Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BAM Groep Koninklijke NL0000337319

Laatste koers (eur)

3,896
  • Verschill

    -0,004 -0,10%
  • Volume

    525.331 Gem. (3M) 1,4M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

BAM maart 2024

652 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 1 maart 2024 13:05
    quote:

    Tartessos schreef op 21 februari 2024 13:16:

    Het is verschrikkelijk triest voor de slachtoffers en familie.
    Ik wens betrokkenen- maar ook BAM medewerkers - veel sterkte komende tijd.

    Het takelbedrijf Gerritsen group is ingehuurd door BAM. BAM is hoofdaannemer en eindverantwoordelijk. Dat geldt voor deze tragische gebeurtenis maar bijv ook voor de kraanmachinist van BAM infra die vorig jaar is overleden tijdens treinongeval bij Voorschoten. Volgens ingewijden was dit te wijten aan de BAM chauffeur. Daarnaast nog Fiod en Ziekenhuis.

    Nee, ik wil zeker niet vooruit lopen op wat er komen gaat. Ook niet beïnvloeden ( ik ben ook nog steeds aandeelhouder). Maar mijn algemene gevoel hierover is niet goed.
    Als ik dit artikel www.gelderlander.nl/binnenland/brugdr... goed lees, heeft men het brugdeel getakeld op een manier dat het zwaartepunt (het brugdeel heeft een boogvorm, en de boog moet boven) boven de takelpunten lag.

    En dan kiepert het natuurlijk. Die kracht kon het hijsoog niet aan, het brak af.

    Zou dit de eindconclusie zijn dan lijkt me BAM eindverantwoordelijk, en kan er een significante schade uit rollen. Het lijkt me dat e.e.a. nog niet echt in de koers zit.

    Daarom heb Ik maar even winst genomen op mijn BAM positie, ik wacht wel even af hoe het uitpakt.
  2. forum rang 8 HenkdeV 1 maart 2024 13:28
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 1 maart 2024 13:05:

    [...]
    Als ik dit artikel www.gelderlander.nl/binnenland/brugdr... goed lees, heeft men het brugdeel getakeld op een manier dat het zwaartepunt (het brugdeel heeft een boogvorm, en de boog moet boven) boven de takelpunten lag.

    En dan kiepert het natuurlijk. Die kracht kon het hijsoog niet aan, het brak af.

    Zou dit de eindconclusie zijn dan lijkt me BAM eindverantwoordelijk, en kan er een significante schade uit rollen. Het lijkt me dat e.e.a. nog niet echt in de koers zit.

    Daarom heb Ik maar even winst genomen op mijn BAM positie, ik wacht wel even af hoe het uitpakt.
    Lijkt mij een nogal voorbarige conclusie.

    Lijkt mij toe dat het kraanbedrijf verantwoordelijk is voor haar eigen werkzaamheden.

    En de berekeningen over wat wel en niet kan door hen gemaakt worden.

    En dan is er altijd nog zoiets als een verzekering.
  3. forum rang 6 OnoMatopee 1 maart 2024 13:52
    quote:

    HenkdeV schreef op 1 maart 2024 13:28:

    [...]

    Lijkt mij een nogal voorbarige conclusie.

    Lijkt mij toe dat het kraanbedrijf verantwoordelijk is voor haar eigen werkzaamheden.

    En de berekeningen over wat wel en niet kan door hen gemaakt worden.
    Het is natuurlijk niet de eerste keer dat een boogvorm voor een brug is gehesen. Als de hijspunten aan beide uiteinden zaten gekoppeld is het logisch dat de boog omlaag kantelt. Er is voor de leek niet te zien waar die punten zaten. In elk geval heeft de las van het hijspunt het begeven en dat is achteraf voor iedereen zichtbaar. Kantelen/torderen en vallen van de boog zal geen hijspunt kunnen weerstaan. Als regel is de hoofdaannemer aansprakelijk tenzij....
    Conclusies trekken is voorbarig. Geen uitvoerder of aannemer zal lichtzinnig met de klus zijn omgegaan. Shit happens triest genoeg. De verzekering is als laatste aan bod.
  4. forum rang 6 OnoMatopee 1 maart 2024 14:58
    Heijmans-topman roept mensen op: maak niet overal bezwaar tegen
    ANP
    1 maart 2024
    Nederlanders moeten stoppen met het voortdurend maken van bezwaar tegen bouwprojecten bij hen in de buurt. Die oproep deed topman Ton Hillen van bouwconcern Heijmans tijdens een toelichting op de jaarcijfers. Hij merkt dat de maatschappij steeds individualistischer en harder is geworden. „Maar de woningzoeker staat met lege handen langs de kant.”
    Hillen haalt een voorbeeld aan waarin hij een gesprek voerde met iemand die bezwaar heeft gemaakt tegen een bouwproject achter zijn eigen woning. „Maar een halfuur of een uur later zei hij tegen mij dat zijn kinderen geen huis konden kopen, omdat het plan dat zij op het oog hadden, dat daar bezwaar tegen was gemaakt. Dus toen heb ik hem gevraagd, hoor je wat je zegt?”, aldus de topman. Volgens Hillen leiden al die bezwaren er bovendien toe dat mensen niet meer in hun eigen sociale omgeving kunnen blijven wonen.

    Bezwaarprocedures in de woningbouw zijn een van de oorzaken dat het afgeven van bouwvergunningen in Nederland traag verloopt. Liep het aantal vergunningen van 2020 tot en met 2022 nog op, in 2023 was er volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) sprake van een afname. Als gevolg daarvan worden er minder nieuwe woningen gebouwd dan er eigenlijk nodig zijn om de woningnood in Nederland op te lossen.

    Heijmans schreef de krapte op de woningmarkt bij zijn jaarcijfers ook toe aan „jarenlang overheidsbeleid met focus op binnenstedelijk bouwen van voornamelijk appartementencomplexen”. Door dat beleid is er sprake van een „eenzijdig aanbod van veelal grootschalige, binnenstedelijke projecten met lange bouwtijden en moeilijke businesscases”, stelt het concern uit Rosmalen.
  5. forum rang 8 HenkdeV 1 maart 2024 15:06
    quote:

    OnoMatopee schreef op 1 maart 2024 13:52:

    [...]Het is natuurlijk niet de eerste keer dat een boogvorm voor een brug is gehesen. Als de hijspunten aan beide uiteinden zaten gekoppeld is het logisch dat de boog omlaag kantelt. Er is voor de leek niet te zien waar die punten zaten. In elk geval heeft de las van het hijspunt het begeven en dat is achteraf voor iedereen zichtbaar. Kantelen/torderen en vallen van de boog zal geen hijspunt kunnen weerstaan. Als regel is de hoofdaannemer aansprakelijk tenzij....
    Conclusies trekken is voorbarig. Geen uitvoerder of aannemer zal lichtzinnig met de klus zijn omgegaan. Shit happens triest genoeg. De verzekering is als laatste aan bod.
    Een hijskraan is verplicht verzekerd en die verzekering gaat behoorlijk ver (zie hijskraanverzekering).

    Heb van een insider gehoord, dat berekeningen over wat wel en niet kan door het kraanbedrijf worden gemaakt. Kan mij voorstellen dat bij dit soort enorme klussen extra deskundigheid wordt ingehuurd.

    Uiteindelijk zal de hoofdaannemer aansprakelijk zijn.
  6. forum rang 6 OnoMatopee 1 maart 2024 15:27
    Hillegom, 1 maart 2024 – Gebiedsontwikkelaar AM, Gemeente Hillegom, institutionele investeerder Bouwinvest, zorgorganisatie HOZO en bouwer BAM Wonen vierden de start bouw van 76 appartementen in Hillegom. De twee appartementengebouwen Irishof en Hofstede bieden hoogwaardige huisvesting gericht op enerzijds vitale senioren en anderzijds ouderen met een zorgvraag naar het concept Let’s Live van AM. De gebouwen vormen de laatste fase van de totstandkoming van de wijk Elzenhof in Hillegom, een hechte gemeenschap waar zorg en welzijn een belangrijke rol spelen.
  7. forum rang 6 OnoMatopee 1 maart 2024 15:27
    Digitale 360° vastlegging bouwactiviteiten BAM Bouw en Techniek met OpenSpace
    Bunnik, 1 maart 2024 - BAM Bouw en Techniek heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met technologiebedrijf OpenSpace, waardoor BAM 360°-vastlegging realiseert op projecten. Hiermee is een bouwproject van start tot oplevering snel en eenvoudig volledig digitaal te documenteren en in te zien gedurende de hele bouwperiode en ook daarna.
  8. forum rang 6 OnoMatopee 1 maart 2024 15:29
    BAM to deliver converter stations for UK’s single largest electricity transmission project Eastern Green Link 2
    29 February 2024 - Eastern Green Link 2 (EGL2), a joint venture between SSEN Transmission and National Grid Electricity Transmission (NGET), has reached another milestone in the development of a new subsea electricity superhighway after sealing contracts with BAM and Hitachi Energy to supply and build converter stations at either end of the subsea cable.

    EGL2 will see the creation of a 525kV, 2GW HVDC subsea transmission cable from Peterhead in Scotland to Drax in England. The longest HVDC cable in the UK and the UK’s single largest electricity transmission project ever, transporting enough electricity to power two million UK homes.

    BAM is working closely with Hitachi energy to provide the engineering works and technology for the HVDC converter stations, which form the terminals for the HVDC cable and convert direct current to the alternating current used in the onshore transmission network.

    This latest milestone is another significant step as the project moves towards delivery and, following final approval from Ofgem, work is expected to commence later this year, with a targeted operational date of 2029.

    aerial view
    The subsea HVDC cable system is approximately 436km in length with new converter stations at either end to connect it into the existing transmission network infrastructure. HVDC technology provides the most efficient and reliable means of transmitting large amounts of power over long distances subsea.

    EGL2 is part of the significant amount of new network infrastructure required for net zero and will play a critical role in supporting the UK’s future security of supply, reducing dependence and price exposure to volatile global wholesale gas markets.

    BAM Nuttall Executive Director, Huw Jones, said: ‘We are pleased that BAM has been chosen by SSEN Transmission and National Grid Electricity Transmission (NGET), to deliver another important milestone of this nationally significant infrastructure project. The work we are undertaking is perfectly aligned with BAM’s own commitment to deliver a sustainable tomorrow and we are delighted to play a key role in supporting UK’s transition to a low carbon economy that will safeguard our energy supply for the future.’

    SSEN Transmission’s Ricky Saez, the EGL2 Project Director, said: ‘Getting the contract signed with Hitachi Energy and BAM for delivery of the convertor stations is another big step in delivering EGL2. The convertor stations at either end of the cable will play a crucial role in making the power transported subsea suitable for transportation around the onshore transmission network and getting Hitachi Energy and BAM - who have a great track record in delivering infrastructure like this - in place to deliver that technology is great for the project. And signing this £1.6 billion cable contract with Prysmian is a hugely important step too, particularly given global supply chain constraints in HVDC cabling.

    “The cable they provide will transport massive amounts of renewable energy from where it is being generated to where it will be used, and having signed the contract, we can look at starting to deliver this project later in the year.”

    Neil Lyons, Project Director for National Grid said: ‘Signing contracts with Hitachi Energy, BAM and Prysmian marks another important milestone for the EGL2 project and our supply chain as we begin to deliver the largest electricity transmission project in the UK. We look forward to working with them closely as this vital new network infrastructure progresses.’

    Niklas Persson, Managing Director at Hitachi Energy’s Grid Integration business, said: ‘The UK’s Net Zero Strategy has ambitious targets which will require vast amounts of new renewable generation. Electricity will be the backbone of the entire energy system,” said Niklas Persson, Managing Director at Hitachi Energy’s Grid Integration business. "Our pioneering HVDC technology will ensure that this electricity will reliably and efficiently get where it’s needed most.’
  9. forum rang 4 Marinus-86 1 maart 2024 17:08
    Met dank aan de fam,Heijmans gaan we bijna zeker een rood weekend tegemoet met BAM , het is Vrijdag dus ben effe niet thuis ,goed weekend ,,
  10. forum rang 8 HenkdeV 1 maart 2024 17:43
    5 eurocent per aandeel erbij deze week, daar moeten we het mee doen. Mij hoor je er niet over klagen.

    Verder een prima week wat mij betreft, met mooie winsten.
  11. forum rang 4 Doemebest 1 maart 2024 18:36
    quote:

    HenkdeV schreef op 1 maart 2024 17:43:

    5 eurocent per aandeel erbij deze week, daar moeten we het mee doen. Mij hoor je er niet over klagen.

    Verder een prima week wat mij betreft, met mooie winsten.
    Ik klaag ook niet, februari was uitzonderlijk goed bij mij, maar BAM vandaag bijna op dag laag gesloten dat had beter gekund, volgende week maar weer boven de 3,30.
  12. forum rang 8 HenkdeV 2 maart 2024 12:20
    quote:

    Doemebest schreef op 1 maart 2024 18:36:

    [...]Ik klaag ook niet, februari was uitzonderlijk goed bij mij, maar BAM vandaag bijna op dag laag gesloten dat had beter gekund, volgende week maar weer boven de 3,30.
    Benieuwd wat maart de beurs gaat brengen.

    Technisch analist Royce Tostrams is behoorlijk positief over de beurzen.

    Wel zijn de kleinere aandelen achtergebleven.

    Benieuwd naar de visie van de nieuwe forumganger Jay Jay op de beurzen.
  13. glam 2 maart 2024 13:20
    Bam heeft het n februari goed gedaan
    Je kunt je eventuele winst verzilveren
    Ik ga echter nog even door
    Dividend legt bodem onder koers en vooruitzichten blijven positief,zeker als Ierland tot een eind komt
    Zal geen rechte weg zijn maar ben belegger en geen daytraider
  14. forum rang 6 IQ 3 maart 2024 15:49
    quote:

    Moxxey schreef op 3 maart 2024 15:12:

    De opleveren stond toch gepland voor dit jaar?
    Oktober/november.
  15. forum rang 5 bartbas 4 maart 2024 07:42
    [quote alias=IQ id=15209542 date=202403031549]
    [...]
    Oktober/november.
    [/quoteopleveren van het gebouw en een laatste punt zetten achter het juridische getouwtrek om nota’s zijn twee verschillende zaken.
    Bb
  16. forum rang 6 OnoMatopee 4 maart 2024 08:16
    Netwerkbedrijf Alliander: nog zeker tien jaar problemen op stroomnet

    Bron: FD
    4 maart 2024, 08:04
    Het netwerkbedrijf investeerde vorig jaar €1,4 mrd in uitbreiding van het stroomnet. Een record, al zullen veel bedrijven nog lang moeten wachten op een netaansluiting.

    Bouwen bouwen bouwen en dan een olielampje voor de woonsfeer.
  17. forum rang 6 Zwijnash 4 maart 2024 09:01
    ABP gooit zijn beleggingsbeleid drastisch om. Het grootste pensioenfonds van Nederland gaat de komende zes jaar minstens €10 miljard euro in Nederland beleggen, waarvan zo'n €5 miljard in nieuwe betaalbare huurwoningen, maar ook in duurzame energie en innovatie
  18. ro1946 4 maart 2024 09:09
    Vrienden van de Bataafsche Aanneming Maatschappij.

    Na een paar weekjes weg te zijn geweest zie ik tot mijn blijdschap dat mijn aankoop van 2 februari op 2,54 een goed besluit was. Ik ben er vandaag weer helemaal uit, ik weet het nu allemaal wel, en heb dan weer helemaal niets meer. Wel zo rustig. Veel succes voor de zittenblijvers. Groet.
    RD.
652 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht