Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SBM Offshore NL0000360618

Laatste koers (eur)

14,320
  • Verschill

    +0,230 +1,63%
  • Volume

    362.786 Gem. (3M) 531,4K
  • Bied

    14,150  
  • Laat

    14,400  
+ Toevoegen aan watchlist

SBM Offshore 2024.

1.024 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tiger1969 22 februari 2024 20:55
    Marktgevoel is niet te leren en handelen ook niet en klaarblijkelijk heb je dat niet onder de knie.

    Wil je wel uitleggen maar heeft bij jou geen zin te analytisch ingesteld
  2. forum rang 4 White Arrow 22 februari 2024 20:58
    quote:

    Tiger1969 schreef op 22 februari 2024 20:55:

    Marktgevoel is niet te leren en handelen ook niet en klaarblijkelijk heb je dat niet onder de knie.

    Wil je wel uitleggen maar heeft bij jou geen zin te analytisch ingesteld
    Ik geef je daar een duimpje voor en sluit deze discussie. Terug naar SBM maar weer. ;-)
  3. Tiger1969 22 februari 2024 21:02
    Helemaal goed zonde van de energie. SBM is structureel ondergewaardeerd met zeer weinig neerwaarts potentieel en voldoende opwaarts potentieel IMO.
  4. forum rang 8 beleggertje2020 22 februari 2024 22:33
    Ik heb wel de indruk dat SBM weer populairder begint te worden de laatste tijd. Een hele tijd lang waren de hoeveelheid handelsomzetten in SBM een behoorlijk slappe hap. De laatste tijd komen de handelshoeveelheden steeds vaker over het 3-maands gemiddelde van ca 450K stuks heen bij geleidelijk stijgende koers de afgelopen tijd. Zal me niet verbazen als daar bij de kopers minstens een behoorlijk grote jongen tussen zit die veel opwaarts potentieel ziet bij SBM
  5. forum rang 4 Dicall69 22 februari 2024 22:42
    quote:

    effegenoeg schreef op 22 februari 2024 20:21:

    [...]

    Denk niet dat SBM hier baat bij heeft.
    Het is uiteindelijk een leasebedrijf met langlopende contracten.
    14 jun 2021
    Drivers van SBM Offshore
    Bij een hogere olieprijs zijn projecten winstgevend en is de kans klein dat orders worden opgezegd, of klanten failliet gaan. Een hogere olieprijs stimuleert de zoektocht naar nieuwe diepzee olievelden en investeringsbereidheid van oliemaatschappijen en daarmee uiteindelijk SBM.

    10 nov. 2022in FINANCIEEL
    Hoge olieprijzen stuwen omzet bij SBM Offshore, verwachting omhoog

    AMSTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft zijn verwachtingen voor dit jaar andermaal verhoogd. De onderneming blijft profiteren van de hoge olieprijzen, die ervoor zorgen dat meer wordt geïnvesteerd in olieproductie.

    De productie- en opslagschepen (FPSO) van SBM zijn vooral actief voor de kusten van Brazilië en Guyana in Zuid-Amerika. Daar wordt in diep water olie gewonnen. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers werden de verwachtingen ook al verhoogd.

    De omzet van SBM steeg in de eerste negen maanden van dit jaar met 52 procent tot ruim 2,5 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. Die groei komt vooral voor rekening voor de divisie Turnkey, die FPSO’s levert die direct gereed zijn voor gebruik. Daar was sprake van een groei met 138 procent naar 1,23 miljard dollar in de afgelopen negen maanden.. Het onderdeel heeft vijf FPSO’s in aanbouw. Bij het onderdeel Lease and Operate, dat FPSO’s leaset en exploiteert, was de groei met 14 procent wat bescheidener.

    Dit vindt DFT-verslaggever Theo Besteman:
    ,,De resultaten van de dienstverlener in de nu profijtelijke oliesector zijn sterk en deels flink boven verwachting. De schuld van SBM Offshore is wel opgelopen, volgens topman Chabas een 'signaal van groei'. SBM’s divisie Turnkey, dat grote platforms produceert voor de verkoop/verhuur, gaf vaart. Het heeft vijf grote drijvende projecten in aanbouw, tekende een contract deze week met ExxonMobil voor een olieproject bij Guyana, zijn reus Liza Unity kwam dit voorjaar in de markt - signalen van groei in de offshoresector bij een goed vooruitzicht voor komende kwartalen bij SBM.”
    Volg @theobesteman via Twitter
    Topman Bruno Chabas spreekt van solide resultaten. Hij benadrukt dat de uitdagingen macro-economisch en de beperkingen in verband met de coronapandemie nog niet zijn afgenomen. Dit is volgens Chabas te merken in de projectportefeuille. „Wij boeken vooruitgang met de financiering van de FPSO’s Almirante Tamandaré en Alexandre de Gusmão als voorbereiding op een jaar met grote investeringen in de bouwportefeuille in 2023”, aldus de topman.

    Voor heel 2022 rekent SBM nu op een omzet van 3,2 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat moet rond de 1 miljard dollar uitkomen.
  6. forum rang 4 Dicall69 22 februari 2024 22:46
    contentway.eu/nl/artikelen/9084/sbm-o...

    aug 24, 2021
    SBM Offshore: olie- en gaservaring als fundament om de markt voor hernieuwbare energie te betreden

    In de huidige maatschappij is de levering van energie van cruciaal belang. Onze samenleving kan niet functioneren zonder energie. Ook de vraag naar energie neemt toe. Zelfs nu de huidige energietransitie in gang is gezet zullen fossiele brandstoffen zoals olie en gas naar verwachting nog decennialang een essentiële bron blijven. Tegelijkertijd wint duurzame energie terrein en dit is ook van essentieel belang in de transitie naar een duurzame toekomst. Voor deze overgang kunnen de expertise en ervaring van belangrijke spelers in de olie- en gasindustrie uiterst waardevol zijn.

    Met circa 5.000 werknemers over de hele wereld ontwerpt, bouwt en exploiteert SBM Offshore drijvende platformen die meer dan 1% van de olie in de wereld produceren. SBM Offshore streeft voortdurend naar vermindering van de uitstoot binnen hun kernactiviteiten en kijkt tegelijkertijd naar de overgang naar hernieuwbare energie, met een focus op drijvende offshore-windenergie, golfslagenergie (zoals verder wordt uitgelegd in de sectie hernieuwbare productportefeuille) en CO2 afvang en opslag .

    Olie en gas

    Een bedrijf dat zich in de basis bezighoudt met olie en gas, komt misschien niet in je op als je denkt aan uitstootvermindering en duurzaamheid. Maar als we wat verder kijken, valt er juist in de olie- en gas sector veel te winnen. “Op dit moment heeft de markt nog steeds olie en gas nodig om aan de vraag naar energie te kunnen voldoen”, stelt Séverine Baudic, managing director New Energies & Services bij SBM Offshore. “En om in die behoefte te voorzien, kijken we naar duurzamere manieren om olie- en gasoplossingen te leveren.” Een belangrijk aandachtspunt voor SBM Offshore is dan ook het verminderen van de uitstoot van hun Floating Production Storage and Offloading-schepen (FPSO’s), onder andere via hun emissionZERO™-programma. “Dit programma is een typisch voorbeeld van onze visie: het leveren van energie uit de oceanen op de meest duurzame manier. Binnen ons emissionZERO™ programma streven we ernaar om energieoplossingen te ontwerpen voor de productie van olie en gas, maar netto zonder emissies over de gehele levenscyclus.”

    De transitie naar hernieuwbare energiebronnen

    Naast een noodzaak om de core business te verduurzamen, is de afgelopen jaren echter ook gebleken dat er behoefte is aan hernieuwbare energiebronnen. Daarom is SBM Offshore ongeveer tien jaar geleden begonnen met de overstap naar de markt voor hernieuwbare energiebronnen, in het bijzonder de drijvende offshore windmarkt. “De fossiele brandstof gerelateerde inkomsten helpen ons te investeren in deze nieuwe en opkomende markt, die met zijn eigen uitdagingen komt.” Die uitdagingen liggen bijvoorbeeld bij het juridische kader rond hernieuwbare energie dat nog steeds wordt uitgetekend, maar ook bij het feit dat de overgang naar nieuwe energiebronnen tijd vergt. Veel projecten zijn momenteel in ontwikkeling, maar de bouw van grootschalige commerciële drijvende windparken zal waarschijnlijk niet eerder dan in 2024 beginnen. “We werken aan projecten die pas over een paar jaar definitief worden goedgekeurd, en dat is een uitdaging op zich. Niet iedereen begrijpt hoeveel tijd het kost om de overstap naar hernieuwbare energie te maken. Het is echt een evolutie.”

    En die evolutie is mede gebaseerd op de kennis en vaardigheden die SBM Offshore in de afgelopen decennia heeft opgebouwd. SBM Offshore is toonaangevend op het gebied van afmeersystemen en drijvende constructies en dat is ook terug te zien in de manier waarop ze oplossingen voor hernieuwbare energie benaderen. “Onze hele visie op hernieuwbare energie is gecentreerd rond oceanen, omdat we sterke technologische vaardigheden hebben met betrekking tot alles wat drijft. Dat zit in ons DNA. Bovendien hebben we uitgebreide ervaring met het beheren en uitvoeren van grote offshore projecten.” Deze vaardigheden kunnen direct worden ingezet om deze nieuwe markt te betreden.
  7. forum rang 4 Dicall69 22 februari 2024 22:56
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 22 februari 2024 22:33:

    Ik heb wel de indruk dat SBM weer populairder begint te worden de laatste tijd. Een hele tijd lang waren de hoeveelheid handelsomzetten in SBM een behoorlijk slappe hap. De laatste tijd komen de handelshoeveelheden steeds vaker over het 3-maands gemiddelde van ca 450K stuks heen bij geleidelijk stijgende koers de afgelopen tijd. Zal me niet verbazen als daar bij de kopers minstens een behoorlijk grote jongen tussen zit die veel opwaarts potentieel ziet bij SBM
    SBM Offshore evolueert en vordert in hun transitie en dat blijft niet onopgemerkt, groter partijen en investeerders kopen belangen in bedrijven ook om hun innovatie, toekomstbeeld/ vooruitzichten, transitie en evolutie gericht op toekomstige groei van corebusiness en resultaten.
  8. forum rang 4 Dicall69 22 februari 2024 23:20
    Onderstaand is aanzienlijk verbeterd sinds de outlookverhoging van 9 november 2023 door SBM Offshore, ikzelf verwacht vrijwel zeker beter dan verwachte resultaten en ook een verhoging van het dividend en denkelijk zit er richting de aandeelhouder nog meer in het vat, zoals eigen inkoop aandelen.

    Schuldenlast en nettowinst gaan aanzienlijk hoger uitvallen, volgens de outlookverhoging van SBM Offshore !!!

    Aandeel SBM Offshore aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

    20 september 2023

    www.analist.nl/berichten/997608-aande...

    Fors dividend SBM Offshore
    Beleggers in het aandeel SBM Offshore kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel SBM Offshore nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.16 euro verwacht. SBM Offshore 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 8.83 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een magere 1.49 procent.

    De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 3.12 miljard euro. Zo blijkt uit de meeste recente rondgang langs de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 4.91 miljard euro bedroeg.

    De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 136 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 77 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 17.05.

    Laatste analistentaxaties rond de 20 euro
    Beleggers Belangen, Barclays en HSBC gaven onlangs taxaties voor het aandeel.
    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2.37 miljard euro.

    Om 9.58 stond het aandeel 0.46 procent lager op 13.13 euro.
  9. forum rang 4 Dicall69 23 februari 2024 01:06
    quote:

    Dicall69 schreef op 22 februari 2024 23:20:

    Onderstaand is aanzienlijk verbeterd sinds de outlookverhoging van 9 november 2023 door SBM Offshore, ikzelf verwacht vrijwel zeker beter dan verwachte resultaten en ook een verhoging van het dividend en denkelijk zit er richting de aandeelhouder nog meer in het vat, zoals eigen inkoop aandelen.

    Schuldenlast en nettowinst gaan aanzienlijk hoger uitvallen, volgens de outlookverhoging van SBM Offshore !!!

    Aandeel SBM Offshore aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

    20 september 2023

    www.analist.nl/berichten/997608-aande...

    Fors dividend SBM Offshore
    Beleggers in het aandeel SBM Offshore kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel SBM Offshore nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.16 euro verwacht. SBM Offshore 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 8.83 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een magere 1.49 procent.

    De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 3.12 miljard euro. Zo blijkt uit de meeste recente rondgang langs de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 4.91 miljard euro bedroeg.

    De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 136 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 77 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 17.05.

    Laatste analistentaxaties rond de 20 euro
    Beleggers Belangen, Barclays en HSBC gaven onlangs taxaties voor het aandeel.
    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2.37 miljard euro.

    Om 9.58 stond het aandeel 0.46 procent lager op 13.13 euro.
    Correctie : schuldenlast gaat veel lager uitvallen, gezien de verkoop van $ 1,26 miljard aan Exxon !!!
  10. forum rang 4 Dicall69 23 februari 2024 01:16
    24 nov 2023
    Volgens SBM Offshore zal de leasevloot (L&O plus BOT) tot en met 2050 zorgen voor 9,5 miljard dollar aan netto vrije kasstromen (zie grafiek). Dat zijn de operationele kasstromen na aftrek van belasting, rentelasten en schuldaflossingen.

    Presentatie halfjaarcijfers SBM Offshore :

    Op sheet 27 zie je ook hoe alle leningen afgelost zullen worden. Hieruit blijkt inderdaad dat de schulden de komende jaren snel afgebouwd zullen worden. Uit deze grafiek kan je afleiden dat de restant hoofdsom van de resterende langlopende leningen van USD 9,33 miljard op 1 juli 2023 daalt naar USD 3,2 miljard ultimo 2027. Alleen nieuwe projecten kunnen voor hogere schulden zorgen.

    Voor de aandeelhouders verwacht ik over 2023 een dividend van minstens $ 1,20 per aandeel, daarnaast verwacht ik ook een aandelen inkoopprogramma van minimaal € 250 miljoen.

    Door de positieve vooruitzichten zal de komende twee jaar de EBITDA wel flink aandikken.
  11. Dutchtenor 23 februari 2024 10:03
    Dicall, je hebt hoge verwachtingen. Wat als SBM daar niet aan voldoet (minimaal USD 1,20 dividend en minimaal 250 miljoen aandelen inkoop)?
    Dividend verhoging tov van vorig jaar ligt voor de hand (maximaal 1,20 USD), maar een beperkte aandeleninkoop is onlangs afgerond, die verwacht ik niet.
  12. Klein Gevaarlijk Afval 23 februari 2024 10:52
    Vorige week voor het eerst ingestapt in SBMO.
    Tijdje gevolgd hier en daar en ik lees toch overwegend positieve berichten, ook via andere kanalen.
    Met een aantrekkelijk dividend als plus.
    Wat budget vrijgemaakt door verkoop Meta, misschien te vroeg eruit, maar aardig aan verdiend de laatste maanden.
    Naast SBMO momenteel oa ook nog ING, ABN Amro, Rio Tinto en Pfizer in portefeuille.
    Succes iedereen!
  13. Mikebelegger 23 februari 2024 11:46
    quote:

    Dutchtenor schreef op 23 februari 2024 10:03:

    Dicall, je hebt hoge verwachtingen. Wat als SBM daar niet aan voldoet (minimaal USD 1,20 dividend en minimaal 250 miljoen aandelen inkoop)?
    Dividend verhoging tov van vorig jaar ligt voor de hand (maximaal 1,20 USD), maar een beperkte aandeleninkoop is onlangs afgerond, die verwacht ik niet.
    Die aandelen inkoop was te verwaarlozen en ivm beloning personeel, had niets te maken met inkopen ter ondersteuning van de koers en voor de aandeelhouders.
  14. forum rang 4 Dicall69 23 februari 2024 13:03
    quote:

    White Arrow schreef op 23 februari 2024 10:23:

    Ach, na de jaarcijfers zal de realiteit wel indalen. Wordt het hier weer rustig. ;-)
    Lijkt mij zeer stug, waarom uitstappen als je op deze veel te lage koers al bruto $ 1,20 dividend gaat ontvangen, huidige koers min netto € 0,96 is aankoopkoers € 11,70.
    Kan heel wat redenen noemen een positie te hebben of nemen in SBM gezien de ontwikkelingen, maar kan weinig tot geen reden bedenken geen positie te hebben of nemen, helaas door de AI/ chip euforie zijn er heel wat sectoren onderbelicht geen beleven, maar uiteindelijk zal men altijd hoog-dividend aandelen bij beleggingen op termijn moeten hebben/ kopen.
  15. Tiger1969 23 februari 2024 13:04
    Ik verwacht nog een aanzienlijke stijging voor de cijfers ivm shortdekking en speculatie. Na de cijfers verwacht ik 14+.

    Een aandelen inkoopprogramma van 100-150 MN is ook zeker een mogelijkheid imo.

    Het verbaasd me altijd dat er zoveel mensen beleggen die geen vertrouwen hebben in hun investering en het bedrijf waarin ze investeren. Witje neem het niet al te persoonlijk.
  16. forum rang 4 Dicall69 23 februari 2024 13:19
    quote:

    Dutchtenor schreef op 23 februari 2024 10:03:

    Dicall, je hebt hoge verwachtingen. Wat als SBM daar niet aan voldoet (minimaal USD 1,20 dividend en minimaal 250 miljoen aandelen inkoop)?
    Dividend verhoging tov van vorig jaar ligt voor de hand (maximaal 1,20 USD), maar een beperkte aandeleninkoop is onlangs afgerond, die verwacht ik niet.
    Wanneer SBM de schuld al richting de $ 6 miljard brengt en een dividend van rond de $ 1,20 in combi met goede vooruitzichten gaan we dit jaar een duidelijk hogere koers zien, heb een positie in SBM, vooral gezien het dividend, toekomstige inkomsten/ vooruitzichten en de huidige koers vertegenwoordigd niet eens een redelijke waarde die in SBM vertegenwoordigd is, na de aanzienlijke outlookverhoging van 9 november 2023 heeft men de koers kunnen drukken, mede door de euforie in andere sectoren, hedgefunds en shorters laten zich vooral ook leiden door sectorrotatie.
  17. forum rang 4 White Arrow 23 februari 2024 13:20
    quote:

    Tiger1969 schreef op 23 februari 2024 13:04:

    Ik verwacht nog een aanzienlijke stijging voor de cijfers ivm shortdekking en speculatie. Na de cijfers verwacht ik 14+.

    Een aandelen inkoopprogramma van 100-150 MN is ook zeker een mogelijkheid imo.

    Het verbaasd me altijd dat er zoveel mensen beleggen die geen vertrouwen hebben in hun investering en het bedrijf waarin ze investeren witje neem het niet al te persoonlijk.
    Fugro doet het weer beter dan SBM, maar ja, jij hebt een onfeilbaar marktgevoel...
1.024 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht