Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

bpost BE0974268972

Laatste koers (eur)

3,695
  • Verschill

    -0,065 -1,73%
  • Volume

    167.734 Gem. (3M) 235,9K
  • Bied

    3,660  
  • Laat

    3,750  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum bpost geopend

10.783 Posts
Pagina: «« 1 ... 524 525 526 527 528 ... 540 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Moriarty 28 februari 2024 11:46
    Het wordt net iets duidelijker. De CEO wilt duidelijkheid van de overheid en zou graag op eigen benen staan. En om dat te kunnen verkopen moet je met een maatschappelijk plaatje komen. Ze hebben de mensen al, ze hebben de gebouwen en als ze deze niet meer nodig hebben, dan gaan deze verdwijnen. Dus als de overheid wilt dat ze blijven, dan ligt de bal nu weer in hun kamp.

    Hij speelt het zeer slim vind ik. De uitgevers zijn nu ook terug aan het klagen tegen de overheid om hun fout op te lossen. En Bpost is nu vrij van zonden, maar ik denk dat ze gewoon gelijk krijgen voor de berekeningen van hun kosten de voorbije jaren, wat de kans op een hogere boete weer laat dalen.
  2. Robert48pajot 28 februari 2024 12:15
    Ik vind de benadering van deze CEO perfect !
    Politiek : duidelijke keuze laten maken. Schoon schip maken met verleden.
    Herstructurering
    Flexibel werken
    Inzetten op expansie
    Andere diensten aanbieden
    Gedetailleerd plan van actie in najaar 2024
    Het zal wel minstens 1,5 jaar duren
    Van zodra mijn cash beschikbaar is (erfenis) koop ik pakket van 5000 stuks bij om totaal van 33000 stuks te hebben
    Ik verwacht degelijke cijfers en een bruto dividend van 30 cent
    Dat mag altijd meer zijn natuurlijk :)
    Graag jullie feedback
    Alvast bedankt
  3. DMM 28 februari 2024 13:04
    Deze CEO heeft een duidelijk plan net zoals bij Elia.

    In het overhevelen van openbare diensten om die te ontlasten, ligt een breed gamma aan mogelijkheden.
    De overheid moet kleur bekennen, willen ze bpost meer vrijheid geven in hun groeimogelijkheden of ze ouderwets als postkantoor laten fungeren onder hun voorwaarden.

    Peeters legt de bal duidelijk in hun kamp. Positief is ook dat hij 'hoopgevend' is betreffende het binnenhalen van een groot deel van de krantenbedeling. Dit gaat hij volgens mij niet zeggen als er al geen vorderingen zijn gemaakt met de uitgevers.

    Ik ben alvast benieuwd naar zijn plan eind 2024 waar kwaliteit en digitalisering de bovenhand zullen nemen en curieus naar de benadering van de vakbonden daaromtrent.

    Deze man gaat bpost hervormen en heeft daarenboven ook een inzicht op expansie, dus ik verwacht de komende jaren nog enkele doelgerichte uitbreidingen.

    Als er een dividend wordt uitgekeerd, verwacht ik een brutomarge van tussen de 0,26 en 0,44 cent. Eigenlijk zouden ze de aandeelhouders wel eens 50 procent mogen uitkeren na alle malversaties die ze hebben moeten slikken de voorbije maanden.
  4. BVM 28 februari 2024 14:15
    Vermogensbeheerders gaan dit niet in portefeuille nemen. Dus vanwaar gaat de vraag naar dit aandeel komen? In De Standaard stond onlangs een artikel dat Bpost sinds 2019 is blijven stilstaan. Geen transformatie terwijl wij (ik althans) hier dachten dat we in volle transformatie zaten en daarom ook bereid waren een prijs te betalen. In de hoop op licht aan het eind van de tunnel. Terwijl het nu duidelijk wordt dat we nog niet eens in de tunnel zitten. We gaan er zo nu ergens aan beginnen. De tunnel in, maar dan wel met zwakkere benen dan in 2019.
    Maar ... er is ook goed nieuws. Een oerwet. Als je het niet meer ziet zitten is het keerpunt nabij. Ik blijf zitten maar bouw niet verder op. De CEO ken ik niet. Wat een uitdaging voor die man.
  5. forum rang 4 Moriarty 28 februari 2024 18:08
    Peeters erkent dat er onzekerheid is bij het personeel. "Maar je kan geen duidelijkheid scheppen zolang we geen duidelijke akkoorden hebben met de uitgevers. Het zijn de uitgevers die nu aan zet zijn. Pas daarna kunnen we over de betrokken jobs een uitspraak doen", aldus de CEO, die hoopt dat er tegen eind maart meer bekend zal zijn.

    Je hebt tot dan. ??
  6. belegger1981 28 februari 2024 18:23
    Na al die berichtgeving,wat mogen we nu eigenlijk verwachten van de koers.ik vind het goed dat er meer duidelijkheid is maar gaat dat de trigger worden voor herstel?
  7. Robert48pajot 28 februari 2024 19:04
    Vrees dat het langer gaat wegens verkiezingen in juni 2024 ... traditionele partijen doen nu al in hun broek voor de resultaten ...
    Vandaar actieplan van CEO pas in het najaar, dan zal de politiek een keuze moeten maken
    Als er al een regering zal zijn ...
    Ter herinnering : België heeft het wereldrecord van langste regeringsvorming (2010)
  8. forum rang 7 JdeFL 28 februari 2024 19:52
    CEO's Bpost (wiki)
    2002 - 2014 Johnny Thijs
    2014 - 2020 Koen Van Gerven
    2020 - 2021 Jean-Paul Van Avermaet
    2021 - 2022 Dirk Tirez
    2023 - heden Chris Peeters

    Hopelijk zingt ie het wat langer uit dan zijn 2 voorgangers.
  9. BVM 29 februari 2024 08:43
    Privatiseren of nog meer overheid bij Bpost? (DS)
    Meer overheid?
    Is nu toch al volledig in handen van de overheid?
    Wie verdedigt de belangen van de minderheidsaandeelhouder?
    Straks kopen ze het boeltje op tegen huidige waarde (€ 3.50) om het dan later te privatiseren en dus maw te verkopen tegen werkelijke waarde (€ 5.50) ?
  10. forum rang 4 Moriarty 29 februari 2024 10:18
    Oud bericht

    De meerprijs die Bpost vraagt voor de krantenbedeling ligt hoger dan verwacht. De voorstellen van Bpost waren voor meerdere uitgevers een koude douche. Er is het postbedrijfgevraagd om zijn duur voorstel aan te passen, maar de klok tikt.
    Concurrent PPP, dat in de eerste plaats scenario’s heeft ontwikkeld voor oplossingen in Vlaanderen, wil dat de uitgevers nu al kiezen. “We willen deze week weten of men met ons in zee wil gaan. We hebben tijd nodig om onze organisatie op te schalen. In minder dan vijf maanden is dat onmogelijk”, zegt Michel d’Alessandro, ceo van PPP.
    Deze week al een finaal antwoord geven aan PPP is niet realistisch, zegt een uitgever. Bovendien is er twijfel over de kwaliteit van de dienstverlening van PPP. Daarvoor waarschuwden de Franstalige uitgevers de regering eind vorig jaar al toen BPost en PPP nog streden om de persconcessie.


    Toch wel cruciaal dat hier nog geen nieuws over is, want voor PPP begint de tijd wel echt te dringen...
    En als ik mij niet vergis houdt elk koersdoel geen enkele rekening met nog iets van inkomsten voor Bpost.
    Ze houden er ook geen rekening mee dat Bpost het aantal personeel zou verminderen om de kosten terug te dringen.
    Ze denken ook dat er nog een monsterboete gaat komen.

    Dus ik zie veel upside...?
  11. DMM 29 februari 2024 10:43
    Peeters wou geen conclusies trekken, maar vond het in de commissie wel vreemd dat de FOD economie een concessie toegaf aan een speler die helemaal niet actief was in België met Proximy.
  12. forum rang 4 Moriarty 29 februari 2024 10:46
    quote:

    DMM schreef op 29 februari 2024 10:43:

    Peeters wou geen conclusies trekken, maar vond het in de commissie wel vreemd dat de FOD economie een concessie toegaf aan een speler die helemaal niet actief was in België met Proximy.
    Of aan iemand die zegt dat ze wel duizenden freelancers zullen aannemen aan een hongerloon om de werken uit te voeren.... Bewijzen? Hoeft toch niet?
  13. forum rang 7 JdeFL 29 februari 2024 11:08
    quote:

    Moriarty schreef op 29 februari 2024 10:46:

    [...]

    Of aan iemand die zegt dat ze wel duizenden freelancers zullen aannemen aan een hongerloon om de werken uit te voeren.... Bewijzen? Hoeft toch niet?
    Ook behoorlijk hypocriet als je ziet hoeveel werk al naar lageloonlanden verdwenen is. Maar Post zou moeten bedeeld worden door mensen met vaste contracten, 13de maand en vakantiegeld.
    Zelfs in de bouw (toch ook een lokaal gebeuren) spreekt men nog amper onze talen.
    Of PPP de klus geklaard zou krijgen? Moet toch mogelijk zijn, mits een half jaar opstarttijd. 't Is toch geen complex ding. Een soort just eat, maar dan met kranten.
  14. forum rang 4 Moriarty 29 februari 2024 11:26
    quote:

    JdeFL schreef op 29 februari 2024 11:08:

    [...]

    Ook behoorlijk hypocriet als je ziet hoeveel werk al naar lageloonlanden verdwenen is. Maar Post zou moeten bedeeld worden door mensen met vaste contracten, 13de maand en vakantiegeld.
    Zelfs in de bouw (toch ook een lokaal gebeuren) spreekt men nog amper onze talen.
    Of PPP de klus geklaard zou krijgen? Moet toch mogelijk zijn, mits een half jaar opstarttijd. 't Is toch geen complex ding. Een soort just eat, maar dan met kranten.
    Hypocriet van de overheid? Ze hebben net een pakjeswet in het leven geroepen omdat er oa minderjarigen werden gebruikt door PostNL...
    www.groups.be/nl/nieuws/juridische-ar...

    Wat Bpost doet is zonder twijfel van het goede teveel, die hebben eigenlijk mensen in dienst die niets doen, maar wat PPP van plan is, is gewoon wat PostNL heeft gedaan. Je mag gerust een vrije markt hebben, waar je jobs aanbiedt aan het minimumloon mag zeker en vast. Maar ik vind het een stap te ver om te zeggen, ik zal wel duizenden mensen vinden, zonder dat te hoeven bewijzen. Je kan dit voor grote steden zonder twijfel. Maar je moet in elke hoek van het land iets laten bezorgen, meerdere malen per week. Dus dat wil ook zeggen in heel Wallonië en dat vind ik zeer moeilijk om te geloven. Ze kunnen nu al niet op tijd leveren in grote steden, hoe ga je dit dan wel volhouden?

    Amazon dacht ook even snel hun eigen pakjes te leveren door op die manier te werken...

    Just Eat maakt ook geen winst he, enkel in bepaalde grote steden, maar dat is een andere discussie die we hier niet gaan voeren...
  15. BVM 29 februari 2024 16:43
    1000 elektrische bestelwagens.
    Kost handenvol geld.
    En voor 2023 was de aankoop van een eerste elektrische vrachtwagen voorzien.
    Geen idee of die er ook gekomen is.
    Aan de koers te zien wel.
10.783 Posts
Pagina: «« 1 ... 524 525 526 527 528 ... 540 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht