Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

21,880
  • Verschill

    -1,340 -5,77%
  • Volume

    313.927 Gem. (3M) 239,8K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG 2024

2.788 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 140 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Just lucky 1 februari 2024 15:32
    quote:

    Lamsrust schreef op 1 februari 2024 15:01:

    [...]

    Wel even in het achterhoofd houden dat de intrinsieke waarde nu E 17 per aandeel bedraagt met als aantekening dat AMG nauwelijks goodwill op de balans heeft staan, terwijl de municipal bond tegen nominale waarde als schuld is opgenomen, terwijl de marktwaarde hiervan nu veel lager is (door de lage coupon tov US yields op subordinated debt). Begin 2020 was de intrinsieke waarde nog slechts E 3.50, i.e. de koers staat derhalve nu al relatief al veel lager dan tijdens de coronacrisis,
    Leuk allemaal, maar de belegger geeft daar nul komma nul om. Totaal niet relevant. Mogelijk scenario is dat er ook de komende jaren flinke overschotten zijn en dus zeer lage prijzen. Dus door geld, met dank aan de Chinezen die straks de wereld rulen..
  2. forum rang 6 T. Edison 1 februari 2024 15:41
    quote:

    Just lucky schreef op 1 februari 2024 15:32:

    [...]Leuk allemaal, maar de belegger geeft daar nul komma nul om. Totaal niet relevant. Mogelijk scenario is dat er ook de komende jaren flinke overschotten zijn en dus zeer lage prijzen. Dus door geld, met dank aan de Chinezen die straks de wereld rulen..
    flinke overschotten...terwijl ook in meerdere artikelen wordt aangegeven dat ondanks het huidige overschot volgend jaar een tekort wordt verwacht. Dit zal natuurlijk geleidelijk gaan en waarschijnlijk nog dit jaar zichtbaar gaan worden met oplopende prijzen tot gevolg
  3. forum rang 7 Just lucky 1 februari 2024 15:54
    Voorspelling over vraag en aanbod kan je niet serieus nemen met de chinezen aan boord. Vraag neemt af en de chinezen blijven maar lithium uitspuwen en opbouwen.
  4. Cloverleaf 1 februari 2024 16:10
    quote:

    christo1 schreef op 1 februari 2024 15:23:

    [...]

    Het zal er veel sneller zijn dan je denkt.

    Het wordt zeker eerst nog erger voor er beterschap kan komen.

    2024 kan wel eens een verloren jaar zijn op gebied van winst en ebitda, als de lithium prijzen tegen juni niet opgeveerd zijn wordt het een verloren jaar.

    Mvg.
    Het zal…
    Het wordt….

    Laatste zin is een open deur.

    Graag een post met inhoud en niet wat persoonlijke aannames en open deuren. Ofwel een goed verhaal.
  5. forum rang 6 Lamsrust 1 februari 2024 16:52
    quote:

    Just lucky schreef op 1 februari 2024 15:32:

    [...]Leuk allemaal, maar de belegger geeft daar nul komma nul om. Totaal niet relevant. Mogelijk scenario is dat er ook de komende jaren flinke overschotten zijn en dus zeer lage prijzen. Dus door geld, met dank aan de Chinezen die straks de wereld rulen..
    Nou de LT belegger heeft hier wel degelijk iets aan, omdat de vervangingswaarde van de faciliteiten van AMG minimaal E 17 per aandeel bedraagt, i.e. een partij die een lithiumhydroxidefabriek wil bouwen kan dan beter AMG kopen, deze fabriek eruit halen en de rest doorverkopen.
  6. forum rang 4 Erny 1 februari 2024 18:28
    Nog even en lithium is goedkoper dan zand. Dan gaat het alleen nog om de transportkosten, maar daar heb je AMG niet meer voor nodig.
  7. forum rang 6 Take a sisi 1 februari 2024 19:18
    quote:

    Geldput schreef op 1 februari 2024 18:58:

    [...]

    www.change.inc/energie/finse-zandbatt...
    De technologie moet toch ergens doorgevoerd worden , ik bedoel als de technologie telkens sprongen vooruit maakt , maar niet wordt uitgevoerd komen we ook nergens .
    Daarintegen blijft het een risky business goud kan zomaar in zand veranderen , maar ook daar hebben we inmiddels al oplossingen voor .
  8. forum rang 7 Dividend Collector 1 februari 2024 19:44
    quote:

    Bobrnr schreef op 1 februari 2024 14:08:

    [...]

    En wat zegt de TA met de levels van vandaag?
    Volgens mij ligt er op 18 euro nog wat steun (bodem aug 2019).

    Ongelooflijk die glijbaan in de grafiek vanaf de top in juli vorig jaar. Dit blijft echt een aandeel om te timen en geen serieuze belegging in mijn optiek.
  9. forum rang 6 Take a sisi 1 februari 2024 20:57
    Het wordt pas echt afstorten , als een beter alternatief goedkoper aangeboden wordt , waarvan tevens voldoende aanbod van is , als het zo ver komt en AMG is niet in staat daar in bij te sturen , dan gaat het Luik volledig open .
    Technologieën staan niet stil en betere alternatieve gaan er zeker nog komen , dan volg dus de vraag in hoeverre dit AMG gaat raken of andersom in hoeverre ze daar van mee kunnen profiteren .
    Als ze bedrijfsmatig in de goede richting zitten gaan ze vruchten plukken , maar hetgeen wat vandaag de toekomst heeft , hoeft niet zo te blijven .
    Moeilijke en onoverzichtelijke bedrijfstak die het karakter van een stuiterbal lijkt te hebben .
    Niet te voorspellen , enkel hoop dat de ingeslagen weg de juiste zal blijken .
    Wie het weet mag het zeggen , maar een vraag stellen waar niemand antwoord op kan geven , vind je terug in de actuele koers .
  10. Geldput 1 februari 2024 21:11
    AMG kan zo 20 euro stijgen in een half jaar. Ik heb die rit eerder meegemaakt en ik reken erop dat het nog een keer gaat gebeuren.
  11. forum rang 6 Take a sisi 1 februari 2024 21:20
    quote:

    Geldput schreef op 1 februari 2024 21:11:

    AMG kan zo 20 euro stijgen in een half jaar. Ik heb die rit eerder meegemaakt en ik reken erop dat het nog een keer gaat gebeuren.
    Ha ha , ja dat bedrag stijgen heeft in ieder geval meer kans , dan dat bedrag dalen , het sentiment mag daarvan de schuld opeisen .
  12. forum rang 4 ischav2 2 februari 2024 08:00
    Uit de Trouw vandaag:

    De prijs van lithium is ingestort en dus trappen mijnbouwers op de rem:

    Schone energie vijf vragen • Sterk schommelende prijzen horen bij de internationale handel in grondstoffen. Toch zal er de komende tijd nog heel veel lithium nodig zijn, denken experts.

    Nog niet zo lang geleden heette lithium de 'nieuwe olie' te zijn. Autofabrikanten probeerden elkaar de loef af te steken bij de inkoop van de batterijgrondstof. Politici reisden naar lithiumrijke landen om deals te sluiten. De prijs van het metaal steeg naar grote hoogte.

    Op 7 november 2022 kostte een ton lithium ongeveer 82.000 euro. Inmiddels kost dezelfde hoeveelheid nog maar 12.500 euro. Het instorten van de prijs heeft gevolgen. De grootste lithiummijn van Australië kondigde onlangs aan dat de productie omlaag gaat. De grootste lithiumproducent van de wereld, Albemarle, wil 4 procent van zijn personeel ontslaan. Bankiers vertellen zakenmedium Bloomberg dat autofabrikanten afzien van eerder besproken deals.
    1. Waarom is de prijs ingestort?
    Hoogleraar industriële ecologie René Kleijn van de Universiteit Leiden zegt dat zulke sterk schommelende prijzen horen bij de internationale handel in grondstoffen. Als de prijzen hoog zijn, gaan ondernemers mijnen openen of raffinagecapaciteit bijbouwen. Maar tussen de zoektocht naar grondstoffen en het openen van een mijn zit gemiddeld zeventien jaar. "Er is sprake van vertraging, waardoor de markt vaak anders blijkt te zijn tegen de tijd dat nieuwe productielocaties klaar zijn", zegt Kleijn.

    Dat is nu ook zo. Lithium is een cruciale grondstof voor autobatterijen, maar juist de markt voor elektrische auto's groeit wereldwijd minder hard dan voorspeld. De verkoop in China, de grootste markt, groeide vorig jaar 'slechts' met 25 procent, volgens de Financial Times. Een jaar eerder was de groei nog 84 procent.
    2. Is de prijsdaling schadelijk voor de energietransitie?
    Het ligt er maar aan hoe lang de daling aanhoudt. Die heeft ook voordelen voor consumenten, zegt grondstoffenexpert Ewa Manthey van ING. "Autofabrikanten hoeven minder te betalen en dat zou ook tot lagere prijzen voor consumenten kunnen leiden." Nu zijn elektrische auto's voor veel consumenten nog te duur.
    3. En op de langere termijn?
    Als de prijzen lang laag blijven, kan dat de energietransitie wel schaden. Bijvoorbeeld als bedrijven en investeerders geen heil meer zien in het openen van nieuwe mijnen of raffinaderijen. Manthey verwacht dat niet. De energietransitie is een grote opgave. "Wij gaan er van uit dat dit op termijn weer tot hogere prijzen leidt." Overigens is de prijs van lithium nog altijd drie keer zo hoog als in 2020.
    4. Hoe zit het met die andere batterijmetalen?
    Lithium mag dan het hoofdingrediënt zijn, bijna alle autobatterijen bevatten ook nikkel en kobalt. De prijs van die grondstoffen is met zo'n 40 procent gedaald. De bulk van het nikkel wordt gebruikt voor staalproductie, tegenvallers in de bouw en infrastructuur drukken die prijs. Daarnaast is onzeker hoe de technologie zich ontwikkelt, zegt Kleijn. Zoals het er nu uitziet, bevatten nieuwe generaties batterijen veel minder, of zelfs helemaal geen nikkel en kobalt meer. "Dat maakt dat geldschieters zich nu achter de oren krabben. Is het nog wel verstandig om in die twee grondstoffen te investeren?"
    5. Raakt dit de plannen van Europa om zelf meer lithium te produceren?
    De productie van grondstoffen in Europa is vaak duurder, bijvoorbeeld omdat de grondstoffen in lagere hoeveelheden voorkomen en omdat de energieprijzen hier hoog zijn. Mijnbouw en raffinage zijn energie-intensieve industrieën. Kleijn raadt aan vooral naar de lange termijn te kijken. Dan zijn er twee trends: er is nog veel meer lithium nodig en de technologische ontwikkeling zet door. "Het is dus heel dynamisch. Het kan niet anders dan dat er hoge pieken en diepe dalen in de prijs van die grondstoffen zullen zijn."

    Voor Europese projecten helpt het dat er vanuit de EU en de lidstaten een 'duidelijke push' is om meer grondstoffen uit Europa te halen, zegt Kleijn. Zo willen EU-landen het makkelijker maken om vergunningen te verlenen. Om minder afhankelijk te zijn van de grillen van investeerders zouden overheden er meer geld in kunnen steken, zegt Kleijn.
  13. forum rang 7 Just lucky 2 februari 2024 08:18
    Wordt een mooie groene opening, voor de beurs dan, niet voor AMG. Gangfeng lithium werd vannacht verder in elkaar getrapt, op naar de 15 euro, het is niet anders
  14. Geldput 2 februari 2024 08:25
    quote:

    Just lucky schreef op 2 februari 2024 08:18:

    Wordt een mooie groene opening, voor de beurs dan, niet voor AMG. Gangfeng lithium werd vannacht verder in elkaar getrapt, op naar de 15 euro, het is niet anders
    Maar AMG is geen Gangfeng he. Wij hebben heer Schimmel :p
  15. forum rang 5 Fox WIld 2 februari 2024 09:40
    quote:

    Geldput schreef op 2 februari 2024 08:25:

    [...]

    Maar AMG is geen Gangfeng he. Wij hebben heer Schimmel :p
    China heeft momenteel zijn eigen problemen. Daarmee vergelijken is vrij zinloos.
    En vergelijken met Albemarle, SQM e.d. heeft ook weinig zin want met die koersen is de afgelopen jaren nooit een correlatie zichtbaar geweest. AMG is gewoon een uniek bedrijf en met geen ander te vergelijken :-)
  16. forum rang 6 Trx7 2 februari 2024 09:50
    Ben weer terug in AMG. Bijzonder lage koers. Zelfde niveau als een aantal jaren terug toen het bedrijf er veel slechter voor stond.
  17. forum rang 4 Aandachtige lezer 2 februari 2024 10:37
    quote:

    Just lucky schreef op 1 februari 2024 15:32:

    [...]Leuk allemaal, maar de belegger geeft daar nul komma nul om. Totaal niet relevant. Mogelijk scenario is dat er ook de komende jaren flinke overschotten zijn en dus zeer lage prijzen. Dus door geld, met dank aan de Chinezen die straks de wereld rulen..
    Hoop dat Europa en de VS een beleid ontwikkelen om Chinees gevaar in te dammen.
    Nu is men vooral bezig om op ineffectieve manier de Duitse en Franse auto-industrie te beschermen, en dat zet een behoorlijke rem op de elektrificatie van het Europese wagenpark.
2.788 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 140 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht