Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Arrowhead Pharmaceuticals US04280A1007

Vertraagde koers (usd)

22,120
  • Verschill

    +0,250 +1,14%
  • Volume

    617.025 Gem. (3M) 1,2M
  • Bied

    21,610  
  • Laat

    22,460  
+ Toevoegen aan watchlist

GRTS (mRNA) Gritstone bio inc.

274 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Piddy 29 februari 2024 11:33
    Nog maar 12 tot 22 handelsdagen voordat de tussentijdse Granite-gegevens (50 van de 100 patiënten) worden vrijgegeven.
    Het zou leuk zijn om te zien dat het aandeel rond de $3,20 staat als we deze cijfers van eind maart publiceren.
    Gritstone streeft ernaar om in juni de volledige dataset voor 100 patiënten vrij te geven bij ASCO !
  2. forum rang 5 Piddy 29 februari 2024 11:47
    Van laboratorium tot kliniek: de vaccinpijplijn van Gritstone

    De kern van deze pijplijn bestaat uit twee belangrijke klassen van tumorspecifieke neoantigeen-productkandidaten: GRANITE en SLATE. GRANITE vertegenwoordigt het geïndividualiseerde immunotherapieprogramma van Gritstone, ontworpen voor patiënten met neoantigenen die voortkomen uit patiëntspecifieke mutaties. Deze op maat gemaakte aanpak lijkt op het maken van een op maat gemaakt pak, afgestemd op de unieke genetische mutaties van de tumor van een individu, waardoor mogelijk een krachtige immuunrespons ontstaat die is afgestemd op de kanker van elke patiënt.

    Aan de andere kant belichaamt SLATE het kant-en-klare immunotherapieprogramma van Gritstone. Deze aanpak richt zich op neoantigenen die zijn afgeleid van gemeenschappelijke driver-mutaties die worden gedeeld door bepaalde kankerpatiënten. Stel je dit voor als een confectielijn, die een meer algemene maar nog steeds zeer gerichte optie biedt voor de behandeling van kanker, gebaseerd op gedeelde genetische kenmerken tussen tumoren.

    Zowel GRANITE als SLATE zijn emblematisch voor de bredere strategie bij kankerimmunotherapie: het benutten van de eigen afweermechanismen van het lichaam in een zeer specifieke aanval op kankercellen, waardoor de schade aan gezonde weefsels wordt geminimaliseerd en mogelijk de resultaten voor de patiënt worden verbeterd. Deze strategie wordt ondersteund door de nauwgezette identificatie- en voorspellingsmogelijkheden van het EDGE-platform, waardoor wordt gegarandeerd dat de vaccins zich richten op de meest veelbelovende neoantigenen.

    De overstap van laboratorium naar kliniek is niet slechts een stap, maar een grote sprong, waarbij rigoureuze klinische onderzoeken betrokken zijn die bedoeld zijn om de veiligheid, werkzaamheid en optimaal gebruik van deze vaccins te testen. Deze proeven vormen de proeftuin voor de innovaties van Gritstone, waarbij het theoretische potentieel van gepersonaliseerde kankervaccins wordt geconfronteerd met de strenge tests van toepassing in de echte wereld. Succes in deze onderzoeken zou een nieuw tijdperk in de kankerbehandeling kunnen inluiden, een tijdperk waarin de ziekte niet wordt bestreden met de botte instrumenten van traditionele chemotherapie, maar met de precisie van immunotherapie, afgestemd op de genetische samenstelling van elke tumor.

    De vaccinpijplijn van Gritstone vertegenwoordigt de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van kanker, een levendige illustratie van de belofte die gepersonaliseerde geneeskunde met zich meebrengt. Naarmate deze vaccins de klinische proeven doorstaan, bieden ze een kijkje in een toekomst waarin de behandeling van kanker niet alleen effectiever is, maar ook persoonlijker, en aansluit bij het unieke genetische landschap van elke patiënt.

    Stukje vertaald uit Griproom
  3. forum rang 4 nb 29 februari 2024 16:30
    quote:

    Piddy schreef op 29 februari 2024 11:41:

    Drukke tijden :

    YTD

    VKTX : 407 % !!!
    GRTS : 39%
    ARWR : 11%
    Zal nu wel een bumpy road worden. Grts gaat overigens goed
  4. forum rang 5 Piddy 29 februari 2024 17:40
    Volume zit goed maar kan voor GRTS ook moeilijke dag worden.
    De $3 blijft altijd een bergopje ...
    Maar zal toch moeten sneuvelen.
  5. forum rang 5 Piddy 29 februari 2024 17:49
    Simpel via Google :

    GRTS Stock 12 Months Forecast

    Based on 4 Wall Street analysts offering 12 month price targets for Gritstone Oncology in the last 3 months. The average price target is $10.75 with a high forecast of $20.00 and a low forecast of $6.00.
  6. forum rang 5 Piddy 29 februari 2024 21:28
    Dip mede door ( gerucht) gaande ontslagronde.
    Later meer.

    Info op Yahoo finance forum .
  7. forum rang 5 Piddy 29 februari 2024 22:13
    Negatief !
    PB

    Inkrimping van het personeelsbestand met 40% door gebrek aan financiering op korte termijn voor de CORAL fase 2b-studie
    De verwachte vertraging in de externe financiering in het eerste kwartaal van 2024 heeft gevolgen voor de balans en de kaspositie
  8. forum rang 5 Piddy 29 februari 2024 23:08
    Ikzelf moet het gewoon even aankijken maar mijn zoon kon mooie aankoop nabeurs plaatsen. Mooi zien we later wel want morgen beloofd hectisch te gaan worden.
  9. forum rang 5 Piddy 1 maart 2024 00:01
    Order geplaatst voor morgennamiddag.
    5000 x $2.02
    Afhankelijk van voorhandel nog zeker enkele keren aan te passen tussen $1.5 en max. $2.35

    Wat kan er nog meer mislopen op korte termijn:

    - Erg stevige druk door stoploss triggers.
    - Geldophaling nog voor data Granite.
    - Faissement ;-)

    Waar ik op hoop :

    - tijdelijke paniekreacties
    - goeie data Granite los van dit onverwachts opgedoken probleem. (Ceo gaf het wel eerder al aan dat dit mogelijks kon gebeuren!!)
    - opkopen van de klamme handjes door institutionele beleggers

    Wat zeker niet goed is dat deze beslissing valt net voor de resultaten.
    Een partner die stevige upfront betaald lijkt hiermee toch wel uitgesloten.
  10. forum rang 5 Piddy 1 maart 2024 11:28
    Blindzijdig ontslagnieuws vandaag
    Denk logisch na over de belanghebbenden in dit bedrijf. De grootste belanghebbenden zijn het wetenschapsfonds zoals Redmile. Allen's vriend, meneer Green. Ze zijn in het begin in Gritstone geweest en ondersteunen hen met alle PIPE en warrants.

    De laatste tijd houd ik alle copycat-bedrijven bij, publiek en privaat. Er duiken er veel op. Sommige uit Europa, Engeland, sommige uit Australië, enz. Waarom zeg ik copycat? Omdat ze Gritstone imiteren in hun aanpak.

    Eén bedrijf in Australië probeert zelfs het Gorilla Adenovirus als prime shot en samRNA als boost te gebruiken.

    Gritstone is de pionier op dit gebied van gepersonaliseerde kankervaccins. Bedrijf gestart in 2015, IPO 2018.

    Dit is wat ik denk. Redmile dwingt Allen om het bedrijf te verkopen, omdat de markt binnenkort uit zoveel copycats zal bestaan. Hoewel Gritstone een van de weinige PCV-bedrijven is die nu zichtbaar zijn en met de beste platformtechnologie, met veel copycats aan de horizon, denk ik dat Redmile hem ertoe aanzet te verkopen.

    Het zal niet de prijs zijn die Allen wil, omdat hij denkt dat het bedrijf veel meer waard is.

    Waarom nu dit ontslagnieuws?

    Hij zou de uitstaande aandelen volledig kunnen verwateren en het geld kunnen krijgen om de activiteiten voort te zetten. We weten allemaal dat ze krap bij kas zitten. Waarom zou hij niet verdunnen? Want nogmaals, Redmile is hun maatje. Redmile heeft al deze aandelen tegen hoge prijzen gekocht. De laatste twee PIPE's liggen boven onze huidige aandelenkoers.

    Daarom kiest hij voor de ontslagroute. Houd de focus op het kankerprogramma, want dat is de parel van het bedrijf. Ze hebben heel hard geprobeerd om alle kankeractiva, IP en technologie volledig in eigendom te krijgen. Dat is wat Matt, de hoofdactiviteit officier, heeft gezegd tijdens een van de rondetafelgesprekken.

    Ja... hij kreeg vorig jaar de archiefmap voor $250 miljoen. Het zal niet goed passen bij Redmile als je ze zo verdunt. Dus BO is nu een zeer grote waarschijnlijkheid.

    Nu de gegevens..

    Als de gegevens slecht zijn na dit ontslagnieuws, is Gritstone klaar. En Allen zou zeker zijn verwaterd vóór de slechte gegevens.

    Eén slim persoon, Interessant _Front_14, bracht een heel goed punt naar voren. Degene die Gritstone wil kopen, wil drie dingen van hem: de technologie voor infectieziektes, de technologie voor kankervax en het BARDA-contract. Wat ze niet willen, zijn de niet-kernmedewerkers van deze programma's. Deze ontslagen van 40% zijn vooral voor Coral. Mogelijk beschikt de koper dus al over bestaand infectieziektepersoneel.

    Het heeft geen zin om Coral-personeel te ontslaan en ze vervolgens opnieuw in dienst te moeten nemen als het herfstseizoen nadert.

    Ik ben nog steeds van mening dat Granite-gegevens een “paradigmaverschuiving” zullen betekenen op het gebied van immunotherapie bij kanker. Deze bewering is gebaseerd op talloze uren die ik heb besteed aan het beoordelen van alle facetten van hun proefontwerp. Dit betekent dat alle componenten van hun proefontwerp in afzonderlijke onderzoeken moeten worden ontleed en de resultaten van die componenten moeten worden bekeken. Ik heb ook een paar datapunten gezien.

    Reddit (vertaald)

    Dit en de rest vind je hier :
    www.reddit.com/r/Gritstone_Bio/commen...
  11. forum rang 4 nb 1 maart 2024 12:16
    Moeilijk te beoordelen, Piddy. Het ziet er slecht uit. Ik geloof best dat er mensen zijn die zich diep in de materie hebben verdiept( en er ook in geloven). Dat zegt wel iets, maar we kennen afm en arwh, met toegewijde vloggers, en ondanks dat is het zeer moeilijk in te schatten hoe t gaat lopen.
    Vanmiddag denk ik de helft er weer uit te gooien, en zolang ik geen goed bericht lees, dan blijft dat zo.
  12. forum rang 5 Piddy 1 maart 2024 14:20
    Buiten de negativiteit die ik zeker niet wens te weerleggen blijft mijn intentie om bij te kopen.
    Wel enkel onder de $2 bij nader inzien.
    Alles boven de $2 was ook zelfs nog vorige week aan te kopen en dat was ik toen niet meer van plan.

    Het voorsorteren van zakelijke beslissingen om een buy-out te vergemakkelijken houdt wel ergens steek.
    Maar dat geloof ik ook pas echt als het effectief zo zal plaatsvinden in de toekomst.
    Vandaag hectisch en volgende week alweer een conference waar de ceo het wel zal mogen uitleggen.
    Benieuwd !
  13. forum rang 5 Piddy 1 maart 2024 17:14
    Persbericht van gisteren :
    Gritstone bio kondigt personeelsreductie aan

    29 Februari 2024

    EMERYVILLE, Californië.,29 februari 2024 (GLOBE NIEUWSDRAAD) --Gritstone bio, Inc.(Nasdaq: GRTS), een biotechnologiebedrijf in de klinische fase dat werkt aan de ontwikkeling van de krachtigste vaccins ter wereld, heeft vandaag een inkrimping van het personeelsbestand met ongeveer 40% aangekondigd. Deze stap volgt op de onlangs aangekondigde vertraging van de voorgestelde CORAL Fase 2b-studie, die ertoe leidde dat Gritstone geen externe financiering ontving die zij eerder verwachtte vanaf het eerste kwartaal van 2024, in verband met de start van de studie.

    “Het gebrek aan financiering op de korte termijn maakte deze moeilijke stap noodzakelijk om onze balans en kaspositie te versterken, wat helaas een impact heeft op ons personeelsbestand”, aldusAndreas Allen, MD, PhD, medeoprichter, president en CEO van Gritstone bio. “Ik wil graag onze vertrekkende medewerkers hartelijk bedanken voor hun bijdragen en ons enthousiasme herhalen voor de programma’s die zij hebben helpen opbouwen. We blijven GRANITE-gegevens verzamelen en blijven enthousiast over het delen van onze eerste dataset later dit kwartaal.”

    De kernprogramma's en verwachte mijlpalen van Gritstone blijven ongewijzigd. Voorlopige gegevens uit het fase 2-gedeelte van de fase 2/3-studie ter evaluatie van GRANITE, het gepersonaliseerde kankervaccin van Gritstone, bij frontlijn gemetastaseerde, microsatelliet-stabiele colorectale kanker (MSS-CRC), blijven verwacht in het eerste kwartaal van 2024.
  14. forum rang 5 Piddy 1 maart 2024 22:19
    YTD

    ARWR: 18 %
    GRTS -1%

    Zo snel kan het gaan.
    Zo snel kan het opnieuw veranderen.
  15. forum rang 5 Piddy 2 maart 2024 00:44
    Het domino-effect rond de volgende generatie vaccinproeven met Covid-19 dwingt Gritstone ertoe om 40% van het personeelsbestand te ontslaan

    TODD JOHNSON | ZAKENTIJDEN VAN SAN FRANCISCO

    Door Ron Leut– Senior verslaggever, San Francisco Business Times
    1 maart 2024
    Bijgewerkt1 maart 2024 3:00 uur PST

    Gritstone Bio Inc. zal 94 banen – oftewel 40% van zijn personeelsbestand – schrappen nadat de vertraging van een klinische proef met het Covid-19-vaccin tot een domino-effect leidde waardoor de uitbetaling die het bedrijf uit Emeryville dit kwartaal had gehoopt, werd stopgezet.

    Gritstone (NASDAQ: GRTS) vertegenwoordigt de voortdurende strijd waarmee nog niet commerciële geneesmiddelenfabrikanten worden geconfronteerd om geld binnen te halen, ook al maakt de biotechindustrie over het algemeen een bescheiden comeback na een stilte van twee jaar. Net zoals succesvolle klinische onderzoeken tot fondsenwerving kunnen leiden, kunnen haperingen in de tijdlijnen van onderzoeken een belemmering vormen.

    De aanleiding voor de ontslagen is de eis van de Food and Drug Administration dat Gritstone materialen gebruikt die volledig GMP-kwaliteit zijn, een systeem voor consistente en gecontroleerde producten dat staat voor ‘goede productiepraktijken’ in de proef met 10.000 personen van de volgende generatie. Covid-19-vaccin. Die upgrade zou kunnen betekenen dat de FDA op zoek is naar de studie om gegevens te genereren die leiden tot een FDA-besluit over het al dan niet goedkeuren van het vaccin, maar het kortetermijnresultaat was dat Gritstone de proef om materialen te upgraden uitstelde.

    Vanwege de vertraging bij het starten van de proef ontving Gritstone geen verwachte mijlpaalbetaling van de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) van de federale overheid, waarmee het een contract heeft ter waarde van $ 430 miljoen om de studie uit te voeren.

    “Het gebrek aan financiering op de korte termijn maakte deze moeilijke stap noodzakelijk om onze balans en kaspositie te versterken, wat helaas een impact betekent voor ons personeel”, aldus Andrew Allen, medeoprichter, president en CEO van Gritstone in een verklaring.

    Gritstone zei niet hoeveel geld het verwachtte van de lancering van het proces of van welke organisatie het de betaling verwachtte.

    Het bedrijf ontving vorig jaar 9 miljoen dollar van BARDA voor de terugbetaling van de kosten voor de voorbereiding van de proef, maar sloot ook een pact met het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, oftewel NIAID, om een ??fase I-proef van het Covid-vaccin te financieren. Anderen die het programma hebben gesteund zijn de Bill & Melinda Gates Foundation en de Coalition for Epidemic Preparedness Innovation, of CEPI, een Noorse organisatie opgericht door de Gates Foundation en de Indiase overheid om onafhankelijke onderzoeksprojecten te financieren om vaccins tegen infectieziekten te ontwikkelen.

    Toen op 12 februari het uitstel van het Covid-proces werd aangekondigd, schatte Gritstone dat het eind vorig jaar 86,9 miljoen dollar aan contanten, equivalenten, verhandelbare effecten en geblokkeerde contanten had, een schamel bedrag voor een bedrijf in de geldintensieve biotechwereld.

    Gritstone, dat in het najaar van 2018 naar de beurs ging voor $15 per aandeel, sloot donderdag op $2,80. Het verloor nog eens 72 cent in de handel buiten kantooruren nadat de ontslagen bekend waren gemaakt.

    Het banenverlies zou volgens het bedrijf resulteren in 2,5 miljoen dollar aan ontslagvergoedingen en arbeidsvoorwaarden.

    Gritstone heeft op creatieve wijze gereageerd op de kilte waarmee biotechbedrijven op Wall Street de afgelopen ruim twee jaar te maken kregen. Het heeft zo’n 16 maanden geleden meer dan $100 miljoen opgehaald via een PIPE, of private investering in publieke aandelen, en heeft samenwerkingen opgezet met Gilead Sciences Inc. rond een potentieel HIV-therapeutisch middel en met de NIAID rond het Covid-vaccin.

    Deze deals hebben het bedrijf geholpen geld binnen te halen om proeven uit te voeren die het bedrijf niet alleen zou kunnen uitvoeren, vertelde Allen vorige maand aan de Business Times.

    ‘Je moet je gewoon blijven aanpassen om te overleven’, zei hij.

    Ondertussen blijft Gritstone werken aan zijn kernprogramma's, zei Allen, waaronder een gepersonaliseerd kankervaccin voor een type uitgezaaide colorectale kanker. Verwacht wordt dat deze studie volgende maand begingegevens zal opleveren van het Fase II-gedeelte van een Fase II/III-studie.

    Het experimentele Covid-vaccin van Gritstone is ontworpen om de immuniteit van zowel B-cellen als T-cellen te stimuleren door gebruik te maken van zelfversterkend mRNA, of samRNA, en zogenaamde immunogenen die virale doelwitten bevatten en het Spike-eiwit, dat een sleutelrol speelt bij de overdracht van SARS-CoV -2 virus.

    Immunogenen zijn moleculen die een immuunrespons opwekken; Gritstone ontwerpt nieuwe immunogenen.

    SamRNA-vaccins maken, net als de mRNA-Covid-vaccins van de eerste generatie, geproduceerd door Moderna Inc. en Pfizer Inc./BioNTech SE, gebruik van het vertaalsysteem van de gastheercel om mRNA om te zetten in gerichte antigenen die de immuniteit stimuleren. Maar Gritstone's 'Spike plus'-samRNA is ontworpen om nog een stap verder te gaan, door meerdere kopieën van het RNA eenmaal in de cel te creëren, wat mogelijk kan leiden tot een langere, sterkere expressie van het binnendringende antigeen om het immuunsysteem te stimuleren.
  16. forum rang 5 Piddy 2 maart 2024 00:58
    Special for my US friends !

    Domino effect around next-generation Covid vaccine trial pushes Gritstone to cut 40% of staff

    Andrew Allen, CEO and co-founder of Gritstone
    TODD JOHNSON | SAN FRANCISCO BUSINESS TIMES
    Ron Leuty
    By Ron Leuty – Senior Reporter, San Francisco Business Times
    Mar 1, 2024
    Updated Mar 1, 2024 3:00am PST

    Gritstone Bio Inc. will cut 94 jobs — or 40% of its workforce — after the delay of a Covid-19 vaccine clinical trial led to a domino effect stopping a payout the Emeryville company had hoped to receive this quarter.

    Gritstone (NASDAQ: GRTS) represents the ongoing struggle not-yet-commercial drug makers face to raise cash even while the biotech industry generally makes a modest comeback following a two-year lull. Just as successful clinical trials can lead to fundraising, hiccups in trial timelines can be a drag.

    The genesis for the layoffs is a Food and Drug Administration requirement that Gritstone use materials that are fully GMP-grade, a system for consistent and controlled products that stands for "good manufacturing practice," in the 10,000-person trial of the next-generation Covid-19 vaccine. That upgrade could mean the FDA is looking for the study to generate data leading to an FDA decision on whether to approve the vaccine, but the short-term result was Gritstone delaying the trial to upgrade materials.

    Because of the delay in starting the trial, Gritstone did not receive an expected milestone payment from the federal government's Biomedical Advanced Research and Development Authority, or BARDA, with which it has a contract valued at $430 million to run the study.

    "The lack of near-term funding necessitated this difficult step to fortify our balance sheet and cash position, which unfortunately means an impact to our workforce," Gritstone co-founder, President and CEO Andrew Allen said in a statement.

    Gritstone did not say how much money it was expecting from the trial's launch or from what organization it was expecting the payment.

    The company received $9 million last year from BARDA for reimbursement of trial preparation expenses, but it also inked a pact with the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, or NIAID, to fund a Phase I trial of the Covid vaccine. Others that have supported the program are the Bill & Melinda Gates Foundation and the Coalition for Epidemic Preparedness Innovation, or CEPI, a Norwegian organization founded by the Gates Foundation and the Indian government to finance independent research projects to develop vaccines against infectious diseases.

    When the Covid trial delay was announced Feb. 12, Gritstone estimated it had $86.9 million in cash, equivalents, marketable securities and restricted cash at the end of last year, a tenuous amount for a company in the cash-intensive biotech world.

    Gritstone, which went public in fall 2018 at $15 a share, closed Thursday at $2.80. It lost another 72 cents in after-hours trading after the layoffs were disclosed.

    The job cuts, the company said, would result in $2.5 million in employee severance and benefit costs.

    Gritstone has been creative responding to the chill that met biotechs on Wall Street over the past two-plus years. It raised more than $100 million some 16 months ago through a PIPE, or private investment in public equity, and has lined up collaborations with Gilead Sciences Inc. around a potential HIV therapeutic and with the NIAID around the Covid vaccine.

    Those deals have helped the company bring in cash to run trials the company couldn't run on its own, Allen told the Business Times last month.

    "You just have to keep adapting to survive," he said.

    Meanwhile, Gritstone is continuing work on its core programs, Allen said, including a personalized cancer vaccine for a type of metastatic colorectal cancer. That study is expected to produce early data next month from the Phase II part of a Phase II/III trial.

    Gritstone's experimental Covid vaccine is designed to drive both B cell and T cell immunity by using self-amplifying mRNA, or samRNA, and so-called immunogens that contain viral targets and the Spike protein, which plays a key role in transmitting the SARS-CoV-2 virus.

    Immunogens are molecules that elicit an immune response; Gritstone designs novel immunogens.

    SamRNA vaccines, like the first-generation mRNA Covid vaccines produced by Moderna Inc. and Pfizer Inc./BioNTech SE, use the host cell's translation system to convert mRNA to targeted antigens that stimulate immunity. But Gritstone's "Spike plus" samRNA is designed to go one step farther, creating multiple copies of the RNA once in the cell, potentially leading to a longer, stronger expression of the invading antigen to stimulate the immune system.
  17. forum rang 5 Piddy 4 maart 2024 12:08
    16:30 vandaag Cowen conference !!

    + blijvend advies van GRTS gezinde analist !
274 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht