Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,750
  • Verschill

    +0,015 +0,04%
  • Volume

    7.992.195 Gem. (3M) 7,3M
  • Bied

    33,710  
  • Laat

    33,965  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.701 Posts
Pagina: «« 1 ... 1052 1053 1054 1055 1056 ... 1136 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 15 januari 2024 13:26
    Brent.

    52 wks low $70.06 - 52 wks high $97.69

    Daylow $77.27 - Dayhigh $78,65 latest $77,41 -1.12%
  2. forum rang 9 Ron-tron system 15 januari 2024 13:52
    WTI shorts weer naar longs voor een rit naar 74usd.
    Ongelofelijk hoe deze wti olieprijs tussen 71.50-74,50usd blijft op en neer gaan.
    Lijkt alsof er aan de knop gedraaid wordt;)
    Telkens 3% rendement dat telt stevig op.
  3. Ben Benashi 15 januari 2024 14:16
    quote:

    Candelll schreef op 15 januari 2024 11:58:

    [...]

    waar ik naar uitkijk aanstaande vrijdag hoeveel buy-backs er worden ingekocht op deze expiratie dag
    Heel weinig want ik denk dat we er zo onderhand doorheen zijn
    en wij het zelf moeten doen!
    pfff steeds volumes van niks

    Help olieprijs!!!!!
  4. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 15 januari 2024 14:43
    LNG schepen voor Europa, uit Quatar, liggen voor anker in de Rode Zee wachtend op een veilige doorvaart. Zou je denken dat de TTF gasprijs wel meteen omhoog zou gaan. Maar staat momenteel op -7%. ?????
  5. forum rang 4 Down the drain 2 15 januari 2024 16:02
    quote:

    Ernie1966 zonder Bert schreef op 15 januari 2024 14:43:

    LNG schepen voor Europa, uit Quatar, liggen voor anker in de Rode Zee wachtend op een veilige doorvaart. Zou je denken dat de TTF gasprijs wel meteen omhoog zou gaan. Maar staat momenteel op -7%. ?????
    WTI van -1.6% omhoog naar -0.8% maar Shell blijft zakken . Shorters have a field day. Met dit soort mini volumes kun je met een relatief klein aantal aandelen de koers manipuleren.
  6. forum rang 10 bp5ah 15 januari 2024 16:18
    quote:

    Ernie1966 zonder Bert schreef op 15 januari 2024 14:43:

    LNG schepen voor Europa, uit Quatar, liggen voor anker in de Rode Zee wachtend op een veilige doorvaart. Zou je denken dat de TTF gasprijs wel meteen omhoog zou gaan. Maar staat momenteel op -7%. ?????
    Dit is ook een mooie.

    Trend gasprijs is naar beneden en de trend die je als consument betaald in Nederland is omhoog.

    Rippers zijn 't met die belastingen op gas.

    Kale prijs zonet onder de 30 cent per m³, moet je 's kijken wat je als consument betaald atm.
  7. forum rang 9 Ron-tron system 15 januari 2024 17:41
    quote:

    Down the drain 2 schreef op 15 januari 2024 16:02:

    [...]

    WTI van -1.6% omhoog naar -0.8% maar Shell blijft zakken . Shorters have a field day. Met dit soort mini volumes kun je met een relatief klein aantal aandelen de koers manipuleren.
    De wti prijs daar reageert Shell enkel op als deze door het speelveld van de traders gaat,
    Onder de 71usd zal Shell duidelijk rood reageren
    Boven de 74usd zal Shell duidelijk groen reageren.
    Tussen de 71-74usd onbelangrijk voor Shell,
    Maak van manipuleren maar gepland traden dat is een veel mooier woord en is perfect legaal.
  8. forum rang 6 Candelll 16 januari 2024 07:59
    27 investeerders roepen Shell op om de emissiedoelstellingen op één lijn te brengen met die van Parijs
    16 januari 2024 om 01:12 uur EST
    Deel
    (Alliance News) - Een recordaantal mondiale instellingen heeft mede een aandeelhoudersresolutie ingediend bij Shell PLC, waarin de oliegigant met het hoofdkantoor in Groot-Brittannië wordt opgeroepen zijn emissiereductiedoelstellingen in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs.

    De resolutie, geleid door de Nederlandse actiegroep Follow This, wordt gesteund door 27 instellingen, waaronder Nest, Rathbones Group PLC, Brunel Pension Partnership en Amundi.

    Het stelt voor dat Shell haar middellangetermijndoelen voor de uitstoot van broeikasgassen in scope drie consistent stelt met de inspanningen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius boven het pre-industriële niveau.

    Scope drie-emissies, of waardeketen-emissies, zijn die van het gebruik van olie en gas door consumenten en vormen het grootste deel van de impact van het bedrijf.

    De resolutie laat de strategie voor het bereiken van deze doelstellingen over aan het bestuur.

    Mark van Baal, oprichter van Follow This, noemde de steun een “buitengewone stap”, waaruit blijkt hoe toegewijd de investeerders zijn om de klimaatcrisis bij de bron aan te pakken.

    Hij zei: “Deze escalatie van 27 vooraanstaande investeerders plaatst de roep om emissiereducties door energiebedrijven centraal voor alle institutionele investeerders.”

    Follow This, dat elk jaar soortgelijke resoluties indient bij grote oliemaatschappijen, zei dat de aandeelhouders van Shell zullen worden gevraagd de resolutie te steunen als raadgevende stem tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van dit jaar, die naar verwachting in het voorjaar in Londen zal plaatsvinden.

    Dit betekent dat als de resolutie wordt aangenomen, het bestuur alleen het verzoek hoeft te overwegen in plaats van specifieke actie te ondernemen, een stap die erop gericht is de lat voor steun van andere investeerders en stemvolmachtadviseurs te verlagen.

    De doelstellingen van Shell voor de middellange termijn met betrekking tot scope 3-emissies om de netto koolstofintensiteit, een maatstaf voor de uitstoot per verkochte eenheid energie, tegen 2030 met 20% en tegen 2035 met 45% te verminderen, vergeleken met de uitgangswaarde uit 2016.

    Het bedrijf zei dat het zijn NCI eind 2022 met 3,8% had verlaagd, waarvan het grootste deel via emissievermijdings- en -reductieactiviteiten.

    Een woordvoerder van Shell zei dat het bedrijf gelooft dat zijn klimaatdoelstellingen “in lijn zijn met de ambitieuzere doelstelling van het Akkoord van Parijs”.

    Maar Follow This betwist deze bewering, daarbij verwijzend naar de Climate Action 100+ benchmark, die zegt dat de middellangetermijndoelstellingen van Shell voor emissiereductie niet in lijn zijn met het doel om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius.

    De activistische groep voegde eraan toe dat het bedrijf niet voldoende laat zien hoe het zijn doelstellingen zal bereiken, waardoor er onduidelijkheid bestaat over hoe zijn aanpak dit decennium zal bijdragen aan een aanzienlijke vermindering van de mondiale uitstoot.

    Van Baal zei dat het recordaantal mede-indieners kan worden toegeschreven aan het feit dat Shell vorig jaar schijnbaar terugkwam op een aantal van hun klimaatverplichtingen.

    Op de kapitaalmarktendag in New York in juni maakte het bedrijf bekend dat het zijn plan had laten vallen om de olieproductie tot 2030 jaarlijks met 1 tot 2 procent te verminderen.

    Het bedrijf riep de overwinning uit en verklaarde dat het doel acht jaar eerder was bereikt nadat het olievelden had verkocht aan anderen, die in plaats daarvan die olie zouden winnen.

    Hoewel het moeilijk is om de Follow This-resolutie aan te nemen, zal dit de druk op het bestuur en CEO Wael Sawan vergroten.

    Van Baal zei dat de steun voor de resolutie van dit jaar veruit de sterkste is die ze ooit hebben gezien op de AVA's van een oliemaatschappij.

    Het overtreft de 17 instellingen die de resolutie van Follow This vorig jaar tijdens de AVA van de Franse oliegigant TotalEnergies SA steunden, waardoor het land 30% van de stemmen binnenhaalde, wat kan worden beschouwd als een omvangrijke aandeelhoudersopstand.

    Over Shell zei hij: "We verwachten dat de stemmen zullen toenemen naarmate meer investeerders hun leidende collega's volgen door voor verandering bij Shell te stemmen, wat het absolute minimum is dat ze kunnen doen."

    “Grote aandeelhouders hebben de sleutel in handen om de klimaatcrisis aan te pakken met hun stem op aandeelhoudersvergaderingen.

    ‘Shell zal alleen veranderen als meer aandeelhouders voor verandering stemmen.

    “De resolutie is bedoeld om Shell een aandeelhoudersmandaat te geven om de energietransitie te stimuleren.”

    Tijdens de Algemene Vergadering van het bedrijf vorig jaar leidde de Follow This-resolutie tot opstand van de aandeelhouders toen het een vijfde van de stemmen binnenhaalde, tegen de aanbeveling van de raad van bestuur in.

    De instellingen die de resolutie van dit jaar mede hebben ingediend zijn Candriam, Group AMA, Edmond de Rothschild Asset Management, AP4, London CIV, Mandarine Gestion, Ethos Foundation, Emmi, Amundi en Greater Manchester Pension Fund.

    Matt Crossman, rentmeesterschapsdirecteur bij Rathbones Group, zei: “Nu 2023 het warmste jaar ooit is en COP28 ‘het begin van het einde van het tijdperk van fossiele brandstoffen’ aangeeft, zijn we ons er meer dan ooit van bewust dat klimaatverandering winnaars en verliezers zal opleveren. .

    “Door onze betrokkenheid bij Shell en andere bedrijven die voorop lopen in de energietransitie hopen we stimulansen te creëren voor het senior management om bedrijfsstrategieën af te stemmen op netto-nulscenario’s die de wereld zullen helpen bloeien.”
  9. Dividend-Shell 16 januari 2024 10:02
    Shell kan dan wel mogelijkerwijs veranderen (of gedwongen worden), maar is de wereld bereid om te veranderen? Het lijkt erop dat die 100 miljoen vaten olie per dag (om de moderne maatschappij te laten draaien) voorlopig niet voorbij is. Afgelopen klimaattop was weer flop. Helaas voor alle duidelijkheid, maar de realiteit is dat we geen gemakkelijke uitweg uit fossiele brandstoffen hebben, en de meeste mensen willen niet terug in comfort. Shell dwingen te veranderen, zal dus het probleem niet oplossen. Dan hebben we een ander economisch systeem nodig.
  10. forum rang 5 Lekker Truitje 16 januari 2024 10:39
    Niet mee eens, er is een heel gemakkelijke weg: luchthavenbelastingen/vliegbelastingen WERELDWIJD flink omhoog, benzineaccijns flink omhoog > de oplossing. Openbaar vervoer accijnsvrij stroom en fossiel laten afnemen. Ik heb ook aandelen Shell maar we hebben allemaal als mensjes op deze aardbol er een nog groter belang bij dat die een beetje leefbaar blijft dan dat we volgend jaar 5 of 10% meer vermogen hebben.
    Als een treinticket naar Amsterdam 20 euro kost en met de auto 80 euro, dan denk ik dat er echt wel mensen zijn die die overstap gaan maken.
  11. forum rang 5 Lekker Truitje 16 januari 2024 10:41
    Volgende Klimaatconferentie wordt gehouden in............ Azerbaidzjan, jaja een lekkere oliestaat ook gemakkelijk voorzien van sympathieke dictator. Hoe verzin je het ?
  12. Dividend-Shell 16 januari 2024 11:06
    Meer belasting op benzine en kerosine gaat (1) niet lukken, kijk maar bijv naar boerenprotest en (2) het is wishful thinking dat hiermee het probleem van gebruik fossiele brandstoffen is opgelost. Het probleem is vele malen dieper. Alles dan ook werkelijk alles draait op goedkope fossiele brandstoffen. Als je dat drastisch gaat belasten, wordt inflatie dermate hoog dat dit tot revolte van de massa gaat opleveren, vele malen meer dan het boerenprotest. Ik ben het eens dat er iets moet gebeuren, maar dan moeten we beginnen met het optuigen van een ander economisch systeem, dat gericht is op welzijn (natuur en mens) en niet alleen GDP groei.
  13. forum rang 9 Ron-tron system 16 januari 2024 11:07
    quote:

    Lekker Truitje schreef op 16 januari 2024 10:41:

    Volgende Klimaatconferentie wordt gehouden in............ Azerbaidzjan, jaja een lekkere oliestaat ook gemakkelijk voorzien van sympathieke dictator. Hoe verzin je het ?
    Ach koop met je winst uit fossiel wat vergroening.
    Warmtepomp-vloerverwarming
    EV auto
    Enz enz
    En zo leg zelf al een steentje bij zonder te zagen en te klagen en anderen lastig te vallen.
    Ik heb al deze al toegepast.

    Koers kruipt dichter en dichter naar de Ron tron range 26,50-28,50eur.
    Komt wel een keertje ok en dan handelen tot er eelt op de vingers komt;)
  14. Ben Benashi 16 januari 2024 11:09
    quote:

    Lekker Truitje schreef op 16 januari 2024 10:39:

    Niet mee eens, er is een heel gemakkelijke weg: luchthavenbelastingen/vliegbelastingen WERELDWIJD flink omhoog, benzineaccijns flink omhoog > de oplossing. Openbaar vervoer accijnsvrij stroom en fossiel laten afnemen. Ik heb ook aandelen Shell maar we hebben allemaal als mensjes op deze aardbol er een nog groter belang bij dat die een beetje leefbaar blijft dan dat we volgend jaar 5 of 10% meer vermogen hebben.
    Als een treinticket naar Amsterdam 20 euro kost en met de auto 80 euro, dan denk ik dat er echt wel mensen zijn die die overstap gaan maken.
    dus met geld is alles opgelost

    no way
  15. forum rang 6 Opentop 16 januari 2024 11:30
    quote:

    Ron-tron system schreef op 16 januari 2024 11:26:

    WTI richting 74usd en gaat deze erdoor koop maar in aandelen of zelfs call opties.
    toevallig net gedaan.
    29,00-29,50
    is de nieuwe
    30,50-31,00
  16. forum rang 9 Ron-tron system 16 januari 2024 11:40
    quote:

    Opentop schreef op 16 januari 2024 11:30:

    [...]

    toevallig net gedaan.
    29,00-29,50
    is de nieuwe
    30,50-31,00
    Ik koop voor de handel dan call opties itm op jan’24 strike 28eur.
  17. forum rang 6 Candelll 16 januari 2024 12:00
    Shell agrees to sell Nigerian onshore subsidiary, SPDC
    16 January, 2024
    Transaction will preserve the full range of SPDC’s operating capabilities
    Shell will remain a major investor in Nigeria’s energy sector through its Deepwater and Integrated Gas businesses
    London - Shell has reached an agreement to sell its Nigerian onshore subsidiary The Shell Petroleum Development Company of Nigeria Limited (SPDC) to Renaissance, a consortium of five companies comprising four exploration and production companies based in Nigeria and an international energy group.

    Completion of the transaction is subject to approvals by the Federal Government of Nigeria and other conditions.

    Transaction will preserve SPDC’s operating capabilities for benefit of joint venture

    The transaction has been designed to preserve the full range of SPDC's operating capabilities following the change of ownership. This includes the technical expertise, management systems and processes that SPDC implements on behalf of all the companies in the SPDC Joint Venture (SPDC JV)*. SPDC’s staff will continue to be employed by the company as it transitions to new ownership.

    Following completion, Shell will retain a role in supporting the management of SPDC JV facilities that supply a major portion of the feed gas to Nigeria LNG (NLNG), to help Nigeria achieve maximum value from NLNG.

    Shell to focus investment on Deepwater and Integrated Gas positions

    “This agreement marks an important milestone for Shell in Nigeria, aligning with our previously announced intent to exit onshore oil production in the Niger Delta, simplifying our portfolio and focusing future disciplined investment in Nigeria on our Deepwater and Integrated Gas positions” said Zoë Yujnovich, Shell’s Integrated Gas and Upstream Director.

    “It is a significant moment for SPDC, whose people have built it into a high-quality business over many years. Now, after decades as a pioneer in Nigeria’s energy sector, SPDC will move to its next chapter under the ownership of an experienced, ambitious Nigerian-led consortium.

    “Shell sees a bright future in Nigeria with a positive investment outlook for its energy sector. We will continue to support the country’s growing energy needs and export ambitions in areas aligned with our strategy.”

    * The SPDC JV is an unincorporated joint venture comprised of SPDC Ltd (30%), the government owned Nigerian National Petroleum Corporation (55%), Total Exploration and Production Nigeria Ltd (10%) and Nigeria Agip Oil Company Ltd (5%).
22.701 Posts
Pagina: «« 1 ... 1052 1053 1054 1055 1056 ... 1136 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht