Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Arrowhead Pharmaceuticals US04280A1007

Vertraagde koers (usd)

22,120
  • Verschill

    +0,250 +1,14%
  • Volume

    617.025 Gem. (3M) 1,2M
  • Bied

    21,610  
  • Laat

    22,460  
+ Toevoegen aan watchlist

GRTS (mRNA) Gritstone bio inc.

274 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Piddy 5 maart 2024 17:26
    Cowen conferentie:

    CEO blijft bij besluit dat de data voor 30 maart wordt vrijgegeven.
    Er brak geen verdere "paniek" uit ten opzichte van de dagkoers van het aandeel.
    Zelf blijf ik bij de 12 de maart waar delen kunnen worden vrijgegeven via abstract.
  2. forum rang 5 Piddy 5 maart 2024 22:27
    Gritstone bio rapporteert financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2023 en geeft bedrijfsupdates
    5 Maart 2024

    -- Voorlopige gegevens uit het fase 2-gedeelte van de fase 2/3-studie ter evaluatie van GRANITE, het gepersonaliseerde kankervaccin van Gritstone bij eerstelijns gemetastaseerde, microsatelliet-stabiele colorectale kanker (MSS-CRC) blijven verwacht in het eerste kwartaal van 2024 --

    --Nationaal Kanker Instituut-geleide fase 1-studie ter evaluatie van het kant-en-klare kankervaccin van Gritstone, SLATE, gecombineerd met neoantigeenceltherapie die naar verwachting in de komende maanden zal beginnen --

    -- Gritstone integreert grondstoffen van GMP-kwaliteit bij de vervaardiging van zijn samRNA-vaccin voor COVID-19, en bereidt zich voor op de lancering van een Fase 2b-studie in het najaar van 2024 --

    -- Contanten, kasequivalenten, verhandelbare effecten en in pand gegeven contanten van$ 86,9 miljoenvanaf31 december 2023--

    EMERYVILLE, Californië.,5 maart 2024 (GLOBE NIEUWSDRAAD) --Gritstone bio, Inc.(Nasdaq: GRTS), een biotechnologiebedrijf in de klinische fase dat werkt aan de ontwikkeling van de krachtigste vaccins ter wereld, heeft vandaag financiële resultaten gerapporteerd voor het vierde kwartaal en het volledige jaar eindigend31 december 2023en gaf recente bedrijfs- en klinische updates.

    “Terwijl we snel de eerste gerandomiseerde dataset van ons vlaggenschipprogramma voor oncologie, GRANITE, naderen, blijven we gefocust op het benutten van onze innovatieve technologieën om transformatieve vooruitgang in de oncologie en infectieziekten te stimuleren”, aldusAndreas Allen, MD, Ph.D., mede-oprichter, president en Chief Executive Officer van Gritstone bio. “De voortgezette samenwerking metDr. Rosenbergen deNationaal Kanker Instituutwaarbij ons 'kant-en-klare' oncologievaccin betrokken is, benadrukt de baanbrekende visie en wetenschappelijke nauwkeurigheid waarop we de SLATE- en GRANITE-platforms hebben gebouwd. En de recente beslissing om materialen van GMP-kwaliteit op te nemen bij de productie van onze zelfversterkende mRNA (samRNA)-kandidaat vergroot het potentiële regelgevende nut van de Fase 2b CORAL-BARDA-studie, evenals ons bredere platform, een belangrijke ontwikkeling terwijl we ons voorbereiden om het onderzoek later dit jaar te lanceren.”

    Dr. Allenvoegde hieraan toe: “De voorlopige fase 2-gegevens van de fase 2/3-studie van GRANITE bij gemetastaseerde MSS-CRC groeien snel en blijven dit kwartaal verwacht. Een positief signaal in deze metastatische context zou waarschijnlijk enorme kansen bieden voor zowel adjuvante als metastatische solide tumoren. Terwijl de kalender verder naar 2024 verschuift, blijft Gritstone vooruit marcheren in de richting van het potentieel benutten van het volledige potentieel van onze nieuwe vaccinplatforms in zowel de oncologie als de infectieziekten.”

    Bedrijfsupdate

    InFebruari 2024heeft Gritstone bio zijn personeelsbestand met ongeveer 40% teruggebracht om de kosten te verlagen en kapitaal te behouden. De verlaging had vooral gevolgen voor werknemers die betrokken waren bij de productie van vaccins en klinische infectieziekteoperaties, die niet actief waren in de lopende Fase 2-studie van GRANITE, het gepersonaliseerde kankervaccin van Gritstone. De verlaging vond plaats ongeveer twee weken na de eerder aangekondigde vertraging van de voorgestelde CORAL Fase 2b-studie, wat ertoe leidde dat Gritstone geen externe financiering ontving die zij eerder had verwacht vanaf het eerste kwartaal van 2024, in verband met de start van de studie.
    Klinische programma-updates
    Tumorspecifieke neoantigeen-oncologieprogramma’s (GRANITE en SLATE)
    GRANITE – Gepersonaliseerd neoantigeenvaccinprogramma
    SLATE – “kant-en-klaar” neoantigeenvaccinprogramma

    Het Fase 2-gedeelte van de Fase 2/3-studie waarin GRANITE wordt geëvalueerd als eerstelijns onderhoudstherapie bij gemetastaseerde MSS-CRC blijft aan de gang en voorlopige gegevens over de werkzaamheid van het Fase 2-gedeelte worden nog steeds verwacht in het eerste kwartaal van 2024. Gritstone heeft zijn inschrijvingsdoel gehaald van 100 gerandomiseerde patiëntenAugustus 2023.

    De klinische proefsamenwerking met deNationaal Kanker Instituut(NCI) om een ??autologe mutante KRAS-gerichte TCR-T-celtherapie te evalueren in combinatie met Gritstone's KRAS-gerichte “kant-en-klare” vaccinkandidaat, SLATE-KRAS, is aan de gang. Het onderzoek wordt geleid doorSteven A. Rosenberg, MD, Ph.D., Hoofd van de Chirurgieafdeling bijNCI's Centrum voor Kankeronderzoeken bouwt voort op de groeiende belangstelling voor het combineren van tumorantigeenspecifieke celtherapie met bijpassende vaccins. De IND is goedgekeurd door deAmerikaanse Food and Drug Administration(FDA) opOktober 2023.

    In afwachting van financiering blijft Gritstone bereid om een ??gerandomiseerde klinische fase 2-studie te starten binnen SLATE (“kant-en-klaar” neoantigeenvaccinprogramma) .
    Infectieziekteprogramma’s
    CORAL – SARS-CoV-2-vaccinprogramma van de volgende generatie dat dient als proof-of-concept voor Gritstone’s samRNA-platform en nieuwe aanpak bij infectieziekten
  3. forum rang 5 Piddy 5 maart 2024 22:27
    InFebruari 2024Gritstone heeft aangekondigd dat het materialen van GMP-kwaliteit zal gebruiken bij de vervaardiging van zijn zelfversterkende mRNA (samRNA)-kandidaat, wat resulteert in een vertraging van de CORAL Fase 2b-studie (CORAL-BARDA). Verwacht wordt dat deze stap het regelgevende nut zal vergroten van de verwachte vergelijkende fase 2b-studie met 10.000 proefpersonen, die is gecontracteerd door deBiomedische geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingsautoriteit(BARDA) (a) . Gritstone bereidt zich nu voor om het onderzoek in het najaar van 2024 te lanceren.
    HIV – Samenwerking met Gilead in het kader van het HIV Cure Program van Gilead voor het onderzoeken en ontwikkelen van op vaccins gebaseerde HIV-immunotherapiebehandelingen

    De samenwerking met Gilead voor het onderzoeken en ontwikkelen van een op vaccins gebaseerde HIV-immunotherapiebehandeling wordt voortgezet onder leiding van Gilead.
    Financiële resultaten voor het volledige jaar 2023

    Geldmiddelen, kasequivalenten, verhandelbare effecten en in pand gegeven contanten waren dat wel$ 86,9 miljoenvanaf31 december 2023, in vergelijking tot$ 185,2 miljoenvanaf31 december 2022.

    Onderzoeks- en ontwikkelingskosten waren dat wel$ 127,2 miljoenvoor het afgelopen jaar31 december 2023in vergelijking tot$ 111,4 miljoenvoor het afgelopen jaar31 december 2022. De stijging was voornamelijk het gevolg van stijgingen van de personeelskosten en de uitgaven voor klinische proeven.

    Algemene en administratieve kosten waren dat wel$ 28,8 miljoenvoor het afgelopen jaar31 december 2023in vergelijking tot$ 29,0 miljoenvoor het afgelopen jaar31 december 2022. De daling was voornamelijk toe te schrijven aan een daling van de externe diensten voor juridische, financiële, rekruterings- en andere professionele diensten ter ondersteuning van onze lopende activiteiten als gevolg van de aanwerving van voltijdse equivalenten, gecompenseerd door een stijging van de personeels- en facilitaire kosten.

    Samenwerking, licentie- en subsidie-inkomsten waren dat wel$ 16,3 miljoenvoor het afgelopen jaar31 december 2023in vergelijking tot$ 19,9 miljoenvoor het afgelopen jaar31 december 2022. Gedurende het jaar eindigde31 december 2023, wij hebben opgenomen$ 9,0 miljoenvan de subsidie-inkomsten uit het BARDA-contract,$ 4,3 miljoenvan subsidie-inkomsten in verband met de CEPI-overeenkomst en$ 1,7 miljoenaan subsidie-inkomsten gerelateerd aan de Gates-overeenkomst. Gedurende het jaar eindigde31 december 2023, wij hebben opgenomen$ 1,0 miljoenin samenwerkingsinkomsten gerelateerd aan de 2seventy-overeenkomst en$ 0,3 miljoenaan samenwerkingsinkomsten gerelateerd aan de Gilead-samenwerkingsovereenkomst.
    (a) Dit project is geheel of gedeeltelijk ondersteund met federale fondsen van deMinisterie van Volksgezondheid en Human Services; Administratie voor strategische paraatheid en respons;Biomedische geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingsautoriteit(BARDA), onder contractnummer 75A50123C00062.
  4. forum rang 5 Piddy 6 maart 2024 13:07
    Overname of buy out ... Veel rumour.
    Zelfs vanaf 1/4 van wat ze berekenen ben ik uiterst tevreden.

    How do you value these 3 pieces :

    1. HIV. If $GILD is the buyer, then it likely values the $Grts HIV cure vaccine for which it would owe another $685 million + royalties if commercialized.
    2. Covid/flu/rsv etc. BARDA contract worth 433 million. Platform for respiratory viruses would be worth what?
    3. Cancer. Depends on data. If great, I value it at 2 billion. So, what’s the negotiated buyout price? I think $38 if there are multiple bidders.

    Very much where I am Al. I have between 3.5 and 4.5 B. The missing piece is data. The key, do they go off of March data or June. My thinking is June and full data. Fits with Asco as well
  5. forum rang 5 Piddy 8 maart 2024 14:52
    HC Wainwright herhaalt zijn koopaanbeveling vandaag met $ 7 als koersdoel.
  6. forum rang 5 Piddy 11 maart 2024 21:06
    Woaw!

    Van +12% tot -9% bij GRTS
    Ook ARWR oersaai dagparkoer tot -12%

    Als biotech je dag niet kan maken of kraken ...
  7. forum rang 5 Piddy 12 maart 2024 10:30
    Opmerkelijke voorsprong bij de behandeling van kankervaccins: nieuwe hoop

    Door : Moe Alsumidaie 11 maart 2024

    In dit interview gaan we in gesprek met Andrew Allen , een pionier op het gebied van immunotherapie en mede-oprichter van het innovatieve biotechbedrijf Gritstone bio , Inc. Allen heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verleggen van de grenzen van de medische wetenschap door voorop te lopen in de ontwikkeling van gepersonaliseerde kankervaccintherapieën via het geavanceerde EDGE™ AI-platform bij Gritstone. Deze baanbrekende technologie hervormt niet alleen het landschap van de kankerbehandeling, maar biedt ook nieuwe hoop aan patiënten over de hele wereld. Tijdens ons gesprek verdiepen we ons in deze revolutionaire technologie en onderzoeken we hoe deze de aanpak van de kankerzorg transformeert.

    Moe Alsumidaie: Wat maakt het EDGE AI-platform van Gritstone tot een hoeksteen in de behandeling van kankervaccins?

    Andrew Allen: Gritstone's EDGE AI-platform – of Epitope Discovery for GEnomes – loopt voorop op het gebied van innovatie in de behandeling van kankervaccins. Het gaat niet alleen om het identificeren van mutaties; het gaat erom te onderscheiden welke mutaties kunnen functioneren als levensvatbare doelwitten voor T-cellen, de strijders van ons immuunsysteem. We gebruiken deep learning om het complexe biologische proces te decoderen dat DNA-mutaties vertaalt in eiwitten en vervolgens verder in peptidefragmenten. Deze fragmenten, gepresenteerd door HLA-moleculen, worden de doelwitten die door T-cellen worden herkend. Het vermogen van ons platform om dit ingewikkelde proces in wiskundige modellen te modelleren, maakt het revolutionair.

    Moe Alsumidaie: Hoe heeft u de nauwkeurigheid van de voorspelling bij de identificatie van neoantigeen verbeterd?

    Andrew Allen: De evolutie van onze voorspellende modellen is opmerkelijk geweest. We zijn overgegaan van een positief voorspellende waarde van minder dan 5% vóór onze oprichting naar meer dan 80% nu. Deze sprong in nauwkeurigheid is van cruciaal belang, omdat het ons diepere begrip van de genetische samenstelling van de tumor en de implicaties ervan voor de behandeling weerspiegelt. Onze methode bestaat uit het voortdurend voeden van ons model met nieuwe gegevens en het verfijnen van ons voorspellingsmodel. Dit voortdurende proces is van cruciaal belang om voorop te blijven lopen in het snel evoluerende landschap van kankergenomica.

    Moe Alsumidaie: Kunt u het unieke ontwerp van uw klinische onderzoeken voor gepersonaliseerde vaccins beschrijven?

    Andrew Allen: Onze klinische onderzoeken zijn op unieke wijze ontworpen om rekening te houden met de individualiteit van de kanker van elke patiënt. Omdat we erkennen dat elke tumor voortkomt uit een afzonderlijke reeks mutaties, is ons GRANITE-vaccin op maat gemaakt voor elke patiënt. Deze individualisering is van cruciaal belang om het volledige potentieel van de immuunrespons van de patiënt te benutten. SLATE, ons kant-en-klare vaccin, richt zich daarentegen op gedeelde mutaties, waardoor het geschikt is voor een andere patiëntenpopulatie.

    Moe Alsumidaie: welke uitdagingen doen zich voor bij het operationeel maken van deze onderzoeken?

    Andrew Allen: De operationele uitdagingen zijn veelzijdig. Ten eerste is het verkrijgen van voldoende en levensvatbare tumormonsters voor sequencing cruciaal. Deze stap is fundamenteel voor onze voorspellingsmodellen. Ten tweede vereist de nieuwheid van onze methoden, vooral ons gebruik van adenovirus en zelfversterkende mRNA-vectoren, vaak het opleiden van regelgevende instanties. Deze verklaringen zijn van cruciaal belang voor het verkrijgen van goedkeuring en voor de voortgang van onze onderzoeken, vooral in landen waar dergelijke therapieën nog niet gebruikelijk zijn.

    Moe Alsumidaie: hoe navigeer je door de werving en geschiktheid van patiënten?

    Andrew Allen: De rekrutering van patiënten voor GRANITE is relatief inclusief, aangezien de meeste patiënten met solide tumoren in aanmerking komen. We stellen echter wel een drempel vast voor het uitsluiten van patiënten met zeer laag voorspelde neoantigenen, omdat de werkzaamheid in dergelijke gevallen onzeker is. Voor SLATE, ons kant-en-klare vaccin, zijn de deelnamecriteria strenger. Patiënten moeten specifieke mutaties en compatibele HLA-typen hebben. Deze specificiteit verkleint de pool, maar zorgt ervoor dat de betrokkenen een grotere kans hebben om van de behandeling te profiteren.

    Moe Alsumidaie: kunt u de voortgang delen op het gebied van HIV- en COVID-19-vaccinproeven?

    Andrew Allen: Ons werk op het gebied van HIV- en COVID-19-vaccins is veelbelovend, waarbij vooral het potentieel van onze zelfversterkende mRNA- of ‘samRNA’-technologie wordt benadrukt. Voor COVID-19 hebben onze vaccins gedurende een langere periode, meer dan een jaar, hoge antilichaamniveaus gehandhaafd. Deze duurzaamheid is cruciaal in de strijd tegen de zich ontwikkelende virale dreigingen. We richten ons ook op T-celdoelen binnen het virus, vooral diegene die geconserveerd zijn, dat wil zeggen minder vatbaar zijn voor mutaties, met als doel een robuustere en duurzamere immuunrespons te bieden.

    Moe Alsumidaie: wat heeft de toekomst voor de behandeling van kankervaccins bij de behandeling van solide tumoren?

    Andrew Allen: De toekomst van immunotherapie, vooral voor ‘koude’ solide tumoren, staat aan de vooravond van een belangrijke transformatie, en ons werk bij Gritstone loopt voorop in deze verschuiving. De komende resultaten van onze GRANITE colorectale studie zouden een grote doorbraak kunnen betekenen, waardoor de reikwijdte van immunotherapie mogelijk wordt uitgebreid naar een breder spectrum van kankerpatiënten. Vooruitkijkend richten we ons op het benutten van onze technologie om aanzienlijke vooruitgang te boeken in de behandeling van kankervaccins. Deze proef is niet alleen cruciaal voor Gritstone; het zou een keerpunt kunnen zijn voor het hele veld van de oncologie, en een potentieel keerpunt kunnen betekenen in de strijd tegen een van de meest hardnekkige tegenstanders van de mensheid: kanker. We staan ??aan de vooravond van een mogelijke transformatie van het behandelingslandschap voor de meeste kankerpatiënten, vooral voor degenen met tumoren waarvan voorheen werd aangenomen dat ze niet reageerden op immunotherapie.

    Bron : www.clinicaltrialvanguard.com/executi...
  8. forum rang 5 Piddy 12 maart 2024 18:58
    Ik blijk me in voorgaande posts vergist te hebben met vrijgave abstract op vandaag.
    Niks lijkt dit te willen bevestigen.

    Eén zekerheid die er wellicht wel bestaat.
    Ofwel eind deze maand minstens +50 % ofwel -95 %
  9. forum rang 5 Piddy 13 maart 2024 10:53
    Rechtzetting !

    ASCO Late Breaking Abstracts moesten maandag verschijnen.
    SLATE-proefupdates zijn vandaag geplaatst.
    Ervan uitgaande dat ze aanwezig zijn bij ASCO, is dit dan gewoon toeval, of zijn ze van plan om beide tegelijkertijd te PR-en?
    Bedrijven hebben vier dagen de tijd om 8K's in te dienen met betrekking tot de openbaarmaking van materiële gebeurtenissen. Allemaal speculatie natuurlijk.
    Met nog 18 dagen te gaan voor het kwartaal ...
  10. forum rang 5 Piddy 14 maart 2024 10:07
    Volgens Guardant Health kan de FDA CTDNA later dit jaar goedkeuren als diagnostisch hulpmiddel voor CRC

    Er was vandaag een fragment op het NBC-avondnieuws !
    Hopelijk zal de FDA CTDNA ook goedkeuren als primair en punt voor CRC-immunotherapieproeven.

    Gritstone loopt voorop.

    www.nbcnews.com/nightly-news/video/co...
  11. forum rang 5 Piddy 15 maart 2024 12:59
    Zeer confronterend !
    Eind deze maand maar even nakijken ...
    Buiten dit Triple experiation day
274 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht