Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

23,420
  • Verschill

    +1,300 +5,88%
  • Volume

    239.094 Gem. (3M) 237,8K
  • Bied

    23,000  
  • Laat

    23,700  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG 2024

2.908 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 146 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ruud132 9 januari 2024 17:04
    De toonaangevende fabrikant van EV-batterijen in Zuid-Korea, LG Energy Solution (KRX:373220), boekte resultaten over het vierde kwartaal die bijna de helft bedroegen van de verwachte $460 miljoen, inclusief een belastingvoordeel van $191 miljoen van de Amerikaanse overheid.

    De weg naar beneden staat open.
  2. forum rang 7 Just lucky 9 januari 2024 17:51
    quote:

    Ruud132 schreef op 9 januari 2024 17:04:

    De toonaangevende fabrikant van EV-batterijen in Zuid-Korea, LG Energy Solution (KRX:373220), boekte resultaten over het vierde kwartaal die bijna de helft bedroegen van de verwachte $460 miljoen, inclusief een belastingvoordeel van $191 miljoen van de Amerikaanse overheid.

    De weg naar beneden staat open.
    Dat valt te bezien, bij AMG wordt helemaal niets meer verwacht.
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 9 januari 2024 19:22
    Het beloofde land van lithium lijkt meer op het oude land.

    De hoofdrol van het mineraal in de energietransitie heeft van een slaperig bedrijf een bloeiende industrie gemaakt.

    Ooit gaf de wereld niet veel om lithium.
    Een decennium nadat Sony in 1991 lithium-ionbatterijen ontwikkelde, was de opkomst van smartphones en laptops in het begin van de jaren 2000 nog steeds niet genoeg om de markt te deuken. Het lichte, reactieve metaal werd meestal beschouwd als een nuttig additief voor het maken van aluminium, glas of industriële smeermiddelen. Weinigen beschouwden het als een element waarvan vraag en aanbod het vermogen van de mensheid zouden kunnen bepalen om catastrofale klimaatverandering af te wenden.

    Hoe de dingen zijn veranderd. De productie zal tussen 17 en 2015 waarschijnlijk 2030 keer zo groot worden, bijna volledig dankzij de vraatzuchtige behoeften van 's werelds groeiende elektrische wagenpark. Wanneer het verbruik hoger wordt dan het mijnaanbod, zoals de afgelopen jaren is gebeurd, zijn de stijgende metaalprijzen voldoende geweest om de kosten van de batterij-aangedreven auto's die ze gebruiken op te drijven. Dat heeft ertoe bijgedragen dat autofabrikanten de afgelopen maanden de EV-doelstellingen hebben verlaagd.

    De nieuwe hoofdrol van lithium in de energietransitie heeft een slaperig bedrijf dat ooit werd gedomineerd door kunstmestbedrijven veranderd in een bloeiende industrie waar balansen van miljarden dollars worden ingezet. Het is jammer dat sommige tycoons in de grootste producent, Australië, zich gedragen alsof de slechte oude tijd nooit is geëindigd.

    Chili heeft verreweg de rijkste natuurlijke rijkdommen. Het kan lithium produceren met minder uitstoot door de zon zoutmeren in de hoge Andes langzaam te laten verdampen, waardoor een metaalrijke afzetting achterblijft. Maar de beroemde gastvrije omgeving van Australië voor mijnbouw en de snelheid waarmee hulpbronnen worden geëxploiteerd, hebben geleid tot een goudkoorts Down Under. Twee decennia geleden ontgonnen de natie minder dan een vijfde van het lithium in de wereld. In 2021 groef het meer dan elk ander land bij elkaar. Ongeveer de helft van de incrementele productie in het afgelopen decennium is daar vandaan gekomen.

    Dat zal naar verwachting niet veranderen. Het huidige aanbodtekort zal naar verwachting de komende jaren omslaan in een overschot, maar volgens schattingen van BloombergNEF zal bijna een derde van de toegenomen vraag tegen 2030 worden gedekt door Australische mijnen. Mochten die investeringen niet doorgaan, dan kunnen de tekorten terugkeren en de prijzen stijgen, waardoor het streven naar netto nul opnieuw in de wacht wordt gezet.

    Het is een zorgwekkend reële mogelijkheid nadat twee van de rijkste mensen van Australië onlangs tussenbeide kwamen in overnamegevechten voor junior mijnwerkers. De West-Australische ijzerertsmiljardair Gina Rinehart kocht eind vorig jaar een belang van 19,9% in Liontown Resources, waardoor 's werelds grootste lithiumproducent, het in Charlotte, North Carolina gevestigde Albemarle, een overnamebod van 6,6 miljard Australische dollar (4,3 miljard dollar) liet vallen.

    Ze heeft ook 18% van Azure Minerals verworven, naast een belang van 12% in handen van Mineral Resources, een kleine mijnwerker die is opgericht door ingenieur en magnaat Chris Ellison. Dat zou ertoe kunnen leiden dat de Chileense bieder Sociedad Quimica y Minera de Chile, of SQM, zich terugtrekt van een bod in contanten van AU $ 1,6 miljard op het bedrijf.

    Er is een potentieel positief resultaat van elk van deze overnamegevechten. Mijnbouwmagnaten in de staat West-Australië hebben lang geprofiteerd van het combineren van hun lokale expertise en geologische kennis met de diepe zakken van grote mijnbouwbedrijven.

    Het startkapitaal voor Rinehart's fortuin van $ 21.4 miljard kwam van een deal die haar vader in 1963 sloot met Rio Tinto Group, waardoor hij een eeuwigdurende royalty kreeg op het ijzererts dat werd gewonnen uit bedrijven die hij in het noorden van de staat ontdekte. Ellison's Mineral Resources heeft een joint venture lithiummijnen die het exploiteert met Albemarle en het Chinese Jiangxi Ganfeng Lithium, waarbij het kleine Australische bedrijf de activiteiten beheert, terwijl zijn overzeese partners contant geld en expertise op het gebied van de toeleveringsketen bieden.

    Dat hangt er echter allemaal van af of die buitenlandse spelers nu terugkomen of wegblijven.

    Het ontwikkelen van een lithiummijn is niet goedkoop. Liontown's Kathleen Valley project zal kosten ongeveer AU $ 951 miljoen en Azure's Andover mijn zou hopen op een vergelijkbare schaal te zijn. Volgens consultants Benchmark Mineral Intelligence heeft de sector tussen 7 en 2022 wereldwijd ongeveer 2028 miljard dollar per jaar nodig om aan de verwachte vraag te voldoen.

    Rinehart en Ellison hopen dat hun strategische belangen buitenlandse bieders ertoe aanzetten terug te keren met hogere prijzen, maar als ze dat niet doen, kunnen ze eindigen met gestrande activa. Mineral Resources heeft ongeveer twee vijfde van de operationele kasstromen van SQM en zou het dus veel moeilijker hebben om het project alleen te financieren, vooral met de huidige rentetarieven.

    Hancock Prospecting, het vehikel van Rinehart, had in juni 17 meer dan AU $ 2022 miljard aan netto contanten, dus zou niet onder druk staan - maar de aandacht van het management kan een groter probleem zijn in een bedrijf met een mercuriale baas die altijd al haar geld heeft verdiend met ijzererts.

    De mijnbouwbedrijven van de wereld hebben zich de afgelopen tien jaar een weg gebaand naar de deur van Australië met de stelling dat het een vriendelijker rechtsgebied is dan Chili. In combinatie met de recente prijszwakte dreigt het territoriale gedrag van lokale magnaten ervoor te zorgen dat die bedrijven terugdeinzen.

    Als te veel afzettingen braak blijven liggen, blijven we achter met een andere toeleveringsketen die meer afhankelijk is van China en hoge lithiumprijzen die de overgang naar elektrische voertuigen verder vertragen. Rinehart en Ellison moeten hun kaarten op tafel leggen over hoe ze deze sites zullen ontwikkelen bij gebrek aan buitenlands kapitaal - anders dreigen investeringen, zoals het water van een Chileense zoutpan, helemaal op te drogen.

    www.japantimes.co.jp/commentary/2024/...
  4. forum rang 8 Lepre Chaun 10 januari 2024 06:35
    quote:

    Instapmoment schreef op 9 januari 2024 22:38:

    Dank voor het delen! Merkwaardig hoe de vertaler telkens de jaartallen en de overige getallen omdraait trouwens.
    Ja Google translate is bijzonder.

    Zero to hero lithium-IPO houdt de grondstoffendroom levend

    Maar het hele Kali-verhaal tart de zwaartekracht. Het is enorm gestegen in dezelfde drie handelsdagen waarin de slechtst presterende aandelen in de ASX200 allemaal lithium bevatten – Arcadium, Core Lithium, IGO, Mineral Resources – terwijl dezelfde druk op de mijnbouwers van batterijmetalen en hun onderliggende grondstoffen de krantenkoppen wereldwijd domineren.

    En net als Liontown, Azure en Wildcat ervoor, is dit er weer een die niet zou gebeuren zonder de grote mijnbouwmiljardairs van Perth, die consequent trotseren wat de rest van ons denkt dat de zwaartekracht is.

    Als ze toeslaan, zijn er vaak vragen hoe ze de aandelen vinden, maar de handel is altijd snel en dodelijk.

    Hancock Prospecting van Gina Rinehart heeft een druk jaar met deals achter de rug.

    www.afr.com/chanticleer/zero-to-hero-...

    De Aussies beginnen ook in Brazilië al ,zou Gina ook een oogje op AMG hebben?
    Zou wel slim zijn zo zet ,niemand die het verwacht dan zou Albemarle wel slapen zeg.
    Spannend hoor AMG als rollade .
    Wanneer komt het bod ?
  5. forum rang 8 Lepre Chaun 10 januari 2024 06:46
    De Chinese exportcontroles zouden een Amerikaanse grafietboom kunnen veroorzaken.

    In naam van de ‘nationale veiligheid’ heeft Peking nieuwe exportcontroles op grafiet opgelegd, waardoor een van de meest kritische batterijmetalen wordt beperkt tot de westerse markten, terwijl China probeert de mondiale EV-markt te domineren. Het is zowel een bedreiging als een kans.
    Dit is een kans als u een zeldzaam grafietverwerkingsbedrijf bent met activiteiten in zowel de VS als China.

    oilprice.com/Energy/Energy-General/Ch...

    Vreemd dat AMG ook een grafiet divisie heeft en zowel in USA als China activiteiten heeft.
    En we gaan geen eens omhoog ?

    gk-graphite.com/home
  6. forum rang 10 voda 10 januari 2024 08:38
    Norges Bank groter in AMG
    10-jan-2024 08:36

    Zowel kapitaalbelang als stemrecht licht verhoogd.

    (ABM FN-Dow Jones) Norges Bank heeft een groter belang in AMG gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 8 januari 2024.

    Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,24 procent met een dito stemrecht.

    Op 5 januari dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 2,87 procent met eenzelfde stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. Jan de Man 10 januari 2024 08:51
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 10 januari 2024 06:46:

    De Chinese exportcontroles zouden een Amerikaanse grafietboom kunnen veroorzaken.

    In naam van de ‘nationale veiligheid’ heeft Peking nieuwe exportcontroles op grafiet opgelegd, waardoor een van de meest kritische batterijmetalen wordt beperkt tot de westerse markten, terwijl China probeert de mondiale EV-markt te domineren. Het is zowel een bedreiging als een kans.
    Dit is een kans als u een zeldzaam grafietverwerkingsbedrijf bent met activiteiten in zowel de VS als China.

    oilprice.com/Energy/Energy-General/Ch...

    Vreemd dat AMG ook een grafiet divisie heeft en zowel in USA als China activiteiten heeft.
    En we gaan geen eens omhoog ?

    gk-graphite.com/home
    De divisie grafiet is te verwaarlozen
  8. forum rang 5 geldmaker 10 januari 2024 09:25
    Norges Bank slimmer dan wij denken. Slaat leuk in voor deze spot prijs. Lachende derde dadelijk...
    En hier maar twijfelaars....
  9. Douwes 10 januari 2024 10:29
    Zolang de prijzen voor Lithium niet omhoog gaan blijft het ook muizen met de koers van AMG. Ik hoop dat er snel een ommekeer komt want het duurt mij inmiddels lang genoeg..
  10. forum rang 8 Lepre Chaun 10 januari 2024 11:47
    De Argentijnse provincie Salta heeft de sociaal-ecologische vergunning goedgekeurd voor de 3.000 ton/jaar lithiumcarbonaatverwerkingsfabriek van de Anglo-Australische mijnbouwer Rio Tinto.

    Met de vergunning kan Rio Tinto de bouw van de fabriek voorbereiden, die deel uitmaakt van het Salar Rincón-project dat het bedrijf in 2022 verwierf voor 825 miljoen dollar.

    Ondanks de mondiale en lokale macro-economische complexiteit is Rio Tinto er vorig jaar in geslaagd vooruitgang te boeken met de werkzaamheden aan een proeffabriek, een landingsbaan, de voorbereiding van studies voor de operationele fase en een verkenningscampagne om de kennis van de watervoerende lagen uit te breiden. rapport gepubliceerd in oktober.

    Lokale media meldden dat het project een schaalbaar profiel heeft en via directe extractietechnologie ongeveer 50.000 ton lithiumcarbonaat per jaar zou kunnen produceren. Om dit te bereiken zal er in de komende drie tot vijf jaar een commerciële fabriek worden gebouwd.

    In december sloot Salar Rincón zich aan bij het federale speciale wisselregime, op grond waarvan bedrijven toegang kunnen krijgen tot de vrije valutamarkt en kunnen betalen voor financiering of commerciële schulden die in het buitenland zijn aangegaan.

    Het maximale bedrag dat voor Rincón is vastgelegd bedraagt ??1,24 miljard dollar, terwijl het positieve saldo op de valutamarkt volgens de centrale bank tot 2044 ongeveer 13,1 miljard dollar zou bedragen.

    Salar Rincón beslaat ongeveer 83.000 hectare en ligt 3.760 meter boven zeeniveau op de grens met Chili, wat 90% van het bekken vertegenwoordigt, volgens gegevens van de provinciale mijnkamer.

    Rio Tinto en Ford ondertekenden in 2022 een MOU, dat deel uitmaakt van de strategie van de autofabrikant om input voor batterijen voor elektrische voertuigen veilig te stellen.

    Aanvankelijk waren de investeringen in Rincón vastgesteld op 600 miljoen dollar, maar de stijgende inflatie vorig jaar heeft de uitgaven voor exploratie, constructie en evaluatie opgedreven, aldus Rio Tinto in een rapport.

    Als warme broodjes vliegen de honderden miljoenen over de tafel .
    En AMG wordt weer met het badwater weg gegooid hier .
  11. forum rang 4 moneypocket 10 januari 2024 12:05
    quote:

    geldmaker schreef op 10 januari 2024 09:25:

    Norges Bank slimmer dan wij denken. Slaat leuk in voor deze spot prijs. Lachende derde dadelijk...
    En hier maar twijfelaars....
    Onze Noorse Vikingen zijn alleen maar uit op om in de picture te staan. Zou mij niets verbazen dat ze volgende week weer plots afbouwen.
  12. forum rang 5 christo1 10 januari 2024 12:13
    De natrium-ion kan wel eens een obstakel worden voor de lithium-ion technologie, het Zweedse northvolt gaat in Duitsland een fabriek bouwen met de natrium-ion technologie.

    Ik heb vandaag met verlies afscheid genomen van AMG, misschien kom ik terug maar er zijn teveel onzekerheden momenteel als die natrium-ion technologie de bovenhand kan nemen op termijn zit AMG met assets die niet veel meer waard zullen zijn zoals hun lithium hydroxide raffinaderij en de nog te bouwen lithium carbonaat fabriek, trouwens het zint me niet dat er nog niets gecommuniceerd is over te bouwen lithium carbonaat fabriek, de beslissing ging normaal in december gevallen zijn.

    Lithium prijzen nog steeds dalende.

    Mvg.
  13. VeelGeduld 10 januari 2024 12:17
    quote:

    christo1 schreef op 10 januari 2024 12:13:

    De natrium-ion kan wel eens een obstakel worden voor de lithium-ion technologie, het Zweedse northvolt gaat in Duitsland een fabriek bouwen met de natrium-ion technologie.

    Ik heb vandaag met verlies afscheid genomen van AMG, misschien kom ik terug maar er zijn teveel onzekerheden momenteel als die natrium-ion technologie de bovenhand kan nemen op termijn zit AMG met assets die niet veel meer waard zullen zijn zoals hun lithium hydroxide raffinaderij en de nog te bouwen lithium carbonaat fabriek, trouwens het zint me niet dat er nog niets gecommuniceerd is over te bouwen lithium carbonaat fabriek, de beslissing ging normaal in december gevallen zijn.

    Lithium prijzen nog steeds dalende.

    Mvg.
    Dan heb ik ze waarschijnlijk van je over gekocht voor een mooi prijsje ;)
  14. forum rang 5 Fox WIld 10 januari 2024 13:01
    quote:

    christo1 schreef op 10 januari 2024 12:13:

    De natrium-ion kan wel eens een obstakel worden voor de lithium-ion technologie, het Zweedse northvolt gaat in Duitsland een fabriek bouwen met de natrium-ion technologie.

    Ik heb vandaag met verlies afscheid genomen van AMG, misschien kom ik terug maar er zijn teveel onzekerheden momenteel als die natrium-ion technologie de bovenhand kan nemen op termijn zit AMG met assets die niet veel meer waard zullen zijn zoals hun lithium hydroxide raffinaderij en de nog te bouwen lithium carbonaat fabriek, trouwens het zint me niet dat er nog niets gecommuniceerd is over te bouwen lithium carbonaat fabriek, de beslissing ging normaal in december gevallen zijn.

    Lithium prijzen nog steeds dalende.

    Mvg.
    Je was al zo stil de afgelopen weken. Ineens stopte de dagelijkse melding van de lithiumprijzen.
2.908 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 146 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht