Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,250
  • Verschill

    +0,046 +3,82%
  • Volume

    1.766.025 Gem. (3M) 2,1M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Postnl januari 2024

1.375 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 69 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Krentenmenten 26 januari 2024 22:41
    quote:

    Adek 2001 schreef op 26 januari 2024 22:26:

    Hehehe, na tig keren besloten te hebben…. NOOIT MEER PNL. er toch weer ingestapt
    Gevalletje van aandeelhouderschapsmasochisme..... oefff het blijft kennelijk lekker (;-) Genoeg gevallen sinds 2000 Tie Holding , KPN Ahold KPNqwest...... Adek niks tegen jouw.... in m'n jonge jaren had ik ook last van... Het begon met Nedlloyd, daarna daf, en uiteindelijk Worldonline....... Kosten net zoveel als een gemiddelde studietijd ( 25 K destijds)
  2. forum rang 6 Lector 27 januari 2024 00:26
    quote:

    Trader Stef schreef op 26 januari 2024 19:55:

    [...]
    Die zijn er nog niet anders hadden we niet deze koers!
    In 2024 komen er positieve triggers.
    Voor de record en transparantie. Vandaag 200k stukjes bijgekocht. Was niet het plan maar had de order ingelegd bij opening en ….. hij ging!
    200K stukjes bijkopen was niet het plan, maar order ingelegd en hij ging?
    Bijzonder verhaal, als je een order inlegt dan ben je het toch wel van plan? Ik ken weinig, herstel, ik ken geen mensen die “per ongeluk” meer dan € 250.000 uitgeven maar wellicht is dat in miljonairskringen de normaalste zaak van de wereld? :-)
  3. forum rang 6 Lector 27 januari 2024 00:28
    quote:

    junior192 schreef op 26 januari 2024 20:37:

    Na regen komt zonneschijn, volgens mij regent het al jaren bij post.nl
    Precies dat ja, kwam er maar een keer zonneschijn……
  4. forum rang 6 Lector 27 januari 2024 00:42
    quote:

    postnl, wie maakt ze wat schreef op 26 januari 2024 21:33:

    Ik ben gestopt met het dagelijks volgen of reageren op Postnl. Nadat geintje vorig jaar met de ING, was ik er wel klaar mee. Maar goed, ik heb weloverwogen Postnl gekocht. Maar wetende wat ik nu weet, domste zet ooit. Zolang dat verschrikkelijke w i j f daar zit, is het kansloos. Wellicht tot 26 februari. Wens iedereen wijsheid.
    Welkom bij de club van realisten :-)
    Ik heb meerdere posts van je gelezen waarin je steeds maar weer de zon zag schijnen maar blijkbaar is ook bij jou de realiteit van de dag doorgedrongen. Tja, begrijpelijk hoor, hoeveel leugens en winstwaarschuwingen kan een mens verdragen? Het is zuur, maar de realiteit kan nu eenmaal hard zijn.
    Ook ik dacht een goede investering te doen, maar inmiddels heb ik deze “investering” als verlies afgeschreven.
    Herna is nog een van de weinigen die wél geld verdient aan PostNL. Ook haar aandelen zijn gedecimeerd maar zij heeft tenminste nog een riant salaris. Ze zal de ruif leeg blijven vreten tot de toko van ellende omvalt of tot dat iemand er genoeg van heeft en haar persoonlijk buiten schopt. Die ex-politici die uit dezelfde ruif vreten zullen dat nooit doen dus hopelijk wordt Kretinsky het een keer zat.
  5. postnl, wie maakt ze wat 27 januari 2024 01:15
    Ik ben van nature een positief persoon. Gezien de groeiende e commerce had ik ook vertrouwen in Post. Ook gezien de politieke connecties zou je denken daar moet altijd geld verdient moet kunnen worden. Maar ik hou niet van vieze spelletjes. Daar heb ik. me op verkeken, wat er allemaal mag van de AFM. Post moet volle bak aan de slag met het nieuwe kabinet. Minder besteldagen. Meer automatisering. En gewoon bescherming afdwingen tegen DHL. Anders gaat Post er met boter en suiker aan.
  6. forum rang 5 upsidedown 27 januari 2024 08:45
    Huishoudens sparen alsof heel Nederland nog in lockdown is

    Volgens Mathijs Bouman doen de meeste huishoudens zuinig aan zonder keiharde noodzaak. Dat is te zien aan de grote hoeveelheden geld die maandelijks op de spaarrekening worden gezet.
    FD vandaag
    -----------
    Toch lastige omstandigheden voor postnl. Ik vind de voorlopige resultaten over 2023 niet zo slecht. Ben benieuwd wanneer de consument t geld weer online laat rollen. De vakanties worden al wel weer geboekt.
  7. forum rang 4 Trader Stef 27 januari 2024 09:11
    quote:

    Lector schreef op 27 januari 2024 00:26:

    [...]

    200K stukjes bijkopen was niet het plan, maar order ingelegd en hij ging?
    Bijzonder verhaal, als je een order inlegt dan ben je het toch wel van plan? Ik ken weinig, herstel, ik ken geen mensen die “per ongeluk” meer dan € 250.000 uitgeven maar wellicht is dat in miljonairskringen de normaalste zaak van de wereld? :-)
    Beste Lector,
    Mijn bericht was idd niet eenduidig.
    Was niet van plan bij te kopen. Kon gisteren de verleiding niet weerstaan. De koop was uiteraard niet per ongeluk.
    Ik hoop er maar het beste van.
    Ik heb het al vaak gezegd en sommige leden al jaren. Er zal iets moeten gebeuren anders dooft PNL uit.
    Ik gok er simpelweg op dat ze dat niet laten gebeuren maar krijg daar geen enkele garantie voor.
    Mooie dag!
  8. forum rang 4 Lang 27 januari 2024 09:55
    Bestuur PostNL onder vuur na winstalarm
    author avatar
    YTEKE DE JONG

    Aangepast: Gisteren, 20:15Gisteren, 17:02in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De top van PostNL is onder vuur komen te liggen van aandeelhouders, nu vrijdag de zoveelste winstwaarschuwing naar buiten kwam. „Het bestuur is niet in control.”

    PostNL mist de voorspelde jaarwinst, die in augustus nog naar boven werd bijgesteld. Het aandeel, dat de waarde van postzegel al is genaderd in de afgelopen maanden. Aandeelhouders zijn al jaren ontevreden, nadat een bod van Bpost van €5,75 per aandeel in 2016 afsprong.

    Moordende concurrentie
    „Winstwaarschuwingen kennen we van PostNL. Het toont aan dat het bestuur van het bedrijf niet in control is. Nu is de concurrentie in de pakketsector moordend en de marges laag, waardoor een misser als deze meteen fors doorwerkt in het jaarresultaat. Het is een bedrijf waar al tijden weinig waarde wordt gecreëerd”, zegt hoofdeconoom Jasper Jansen van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De afgelopen maanden hebben aandeelhouders bezorgde brieven gestuurd naar de raad van bestuur en raad van commissarissen over de achterblijvende koers.

    Knauw reputatie
    Bronnen rondom de top van de onderneming zeggen dat het winstalarm van vrijdag vooral een knauw geeft aan de reputatie van financieel directeur Pim Berendsen. Die hintte op meer ingrepen in de organisatie. „De beperking van een paar honderd banen in 2023 was niet genoeg om de algemene kostenstijging goed te maken. We kunnen nog meer doen, zoals prijsverhogingen of efficiencymaatregelen. Het is nog te vroeg om zeggen wat we gaan doen”, zo stelde hij.

    BEKIJK OOK:

    Hoog ziekteverzuim en duizend vacatures: bezorging PostNL loopt vast
    Tranendal
    De VEB toonde zich vorig jaar kritisch bij de herbenoeming van topvrouw Herna Verhagen voor nog eens een termijn van vier jaar, omdat ze ook nog commissaris is bij ING en Philips, die ook te kampen hebben met problemen. „Ze gaat straks haar dertiende jaar in als topvrouw, terwijl het bedrijf blijft sukkelen. Na twaalf jaar is een ceo doorgaans wel uitgewerkt op die positie, of het bedrijf moet er fantastisch voorstaan zodat een verlenging nog acceptabel is. En mogelijk staan er ook geen goede kandidaten klaar om Verhagen op te volgen. PostNL is een tranendal”, zegt Jansen.

    Dobberen
    Het lukt PostNL maar niet om een stabiele winststroom te realiseren uit de pakketten. Zoals het er nu naar uit ziet, heeft de fysieke post het concern in het vierde kwartaal financieel gered. Tot en met het derde kwartaal vorig jaar stond PostNL op een nettoverlies van €15 miljoen. „PostNL dobbert als een eendje alleen in de mondiale pakketvijver omringd door haaien als DHL en DPD. Dat zijn concerns die wereldwijd actief zijn en ook nog eens gesteund worden door hun overheden. Zij pikken marktaandeel van PostNL, dat eigenlijk meer internationale partners nodig heeft”, zo meldt een ingewijde.

    BEKIJK OOK:

    Snoeien in aantal brievenbussen van PostNL onvermijdelijk
    Kluizen
    Nu gaan er al een tijd geruchten dat grootaandeelhouder Daniel Kretinsky PostNL zou willen samenvoegen met GLS, eigendom van het Britse Royal Mail. Kretinsky is ook daar aandeelhouder. Deze week kwam het bericht dat GLS ook pakketjes wil plaatsen in de kluizen van PostNL. Daarin heeft het postbedrijf fors geïnvesteerd, maar een deel wordt niet gebruikt. Dat kost geld. „Deze samenwerking is geen indicatie dat we nauwer samen gaan werken. GLS reageerde op onze oproep om gebruik te maken van onze kluizen, waar nog ruimte is”, zo meldt een zegsvrouw van PostNL.
  9. forum rang 4 Xxxx 27 januari 2024 10:39
    quote:

    postnl, wie maakt ze wat schreef op 27 januari 2024 01:15:

    Ik ben van nature een positief persoon. Gezien de groeiende e commerce had ik ook vertrouwen in Post. Ook gezien de politieke connecties zou je denken daar moet altijd geld verdient moet kunnen worden. Maar ik hou niet van vieze spelletjes. Daar heb ik. me op verkeken, wat er allemaal mag van de AFM. Post moet volle bak aan de slag met het nieuwe kabinet. Minder besteldagen. Meer automatisering. En gewoon bescherming afdwingen tegen DHL. Anders gaat Post er met boter en suiker aan.
    Het blijft inderdaad ongelooflijk hoe een bedrijf als Post.nl , toch ook enigszins door de UPD staats gerelateerd zo’n ontzettend negatief imago heeft opgebouwd er in het management niks veranderd. Tsja onder de toplaag wat maar niet op de cruciale functies. De druk ook na de eerste indicatieve cijfers moet op Verhagen toch steeds groter worden. Wie houdt haar nog in het zadel en waarom ? Overigens bij een dergelijke performance zou ik ook de eer aan mezelf houden. Ze heeft kapitalen verdiend en heeft sowieso niet het eeuwige leven op deze stoel. Als een topper als Chabas bij SBM na 12 jaar afscheid neemt, dan is een kneus als Verhagen er toch al lang aan toe om de deur een keer dicht te slaan? Houd de eer aan jezelf Verhagen!!!
  10. forum rang 4 Wadloper 27 januari 2024 11:41
    quote:

    Daytripper schreef op 27 januari 2024 10:39:

    [...]

    Het blijft inderdaad ongelooflijk hoe een bedrijf als Post.nl , toch ook enigszins door de UPD staats gerelateerd zo’n ontzettend negatief imago heeft opgebouwd er in het management niks veranderd. Tsja onder de toplaag wat maar niet op de cruciale functies. De druk ook na de eerste indicatieve cijfers moet op Verhagen toch steeds groter worden. Wie houdt haar nog in het zadel en waarom ? Overigens bij een dergelijke performance zou ik ook de eer aan mezelf houden. Ze heeft kapitalen verdiend en heeft sowieso niet het eeuwige leven op deze stoel. Als een topper als Chabas bij SBM na 12 jaar afscheid neemt, dan is een kneus als Verhagen er toch al lang aan toe om de deur een keer dicht te slaan? Houd de eer aan jezelf Verhagen!!!
    Verhagen houdt de sociale werkplaats van Nederland in stand tot aller tevredenheid.
    Dus mag ze blijven zitten.
  11. forum rang 4 Trader Stef 27 januari 2024 11:45
    quote:

    Wadloper schreef op 27 januari 2024 11:41:

    [...]

    Verhagen houdt de sociale werkplaats van Nederland in stand tot aller tevredenheid.
    Dus mag ze blijven zitten.
    Nou ja, behalve de tevredenheid vd aandeelhouders…….
  12. forum rang 4 Wadloper 27 januari 2024 12:10
    quote:

    Trader Stef schreef op 27 januari 2024 11:45:

    [...]
    Nou ja, behalve de tevredenheid vd aandeelhouders…….
    Dat dan weer wel.
  13. forum rang 4 Trader Stef 27 januari 2024 14:43
    quote:

    Trader Stef schreef op 26 januari 2024 10:44:

    Ten behoeve van enige duiding forecast 2024 even m'n telraam erbij gezocht.
    Vooruitlopend op mevrouw H haar verhaal aanstaande 26 februari een klein voorschotje.

    Meegenomen zijn de bekende parameters als: prijsverhogingen, zowel kostenstijging- als reductie, evt hervatting inkoopprogramma, samenwerking GLS, volume verandering van zowel pakketten als post etc etc.
    Het eea onder de aanname dat PNL zich wat agressiever gaat opstellen in de markt en het ziekteverzuim terugloopt.

    Uitkomst is een omzet van € 3,246 miljard, EBIT van 130 miljoen en een ultimo koers van € 2,26.
    Volgens het telraam van Stef.
    Bloomberg is het hier mee eens.
  14. forum rang 4 Trader Stef 27 januari 2024 14:56
    Tenslotte,
    Onder bovenstaande aanname is PNL 8,5 maal genormaliseerde EBIT waard.
    Ver onder het branchgemiddelde. Dus nog steeds een koopje op 2,26
  15. forum rang 4 Trader Stef 27 januari 2024 15:05
    Tenslotte 2.
    Bloomberg heeft vanochtend voorlopige cijfers 2023 reeds overgenomen. Overigens zonder contact op te nemen met huize Stef.
    We gaan het zien!
  16. forum rang 6 win some... 27 januari 2024 15:59
    Dit is wat Postnl zelf zei tijdens Q3:

    Beyond 2023
    • Increasing pressure from labour-related costs, further adverse
    developments since August
    • extra increase in minimum wage in 2024 announced in October
    • external projections for wage increases in 2024 adjusted upward
    (source: Centraal Planbureau)
    • Further unfavourable shift in product and customer mix, at Parcels and
    at Mail in the Netherlands
    • Taking all necessary measures: continuing focus on yield management
    and cost control
    • Overall, conditions are becoming more challenging going forward

    Voor mij klinkt dit nog niet alsof er een verbetering in resultaten zit aan te komen voor 2024. Het is ook niet voor niks dat de IEX-analist bij de tabel met Bloomberg-verwachtingen aangeeft: De Bloomberg ramingen zoals opgenomen in onderstaande tabel voor 2024 en 2025 lijken ons te positief.
1.375 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 69 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht