Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

EBUSCO HOLDING NL0015000CZ2

Laatste koers (eur)

2,790
  • Verschill

    +0,238 +9,33%
  • Volume

    330.961 Gem. (3M) 337,4K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Ebusco 2024

4.129 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 207 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Plein777 5 maart 2024 10:06
    quote:

    Pette schreef op 5 maart 2024 09:46:

    Bedrijf is gewoon failliet. Kwestie van tijd.
    Een droomkasteel met incompetente leiding en vele kleine aandeelhouders, die hun geld kwijt zijn (daar hoor ik bij). Een overname of doorstart zijn uitgesloten. Grote orders zijn ook uitgesloten omdat kopers ook kijken naar de levensvatbaarheid van het bedrijf voor de service. Die is er dus niet.
    Mensen zijn vergeten hoe destijds de ABN AMRO Bank het krediet introk bij DAF trucks en het bedrijf failliet liet gaan.
    Nu heeft de ING het voor het zeggen.
    De analist bij de ING Bank laat Ebusco op KOPEN staan met koersdoel € 13 na te zijn begonnen met een koersdoel van € 36,75.

    www.guruwatch.nl/advies/164428/EBUSCO...
  2. forum rang 6 Happy 5 maart 2024 10:09
    Denk niet dat de huidige koersvorming een prioriteit is bij de grootaandeelhouders.
    Eerst hun plan voor het herstructureren uitvoeren en dan druk maken om de 3% aandelen die de koers bepalen op dit moment.
    Wat ze gaan doen straks, een beursexit o.i.d. geen idee we wachten het af.
  3. forum rang 4 StoplossBurner 5 maart 2024 10:11
    quote:

    Jochie1962 schreef op 4 maart 2024 16:02:

    [...]

    Haha, zo kan ik het ook, met een kees-bereik van 15.40 tot 0.68 euro zit je voorlopig wel goed.
    De nieuwsstroom die er is beweegt zich toch ook gewoon van de base case richting bear? Daarbij was mijn base case al iets van 30% lager dan de koers van dat moment. En daarbij de opmerking dat de bull case ook bijzonder bullish is ingeschat; echt een bovengrens waarbij alles, echt alles, goed moet vallen.
  4. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 5 maart 2024 10:19
    @Happy:

    Die steeds terugkerende 3% is gewoon lulkoek, zoals ik eerder al heb uitgelegd:

    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 8 februari 2024 11:23:

    Ik twijfel overigens sterk aan die steeds terugkerende uiting van 3% free float. Zou het niet zo zijn dat de slinkse jongens die de convertible hebben gekocht hierdoor een potentieel, maar niet rechtsstreeks belang hebben?

    www.afm.nl/nl-nl/sector/registers/mel...

    De werkelijke free float is dus wel wat groter.
    De denkfout die sommigen hier maken bestaat uit het feit dat het potentiële belang via die convertible (die, zoals het er nu naar uitziet, wellicht nooit "op de reguliere manier" zal worden geconverteerd) van de free float wordt afgetrokken, terwijl het juist om nieuwe aandelen gaat, die (in theorie) bovenop het huidige uitstaande aantal zullen worden uitgegeven.

    Ik hoop in het vervolg dus niet meer met deze onzin te worden geconfronteerd op dit draadje ;-)
  5. forum rang 6 Happy 5 maart 2024 10:24
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 5 maart 2024 10:19:

    @Happy:

    Die steeds terugkerende 3% is gewoon lulkoek, zoals ik eerder al heb uitgelegd:

    [...]

    De denkfout die sommigen hier maken bestaat uit het feit dat het potentiële belang via die convertible (die, zoals het er nu naar uitziet, wellicht nooit "op de reguliere manier" zal worden geconverteerd) van de free float wordt afgetrokken, terwijl het juist om nieuwe aandelen gaat, die (in theorie) bovenop het huidige uitstaande aantal zullen worden uitgegeven.

    Ik hoop in het vervolg dus niet meer met deze onzin te worden geconfronteerd op dit draadje ;-)
    Zullen we het dan voortaan hebben over het peanut aantal aandelen dat in handen is van kleine beleggers.
  6. forum rang 4 kweetnie 5 maart 2024 10:43
    Hoe staat het met de ZESpack waar Ebusco aandeelhouder van is?
    Wellicht dat dit nog enige positiviteit gaat brengen de komende tijd.
  7. Vinca 5 maart 2024 11:00
    Afgelopen zaterdag de fabriek in Deurne bezocht. Mooie best nette fabriek. Behulpzame en kundige medewerkers die uitgebreid de tijd namen om vragen te beantwoorden.

    De fabriek heeft een ruimte waar composiet chassis (waar IP zit) wordt gemaakt en een ruimte waar bussen worden afgemonteerd. Chassis wordt voornamelijk handmatig geproduceerd, incl. wachttijden en vrij veel logistieke bewegingen in een vrij volle ruimte. Voor het wikkelen van frame-onderdelen zijn machines aanwezig en recent is een deel van het frame assemblageprocess geautomatiseerd. Er zijn geen grote bottlenecks. Die zitten in het afbouwprocess en hebben vooral van doen met beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerd personeel en tijdige beschikbaarheid van onderdelen. Het afbouwprocess is vrij intensief en maatwerk voor elke serie/klant.

    De beschikbaarheid van specifieke en essentiele onderdelen is nog steeds een uitdaging, hoewel veel minder kritisch. Er zijn echter nog steeds bussen die niet tijdig afgeleverd kunnen worden vanwege niet beschikbaar zijn van onderdelen/materialen. Dit resulteert in extra handelingen en wat extra indirecte kosten; e.g. opslag, transport, admin, etc. Deze problemen worden steeds minder en zijn onder controle. Het werken met partners en de fabriek in Frankrijk dragen bij aan de oplossing.

    De bus als product is interssant. Grote vraag is wel, wat onderscheid het product tov concurrenten en welk concurentievoordeel is verdedigbaar? Qua look en feel is de bus prima, maar niet schokkend beter. Concurrentievoordeel zit vooral in wat je niet ziet. Meest onderscheidend is lagere TCO en wat technische vernuftigheden. Het is vooral hardware. Wat er op gebied van softwaregebied wordt ontwikkelt lijkt beperkt.

    Op lange termijn vraag ik me wel af hoe verdedigbaar het product is. Concurrenten die niet meer de leercurve door hoeven waar Ebusco in zit/te gaan heeft en meer investeringsbandbreedte hebben, zullen mogelijk niet heel lang nodig hebben om op vergelijkbaar niveau te komen.

    Of koers herstelt hangt mijns inziens echt af van of Ebusco levering kan opschroeven en de bussen die verkocht zijn daadwerkelijk kan gaan leveren. Daar lijken de grote/lange termijn aandeelhouders in te geloven (er is maar een fractie verhandelbaar). Grote vragen... zijn de problemen ingeprijst? en, Welke runway heeft Ebusco; i.e. wat durven ING/grootaandeelhouders aan?

    Samenvattinkje van mijn observaties/eerste bevindingen. Deel graag aanvullende observaties en of feedback. Dank!
  8. maaslander 5 maart 2024 11:00
    Wie is het eerst onder de 3, NX filtration of Ebusco? zit er in en ga dan ook mee onder de 3 en als het moet mee naar de 2!
  9. pipsi 5 maart 2024 11:11
    quote:

    kweetnie schreef op 5 maart 2024 10:43:

    Hoe staat het met de ZESpack waar Ebusco aandeelhouder van is?
    Wellicht dat dit nog enige positiviteit gaat brengen de komende tijd.
    Zero emissie binnenvaart, batterij-elektrisch (Zero Emission Services)

    Dit project omvat een nieuw energiesysteem voor de verduurzaming van de binnenvaart. Het bevat een volledig producten- en dienstenpakket gebaseerd op verwisselbare batterijcontainers met groene stroom, laadstations en technische ondersteuning. Dit 'pay per use'-systeem maakt batterij-elektrisch varen betaalbaar voor scheepseigenaren.
    Waarin investeert het Nationaal Groeifonds?

    Een bijdrage uit het Nationaal Groeifonds zorgt voor een investering in 45 schepen, 77 batterij-containers en 14 laadstations voor volledig batterij-elektrisch aangedreven binnenvaartschepen. De uiteindelijke doelstelling van het project is om met behulp van modulaire energiecontainers binnenvaartschepen emissieloos te laten varen. Dit moet leiden tot:

    in 2030 een aantal van 150 schepen; en
    in 2050 een totaal van 400 schepen.

    En met deze schepen leiden tot een significant aandeel in het vermijden van uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof in de binnenvaart. Deze schepen 'pendelen' heen en weer tussen nog aan te leggen laadstations in de nabijheid van containerterminals. De laadstations zijn gepland op de belangrijkste binnenvaartcorridors in Nederland. Door de bijdrage uit het Nationaal Groeifonds groeit het aantal schepen en laadstations daarna zonder subsidie verder. Dit zorgt voor het bereiken van belangrijke nationale en internationale duurzaamheidsdoelen voor de binnenvaart.
    Budget

    Voor dit project is een bijdrage van € 50 miljoen uit het Nationaal Groeifonds toegekend.
    Bijdrage aan economische groei in Nederland
    Binnenvaart is de grootste modaliteit voor de Rotterdamse haven voor de aan- en afvoer van goederen. Dit project is een bouwsteen om de voorsprong van deze sector te behouden. Bovendien helpt het verduurzaming te bespoedigen en de maatschappelijke kosten van ons toekomstig energiesysteem te verlagen. Ontwikkeling van energiecontainers en laadinfrastructuur werken als enablers voor duurzamere logistieke processen op water én op land. Opschaling van het netwerk kan de comparatieve logistieke voordelen van Nederland ten opzichte van concurrerende regio’s vergoten. Het gevolg van het project is het creëeren en behouden van hoogwaardige banen bij scheepswerven, toeleveranciers, serviceproviders en energiebedrijven.
    Wie leidt het project?

    Het project is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met Zero Emission Services (ZES), een bedrijf opgericht door het Havenbedrijf Rotterdam, ENGIE/EQUANS, ING Bank en Wärtsilä. Inmiddels zijn de aandelen van ENGIE/EQUANS overgenomen door Ebusco.
    Meer informatie

    Website: www.zeroemissionservices.nl
  10. forum rang 5 Lekker Truitje 5 maart 2024 11:51
    nog even over die converteerbare 5% obligatielening van eind dec'23:
    dat conversierecht geldt als de aandeelkoers boven de € 6,25 komt. Volgens sommigen hier zal dat dit jaar geloof ik nog niet gebeuren.
  11. forum rang 4 Goldfinger 5 maart 2024 12:41
    quote:

    Vinca schreef op 5 maart 2024 11:00:

    Afgelopen zaterdag de fabriek in Deurne bezocht. Mooie best nette fabriek. Behulpzame en kundige medewerkers die uitgebreid de tijd namen om vragen te beantwoorden.

    De fabriek heeft een ruimte waar composiet chassis (waar IP zit) wordt gemaakt en een ruimte waar bussen worden afgemonteerd. Chassis wordt voornamelijk handmatig geproduceerd, incl. wachttijden en vrij veel logistieke bewegingen in een vrij volle ruimte. Voor het wikkelen van frame-onderdelen zijn machines aanwezig en recent is een deel van het frame assemblageprocess geautomatiseerd. Er zijn geen grote bottlenecks. Die zitten in het afbouwprocess en hebben vooral van doen met beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerd personeel en tijdige beschikbaarheid van onderdelen. Het afbouwprocess is vrij intensief en maatwerk voor elke serie/klant.

    De beschikbaarheid van specifieke en essentiele onderdelen is nog steeds een uitdaging, hoewel veel minder kritisch. Er zijn echter nog steeds bussen die niet tijdig afgeleverd kunnen worden vanwege niet beschikbaar zijn van onderdelen/materialen. Dit resulteert in extra handelingen en wat extra indirecte kosten; e.g. opslag, transport, admin, etc. Deze problemen worden steeds minder en zijn onder controle. Het werken met partners en de fabriek in Frankrijk dragen bij aan de oplossing.

    De bus als product is interssant. Grote vraag is wel, wat onderscheid het product tov concurrenten en welk concurentievoordeel is verdedigbaar? Qua look en feel is de bus prima, maar niet schokkend beter. Concurrentievoordeel zit vooral in wat je niet ziet. Meest onderscheidend is lagere TCO en wat technische vernuftigheden. Het is vooral hardware. Wat er op gebied van softwaregebied wordt ontwikkelt lijkt beperkt.

    Op lange termijn vraag ik me wel af hoe verdedigbaar het product is. Concurrenten die niet meer de leercurve door hoeven waar Ebusco in zit/te gaan heeft en meer investeringsbandbreedte hebben, zullen mogelijk niet heel lang nodig hebben om op vergelijkbaar niveau te komen.

    Of koers herstelt hangt mijns inziens echt af van of Ebusco levering kan opschroeven en de bussen die verkocht zijn daadwerkelijk kan gaan leveren. Daar lijken de grote/lange termijn aandeelhouders in te geloven (er is maar een fractie verhandelbaar). Grote vragen... zijn de problemen ingeprijst? en, Welke runway heeft Ebusco; i.e. wat durven ING/grootaandeelhouders aan?

    Samenvattinkje van mijn observaties/eerste bevindingen. Deel graag aanvullende observaties en of feedback. Dank!
    Dank mooi verhaal. Had begrepen dat een bus van type 3 ongeveer 600.000 euro moest opbrengen. Hoeveel van die bussen gaan er per maand gemiddeld uit.
  12. forum rang 6 Marcel H. 5 maart 2024 12:55
    quote:

    Vinca schreef op 5 maart 2024 11:00:

    Afgelopen zaterdag de fabriek in Deurne bezocht. Mooie best nette fabriek. Behulpzame en kundige medewerkers die uitgebreid de tijd namen om vragen te beantwoorden.

    Was je daar zaterdag al? Had je een slaapplaats in de kantine?
  13. forum rang 4 odA neD gaaH 5 maart 2024 13:14
    quote:

    Happy schreef op 5 maart 2024 09:51:

    [...]

    Zelfde teksten hier als destijds bij Fagron.
    Daar zat ik nog dieper in maar met de "bodemvis" strategie een heel mooi rendement gemaakt.
    Veel beleggers die de markt afspeuren naar aandelen die een forse koersdreun achter de rug hebben, wanen zich in de koopjeskelder. De verleiding is groot om op grote schaal stukken in te slaan en zo te profiteren van de afprijzing.

    Maar bij een fikse afstraffing zouden eigenlijk de alarmbellen moeten gaan rinkelen; zeker als een aandeel harder omlaag gaat dan de markt. Niet voor niets luidt een bekende beurswijsheid 'Don't try to catch a falling knife'.

    Probeer daarom altijd de reden van de koersval te achterhalen. Dit kan van alles zijn: een te dure overname, een tegenvallend orderboek, fraude, een boete van een toezichthouder, tegenvallende onderzoeksresultaten bij de ontwikkeling van een medicijn, een terugroepactie...
  14. forum rang 4 StoplossBurner 5 maart 2024 14:33
    quote:

    Goldfinger schreef op 5 maart 2024 12:41:

    [...]

    Dank mooi verhaal. Had begrepen dat een bus van type 3 ongeveer 600.000 euro moest opbrengen. Hoeveel van die bussen gaan er per maand gemiddeld uit.
    Het doel voor 2024 is 500 a 600 bussen volgens mij. Daar lopen ze nu al erg ver achterop, dus zullen aan eind van het jaar tegen de 100 bussen per maand moeten gaan leveren; dat is 5 per normale werkdag. Dat gaat reëel gezien niet gebeuren. Van max. 3 bussen per week naar 25 ga je niet in 9 maanden. Dat lukt niet als je een bepaald kwaliteitsniveau moet waarborgen; geloof mij daar nu in als automotive ingenieur. Dus mochten ze de aantallen halen dan kan je hele dikke vraagtekens zetten bij de kwaliteit ervan. Zou wel passen in de ultra korte termijn strategie t.o.v. de wat langere wat je sinds de beursgang zo'n beetje hebt zien gebeuren.
  15. forum rang 4 kweetnie 5 maart 2024 14:45
    quote:

    odA neD gaaH schreef op 5 maart 2024 13:14:

    [...]

    Veel beleggers die de markt afspeuren naar aandelen die een forse koersdreun achter de rug hebben, wanen zich in de koopjeskelder. De verleiding is groot om op grote schaal stukken in te slaan en zo te profiteren van de afprijzing.

    Maar bij een fikse afstraffing zouden eigenlijk de alarmbellen moeten gaan rinkelen; zeker als een aandeel harder omlaag gaat dan de markt. Niet voor niets luidt een bekende beurswijsheid 'Don't try to catch a falling knife'.

    Probeer daarom altijd de reden van de koersval te achterhalen. Dit kan van alles zijn: een te dure overname, een tegenvallend orderboek, fraude, een boete van een toezichthouder, tegenvallende onderzoeksresultaten bij de ontwikkeling van een medicijn, een terugroepactie...
    Kijk eens waar de koers in november nog stond, wat is volgens jou dan de daadwerkelijke oorzaak.
    De vertraging in leveringen, weinig benoemingswaardige orders achterwege gelaten.
    Er is weinig tot geen vertrouwen onder de kleine particuliere beleggers maar dat dit een afprijzing is zal blijken.
    Vele beleggers worden gek gemaakt met de chippers etc. echter zodra daar de klad er in komt is het tijd voor de kleinere fondsen om zich daar weer op te richten. Even afwachten dus nog en eind van de maand de cijfers.
    Eens kijken of de koers zich kan gaan herstellen want het kan zomaar ineens de andere kant uitgaan en dat zou niet geheel onterecht zijn. De koers wordt te hard afgestraft al is niet door shorters lager gezet.
  16. Tallestxxl 5 maart 2024 14:48
    Wellicht zouden de bijna-complete bussen, die wachten op laatste onderdelen, kunnen zorgen voor een versnelling van het aflever tempo.
  17. forum rang 6 Marcel H. 5 maart 2024 14:56
    quote:

    Tallestxxl schreef op 5 maart 2024 14:48:

    Wellicht zouden de bijna-complete bussen, die wachten op laatste onderdelen, kunnen zorgen voor een versnelling van het aflever tempo.
    Als je het aflevertempo wilt versnellen zul je moeten weten waarom onderdelenbevoorrading
    zo lang duurt.
    Het probleem bij Ebusco is zeer ernstig en langdurig. Wat is de reden
    dat het allemaal zo lang blijft duren?
4.129 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 207 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht