Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Alfen N.V. NL0012817175

Laatste koers (eur)

40,760
  • Verschill

    -0,290 -0,71%
  • Volume

    369.378 Gem. (3M) 290K
  • Bied

    40,150  
  • Laat

    40,790  
+ Toevoegen aan watchlist

Alfen 2024

2.492 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 125 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 februari 2024 15:36
    Beursblik: goede cijfers Alfen maar te hoog gewaardeerd
    16-02-2024 14:48 - Van Lanschot Kempen verlaagt advies naar Verkopen.


    (ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft in 2023 "robuust" gepresteerd, wat ervoor zorgde dat analisten van Van Lanschot Kempen het koersdoel met 16 procent verhoogden naar 52,00 euro. Dat is echter ruim onder de huidige koers van 58,64 euro, waardoor de bank het aandeel op de verkooplijst zette.

    Analist Jeremy Kincaid wees op de omzetgroei in het vierde kwartaal, die breed gedragen was door alle divisies van Alfen. Ook steeg de marge. De afbouw van voorraden door klanten bij EV Charging "lijkt voorbij en dat is gunstig", aldus de analist.

    Wel merkte Kincaid op dat hij van mening is dat Alfen tegenwoordig een lagere waarderingsmultiple verdient, "aangezien de meeste groei nu afkomstig is van Energy Storage, dat een lager rendement oplevert".

    Het aandeel Alfen daalde vrijdag 4,7 procent naar 58,10 euro.

    Door: ABM Financial News.
  2. forum rang 4 Bromsnor 16 februari 2024 15:44
    Alfen meteen door het putje na rapport Van Lanschot Kempen!
    Weg winst van woensdag.
    Zwarte Ridder natuurlijk weer als de kippen erbij om het artikel te plaatsen.
  3. Trader T 16 februari 2024 15:46
    quote:

    Pro Memorie schreef op 16 februari 2024 15:44:

    Alfen meteen door het putje na rapport Van Lanschot Kempen!
    Weg winst van woensdag.
    Zwarte Ridder natuurlijk weer als de kippen erbij om het artikel te plaatsen.
    Niet zo zuur, moet toch geplaatst worden,maakt niet uit door wie.
  4. Wijnisfijn 16 februari 2024 15:50
    quote:

    Mailbox schreef op 16 februari 2024 15:06:

    [...]

    Nou, ik heb net vanmorgen de limiet gewijzigd naar 25 euro, dus ik zal nog een paar weken geduld moeten hebben…….
    Jij bent ook altijd zo heerlijk positief ingesteld:-)
  5. forum rang 7 bezinteergebelegt 16 februari 2024 16:18
    Het is duidelijk dat de uitbraak volledig is mislukt en weer volledig is verkocht.

    Alweer 7,5 euro onder de top van bijna 65 van.........gisteren. Ja, ja zo snel is het alweer gegaan.

    Maar saai is het niet :-)
  6. doemarwa 16 februari 2024 16:32
    Die Jeremy van Van Lanschot vond ook in Juli vorig jaar dat Alfen te hoog stond, toen werkte hij net bij Van Lanschot.
    Nu ging het weer te hard denk ik. Wiens brood men eet, wiens woord men preekt.
  7. forum rang 5 Mailbox 16 februari 2024 17:17
    quote:

    Wijnisfijn schreef op 16 februari 2024 15:50:

    [...]

    Jij bent ook altijd zo heerlijk positief ingesteld:-)
    Ik maak maar gekheid natuurlijk. Maar als de koers rond 40 euro komt te staan zou ik misschien wel weer instappen. En als ze weer met een winstwaarschuwing komen omdat het toch allemaal tegenvalt, dan staan we daar zo op.
  8. Wijnisfijn 16 februari 2024 17:44
    quote:

    Mailbox schreef op 16 februari 2024 17:17:

    [...]

    Ik maak maar gekheid natuurlijk. Maar als de koers rond 40 euro komt te staan zou ik misschien wel weer instappen. En als ze weer met een winstwaarschuwing komen omdat het toch allemaal tegenvalt, dan staan we daar zo op.
    De tijd zal het leren, goed weekend!
  9. Laghyelo 16 februari 2024 22:02
    quote:

    Mailbox schreef op 16 februari 2024 13:57:

    [...]

    De groeiers in die tijd waren de Heinekens, Shells en Unilevers, etc. Die maakten allemaal naam met produkten en merken en die werden een begrip. Men kon er niet onderuit om die produkten te kopen. Bovendien hadden/hebben die een geweldige marketing. Dat zijn hele andere bedrijven dan Alfen. Alfen springt net als vele andere bedrijven in de energietransitie. Iedereen wil daar een graantje van meepikken. Maar het gaat allemaal nog maar moeizaam. En de concurrentie zit ook niet stil.
    Ik ben overigens geen daytrader, en ook geen genie. En ik ben ook bepaald niet failliet. Soms houd ik posities een week, soms 4 of 6 weken en indien nodig nog wat langer. Kopen op de dips, dat is eigenlijk de simpelste methode. En je niet gek laten maken door anderen of zg analisten die je het hoofd op hol brengen waardoor je in je eigen fantasieën gaat geloven, zoals een koers van 750 euro voor Alfen.
    Ik kocht Eli Lilly in 2010 aan 36USD en heb dit pakket nog steeds in port ( geef toe dat dit mijn beste trade / aankoop ooit was, achteraf bekeken ) Nu 783 USD of een winst van 2075 % . Heb jij deze resultaten al ooit kunnen voorleggen met je "buy the dips" methode beste Mailbox ??
  10. Laghyelo 16 februari 2024 23:06
    quote:

    Lor3032 schreef op 16 februari 2024 20:21:

    Maandag zullen we zien dat de short posities verder zijn opgelopen.
    Daar kijk ik naar uit ... hoe meer shorters , hoe beter !!
  11. Procestechnoloog Energiecentrale 16 februari 2024 23:38
    quote:

    Laghyelo schreef op 16 februari 2024 10:52:

    Mailbox schreef op 16 februari 2024 10:27:

    [...]

    Dat is ook een deel van het probleem van Alfen. In de handel waarin ze zitten is al behoorlijk veel concurrentie. Mogelijk hebben ze wel een voorsprongetje, maar andere bedrijven zitten ook niet stil. Het is geen kunstje wat alleen Alfen kan doen, er hoeven geen 1000 Willy Wortels aan te pas te komen om in dezelfde handel te gaan. Alfen is geen ASML, dus 750 euro is een leuke fantasie maar onbereikbaar. Hoe meer bedrijven deze markt opgaan, hoe moordender de concurrentie zal worden. En als je te duur bent gaan ze naar een ander. Dat wil niet zeggen dat je nu met Alfen geen geld kunt verdienen, maar dan zul je wel aktief moeten zijn en de koerskrenten uit de pap moeten vissen, zowel bij aankoop als bij verkoop van de aandelen. Liever nog met turbo’s.
    [/quote]

    [...]
    Alles wat jullie nu beweren werd van elke Microsoft van de beurs gezegd in de eerste jaren van hun bestaan... hebben jullie nog onverkochte groeiaandelen in port uit de jaren 90 ? Jammer !
    Beste laghyelo,

    Er wordt bij dit bedrijf gesugereerd dat er behoorlijk veel concurrentie is door sommige posters. Naar mijn kennis heeft het bedrijf 3 procducten nameijk laadpalen, batterijen en transformator stations. Er is bijhoorlijk veel concurrentie in de laadpalen sector. Je mag jezelf dan afvragen wie deze laadpalen koopt. Ik denk zelf dat dit 3 partijen zijn. 1. nieuwbouw 2.Bedrijven en 3.normale thuis consumenten. Stel we beginnen met 3. je koopt een elektrische auto, Wat voor laadpaal koop je er dan bij? De goedkoopste zonder load balancing? Een betere/duurdere met load balancing? Een kwaliteit product of een design? Gaat de complete markt/omzet omhoog voor al deze producenten en profiteren ze allemaal? enz. Alfen is iig niet de goedkoopste in deze tak en niet de topper denk ik maar heeft wel een goed product met load balancing. voor 1. nieuwbouw, denk ik dat een project ontwikkelaar iig geen troep koopt. Ze willen niet bij het bouwen van nieuwe huizen dat de laadpalen na 5 jaar kapot gaan of dat er na 5 jaar geen service meer beschikbaar is voor een dergelijk product omdat die failliet is gegaan. Voor de goedkopere laadpalen die door bedrijven worden gemaakt die niet eens winst maken is het nog maar de vraag of ze het overleven. alfen maakt al een goeie pot geld. Ofwel wat voor laadpaal zie jij bij bedrijven op de parkeerplaats staan of op een gemeenteterein in de straat? gebruik je ogen en niet je fantasie.

    Dan de transfortmator stations. Dit is een markt wat ze al 80 jaar doen. Dit heet ook wel hoogspanning of middenspanning. Vrijwel elk transformator station op de hoek in nederland is van alfen kijk er maar eens naar naar het typeplaatje die erop staat. In nederland heb je ook nog Batenburg voor de wat grotere. dit is een vrij niche markt. bedenk je eens in wat er gebeurt nu met de energie transitie bij bedrijven en waar die stroom weg moet komen? op elk industrieterein zonder gas of nieuwbouwwijk moet zo'n ding komen om te verwaren.

    Tennet is het hoogspannings net flink aan het uitbreiden hiervoor. het budget is meer dan verdubbelt. je vind dit op bureau energieprojecten van de overheid, even googlen. deze koper blokken en ander componenten van de trafo stations kopen ze bij een grotere fabrikant en doen dit al bijna een eeuw. Het personeel wat deze dingen aansluit is schaars. De strijd om dit personeel is gigantisch door de energietransitie. tennet zit erop, GE, Siemens energy, alle leveranceirs als liander enexis., alle oliemaatschapijen voor renewable energy, alle energie centales enz.

    Als technoloog van een Gascentrale kan ik u het vertellen dat dit enorme waarde heeft in dit bedrijf. het is dus ook niet zo dat een "willy wortel" dit zo kan kopieren. je kunt niet zomaar een loods kopen die dingen bestellen en ze aansluiten en personeel inhuren. dan kopen ze alfen gewoon over..... het is geen albert heijn die "retail"doet. het zijn geen tomaten of aardappelen. Hiernaast is nederland helemaal gek van elekctrificeren, dat is in andere landen nog niet zo erg. dat dit bedrijf in nederland goed groet betekend niet dat dit in spanje ook zo is. de concurrentie valt dus best mee wat dat betreft. dat maakt ons in nederland blind hiervoor.

    dan de batterijen, wordt besteld bij CATL in china, ook daar zou dan de concurrentie moordend moeten zijn. maar nee hoor... dat duurt gewoon lang voordat je zoiets opzet. nu is er northvolt in europa dat is nog lang niet zo groot en er zullen er meer komen. alfen heeft net een contract gesloten emt catl voor de levring van baterijen. zit wel goed dus.

    Het is niet een bedrijf zoals asml, maarja wie wel? de albert heijn heeft ook moordende concurentie maar daar hoor je nieman over. Dit bedrijf moet nog beginnen met groeien. omdat de staat en europa een energie transitie financiert en de autobouwers ook zijn ingestapt mag je verwachten dat de vraag in deze producten zal blijven toenemen zelfs als alfen niet de winnaar zou zijn. nederland is nou eenmaal wel een koploper hierin en alfen een specialist met 80 jaar ervaring in midden en hoogspanning.


    prijs is nu ong 40 P/E dus niet goedkoop, schommelingen zijn normaal maar ik houd ze iid zoals je zegt 10 jaar tenzij er iets significants veranderd.
  12. forum rang 4 Windmee 17 februari 2024 01:05
    quote:

    Laghyelo schreef op 16 februari 2024 22:02:

    [...]
    Ik kocht Eli Lilly in 2010 aan 36USD en heb dit pakket nog steeds in port ( geef toe dat dit mijn beste trade / aankoop ooit was, achteraf bekeken ) Nu 783 USD of een winst van 2075 % . Heb jij deze resultaten al ooit kunnen voorleggen met je "buy the dips" methode beste Mailbox ??

    Zo! dat heb je goed gedaan, ik bedoel niet je winst maar dat je een aandeel zo lang kan houden, al 14 jaar.
  13. forum rang 4 Tonydwi 17 februari 2024 08:19
    Verkocht met verlies aan €62 . wil het risico niet nemen dat zij nu terug nog meer dalen. Ooit gekocht aan €92 toen zij een koersdoel gaven van€130 Misschien terug kopen aan rond de €50 Hebt wel een paar keren een mooie winst gemaakt met Alfen toen aan een koers van€27 en een paar keer verkocht.
  14. Laghyelo 17 februari 2024 10:27
    quote:

    Windmee schreef op 17 februari 2024 01:05:

    [...]
    Zo! dat heb je goed gedaan, ik bedoel niet je winst maar dat je een aandeel zo lang kan houden, al 14 jaar.
    Bedankt Windmee! Onlangs las ik dat de bekende Vlaamse ondernemer dezelfde methode aanwendt. Hij had bvb. Lotus Bakeries nog steeds in port na 20 jaar , gekocht aan 35 euro en momenteel 9110 ( !!!). Die heb ik jammer genoeg onderweg van de hand gedaan. Maar ik heb nog steeds aandelen die ik kocht in de jaren 90 , en nooit van de hand zal doen. Die zijn voor mijn kleinkinderen, zodat ze een mooie start kunnen maken in het leven.Geduld is het ordewoord op de beurs. Wanneer sommigen hier de "buy the dips" methode aanprijzen, moet ik enkel nog eens glimlachen.Ze doen maar. Wanneer ik in een management en hun producten geloof en een groeier vermoed, hou ik me niet meer bezig met voortdurend in en uitstappen.Het lukt te vaak niet ,heb ik lang geleden al ondervonden. Maar dat komen deze jongens hier nooit posten hoor.Ze pretenderen het toonbeeld van de winner te zijn.

    De ondernemer is Marc Coucke...
  15. forum rang 5 Mailbox 17 februari 2024 11:10
    quote:

    Tonydwi schreef op 17 februari 2024 08:19:

    Verkocht met verlies aan €62 . wil het risico niet nemen dat zij nu terug nog meer dalen. Ooit gekocht aan €92 toen zij een koersdoel gaven van€130 Misschien terug kopen aan rond de €50 Hebt wel een paar keren een mooie winst gemaakt met Alfen toen aan een koers van€27 en een paar keer verkocht.
    Dat heb je niet slecht gedaan, soms moet je gewoon even verlies durven nemen. Temeer daar je er al een paar keer winst mee hebt behaald. En feitelijk had je ze gisteren alweer terug kunnen kopen als je dat had gewild. Maar ik snap dat je liever nog op een lagere koers wacht.
  16. forum rang 5 Mailbox 17 februari 2024 11:27
    quote:

    Laghyelo schreef op 16 februari 2024 22:02:

    [...]
    Ik kocht Eli Lilly in 2010 aan 36USD en heb dit pakket nog steeds in port ( geef toe dat dit mijn beste trade / aankoop ooit was, achteraf bekeken ) Nu 783 USD of een winst van 2075 % . Heb jij deze resultaten al ooit kunnen voorleggen met je "buy the dips" methode beste Mailbox ??

    Dat is mooi, Laghylo. En inderdaad bewonderenswaardig dat je zo lang in een fonds blijft zitten, met steeds de bijbehorende mee-en tegenvallers in die jaren. Het toeval wil dat ik in hetzelfde jaar 2010 een flinke partij aandelen Crucell had gekocht op een koers van 11 euro. Op een vroege ochtend las ik opeens op teletekst dat Johnson en Johnson een bod op Crucell had gedaan van ca 25 euro. Ik wachtte niet op een hoger bod en verkocht ze, zadat ik binnen enkele maanden opeens een paar ton rijker was. Een paar dagen later ben ik een weekje feest gaan vieren in Spanje. Ik wil geen appels met peren vergelijken, en heb er ook geen belang bij om anderen vliegen af te vangen. Gelukkig heb ik geen 14 jaar hoeven wachten met Crucell, daar zou ik ook het geduld niet voor hebben gehad. Ik heb geweldig goed verdiend met Alfen door tig keer te traden met turbo’s. Wel heb ik er veel geluk mee gehad, door ze eruit te gooien voordat de grote daling begon en ik daarna de draad weer kon oppakken. Geluk heb je soms ook nodig, pech heb ik in het verleden ook genoeg gehad. De tijd zal leren hoe het met Alfen zal gaan in de toekomst. Voorlopig blijf ik er even af.
  17. Laghyelo 17 februari 2024 17:12
    quote:

    Mailbox schreef op 17 februari 2024 11:27:

    [...]

    Dat is mooi, Laghylo. En inderdaad bewonderenswaardig dat je zo lang in een fonds blijft zitten, met steeds de bijbehorende mee-en tegenvallers in die jaren. Het toeval wil dat ik in hetzelfde jaar 2010 een flinke partij aandelen Crucell had gekocht op een koers van 11 euro. Op een vroege ochtend las ik opeens op teletekst dat Johnson en Johnson een bod op Crucell had gedaan van ca 25 euro. Ik wachtte niet op een hoger bod en verkocht ze, zadat ik binnen enkele maanden opeens een paar ton rijker was. Een paar dagen later ben ik een weekje feest gaan vieren in Spanje. Ik wil geen appels met peren vergelijken, en heb er ook geen belang bij om anderen vliegen af te vangen. Gelukkig heb ik geen 14 jaar hoeven wachten met Crucell, daar zou ik ook het geduld niet voor hebben gehad. Ik heb geweldig goed verdiend met Alfen door tig keer te traden met turbo’s. Wel heb ik er veel geluk mee gehad, door ze eruit te gooien voordat de grote daling begon en ik daarna de draad weer kon oppakken. Geluk heb je soms ook nodig, pech heb ik in het verleden ook genoeg gehad. De tijd zal leren hoe het met Alfen zal gaan in de toekomst. Voorlopig blijf ik er even af.
    Mooie post Mailbox ! Niettegenstaande onze verschillende manier van beleggen , geloof ik dat we respect hebben voor elkaar. En dat is het belangrijkste. Prettig weekend !
  18. forum rang 5 Mailbox 17 februari 2024 19:36
    quote:

    Laghyelo schreef op 17 februari 2024 17:12:

    [...]
    Mooie post Mailbox ! Niettegenstaande onze verschillende manier van beleggen , geloof ik dat we respect hebben voor elkaar. En dat is het belangrijkste. Prettig weekend !
    Thanx, jij ook en veel succes met Alfen. En dat wens ik natuurlijk iedereen hier. En voor degenen die niet al te ruim bij kas zitten : probeer niet het onderste uit de kan te halen. Van winst is nog nooit iemand slechter geworden.
2.492 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 125 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht