Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Brussel licht hoger gesloten
Beeld: WDP

Brussel licht hoger gesloten

(ABM FN) De Brusselse beurs is woensdag licht hoger gesloten, wachtend op de vergadernotulen van de Fed en bedrijfsresultaten van Nvidia die nabeurs worden gepubliceerd.

De Bel20 index steeg met 0,1 procent naar 3.996,70 punten.

De beurzen oogden rustig, zag beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx, in afwachting van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, die vanavond openbaar worden gemaakt.

"Uit de notulen zal vermoedelijk blijken dat de deur naar een mogelijke renteverlaging blijft openstaan, maar dat er meer vertrouwen nodig is dat de inflatie echt afkoelt", aldus analisten van IG. Hetzelfde herhaalde Fed-bestuurder Christopher Waller deze week.

Veel aandacht is er voor de kwartaalcijfers van Nvidia, na het slot op Wall Street. "De verwachtingen voor Nvidia’s resultaten zijn hooggespannen en zullen ongetwijfeld een significante impact hebben op de beurskoersen na sluitingstijd", aldus Verstraete van Lynx.

Hij verwees ook naar uitspraken van ECB-voorzitter Christine Lagarde, die dinsdag zei dat een renteverlaging volgende maand waarschijnlijk is en dat zij redelijk zeker is dat de inflatie in Europa onder controle is. Dat betekent nog niet automatisch dat er meer renteverlagingen zullen volgen, volgens Lagarde.

De olieprijzen daalden licht, na een toename van de olievoorraden in de VS. Een vat Brent olie daalde 0,8 procent naar 82,21 dollar.

De rentes bleven zowel in Europa als de VS dicht bij huis en de euro/dollar daalde licht naar 1,0835.

Stijgers en dalers

Argenx en Melexis trokken de kop met een winst van 3,5 en 3,3 procent. Dit terwijl Elia 1,2 procent verloor, nadat het bedrijf woensdag de outlook voor het jaar handhaafde. Elia blijft mikken op een nettowinst van 335 tot 385 miljoen euro. Dit zou een aangepast rendement op eigen vermogen betekenen van 7 tot 8 procent.

Ook KBC en Syensqo moesten 1,2 procent inleveren

Bij de BelMid wist Colruyt 4,1 procent winst te behalen. UBS is Colruyt gaan volgen met een koopadvies en een koersdoel van 49,50 euro. Aperam daarentegen verloor 1,9 procent en VGP 2,7 procent.

Bij de kleinere aandelen steeg Onward Medical met bijna 12 procent, gevolgd door Nyxoah met een winst van 3,6 procent.

CFE won 0,9 procent. De omzet van CFE over het eerste kwartaal kwam iets boven de prognoses uit, zo stelde ING in een vanmorgen verschenen rapport.

Sequana Medical was de grootste verliezer en moest ruim 13 procent prijsgeven. Het bedrijf Medical verwacht de goedkeuring door de FDA van de PMA-aanvraag voor de alfapump nu tegen het einde van het eerste kwartaal van 2025, in plaats van in het derde kwartaal van dit jaar. Degroof Petercam maakt zich door deze vertraging zorgen of Sequana voldoende middelen heeft. Vers geld ophalen is in deze situatie geen sinecure, aldus de bank.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot in Brussel noteerden de Amerikaanse indices dicht bij huis en noteerde de toonaangevende S&P 500 fractioneel lager op 5.315,05 punten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht