    Daarnaast gaat de fiscus voor overige bezittingen, waaronder beleggingen, uit van forfaitaire rendementen, waarbij een niet voor inflatie gecorrigeerd mandje van beleggingen de basis vormt. Te verwachten valt dat deze forfaitaire behandeling van bezittingen anders dan spaargeld, komende jaren significant kan afwijken van individueel genoten rendementen en het gemiddelde rendement van grote groepen beleggers.

    In ieder geval wijkt het werkelijk behaalde (lees: negatieve) rendement van de meeste beleggers over 2022 sterk af van het forfaitaire rendement van 5,53 procent over dat jaar. Volgens de VEB vraagt het belastingdossier om rechtsbescherming van beleggers. De VEB heeft aangekondigd in dat kader diverse proefprocedures aanhangig te maken met betrekking tot fiscaal jaar 2022.

    Een juridische toets van de Box 3-heffing over 2022 durft de regering voorlopig niet aan. Door een kunstgreep is bezwaar maken tegen de aanslag over 2022 nog niet mogelijk; dat kan pas als die definitief is opgelegd.

    Een belastingplichtige die het niet eens is met een definitieve aanslag, dient binnen een bepaalde termijn zelf een bezwaar in te dienen. De staatssecretaris wil wachten met het definitief maken van de belastingaanslagen over 2022 totdat de Hoge Raad zich heeft uitgesproken over een Box 3-zaak die nu in behandeling is.

    Het oordeel van de Hoge Raad in die zaak zou duidelijkheid moeten scheppen over de wetmatigheid van de spaarvariant. Het arrest wordt dit jaar verwacht. Daarna zal duidelijk worden of ook beleggers daadwerkelijk rechtsherstel wordt geboden, of dat de VEB alsnog juridische stappen moet zetten.
  10. forum rang 7 ffff 5 december 2023 16:12
    FISCALE OPTIMALISATIE :

    Speciaal voor Belgische bezoekers;
    Enkele uitvoerige artikelen gepubliceerd over bonussen en kerst-of eindejaarstoelage van je werkgever in De Tijd, de afgelopen week. Zijn stuk voor de stuk de moeite om kennis van te nemen.

    Belangrijke punten daaruit: De uitkering van bonussen in warrants, uitgeven door banken Het grote voordeel van de warrants is dat ze vrijgesteld zijn van socialezekerheidsbijdragen, waardoor de ontvanger effectief veel meer overhoudt,

    Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld bonussen in cash, die ( gruwelijk) zwaar belast worden. Geeft een werkgever de eindejaarspremie in cash, dan gaat daarvan 65 procent naar de fiscus en houdt de werknemer 35 procent op zak.
    Uiteraard nu niet direct aantrekkelijk om toe te passen.

    Hetgeen mij dan voor de zoveelste keer bij een mogelijk gevolg van zulke belastingheffingen brengt: Stel de ontvanger krijgt 2000 Euro, maar moet samen met zijn werkgever 1300 Euro afstaan aan de Overheid, die dus het meest profiteert van een toelage.....en houdt de werkende werknemer dus 700 netto over.
    Luister bass/ werkgever: Geef mij graag 1000 Euro in het zwart. Dan houdt U als werkgever 1000 Euro op zak en heb ik als werknemer 300 Euro meer te verteren.......

    Voor mij onbegrijpelijk dat Overheden niet uit de gang van zaken van de afgelopen 60 jaar hun lessen geleerd hebben. Zelf ben ik er heilig van overtuigd, dat de laatste, constructie, uiteraard niet geoorloofd, toch veel toegepast zal worden bij bakkers, slagers, garagehouders, taxi-uitbaters, bouwbedrijven etc. etc.

    Peter
  11. forum rang 7 ffff 5 december 2023 16:47
    Nou oké, baas....Uh...... 900 Euro is ook goed! Akkoord?

    DAX 16.500 Wie had dat enkele maanden geleden ooit gedacht....?
  12. forum rang 7 A3aan 5 december 2023 18:31
    quote:

    ffff schreef op 5 december 2023 16:47:

    Nou oké, baas....Uh...... 900 Euro is ook goed! Akkoord?

    DAX 16.500 Wie had dat enkele maanden geleden ooit gedacht....?
    Bij mij vliegen de gebraden duiven binnen tot nu toe. Is lekker smikkelen.
  13. forum rang 7 Ron Kerstens 6 december 2023 10:42
    Dit is weer zo een beleggingsjaar geworden waarbij de rendementen op de beurs zo hoog zijn dat niemand hoeft te zeuren over de box3 tax die gebaseerd is op een forfait en we ongelooflijk blij mogen zijn dat er nog geen vermogensaanwas taxes zijn. De meest eenvoudige belegging, de MSCI world ETF, doet dit jaar 17% ! in euro's. Dan kan je beter1,5% forfaittax aftikken ipv 30% over het werkelijke rendement.
  14. forum rang 6 Opentop 6 december 2023 10:53
    quote:

    ffff schreef op 5 december 2023 16:47:

    Nou oké, baas....Uh...... 900 Euro is ook goed! Akkoord?

    DAX 16.500 Wie had dat enkele maanden geleden ooit gedacht....?
    Deed jij dat ook weleens bij je patiënten ?
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 december 2023 10:57
    quote:

    Opentop schreef op 6 december 2023 10:53:

    [...]Deed jij dat ook weleens bij je patiënten ?
    Patiënten die contant wilden betalen kregen voorrang.
  16. forum rang 6 Opentop 6 december 2023 12:57
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 6 december 2023 10:42:

    Dit is weer zo een beleggingsjaar geworden waarbij de rendementen op de beurs zo hoog zijn dat niemand hoeft te zeuren over de box3 tax die gebaseerd is op een forfait en we ongelooflijk blij mogen zijn dat er nog geen vermogensaanwas taxes zijn. De meest eenvoudige belegging, de MSCI world ETF, doet dit jaar 17% ! in euro's. Dan kan je beter1,5% forfaittax aftikken ipv 30% over het werkelijke rendement.
    Ja dit jaar 20% en over 2 jaar 38% .. zo bewijs is straks nog mijn theorie over FFFF
    Je moest alleen niet in een rabo beheerd beleggen fonds zitten.
    Dan zit je over 2 jaar gezien nog steeds in de min.
  17. forum rang 7 ffff 6 december 2023 13:08
    Opentop,

    Die KK blijft leerzaam....Hoe jullie in een tientallen jaar bestaand draadje: Fiscale optimalisatie, met GEEN ENKEL WOORD, kritiek uiten op de huidige gang van zaken waarbij bij een kerstbonus van 2000 Euro er 1300 Euro naar de Overheid gaat.

    Toch best opvallend, dat jullie dat blijkbaar "heel gewoon", "heel normaal" vinden. Ik denk dan altijd: DIE zullen er goed van profiteren want de Nederlandse Overheid subsidieert 6 miljoen Nederlanders middels alle mogelijke uitkeringen, tegemoetkomingen en ga zo maar door. En dat geld moet ergens vandaan komen.

    Dus van de 2000 pakt een Overheid 1300 af en krijgt de harde noeste werker 700 en NIEMAND van het bekende groepje dat hier altijd komt rellen die daar negatief commentaar op geeft.

    Men vindt het "gewoon hoor". Ik vind het pure democratisch getolereerde maffia. En zo blijven we van mening verschillen. En je ontkomt er alleen maar aan, aan die Maffia, door 150 kilometer verderop te gaan wonen.... Toch maar doen !

    Peter
  18. forum rang 7 A3aan 6 december 2023 13:18
    Met ruim 100% rendement dit jaar ben ik toch weer wat gaan uitdelen aan kinderen en kleinkinderen. Dus ruimhartig Sinterklaas gespeeld.
  19. forum rang 6 Opentop 6 december 2023 13:26
    Ja dat is een keuze, je kan ook zeggen "ik ben rijk genoeg om in Nederland te kunnen wonen" Voor geld ging ik niet verhuizen, wel voor andere zaken. Lekker weer, of bij mijn kinderen in de buurt als die elders wonen.

    Je hebt gelijk het motiveert niemand met zulke belastingen. De werkgever niet en de werknemer ook niet.
    Je zou eens moeten zien hoe in Nederland je factuur voor energie in elkaar steekt. Ik denk dat 40% opgaat aan belasting/heffing.
    Dan zeggen ze goh de gasprijs is wat lager, nou daar merk je bijna niks van.
    Zo zijn er allemaal zaken scheef in Nederland.
    Maar gelukkig is er goed onderwijs, zo kan 1 op de 3 geen brief begrijpen. Ik zou weleens willen weten hoe dat dan komt. Kan me niet voorstellen dat leraren ineens vergeten zijn hoe ze kinderen onderwijs moeten geven. Nu zijn het leraren stel je voor dat hetzelfde zich voordoet bij huisartsen.
14.273 Posts
Pagina: «« 1 ... 651 652 653 654 655 ... 714 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.288
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.508
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.964
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.531
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.123
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.985
Air France - KLM 1.024 34.360
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.586
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.398
AMG 965 126.044
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.171
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.625
Arcelor Mittal 2.024 318.695
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.118
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.721
ASML 1.762 77.128
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.687
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht