Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Avantium NL0012047823

Laatste koers (eur)

2,500
  • Verschill

    +0,005 +0,20%
  • Volume

    213.911 Gem. (3M) 628,9K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Avantium 2024

1.981 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 100 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 januari 2024 09:42
    quote:

    Daexter schreef op 17 januari 2024 08:56:

    [...]

    Je kunt als je speculatief bent ingesteld bij verschillende brokers aandelen verkopen die je niet bezit. Alleen zwakbegaafden doen dat wanneer een bedrijf goed nieuws meld en moeten dan ook 2 dagen later melden dat ze winst gemaakt hebben, terwijl de koers veel hoger staat dan waarop zij short zijn gegaan zogenaamd
    Je hebt het dus niet teruggelezen. Er zat precies 1 uur en 9 minuten tussen mijn berichten (respectievelijk 9:33 en 10:42), beide op de ochtend dat het heuglijke AH-nieuws bekend werd. Het aandeel noteert inmiddels alweer stukken lager dan op de top van de feestvreugde die slechts enkele dagen aanhield (€4,64). Ik verzoek je dus nogmaals dringend je bij de feiten te houden en geen onzin te verkopen.

    Ten aanzien van je eigen schrijfseltje hierboven, met conversiekoers bedoel je waarschijnlijk emissiekoers? Verder is het gebruikelijk bij claimemissies dat er een korting wordt toegepast ten opzichte van de TERP (google die term maar eens) van 30-35%. Bij absolute kneusfondsen soms zelfs nog meer, om zittende aandeelhouders voor het blok te zetten.

    Heb je stukken Origin Materials trouwens nog? Die moeten inmiddels ook minimaal 50% lager staan dan jouw aankoopkoers, als ik het me goed herinner.

    Fijne schooldag verder ;-)
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 januari 2024 09:58
    PS

    Voordat je mijn woorden weer gaat verdraaien, de uitspraken vanuit Avantium over de komende emissie waren vrij vaag. Het staat volgens mij helemaal nog niet vast dat deze in de vorm van een claimemissie plaats gaat vinden. Het zou mij niets verbazen als de stukken gewoon weer onderhands geplaatst worden bij zittende aandeelhouders en snelle jongens die de discount willen verzilveren. Kleine aandeelhouders worden dan weer vrolijk gepasseerd en dat waarschijnlijk onder het motto "snel schakelen". In dat geval zal de discount weliswaar kleiner zijn dan bij een claimemissie, kleine aandeelhouders worden dan echter wel verwaterd zonder dat zij een keus hebben. Zou prima passen in het trackrecord van Avantium ;-)
  3. forum rang 4 Erg chebbi 17 januari 2024 10:04
    Wat ik niet begrijp is waarom de slag die in Portugal wordt gemaakt niet geïntegreerd is/wordt in de fabriek in Delftzijl. Iemand?
  4. minofmeer 17 januari 2024 10:19
    @ erg chebbi.
    Dan zouden ze er nog een fabriek bij moeten bouwen. Geen ruimte en geld. AV wil alleen bewijzen dat PEF op grote schaal te produceren is. Anderen mogen dan - in licentie- het produkt in hun eigen fabrieken maken.
  5. forum rang 5 Daexter 17 januari 2024 12:21
    quote:

    minofmeer schreef op 17 januari 2024 10:19:

    @ erg chebbi.
    Dan zouden ze er nog een fabriek bij moeten bouwen. Geen ruimte en geld. AV wil alleen bewijzen dat PEF op grote schaal te produceren is. Anderen mogen dan - in licentie- het produkt in hun eigen fabrieken maken.
    Precies zo, ook dit is uitvoerig op de cmd besproken. Het is Portugal geworden omdat er simpelweg geen fabriek in Nederland is die dit preciezer volume kan verwerken. Was veel discussie tussen een betweter en Avantium over.
  6. forum rang 4 G20 Xdrive 17 januari 2024 13:26
    quote:

    Redeemer schreef op 17 januari 2024 13:01:

    Alles boven de 3,60 moet maar verkocht worden lijkt het wel.
    .

    Vaak wordt de koers met paar stukjes (25) lager gezet.
  7. WhiteKnight 17 januari 2024 13:53
    Ik verwachtte meer volume vandaag. Het nieuws van gisteren brengt Avantium dichterbij de verkoop van productie licensies.

    @Moedig voorwaarts, je lijkt niet in Avantium te geloven. Kan je uitleggen waar dat vandaan komt?
  8. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 januari 2024 14:55
    @WhiteKnight

    Kort samengevat: Het hondsberoerde trackrecord.

    Ik doel daarbij op eindeloos uitstel en kostenoverschrijdingen. Ook vind ik het vreemd dat als het product werkelijk zo revolutionair zou zijn als overal door de CEO wordt geadverteerd er geen grote speler uit de branche is opgestaan en dit hapklare brokje (market cap stelt niets voor) heeft opgeslokt. Sterker nog, de enige geloofwaardige partner waarmee ze jaren geleden al een fabriek zouden bouwen die 10x zo groot is als het huidige fabriekje lijkt destijds gillend te zijn weggelopen (BASF).

    Ik moet wel bekennen onlangs naar het interview met de CEO te hebben geluisterd op een site die ik hier niet mag noemen en dat was op zich wel inspirerend. Het probleem is echter dat als de CEO geen goede verkoper zou zijn, de toko allang op de fles was gegaan. Daarnaast waren er, naast alle mooie toekomstbespiegelingen toch ook wel de nodige kanttekeningen te plaatsen (relatieve concurrentiepositie) en leken sommige zaken me iets te mooi voorgespiegeld; alle concurrenten, waaronder enorme concerns, zouden mijlenver achter lopen, maar ondertussen kennelijk niet geïnteresseerd zijn om wat kleingeld op tafel te leggen om zich deze toko toe te eigenen. Dat vind ik een bijzondere tegenstelling.

    Kortom, ik volg het heus wel met gezonde belangstelling, maar bij "sprookjesfondsen" is enige gezonde scepsis meestal geen overbodige luxe (zie Ebusco, NX Filtration, Galapagos, Accsys, Antonov, Innoconcepts, LCI etc. etc.). Tot op heden lijkt Avantium daarop geen uitzondering.
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 17 januari 2024 15:12
    Allemaal begrijpelijk en toch een beetje nutteloos, omdat de fabriek nog moet gaan 'draaien' en produceren.
    Trouwens, daarom ook onnodig om over (negatieve) resultaten 2023 te communiceren. De R&D bedruipt zich zelf (enige afdeling met winst) en de FDCA tak moet gewoon wachten op in bedrijfsname. Daarna weten we wat de cashflow gaat worden en kunnen we de resultaten beoordelen.
    Op 2025 is het dus wachten!

    De basis is gelegd en goed in orde (15 afnemers + 1 à 2 licenties al), dat zijn de feiten en de rest is afwachten.
    Nu is belangrijk dat deze tempel gaat draaien (medio 2024) met nog even een kapitaalinput via gedeeltelijk aandeelhouders en (nieuwe en/of oude) investeerders erbij.

    Tot dan moeten/kunnen we maar 'in de lucht' iets blijven roepen.

    Mijn strategie is de EGM af te wachten, vervolgens kijken wat de emissie met de koers doet en dan weer groter in te stappen en wachten op de in bedrijf stelling FDCA plant medio juni.
  10. forum rang 8 aextracker 17 januari 2024 21:05
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 16 januari 2024 22:26:

    Oké, dan zijn we het over eens dat het hier dus slechts over een "off-take agreement" gaat. Door een gerenommeerde speler van wereldniveau, dat dan weer wel.
    Helios Resins maakt onderdeel uit van de Helios Kansai Group.
    Helios Kansai is onderdeel van beursgenoteerde global player Kansai Paint in Japan.
    Kansai Paint is een 105 jaar oud holding met toentallen bedrijven die wereldwijd aktief zijn.
    Kansai paint nam in 2017 de Helios Group over.

    Kansai Paint is een speler van wereldformaat ;
    - Global player met HQ in japan , aktief in 99 landen 509,000 Mln Yen = Euro 3.1 Mrd. omzet.
    - 16.000 medewerkers.
    - In hun sustainabillity hoofdstuk melding ;
    - Building sustainable value chain
    -Explore new business opportunities
    - Biodegradable raw material .................. zie daar het bovenliggende verband waarom Helios Resins instapt...... en wat daar verder achter weg kan komen.
  11. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 18 januari 2024 08:35
    @aextracker

    Dan is het inderdaad meer dan het mama&papa-bedrijfje waar ik het in eerste instantie (op basis van hun eigen, wellicht verouderde website) voor aan zag. Bedankt voor de aanvulling.

    Dat er genoeg partijen zijn die relatief vrijblijvend (middels off-take agreements) aan het product willen snuffelen is hoopgevend, maar ook vrij logisch ("groen moet je doen"). Uiteindelijk gaat het er natuurlijk vooral om of PEF inderdaad op industriële schaal toepasbaar is, tegen een acceptabele kostprijs. Dat zal moeten blijken als het fabriekje eindelijk gaat draaien.

    De enige licentie die tot op heden is verkocht, is helaas verkocht aan een "fantasiebedrijfje" dat mijns inziens waarschijnlijk binnenkort omvalt.

    seekingalpha.com/article/4653236-orig...

    finance.yahoo.com/chart/ORGN?showOpti...

    Avantium blijft een "high risk, potentieel high reward" aandeel; het is een alles-of-niets verhaal, waar gezien de zware en dure financiering (double digits rentepercentage) niet veel mis mag gaan. Het verleden heeft geleerd dat dat juist vaak wel gebeurt en dan krijg je financieringsronde na financieringsronde tegen steeds lagere koersen, tot "de dood" erop volgt...

    Ik wacht het voorlopig dus nog maar even af.

    Wellicht biedt de aankomende emissie echter een mogelijkheid relatief voordelig in te stappen met een mini-positie (max 0,5% NAV).
  12. forum rang 6 Gforce 18 januari 2024 11:15
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 17 januari 2024 14:55:

    @WhiteKnight

    Kort samengevat: Het hondsberoerde trackrecord.

    Ik doel daarbij op eindeloos uitstel en kostenoverschrijdingen. Ook vind ik het vreemd dat als het product werkelijk zo revolutionair zou zijn als overal door de CEO wordt geadverteerd er geen grote speler uit de branche is opgestaan en dit hapklare brokje (market cap stelt niets voor) heeft opgeslokt. Sterker nog, de enige geloofwaardige partner waarmee ze jaren geleden al een fabriek zouden bouwen die 10x zo groot is als het huidige fabriekje lijkt destijds gillend te zijn weggelopen (BASF).

    Ik moet wel bekennen onlangs naar het interview met de CEO te hebben geluisterd op een site die ik hier niet mag noemen en dat was op zich wel inspirerend. Het probleem is echter dat als de CEO geen goede verkoper zou zijn, de toko allang op de fles was gegaan. Daarnaast waren er, naast alle mooie toekomstbespiegelingen toch ook wel de nodige kanttekeningen te plaatsen (relatieve concurrentiepositie) en leken sommige zaken me iets te mooi voorgespiegeld; alle concurrenten, waaronder enorme concerns, zouden mijlenver achter lopen, maar ondertussen kennelijk niet geïnteresseerd zijn om wat kleingeld op tafel te leggen om zich deze toko toe te eigenen. Dat vind ik een bijzondere tegenstelling.

    Kortom, ik volg het heus wel met gezonde belangstelling, maar bij "sprookjesfondsen" is enige gezonde scepsis meestal geen overbodige luxe (zie Ebusco, NX Filtration, Galapagos, Accsys, Antonov, Innoconcepts, LCI etc. etc.). Tot op heden lijkt Avantium daarop geen uitzondering.
    Ik ben het grotendeels eens met je analyse. Maar je punt over de relatieve concurrentiepositie zie ik anders. De grote clubs hebben de luxe dat ze ook kunnen wachten tot de fabriek bewijst echt te kunnen produceren. Het risico ligt nu bij Avantium en haar aandeelhouders. Waarom zouden ze dat risico nu al op zich nemen? Daar is geen goede reden voor. Alleen een discount. Simpele kosten-baten analyse.
  13. forum rang 4 Erg chebbi 18 januari 2024 11:48
    Wel jammer dat bij het bericht van gisteren niet concreter is aangegeven voor hoeveel % van de gehele productie Helios gaat afnemen. Dat weten we van de rest ook niet. Voor aankomende emissie/geldophaalronde lijkt me een handreiking wel op zijn plaats.
  14. forum rang 8 aextracker 18 januari 2024 11:50
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 18 januari 2024 08:35:

    @aextracker

    Dan is het inderdaad meer dan het mama&papa-bedrijfje waar ik het in eerste instantie (op basis van hun eigen, wellicht verouderde website) voor aan zag. Bedankt voor de aanvulling.

    De enige licentie die tot op heden is verkocht, is helaas verkocht aan een "fantasiebedrijfje" dat mijns inziens waarschijnlijk binnenkort omvalt.

    seekingalpha.com/article/4653236-orig...

    finance.yahoo.com/chart/ORGN?showOpti...

    Avantium blijft een "high risk, potentieel high reward" aandeel; het is een alles-of-niets verhaal, waar gezien de zware en dure financiering (double digits rentepercentage) niet veel mis mag gaan. Het verleden heeft geleerd dat dat juist vaak wel gebeurt en dan krijg je financieringsronde na financieringsronde tegen steeds lagere koersen, tot "de dood" erop volgt...

    Ik wacht het voorlopig dus nog maar even af.

    Wellicht biedt de aankomende emissie echter een mogelijkheid relatief voordelig in te stappen met een mini-positie (max 0,5% NAV).
    AVANTIUM is ook in mijn ogen een "high risk, high reward" fonds.
    Waarom ?
    Ze zitten met kennis en competenties op een "disruptief businessmodel" i.r.t. de marktomgeving
    Daarbij moet AVANTIUM van " patent en licentie huis", naar revenue generating operating business = transitiionele opdracht intern.

    Ik begrijp jouw keus vanuit bovenstaand perspectief.

    Origin Material als enige\ grote (value) licentienemer zit in dezelfde boot en is "geen fantasie bedrijf".
    Het bestaat en is tevens een "high risk, high reward fonds". Het geeft de wederzijdse risicograad aan en afhankelijkheid.

    Daar zet ik tegenover, dat in de komende 5-10 jaar ALLE grote merknamen\bedrijven MOETEN gaan bijdragen aan CO2 reduktie en vergroening, d.m.v. vervaning van fossile based ingredients,to plant based \ circular ingredients.

    Het zijn dus de grote chemie ingredient molochs zoals Kansai Paint, maar ook verpakkings gerelateerde bedrijven zoals Gerber\Refresco, Carlsberg, Albert Heijn nu (i.c.m. Gerber\Refresco) , LVMH etc. die aansluiten op de ontwikkeling.

    Komt bij dat vanuit overheidswege de circulaire economie en transitie van fossiel naar groen decennialang gesteund zal blijven worden. Er is NO WAY BACK voor de wereldwijde overheden, tenzij men oorlogvoeren en machtspolitiek prioriteert boven " gezonder overleven op een overbevolkte planeet".

    AVANTIUM draagt bij aan vergroening middels de op te starten pilotplant.
    Ingebruikname van de FDCA based circulaire polymeren en toepassingen bieden in eindprodukten gaan daar wel degelijk een rol in kunnen spelen.
    Of dat een succes wordt............ qua applicatie & waardering........ ?

    Ik weet het niet doch heb er wel vertrouwen in en er juist daarom wel op ingezet, ondanks de risico's.
    De volgende financieringsronde en instappers\condities zullen bepalend worden of AVANTIUM o.b.v. FDCA een renderende basis op poten zet en daarmee de doorstart kan maken naar schaalbare omzet en funding om VOLTA als next te kunnen uitventen en tot waarde brengen. Ik kijk uit naar de resultaten en de ingebruiname van Delfzijl.

    Zo dat lukt heb ik als Mickey Mouse aandeelhouder, daar een financiele bijdrage aan geleverd.
    Mocht het mislukken dan is het een gevalletje van "jammer dan".......

    Onder het motto ; "wie niet waagd, blijft een ontgroende maagd :) !
  15. forum rang 4 G20 Xdrive 18 januari 2024 12:30
    quote:

    Blik dekkende afbijt schreef op 18 januari 2024 12:16:

    Hoeveel zal het verlies bedragen in 2023?
    35 Miljoen?
    Gaat zich vooral om de outlook, daar heb ik meer vertrouwen in.
1.981 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 100 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht