Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,903
  • Verschill

    +0,003 +0,33%
  • Volume

    1.780.364 Gem. (3M) 6,8M
  • Bied

    0,902  
  • Laat

    0,903  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming maart 2024

4.209 Posts
Pagina: «« 1 ... 156 157 158 159 160 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 22 maart 2024 09:10
    quote:

    G. Hendriks schreef op 21 maart 2024 15:17:

    [...]
    De enige andere bron waaruit je iets te weten kan komen, is een persbericht van Pharming. Mocht dat komen, dan zal daarin naar mijn verwachting Q2 2024 als nieuwe horizon worden gegeven. Maar ik vraag me af of Pharming over een procedurele stap die inherent is aan het beoordelingsproces een persbericht uitbrengt. Hoogstens met als reden, zoals Bassie al eerder aangaf, de eerder gedane uitspraak over Q1 aan te passen (ik ga ervan uit dat er geen withdrawal plaatsvindt).
    Vind het een teken van zwakte wanneer Pharming Group NV n.a.v. het missen van een deadline als eerder gecommuniceerd NIETS meldt over een ingediende aanvraag voor verlengde clockstop en de aard van de verlenging !
    Is het een gevolg van (moeten samen) werken met een EGA t.g.v. gebrek aan expertise binnen het CHMP ?
    Zo ja, zeg dat dan gewoon = transparant = vertrouwen = zichtbaar in beurskoers.
    Is het wegens het gebrek aan tijd om 180 CHMP vragen te beantwoorden vanwege tijd\complexiteit, zeg dat dan!
    Zo ja , zeg dat dan gewoon = transparant = vertrouwen = zichtbaar in beurskoers.
    Is het vanwege zorgvuldigheid en serieuze vragen omtrent (bij)werking van het middel ?
    Zo ja, zeg dat dan en accepteer, dat de EMA daarmee een afwijkend beleid volgt vs. de FDA en duidt waar de evrschillen zitten.

    Het downplayen van de verwachting en het gebruiken van "kan jaren duren t.g.v. verschillende verzekeringsstelsels per land" is een zwakte bod i.c.m. het op 12 maart bij MHRA aanvragen van goedkeuring in UK via IRP ( International Recognition Procedure).

    De open einden welke de CEO nu liet ontstaan duiden op een onderschatting van zijn stakeholder.
    Het geschaadde vertrouwen zag je sindsdien als een HAE acute aanval terug in intraday opzwellend gedrag van "oververhitte verwachtingen die plots leegliep" bij een (terecht) grote groep aandeelhouders.
    Dat getuige de enorme handelsvolumes die dag en de downswing en upswing van de koers intra day.

    Acht het overigens niet uit te sluiten, dat enkele stevige (day)traders hier "rediit achtig" gedrag orchestreren welke de AFM wat mij betreft gerust onder de loupe mag nemen, uitzoeken en bij onrechtmatigheden zwaar bestraffen.

    Tot slot; CEO Sijmen moet niet jammeren over de beurskoers. Juist Sijmen heeft de positie en de mogelijkheden te sturen op KPI's die de koers van het aandeel stuwen i.p.v. luwen. Wat dat betreft zou de gerelateerde bonus \ aandelenkoers combinatie best wat ambitieuzer mogen worden.
    In dat geval weet Sijmen prima op welke punten hij aandacht moet (ver)leggen....... dwz meer focus op kosten(management) en meer focus op pipeline development (leadtime to market, meer focus internationaliseren van RUCONEST sales & slimmer omgaan met marketing investments omtrent JOENJA.

    Niet jammeren dus, maar kritisch zijn op Pharmings middelen allocatie en resultaat gerichtheid vergroten, ambities omhoog \ opvoeren en deze helder en concreet vastleggen in meetbare doelstellingen 2024. De doelstellingen koppelen aan de bonus.
  2. forum rang 6 Natal 22 maart 2024 09:10
    " Gezien de koers en de koersreacties hebben wij een enorme opdracht, een uitdaging die wij met al onze kracht en met al onze inzet zeer gemotiveerd aan gaan".

    Kijk, dat is nog eens mannentaal.
  3. forum rang 8 aextracker 22 maart 2024 09:12
    quote:

    G. Hendriks schreef op 22 maart 2024 08:49:

    [...]

    CHMP kan afwijken van hetgeen gevraagd wordt. Genoeg voorbeelden waarin de termijn korter wordt vastgesteld.
    Dank, helder antwoord, doch de lengte van de verlengde clockstop blijft onduidelijk . . . . . open einden dragen niet bij aan vertrouwen opbouwen.......
  4. forum rang 6 Natal 22 maart 2024 09:19
    quote:

    Vertrouwen schreef op 22 maart 2024 09:15:

    Mooi volume zo vroeg en nog wel opwaarts !

    Zo de grotere investeerders er aankomen ?
    Kan net zo goed particulier zijn.
  5. forum rang 7 roon 22 maart 2024 09:20
    quote:

    Vertrouwen schreef op 22 maart 2024 09:15:

    Mooi volume zo vroeg en nog wel opwaarts !

    Zo de grotere investeerders er aankomen ?
    Die grote investeerder is al stiekem aan het kopen net boven 1 euro terwijl de gemiddelde advies prijs van analisten op 2,44 euro ligt.
    Mocht er een aandelen split komen dan ben ik benieuwt waar dan het koersdoel ligt en dan is de kans zeker aanwezig dat dan wel dat koersdoel gehaald wordt dus dan gaat de aandeelhouder er ook op voor uit.Zeker met een grote investeerder.
  6. forum rang 8 Sharen 22 maart 2024 09:25
    Misschien veiligheidshalve wat extra afbouw bij Citadel en Millenium, want 'je weet het maar nooit bij de CHMP'...

    Sinds de cijferdag bouwen ze sowieso al behoorlijk af:

    shortsell.nl/short/pharming

    Ik vraag me ook wel eens af wat de ene shorter doet als die ziet dat die andere shorter afbouwt.

    Want het kost die ene shorter dan gewoon geld als ie dan niet óók afbouwt.
  7. forum rang 8 aextracker 22 maart 2024 09:31
    quote:

    roon schreef op 22 maart 2024 09:20:

    [...]

    Die grote investeerder is al stiekem aan het kopen net boven 1 euro terwijl de gemiddelde advies prijs van analisten op 2,44 euro ligt.
    Als er uberhaupt al sprake is van een grote investeerder, dan heeft die uiteraard allang 14-15 maart zijn slag ruimschoots geslagen.

    Dit zijn gewoon groepjes \ roedels samenwerkende kleine (professineel werkende) daytraders die tesamen de boel op de kast jagen of onderuit schoffelen.
    Het heeft i.m.o. weinig met de functie en prestatie van een beursgenoteerd fonds te maken doch toont meer de effecten van excessieve gedragspatronen in de handel bij een zwak stakeholder management communicerende CEO.

    Het leidt louter tot de korte termijn up- & downswings en doet niets af aan de verbeterende, groeiende basis van Pharming Group NV op de middel lange termijn. Daarmee snap ik de frustratie van de CEO wel omtrent de beurskoers, doch Sijmen moet gewoon gedrag en prestaties met Pharming Group NV neerzetten, die de korte termijn effecten tot het verleden gaan doen behoren.

    Dwz bouw een bestendige verbeterende omzet en winst(groei) op met een verbredende portfolio en houdt de kosten in de klauw.

    Sijmen moet wat minder gaan zweven en een beetje meer "Feyenoord" worden wat dat betreft; Niet op zoek naar een stijgende luchtkolom en blijven lullen, maar poetsen !
  8. forum rang 4 SpecuKlaas 22 maart 2024 09:37
    @AEXtracker , mooi verwoord om 09:11.

    @Roon, die negatieve split en het halen v/d gem advies koers boven de Euro 2.44...je verhaal is toch wel "grappig" bedoeld neem ik aan. Want anders snap je een negatieve split niet helemaal. Laat Ph dat maar niet doen. Zie het altijd verkeerd aflopen.

    Withdraw l? Nou dat lijkt me rampzalig en niet het geval met een FDA goedkeuring en positieve reacties van de patienten. Dan zou een withdrawl wel heel en heel goed onderbouwd moeten worden. Nee, gewoon ...onverwachtse...uitstel. Ben het v.d.b. met @Bassie en @ G.Hendriks wel weer eens.

    Gedoe...dat wel weer. Geduld is een schone zaak.
  9. forum rang 4 Jupilerke 22 maart 2024 09:38
    quote:

    BassieNL schreef op 21 maart 2024 20:17:

    [...]
    Dat is lang geleden... paar weken na de positieve opinie kwam het overnamebod van Takeda.
    Toch zo'n 2 maand erna, +70% bij de koers, bij goedkeuring ging de koers zelfs neerwaarts, daarna Ablynx overname. Was top periode voor ons.
  10. forum rang 4 G. Hendriks 22 maart 2024 09:51
    Wat ik ook nog interessant vind: de verhouding tussen het CHMP-besluit in januari tot een derde LoOI met een specifieke beantwoordingstermijn en het verzoek van Pharming. Ik zou denken dat een door de CHMP vastgestelde termijn afgestemd is op de mogelijkheid van Pharming om eraan te kunnen voldoen. Maar blijkbaar niet óf er is sprake van een onvoorziene omstandigheid. Ik hoop er het beste van, maar ben er niet helemaal gerust op.

    Iedereen het beste gewenst vandaag!
  11. toob 22 maart 2024 10:12
    Fntastisch aandeel, de koers op de helft van 2013 en 0 euro dividend in 11 jaar. We worden hier slapend rijk met dit meest besproken aandeel op de IEX. Ik blijf blijkopen uiteraard..aangezien we het sowieso structureel beter doen dan een ETFje AEX, S&P500 etc. Je bent gek als je niet in dit aandeel zit!
  12. forum rang 8 Sharen 22 maart 2024 10:20
    quote:

    BassieNL schreef op 22 maart 2024 08:14:

    Er zijn al farmaceuten die vandaag of gisteren een PB hebben geplaatst over een positive opinion die van de CHMP hebben ontvangen.
    Ja, dat wordt gewoon 'uitstel' voor Joenja bij EMA vandaag, jammer maar geen drama.

    Als De Vries slim is koppelt hij in een persbericht deze tegenslag aan de (naar mijn mening) toch wel spectaculaire mogelijkheden bij honderden extra Amerikaanse APDS-VUS patienten.

    Zoiets als:
    "Het uitstel bij EMA is enerzijds natuurlijk een teleurstelling, maar geeft Pharming anderzijds wél wat meer armslag om de studie naar de meer dan 1100 mogelijke APDS-VUS patiënten in de US de komende maanden voortvarend voort te zetten"
  13. forum rang 8 BassieNL 22 maart 2024 10:35
    quote:

    Sharen schreef op 22 maart 2024 10:20:

    [...]
    Ja, dat wordt gewoon 'uitstel' voor Joenja bij EMA vandaag, jammer maar geen drama.

    Als De Vries slim is koppelt hij in een persbericht deze tegenslag aan de (naar mijn mening) toch wel spectaculaire mogelijkheden bij honderden extra Amerikaanse APDS-VUS patienten.

    Zoiets als:
    "Het uitstel bij EMA is enerzijds natuurlijk een teleurstelling, maar geeft Pharming anderzijds wél wat meer armslag om de studie naar de meer dan 1100 mogelijke APDS-VUS patiënten in de US de komende maanden voortvarend voort te zetten"
    Nee... vertel altijd het eerlijke verhaal en betrek niet ineens de VUS studie erbij.
    Gewoon to-the-point: er is besloten clockstop te verlengen (de reden doet er niet toe).. en opinie wordt verwacht in Q2/H2...of desnoods 2025. Maar draai er niet omheen.
  14. forum rang 6 fanaat 22 maart 2024 10:38
    En weer wordt de mooie toekomst verschoven. Dit systeem hanteert deze baas ondertussen al bijna15 jaar. Of hij debet is aan het falen van de Ema aanvraag? Natuurlijk wel. De baas van Pharming heeft karaktereigenschappen die grenzen aan zelfoverschatting. Voorbeelden te over en ik kan niet nalaten de Nasdaq notering hiervoor als voorbeeld te stellen en ook iedereen te herinneren aan de mogelijkheden van ruconest.
    Telkens wordt er een nieuwe worst voorgehouden en nog altijd leeft op dit forum de gedachte dat wat Pharming overkomt niet te wijten is aan het management. Ik verzeker iedereen dat het falen van Joenja bij de EMA moeiteloos voor rekening komt van Pharming. Enige opzet is zelfs in het spel. Dat de baas telkens wegkomt met een grote glimlach en een verwijzing naar het volgende kwartaal is een wonder. De commissie met de moeilijke naam maar met de eenvoudige opdracht zou de baas het mes op de keel moeten zetten en zich niet langer moeten verschuilen achter eenvoudig te behalen criteria voor het voortbestaan van het management. De heer de Vries is veruit de best betaalde ceo van het Damrak als gekeken wordt naar aantal personeelsleden, omzet en niet te vergeten resultaten. Na 25 jaar bestaan kan Pharming maar net de eigen broek ophouden en haar management vorstelijk betalen. Dat wel!! De aandeelhouder wordt al heel lang aan het lijntje gehouden en ondergaat haar lot gedwee.
    Bij de aanvraag van de EMA goedkeuring stond de Vries nog te juichen nu doet hij het een en ander af als bijkomstig en niet van belang. Rarapolitiepet.
  15. forum rang 7 roon 22 maart 2024 10:42
    quote:

    Sharen schreef op 22 maart 2024 10:20:

    [...]
    Ja, dat wordt gewoon 'uitstel' voor Joenja bij EMA vandaag, jammer maar geen drama.

    Als De Vries slim is koppelt hij in een persbericht deze tegenslag aan de (naar mijn mening) toch wel spectaculaire mogelijkheden bij honderden extra Amerikaanse APDS-VUS patienten.

    Zoiets als:
    "Het uitstel bij EMA is enerzijds natuurlijk een teleurstelling, maar geeft Pharming anderzijds wél wat meer armslag om de studie naar de meer dan 1100 mogelijke APDS-VUS patiënten in de US de komende maanden voortvarend voort te zetten"
    Sharen,ik snap dat je onzeker wordt maar er is geen bewijs dat er uitstel komt en ik ga er van uit dat we vandaag en anders maandag een positief bericht gaan krijgen.Niks uitstel actie pharming was voorzorgs maatregel,stel dat.Gewoon slim en scheelt tijd voor het geval dat.Maar dat geld voor elk bedrijf dat bij de EMA in de wacht staat.Dat zullen die andere bedrijven ook gedaan hebben alleen wordt daar bijna geen aandacht aan gegeven,pharming wordt op alles breed uitgemeten door Particulieren.Ik ben optimistisch voor vandaag.
4.209 Posts
Pagina: «« 1 ... 156 157 158 159 160 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht