Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Lotus Bakeries BE0003604155

Laatste koers (eur)

9.420,000
  • Verschill

    +30,000 +0,32%
  • Volume

    293 Gem. (3M) 615
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Lotus Bakeries 2024

155 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gino Scheppers 6 februari 2024 13:09
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 6 februari 2024 09:23:

    Lotus, een voedingssbedrijf...

    Met een beurswaarde 7,5 Mia euro en een Omzet van 1 Mia euro.

    Een voedingsbedrijf noteert normaal gezien aan de omzet. Dus Lotus noteert als een techbedrijf dat enorm groeit en winst maakt.

    Lotus is onmiskenbaar een ongelofelijk succesverhaal, en de marketing is de laatste 10-tallen jaren een pareltje geweest. De aandeelhouders zijn de grote winnaars en hebben gelijk.

    Maar... maar...maar ; koekjes zijn koekjes. En deze grote groei kan niet blijven duren. Ik heb de aandelen niet, maar ik zou ze snel verzilveren....
    Toen ik ingestapt ben in 2014, waren alle analisten het eens, het aandeel staat te duur. Bij de minste tegenslag gaan ze de dieperik in. Kris Kippers was begin 2023 dezelfde mening toegedaan. Zijn koersdoel 5540, als ik mij niet vergis. Alleen al het groeipotentieel in USA is enorm, momenteel na UK het land waar ze de meeste omzet halen.
    Nu hebben ze een penetratie graad van 5%. In Australië is dit 10%. Voor tech zit je met groei, maar is die groei zeker? Voor Lotus is dit gewoon een evidentie. Momenteel hebben ze 4 productielijnen, in de VS. Er komen er nogmaals 4 bij.
  2. Gino Scheppers 6 februari 2024 13:15
    Trouwens, Jan Boone is gisteren na de voorstelling. Het vliegtuig op gesprongen, om daar de nieuwe (bijkomende) fabriek in Zuid-Afrika officiëel te openen.
  3. forum rang 4 Tonydwi 6 februari 2024 15:24
    Omzet van één miljard maakt van familie Boone-Stevens de vierde rijkste van het land


    CEO Jan Boone (Foto: Lotus Bakeries)
    De beursgenoteerde koekjesbakker Lotus Bakeries, met hoofdzetel in het Oost-Vlaamse Lembeke, doorbrak vorig jaar voor het eerst de kaap van 1 miljard euro aan omzet. Niet enkel de omzet steeg met 21 procent, ook de winst groeide met 25 procent tot 129 miljoen euro. Beleggers reageerden licht euforisch, om het zacht uit te drukken, en stuurden het aandeel op één dag 20 % hoger. De familie Boone-Stevens met op kop Lotus CEO Jan Boone kon mee genieten. Met een controle van 50 % van het bedrijf zien ze hun vermogen stijgen tot 3,8 miljard euro. Dat brengt ze meteen op plaats vier van onze ranglijst. Ze verkeren daar in het gezelschap van de Belgische familiale aandeelhouders van AB Inbev, ‘s wereld grootste brouwerij met wortels in Leuven en Luik. Beide bedrijven, bier en koekjes, vertonen dan ook enkele gelijkenissen.

    Er is al veel nagedacht over en hard gewerkt aan het speculooskoekje dat het succes uitmaakt van de familiale voedingsgroep uit Lembeke. Dat succes wordt mee gedragen door een wereldwijde groeistrategie en een uitgekiende marketing. Dat laatste vertaalde zich gisteren bij het bekend maken van de omzetgroei in twee verhalen: voor het eerst werden er vorig jaar meer dan een half miljard euro aan speculooskoekjes verkocht en voor het eerst komt het speculooskoekje de top 5 binnen van de meest populaire koekjes ter wereld. Per minuut produceert Lotus wereldwijd 17.000 speculooskoekjes. Het zijn bevattelijke cijfers die meer zeggen dan een ebitda. De koekjes werden herdoopt in Biscoff, een combinatie van ‘biscuit’ en ‘coffee’. Zo worden ze wereldwijd ook aan de man en vrouw gebracht, een koekje bij de koffie. Een eenvoudig maar sterk product.

    Koekjes zijn populair. Ook dat weet Lotus handig te verpakken. Jan Boone wil doorgroeien tot hij nummer drie is van de wereld. De ranglijst van best verkochte koekjesmerken wordt opgesteld door Euromonitor. Welke merken er exact op staan, is alleen bekend bij de klanten die betalen voor de resultaten van dat onderzoeksbureau. Jan Boone wil wel kwijt dat de lijst wordt aangevoerd door Oreo, een merk van multinational Mondelez, dat ook eigenaar is van Côte d’Or en Lu. Van Oreo worden jaarlijks 60 miljard stuks verkocht, bijna 6 keer zoveel als de 9 miljard Biscoff-koekjes die er vorig jaar over de toonbank gingen. Ook de nummer twee op de ranglijst van grootste koekjesmerken, Chips Ahoy, is eigendom van Mondelez. Lotus Bakeries staat er in concurrentie met multinationals zoals Kellogg’s en Nestlé.

    Jan Boone beloont ook zijn aandeelhouders en zichzelf. Het dividend van het bedrijf wordt verhoogd van 45 naar 58 euro per aandeel. De familie Boone mag bruto 23 miljoen euro verwachten. Lotus Bakeries was lang een onbekende voor grote institutionele beleggers. De verhandelbaarheid van het aandeel was te klein, de aangeboden volumes aandelen op de beurs waren laag. De familie Boone besliste in 2021 haar eigen participatie te verlagen tot 50 procent. Dat moest het aantal vrij verhandelbare aandelen de koers opdrijven. Wat lukte. Op vandaag zijn de Lotus aandelen tegenover 2021 met meer dan 60% gestegen. De familie Boone zelf verdiende aan de verkoop van hun aandelen in 2021 meer dan 300 miljoen
  4. KBO 6 februari 2024 18:58
    Nadat de koers omlaag gepraat was door enkele analisten zijn diegenen die hun advies gevolgd hebben duidelijk gesjost, want de LB resultaten waren weer schitterend, zelfs boven alle verwachtingen, en de beurskoers reageerde erop ook navenant, maar wel overdreven enthousiast. Vandaag vanzelfsprekend de weerbots. Werden de aandelen van de schapen die in reactie op het de negatieve kiesadviezen verkocht hebben rap opgepikt door de consulterende partijen en vandaag opnieuw gedumpt, kassa kassa? Wie zal het weten maar naar mijn oordeel voer voor een onderzoek door de beurswaakhond. Want zulke disputerende - en achteraf gezien kompleet foute- adviezen geven zonder gedegen onderliggende bedrijfsinformatie, is dat geen koersmanipulatie? Ja toch mocht uit onderzoek blijken dat de adviserende partijen zelf van de gelegenheid misbruik gemaakt hebben om rap rap in te kopen aan een lage, gemanipuleerde koers en ze vandaag terug te dumpen.
  5. Gino Scheppers 7 februari 2024 08:56
    Daar gaan we weer, de ene na de andere analist zal weer spreken van een overwaardering.

    www.beursduivel.be/Nieuws/790058/Beur...

    Philippe Gysels heeft het eens mooi verwoord in zijn boek, wij mensen zijn niet gewend van exponentieel te denken. Maar denken lineaire. Nu 1 miljard omzet, binnen 3-4 jaar zal dit 2 miljard zijn. Geen enkele analist die zich dit kan inbeelden.
  6. Gino Scheppers 7 februari 2024 09:10
    En zojuist stroomt het bericht binnen.
    "Berenberg verhoogt koersdoel Lotus Bakeries van 8.000 naar 9.000 euro"
    Welke analist heeft nu gelijk?

    Berenberg heeft het koersdoel voor Lotus Bakeries verhoogd van 8.000 naar 9.000 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van analiste Samantha Darbyshire.

    De resultaten voor het tweede halfjaar van 2023 kwamen volgens Darbyshire boven de verwachtingen uit.

    De recurrente winst per aandeel groeide met 33 procent naar 87,97 euro, tegenover een consensusverwachting van 79,57 euro.

    Biscoff is nu het vijfde grootste koekjesmerk en het management handhaaft de ambitie om het derde grootste koekjesmerk te worden na Oreo en Chips Ahoy, wat betekent dat de omzet ruimschoots zou moeten verdubbelen.

    Darbyshire verwacht dat de kosteninflatie zal matigen tot 4,4 procent in 2024. Dat was nog 17 procent in 2023. En dit terwijl het volumemomentum zou moeten aanhouden naarmate Lotus zijn geografische aanwezigheid blijft uitbreiden met de merken Biscoff en Natural Foods.

    De analist verwacht verder in 2024 een autonome groei van 10,7 procent, met een prijsstijging van 2,7 procent en een volumegroei van 8 procent.

    Berenberg rekent daarnaast op een margestijging met 10 basispunten tot 19,6 procent, waarbij de recurrente winst per aandeel volgens Darbyshire met 16 procent zal stijgen tot 187,06 euro.

    Lotus is één van de snelste groeiers in de sector, benadrukte Berenberg woensdag. Het aandeel wordt inmiddels verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 47 voor 2024, een premie van 135 procent ten opzichte van sectorgenoten die Berenberg volgt. Die aandelen worden tegen een gemiddelde koers-winstverhouding gewaardeerd van 20.

    De markt begrijpt het groeiverhaal van Lotus, maar tegen de huidige waardering is er volgens Berenberg weinig opwaarts potentieel meer.

    Op de beurs van Brussel sloot het aandeel Lotus Bakeries dinsdag op 8.890 euro.
  7. Becb 7 februari 2024 10:39
    Houden advies, dus. Wel dat is exact wat ik ga doen. Of misschien mijn falende belegging in Kinepolis verkopen om 1 bij te kopen...
  8. Gino Scheppers 7 februari 2024 11:01
    quote:

    Becb schreef op 7 februari 2024 10:39:

    Houden advies, dus. Wel dat is exact wat ik ga doen. Of misschien mijn falende belegging in Kinepolis verkopen om 1 bij te kopen...
    Of de koers in 3-4 jaar zal verdubbelen is niet te voorspellen, maar dat hun omzet in 3-4 jaar 2 miljard zal zijn, dat zou best wel eens kunnen. Op de aandeelhoudersvergadering kunnen we het misschien nog eens vragen, maar als ik mij niet vergis, heeft Jan ooit gezegd dat er nog eens (naast de huidige 4 lijnen) nog eens 4 lijnen zouden bijkomen in USA. En VS heeft een penetratie graad van 5%, ze gaan gemakkelijk zoals in Australië naar de 10% kunnen gaan. En in 2026 kan Thailand op volle toeren beginnen draaien.
    En in Lembeke breiden ze ook uit, vergeet niet de recente bijkomende aankoop van grond.
  9. Gino Scheppers 7 februari 2024 21:26
    Dit is het persbericht:
    Wolseley, Zuid-Afrika, 7 februari 2024 – Gisteren vierde Lotus
    Bakeries de inhuldiging van zijn gloednieuwe productiefaciliteit
    voor n kd® Bars in Wolseley, Zuid-Afrika. Deze mijlpaal
    benadrukt het engagement van het bedrijf op vlak van lokale
    productie, jobcreatie en duurzaamheid.
    Vanaf 2024 zullen de n kd® Bars geproduceerd worden door
    Lotus Bakeries in Wolseley. De nieuwe n kd productiefaciliteit
    onderstreept de inspanning van Lotus Bakeries om lokale
    productie te stimuleren en een positieve impact te hebben op
    de omliggende gemeenschappen. Met deze uitbreiding wordt
    de Zuid-Afrikaanse vestiging de één na grootse productiesite
    van Lotus Bakeries, wat een belangrijke bijdrage levert aan de
    lokale economie en tewerkstelling.
    De nadruk op uitbreiding is duidelijk zichtbaar in de strategie van
    Lotus Manufacturing South Africa. Het merk n kd®, dat onder
    de strategische pilaar van LotusTM Natural Foods valt, werd
    voorheen exclusief geproduceerd door een co-manufacturer
    in het Verenigd Koninkrijk. Mede door de stijgende verkoop
    en de internationaliserininspanningen, is het primaire doel om
    een robuuste productiecapaciteit te verzekeren en controle te
    krijgen over de volledige productieketen. Deze strategische
    ambitie is belangrijk om de huidige wereldwijde uitdagingen
    aan te pakken en een veerkrachtige, zelfvoorzienende productie
    te garanderen.
    Sinds de opening in 2019 heeft de Wolseley-fabriek
    een indrukwekkende groei doorgemaakt en worden
    er momenteel meer dan 170 miljoen Fruit Rolls
    geproduceerd. Jan Boone, CEO Lotus Bakeries,
    drukt zijn dankbaarheid uit: “Vijf jaar geleden zijn we
    dit avontuur begonnen met hoge verwachtingen en
    sterke ambities. Vandaag kan ik zeggen dat we onze
    oorspronkelijke doelen, ambities en verwachtingen
    hebben overtroffen. De toewijding, winnaarsmentaliteit
    en ‘focus op kwaliteit’ van al onze medewerkers zijn de
    sleutelfactoren geweest in ons succes hier in Wolseley.”
    “Zuid-Afrika werd strategisch gekozen als productielocatie voor nakd®, gebaseerd op het bewezen succes
    van de BEAR®-productie in de afgelopen jaren”, vertelt
    Isabelle Maes, CMO Lotus Bakeries en CEO Natural
    Foods. “De beslissing werd aanzienlijk beïnvloed door de
    nabijheid van de aangrenzende fabriek en de expertise
    van de lokale arbeidskrachten. De nieuwe nakd® fabriek
    zal voornamelijk internationale volumes genereren,
    terwijl de co-fabrikant in het Verenigd Koninkrijk blijft
    produceren.”
    Om deze mijlpaal te vieren, kwam niet alleen het
    Executive Committee van Lotus Bakeries naar de site in
    Wolseley. Ook dhr. Jansen Belgische Ambassadeur in
    Zuid-Afrika, de Consul-Generaal en de Burgemeester
    waren aanwezig bij het openings evenement. En tot
    slot heeft Premier Alan Wide tijdens het openings
    evenement via video zijn felicitaties overgebracht. Met
    als gevolg een daverend applaus van de medewerkers!
    De uitbreiding sluit ook aan bij de duurzaamheidsambities
    van Lotus Bakeries. Met meer dan 700 werknemers in
    Wolseley is het bedrijf een belangrijke werkgever in de
    gemeenschap. Bovendien werd de sociale impact van
    Lotus Bakeries onlangs erkend met een bezoek van de
    Belgische Koning en Koningin, waarbij het bedrijf in de
    kijker werd gezet als favoriete werkgever. Daarnaast zijn
    de Wolseley-fabrieken trotse eigenaars van één van
    de grootste installaties van zonnepanelen in de regio,
    gecombineerd met een batterijoplossing die zorgt voor
    16 uur zelfvoorziening in de elektriciteitsproductie.
  10. Amandus De Pestel 8 februari 2024 17:13
    Wie kan mij uitleggen dat lotus via bolero o.a. te koop is op de amerikaans beurs onder de naam LOTBY en met ISIN: US54569X1072. en dit aan slechts 97$ ??? Er is wel geen verkoop geweest vandaag. Maar ook via Yahoo finance is zo te vinden. Wel als een OTC-aandeel. Ideaal voor al wie geen 9000€ in één aandeel kan steken?? Of zie ik iets fout??
  11. Gino Scheppers 9 februari 2024 10:06
    (ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor Lotus Bakeries verhoogd van 8.000 naar 9.000 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van analiste Samantha Darbyshire.

    De resultaten voor het tweede halfjaar van 2023 kwamen volgens Darbyshire boven de verwachtingen uit.

    De recurrente winst per aandeel groeide met 33 procent naar 87,97 euro, tegenover een consensusverwachting van 79,57 euro.

    Biscoff is nu het vijfde grootste koekjesmerk en het management handhaaft de ambitie om het derde grootste koekjesmerk te worden na Oreo en Chips Ahoy, wat betekent dat de omzet ruimschoots zou moeten verdubbelen.

    Darbyshire verwacht dat de kosteninflatie zal matigen tot 4,4 procent in 2024. Dat was nog 17 procent in 2023. En dit terwijl het volumemomentum zou moeten aanhouden naarmate Lotus zijn geografische aanwezigheid blijft uitbreiden met de merken Biscoff en Natural Foods.

    De analist verwacht verder in 2024 een autonome groei van 10,7 procent, met een prijsstijging van 2,7 procent en een volumegroei van 8 procent.

    Berenberg rekent daarnaast op een margestijging met 10 basispunten tot 19,6 procent, waarbij de recurrente winst per aandeel volgens Darbyshire met 16 procent zal stijgen tot 187,06 euro.

    Lotus is één van de snelste groeiers in de sector, benadrukte Berenberg woensdag. Het aandeel wordt inmiddels verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 47 voor 2024, een premie van 135 procent ten opzichte van sectorgenoten die Berenberg volgt. Die aandelen worden tegen een gemiddelde koers-winstverhouding gewaardeerd van 20.

    De markt begrijpt het groeiverhaal van Lotus, maar tegen de huidige waardering is er volgens Berenberg weinig opwaarts potentieel meer.

    Op de beurs van Brussel sloot het aandeel Lotus Bakeries dinsdag op 8.890 euro.
  12. Gino Scheppers 9 februari 2024 10:09
    quote:

    Amandus De Pestel schreef op 8 februari 2024 17:13:

    Wie kan mij uitleggen dat lotus via bolero o.a. te koop is op de amerikaans beurs onder de naam LOTBY en met ISIN: US54569X1072. en dit aan slechts 97$ ??? Er is wel geen verkoop geweest vandaag. Maar ook via Yahoo finance is zo te vinden. Wel als een OTC-aandeel. Ideaal voor al wie geen 9000€ in één aandeel kan steken?? Of zie ik iets fout??
    Geen idee, is dit zo'n systeem waar ze het aandeel, synthetisch op delen? In dit geval iets van 100 stuks?
    Misschien weet de helpdesk van bolero iets?
    Zojuist eens gekeken op bolero en ja je kan precies wel een order plaatsen. Zou daar dan voldoende liquiditeit zijn, blijkbaar niet
  13. forum rang 4 Tonydwi 10 februari 2024 08:11
    quote:

    Gino Scheppers schreef op 9 februari 2024 10:09:

    [...]
    Geen idee, is dit zo'n systeem waar ze het aandeel, synthetisch op delen? In dit geval iets van 100 stuks?
    Misschien weet de helpdesk van bolero iets?
    Zojuist eens gekeken op bolero en ja je kan precies wel een order plaatsen. Zou daar dan voldoende liquiditeit zijn, blijkbaar niet
    Bedrijven kiezen soms voor meerdere beursnoteringen om zo over meer handelsopties te beschikken, wat gunstig is voor de liquiditeit van het aandeel. Soms neemt een aandeel hierdoor ook aan naambekendheid toe. Een dubbele notering Zou ook niet mis zijn voor Lotus om een notering in Amerika te hebben Bij Adyen is dat ook zo Ene in Nederland aan €1500 en ene in Amerika rond de 15,5 usd dus daar 100 stuks nu zij toch goed bezig zijn in Amerika. Misschien een tip voor Boone.
    Wanneer een aandeel op diverse beurzen noteert, kan de munt waarin het aandeel is uitgedrukt, verschillen. Toch zal de koers, omgerekend naar éénzelfde munt, quasi dezelfde waarde hebben. Het gaat immers om hetzelfde onderliggend bedrijf.
  14. forum rang 4 Tonydwi 13 februari 2024 12:21
    ING heeft het koersdoel voor Lotus Bakeries verhoogd van 9.000 naar 9.999 euro, maar verlaagde het advies van Kopen naar Houden. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de analisten Maxime Stranart en David Vagman.

    Zij wezen erop dat de koers van het aandeel Lotus Bakeries sinds april 2022 met ongeveer 90 procent is gestegen, en vinden daarom dat het tijd is voor een adempauze. Zij zien op korte termijn ook geen echte aanjagers voor de koers.

    Op 9.999 euro wordt Lotus Bakeries verhandeld aan een premie van circa 30 procent ten opzichte van Lindt & Sprüngli. Maar deze premie is gerechtvaardigd volgens ING gezien de superieure autonome groei en het rendement op het geïnvesteerd kapitaal van Lotus Bakeries.
155 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht