Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

32,605
  • Verschill

    -0,355 -1,08%
  • Volume

    6.107.783 Gem. (3M) 7,1M
  • Bied

    32,580  
  • Laat

    32,630  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.821 Posts
Pagina: «« 1 ... 1047 1048 1049 1050 1051 ... 1142 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Candelll 9 januari 2024 16:36
    Hedgefondsen en andere geldbeheerders zijn steeds negatiever over de vooruitzichten voor de oliemarkten, waardoor in de week tot 2 januari in totaal 61.000 shortposities in Brent- en WTI-ruwe olie zijn toegevoegd.

    - Dit is de grootste week-op-week toename van shortposities sinds maart en de op een na grootste sinds medio 2017, waarbij de aanhoudende problemen met de scheepvaart in de Rode Zee en verstoringen van de Libische aanvoer buiten beschouwing worden gelaten.

    - Terwijl de markten gonsden van de prijsverlagingen in Saoedi-Arabië, zou de herbalancering van de grondstoffenindexen van Goldman Sachs of Bloomberg in 2024 een steeds grotere impact kunnen hebben gehad.

    - De BCOM-doelindex voor WTI daalde van 7,77% naar 7,36%, wat Citigroup ertoe bracht de impact te beoordelen van fondsen die de WTI-lengte verlaten op ongeveer $2 miljard, het equivalent van 27.000 longposities.


    - De Britse energiegigant Shell (LON:SHEL) heeft een twintigjarige LNG-leveringsovereenkomst getekend met Ksi Lisims LNG, een consortium van Canadese gasproducenten, voor 2 miljoen ton per jaar vanaf 2030.


    - De Amerikaanse raffinagegigant Phillips 66 (NYSE:PSX) bespreekt actief de verkoop van enkele van zijn niet-kernactiva voor $3 miljard, onder druk van activistische investeerders Elliott Investment Management.

    - De toonaangevende fabrikant van EV-batterijen in Zuid-Korea, LG Energy Solution (KRX:373220), boekte resultaten over het vierde kwartaal die bijna de helft bedroegen van de verwachte $460 miljoen, inclusief een belastingvoordeel van $191 miljoen van de Amerikaanse overheid.

    Dinsdag 09 januari 2024

    Het gecombineerde effect van de massale verkoop van hedgefondsen en de verlaging door Saoedi-Arabië van de prijzen van de februariformule voor alle continenten zorgde voor een perfecte storm voor de olieprijzen, waardoor de WTI in de intraday-handel opnieuw onder de $70 per vat kwam. Zowel Brent als WTI hebben zich hersteld sinds Libië overmacht noemde op de Sharara-operaties en de Amerikaanse dollar zijn opwaartse beweging stopte, hoewel het verzwakkende sentiment deze week tot een nieuwe neerwaartse daling zou kunnen leiden.

    Prijsverlaging Saoedi-Arabië wakkert vraagangst aan. Saudi Aramco verlaagde de prijzen voor Aziatische klanten in februari met $2 per vat, waardoor de prijs van Arab Light op het laagste niveau sinds november 2021 kwam, namelijk $1,50 per vat boven Oman/Dubai. Dit leidde tot zorgen dat de Aziatische vraag zwak aanvoelt.

    Nigeriaanse megaraffinaderij start deze week met testruns. Volgens Nigeriaanse bronnen zou de Dangote-raffinaderij met een capaciteit van 650.000 vaten per dag al deze week kunnen beginnen met proefdraaien, nadat ze zes ruwe ladingen uit de offshore-velden van het land had ontvangen, met als doel om tegen het einde van het jaar de volledige raffinagecapaciteit te bereiken.

    Het Amerikaanse Hooggerechtshof verwerpt de zaak van oliemajors. Het Amerikaanse Hooggerechtshof weigerde de zaak van ExxonMobil (NYSE:XOM), Koch Industries en het American Petroleum Institute te behandelen, en besloot dat rechtszaken over de ‘misleidende’ acties van de olie-industrie ten opzichte van de klimaatwetenschap bij staatsrechtbanken moeten worden behandeld.

    Kopercontango de steilste sinds 1992. Omdat de metaalmarkten verwachten dat de vraag naar koper later dit jaar zal aantrekken, maar de LME-voorraden ruim blijven op 161.725 ton, is contango in het LME-kopercontract, de korting van contante futures op het driemaands contract, toegenomen. uitgebreid tot een maximum van $107/mt voor 31 jaar.

    Chesapeake staat op het punt de volgende grote fusie- en overnamedeal af te ronden. Na de overeenkomst tussen Occidental en CrownRock van vorige maand gaat de fusie van de Amerikaanse aardgasproducenten Chesapeake Energy (NASDAQ:CHK) en Southwestern Energy (NYSE:SWN) naar verluidt de laatste fase in om een schaliegaskampioen van 17 miljard dollar te creëren.

    Iran wil hogere prijzen van Chinese raffinaderijen. De Iraanse olie-exporteurs houden verzendingen naar China achter omdat ze kleinere kortingen eisen, waarbij recente aanbiedingen op geleverde basis rond de $ 5 per vat onder Brent lagen, waardoor de aanbodopties van Chinese ‘theepotraffinaderijen’ onder druk kwamen te staan.

    Libië noemt overmacht op gesloten veld. De Libische National Oil Corporation heeft overmacht afgekondigd voor haar Sharara-olieveld met een capaciteit van 300.000 vaten per dag, omdat aanhoudende protesten het onmogelijk maakten om de normale activiteiten voort te zetten en ook de levering van ruwe olie aan de grootste oostelijke haven van Libië, Zawia, opschortte.

    Lekkende pijpleiding in de Golf van Mexico blijft gesloten. De olielekkage van een miljoen gallon uit de Main Pass Oil Gathering-pijpleiding in november blijft een mysterie, omdat onderzoekers er nog steeds niet in zijn geslaagd de onderzeese bron van de lekkage te ontdekken, waardoor de olieproductie in de Golf van Mexico zo'n 61.000 vaten per dag stilhield.

    Venezuela kan de productie niet snel opvoeren. Het Venezolaanse Ministerie van Olie meldde dat de olieproductie in het land in december licht is gestegen tot 802.000 vaten per dag, waarmee het onder de door president Maduro gestelde einddoelstelling van 1 miljoen vaten per dag ligt, aangezien de productie lager blijft dan in de zomermaanden, ondanks de opheffing van de sancties. .

    ADNOC kijkt naar de gasbeloning van Turkmenistan. ADNOC, de nationale oliemaatschappij van de VAE, heeft een memorandum van overeenstemming getekend met Turkmenistan om samen te werken bij de ontwikkeling van het superreus 265 TCf Galkynysh-gasveld, waardoor de kans groter wordt dat de derde fase van het veld gerealiseerd wordt.

    Door de koudegolf stijgt het vrachtverkeer in de Golf omhoog. De komst van een poolfront dat sterke golven en hoge golven naar Texas brengt, heeft de schip-tot-schipoperaties aan de Amerikaanse Golfkust verzwakt, waardoor het grootste deel van de verlichting tot ten minste woensdag is stilgelegd, waardoor regionale Afr.
  2. forum rang 9 Ron-tron system 9 januari 2024 17:29
    quote:

    Mr.Haas schreef op 9 januari 2024 17:26:

    Ik had er meer van verwacht vandaag. Olie dik omhoog Shell in de min.
    De logica kwam een keertje niet.
    Mooie kansen om puts te schrijven.
  3. forum rang 6 Candelll 9 januari 2024 17:37
    Beursblik: Shell komende jaren goed bij kas
    Bericht delen via:

    LinkedIn
    Facebook
    Twitter
    WhatsApp
    Kopieer link
    Door ABM Financial News op dinsdag 9 januari 2024
    Views: 1.131
    Beursblik: Shell komende jaren goed bij kas
    Beeld: Royal Dutch Shell
    (ABM FN-Dow Jones) De update die Shell maandag gaf over het vierde kwartaal, wijst erop dat de kwartaalresultaten wat kunnen tegenvallen, onder andere door een negatief resultaat bij Chemical & Products, maar stelde gerust over de kaspositie in de komende jaren. Dat schreven analisten van Bank of America dinsdag in een rapport.

    Een significant lagere bijdrage uit de oliehandel betekent wel dat de divisie Chemical & Products verlieslatend werd, door lagere marges op raffinage en hardnekkige verliezen bij Chemicals, stelde de bank.

    - Advertentie -

    Samen met hogere investeringen en afwaarderingen, verlaagden ze daarom de taxatie voor de winst in 2023 met 2 procent, waardoor deze nu 4 procent lager is dan de consensusverwachting.

    In 2024 zal dit echter deels goedgemaakt worden, verwachten de analisten, zodat zij hun winstramingen voor de komende jaren met ongeveer 1 procent verhoogden. Dat brengt de winsttaxaties van Bank of America voor Shell nu ongeveer 5 procent boven de consensusverwachting, bij een prijs van 80 dollar per vat Brent olie.

    Over de kasstroom van Shell maakt de bank zich ook weinig zorgen en de consensusverwachting van minder dan 3 miljard dollar aan aandeleninkopen per kwartaal is volgens de analisten redelijk makkelijk haalbaar voor Shell.

    Shell is het enige grote oliebedrijf dat zijn investeringen wil verlagen in 2024 en opwaartse ruimte biedt voor plannen voor desinvesteringen, waardoor de balans verder kan verbeteren. Bank of America rekent op 25 miljard dollar aan uitkeringen aan aandeelhouders tegenover een consensus van minder dan 21 miljard dollar.

    Ook denkt de bank dat Shell relatief weinig last heeft van dalende marges op raffinage. Shell blijft voor Bank of America daarom een favoriet aandeel, met een opwaarts potentieel van 30 procent ten opzichte van het koersdoel van 32,00 Britse pond. Bank of America herhaalt dan ook het koopadvies.

    In Londen noteerde Shell dinsdagmiddag fractioneel hoger op 24,92 pond.

    Bron: ABM Financial News
  4. forum rang 10 bp5ah 9 januari 2024 17:45
    Monthly :
    28.46 28.99 29.32 29.85 30.38 30.71 31.24

    Weekly en daily brak 't de fib. levels naar beneden.

    Moet terug naar 29.85 op langste timeframe(pvt), onder .32 worden die schuine 't doel kt imo.

    E.e.a. zal ook wel weer afhangen van de olieprijs, dat huppelt alle kanten op, nu weer bijna +3%
  5. forum rang 4 Down the drain 2 9 januari 2024 17:47
    Dus; Upgrade van B of A, leg eens uit waarom we dan in de min eindigen na tot 14.00 uur te zijn gestegen ? Het lijkt er op dat er weer shorters actief zijn. Het verbaast me trouwens dat de inkoop van eigen aandelen , zo die al plaatsvindt, kennelijk geen enkel positief effect op de koers heeft.
  6. Isildur1 9 januari 2024 20:05
    Dus; Upgrade van B of A, leg eens uit waarom we dan in de min eindigen na tot 14.00 uur te zijn gestegen ? Het lijkt er op dat er weer shorters actief zijn. Het verbaast me trouwens dat de inkoop van eigen aandelen , zo die al plaatsvindt, kennelijk geen enkel positief effect op de koers heeft.

    Goh jemig een aandeel stijgt en daalt, het is toch wat he! Allemaal de schuld van "De shorters"!!! En de inkoop heeft geen enkele zin want de koers doet niet wat ik in mijn hoofd heb! Voor het eerst dat je aandelen hebt gekocht wellicht denkende in 1 dag miljonair te worden?
  7. MrMarcie 9 januari 2024 20:56
    quote:

    Ruud132 schreef op 9 januari 2024 15:47:

    Even geduld een dagje.
    Ik ben op zoek naar 30,58. Zou fijn zijn als we die snel zien.
  8. forum rang 4 Down the drain 2 9 januari 2024 22:18
    quote:

    Isildur1 schreef op 9 januari 2024 20:05:

    Dus; Upgrade van B of A, leg eens uit waarom we dan in de min eindigen na tot 14.00 uur te zijn gestegen ? Het lijkt er op dat er weer shorters actief zijn. Het verbaast me trouwens dat de inkoop van eigen aandelen , zo die al plaatsvindt, kennelijk geen enkel positief effect op de koers heeft.

    Goh jemig een aandeel stijgt en daalt, het is toch wat he! Allemaal de schuld van "De shorters"!!! En de inkoop heeft geen enkele zin want de koers doet niet wat ik in mijn hoofd heb! Voor het eerst dat je aandelen hebt gekocht wellicht denkende in 1 dag miljonair te worden?
    Neen, mijn beste Isildur. Dat een aandeel kan dalen is mij bekend, maar dan wil ik wel graag weten waarom . Enige logica zou je toch mogen verwachten. Als de olieprijs daalt , dan daalt Shell. Dat vind ik logisch, totaal geen probleem mee. Maar als je aandelen aan het inkopen bent en de olieprijs stijgt tezelfdertijd , dan is een daling van de koers onlogisch, behalve als er grote institutionele shorters massaal aan het verkopen zijn.
    De gedachte aan shorters komt trouwens niet uit de lucht vallen. Onder grote institutionele beleggers leeft de gedachte dat de olieprijs zal gaan dalen in 2024 en deze zouden, vooruitlopend op de daling ,hun belang in oliegrelateerde aandelen aan het afbouwen kunnen zijn.
  9. forum rang 6 NewKidInTown 9 januari 2024 22:27
    WTI 72,13 +1,59%
    Brent 77,44 +1,40%

    (ABM FN-Dow Jones) De oliefutures hebben dinsdag een deel van het terrein herwonnen dat maandag verloren ging toen Saoedi-Arabië zijn officiële verkoopprijs sterker dan verwacht verlaagde.

    Een februarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 2,1 procent hoger op 72,24 dollar per vat. Brent-olie voor maart werd 1,9 procent meer waard op 77,59 dollar.

    DE EIA heeft zijn verwachting voor de Amerikaanse olieproductie in 2024 verhoogd naar 13,2 miljoen vaten per dag, en voorspelt een verdere toename tot 13,4 miljoen van per dag in 2025.

    De verwachte groei hangt samen met grotere efficiëntie van een kleiner aantal boorlocaties.

    De ramingen werden door de markt genegeerd, stelde Robert Yawger van Mizuho, maar we hebben veel olie en aardgas in dit land.
    Bron: ABM Financial News

    21:46
  10. forum rang 9 Ron-tron system 9 januari 2024 22:40
    quote:

    Down the drain 2 schreef op 9 januari 2024 22:18:

    [...]

    Neen, mijn beste Isildur. Dat een aandeel kan dalen is mij bekend, maar dan wil ik wel graag weten waarom . Enige logica zou je toch mogen verwachten. Als de olieprijs daalt , dan daalt Shell. Dat vind ik logisch, totaal geen probleem mee. Maar als je aandelen aan het inkopen bent en de olieprijs stijgt tezelfdertijd , dan is een daling van de koers onlogisch, behalve als er grote institutionele shorters massaal aan het verkopen zijn.
    De gedachte aan shorters komt trouwens niet uit de lucht vallen. Onder grote institutionele beleggers leeft de gedachte dat de olieprijs zal gaan dalen in 2024 en deze zouden, vooruitlopend op de daling ,hun belang in oliegrelateerde aandelen aan het afbouwen kunnen zijn.
    Dat is dan gratis geld via de shorters
  11. Sven Magnus C. 10 januari 2024 08:18
    Shell ADR -1,1%
    Chevron -2,54%
    Exxon - 1,2%
    Occidental - 1,4%

    .. en WTI omhoog. Vrij uitzonderlijk allemaal -geen peil op te trekken voor de handel met WTI bias. Quants worden ook een bos in gestuurd.

    Feestdag voor de arbitragehandel - ma+di bij elkaar en de US majors hebben dezelfde koers correctie achter de rug.
    Toeval is het niet gezien de swaps die er liggen - meer kansen om van mispricing te profiteren dan gedacht.

    Koersdoelen zijn binnen 30-38 UKP. Bank of America komt daar gisteren nog bij met +30% en sectorfavoriet.
    Worldbank waarschuwt gisteren nog voor een potentiele explosie in energie prijzen door het Midden Oosten.

    Nieuwe ATH is nu een kwestie van tijd. Optie series die tot in 2028 lopen zijn er voor beleggers die voorbij de horizon van een oliehandelaar werken.
  12. Ben Benashi 10 januari 2024 08:59
    Goedemorgen allen

    komop buybacks kunnen weer aan het werk om shell weer boven 29,50 - 30,00 te krijgen

    geniet van de bumpy-ride vandaag
  13. forum rang 6 Candelll 10 januari 2024 09:14
    quote:

    Ben Benashi schreef op 10 januari 2024 08:59:

    Goedemorgen allen

    komop buybacks kunnen weer aan het werk om shell weer boven 29,50 - 30,00 te krijgen

    geniet van de bumpy-ride vandaag
  14. forum rang 4 Mr.Haas 10 januari 2024 09:23
    Ja ik hoop ook op een stijging . Ik heb iets doms gedaan . Ik had van de week mij geschreven calls eruit terug gekocht op 19 cent. Ben ik vergeten mijn oude order eruit te halen dat was koop op 10cent. Dus heb nu gekochte calls hoop ze met winst te slijten .
  15. forum rang 5 Lekker Truitje 10 januari 2024 10:05
    [/quote] .. en WTI omhoog. Vrij uitzonderlijk allemaal -geen peil op te trekken voor de handel met WTI bias. Quants worden ook een bos in gestuurd.
    Feestdag voor de arbitragehandel - ma+di bij elkaar en de US majors hebben dezelfde koers correctie achter de rug.
    Toeval is het niet gezien de swaps die er liggen - meer kansen om van mispricing te profiteren dan gedacht.

    Koersdoelen zijn binnen 30-38 UKP. Bank of America komt daar gisteren nog bij met +30% en sectorfavoriet.
    Worldbank waarschuwt gisteren nog voor een potentiele explosie in energie prijzen door het Midden Oosten.

    Nieuwe ATH is nu een kwestie van tijd. Optie series die tot in 2028 lopen zijn er voor beleggers die voorbij de horizon van een oliehandelaar werken.
    [/quote]
    jaja, en Saoedi Arabië (Aramco) die zijn prijzen maar verlaagd heeft. Wat een domoren zeker ?
  16. forum rang 9 Ron-tron system 10 januari 2024 10:08
    quote:

    Mr.Haas schreef op 10 januari 2024 09:23:

    Ja ik hoop ook op een stijging . Ik heb iets doms gedaan . Ik had van de week mij geschreven calls eruit terug gekocht op 19 cent. Ben ik vergeten mijn oude order eruit te halen dat was koop op 10cent. Dus heb nu gekochte calls hoop ze met winst te slijten .
    Ik heb geschreven puts jan’24 strike 30eur doorgerold naar feb en 47cent extra premie gekregen waarvan 34cent moet afgetrokken worden van het Jan verlies.
    Eerste keer dat ik deze oplossing moet toepassen op shell.
22.821 Posts
Pagina: «« 1 ... 1047 1048 1049 1050 1051 ... 1142 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht