Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

En weer een nieuwe''Begaclaim''.

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 maart 2006 19:21
    Een vos verliest wel zijn haren maar nooit zijn streken na het grote graaien in het HCS debacle het bewijs was niet overtuigend en de rechter moest hem laten gaan, nu heeft Joep weer een nieuwe rechtzaak aan zijn broek,hopelijk is nu het bewijs duidelijker en overtuigend genoeg om de man voorgoed te stoppen zoniet dan hebben we weer een nieuw fonds op het damrak zal wel iets van RDM claim gaan heten.

    24-03-2006 12:00

    Curator daagt Van den Nieuwenhuyzen voor rechter


    AMSTERDAM (ANP/AFX) - Zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen wordt voor rechter gedaagd in het faillissement van een van zijn bedrijven. Curator Louis Deterink stelt de zakenman in een civiele procedure aansprakelijk voor wanbeleid bij SP Aerospace, een dochter van het omgevallen RDM-concern.
    Dat blijkt uit het vierde faillissementsverslag van SP Aerospace, dat vrijdag is verschenen. Ook de voormalig RDM-bestuurder Leo van de Voort wordt door de curator voor de rechter gedaagd. Het tweetal wordt onder meer beschuldigd van onbehoorlijk bestuur en onrechtmatig handelen.
    Kort na het faillissement in 2004 constateerde Deterink al dat Van den Nieuwenhuyzen het bankroet zelf had veroorzaakt door 18 miljoen euro aan het bedrijf te onttrekken. Financieel directeur Van de Voort van RDM was mede-verantwoordelijk voor deze "doorsluisoperatie", schrijft Deterink in het verslag. De curator probeert het grootste deel van deze betwiste transactie alsnog terug te draaien
    Financieel tekort
    Delen van de failliete Eindhovense onderneming werden in 2004 verkocht aan de Duitse machinebouwer Krauss-Maffei Wegmann en het industriële conglomeraat Stork. Van den Nieuwenhuyzen heeft altijd benadrukt dat de ondergang van SP werd veroorzaakt door de annulering van een defensieorder voor het militaire voertuig Fennek.
    Het is een van de weinige punten waarover Van den Nieuwenhuyzen en de curator het eens zijn. Maar volgens de curator ligt de schuld hiervoor bij Van den Nieuwenhuyzen. Er was namelijk een structureel financieel tekort bij SP, waardoor het bedrijf de Fennek-order niet kon uitvoeren.
    Uit het onderzoeksverslag blijkt dat Van den Nieuwenhuyzen het RDM-concern in een ijzeren greep hield. "RDM was een éénpersoonsconcern met Van den Nieuwenhuyzen aan de knoppen." De omstreden ondernemer maakte de belangen van de dochterbedrijven ondergeschikt aan die van zijn RDM-holding.
    Partijdig
    Zo vervulde SP-directeur Leunis Roodenburg tegenstrijdige functies binnen het concern waardoor hij niet het belang van dochtermaatschappij SP diende. Roodenburg verklaarde te hebben gehandeld in opdracht en onder druk van Van den Nieuwenhuyzen.
    Van den Nieuwenhuyzen is verbolgen over de bevindingen van de curator. Via zijn advocaat laat hij weten het faillissementsverslag "tendentieus, eenzijdig, partijdig en onvolledig" te vinden.

    Vanaf DFT.

    mvrgr jo jo

  2. [verwijderd] 24 maart 2006 19:31
    De man voorgoed stoppen?Zoals je al zei jojo;een vos verliest wel zijn haren maar nooit zijn streken,daar zal 40 uur dienstverlening echt niks aan veranderen hoor.In Amerika is dat beter geregeld,hogere straffen.

    gr

    Ab
  3. [verwijderd] 29 maart 2006 18:10
    Stukje vervolg van het ontstaan van de nieuwe RDM claim.
    Let wel dit geld waar dit overgaat is geleend met waardeloze onderpanden en helemaal in het bedrijf van Joep van Niewenhuysen verdwenen tot nog toe is het niet te traceren waar het gebleven is.

    Havendirecteur mocht geen bankgaranties afgeven


    AMSTERDAM (ANP-AFX) - Oud-directeur Willem Scholten van het Rotterdamse havenbedrijf was niet bevoegd om voor tientallen miljoenen euro’s aan bankgaranties af te geven ten behoeve van het inmiddels failliete RDM-concern.
    Dat oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag in een rechtszaak tussen de gemeente Rotterdam en de Britse bank Barclays. Barclays wil dat de gemeente, de toenmalig eigenaar van het havenbedrijf, de bankgaranties nakomt en 49 miljoen euro terugbetaalt.
    Maar de gemeente is niet gebonden aan de door Scholten getekende garanties, aldus de rechtbank. De rechters staan Barclays wel toe te bewijzen dat Scholten loog over zijn bevoegdheid. Als dit Barclays lukt, moet de gemeente Rotterdam alsnog betalen.

    Uit DFT
    mvrgr jo jo
  4. [verwijderd] 30 maart 2006 17:13
    Probeer eens bij VEB op hun site of stel de vraag bij AFM ook kun je rechtbank verslagen nazoeken.
    Er gaat een wereld en een beerput voor je open.
    Het is onstaan door de malversaties bij HCS technoligy misschien kun je daar op googlen.

    mvrgr jo jo
  5. [verwijderd] 31 maart 2006 11:21
    quote:

    jojobuitenzorg schreef:

    Probeer eens bij VEB op hun site of stel de vraag bij AFM ook kun je rechtbank verslagen nazoeken.
    Er gaat een wereld en een beerput voor je open.
    Het is onstaan door de malversaties bij HCS technoligy misschien kun je daar op googlen.

    mvrgr jo jo
    thanks voor de tip, wil me even inlezen voor 14 juli, even kijken of er nog een leuk speculatief straatje uit te slaan is...!!!
  6. [verwijderd] 31 maart 2006 11:25
    HCS was dat niet in combi met Rijkman Groenink?

    quote:

    jojobuitenzorg schreef:

    Probeer eens bij VEB op hun site of stel de vraag bij AFM ook kun je rechtbank verslagen nazoeken.
    Er gaat een wereld en een beerput voor je open.
    Het is onstaan door de malversaties bij HCS technoligy misschien kun je daar op googlen.

    mvrgr jo jo
  7. [verwijderd] 2 april 2006 17:40
    Quickk Rijkman kan ik mij niet herinneren,wel grappig onder het motto soort zoekt soort kwam ik de naam Joep van den Nieuwenhuysen in verband met miljardaire Nina Brink tegen, blijken de zelfde"handelsgeest" te hebben

    De hele wereld mag weten dat Nina Brink bevriend is met Nelson Mandela, prinses Fergie, Jim Clark van Netscape, en Annie Lennox en Dave Stewart van Eurythmics. Er zijn ook Nederlanders bij. Neelie Kroes, toen nog minister Neelie Smit-Kroes van Verkeer en Waterstaat, was president- commissaris van haar bedrijf Newtron. (Totdat het daar mis ging, toen was ze meteen weg.) De hele gevestigde orde herinnert zich een partij in Wassenaar die Nina Brink gaf met haar vriendin Hanja Maij-Weggen, toen die minister van Verkeer en Waterstaat was. Uitnodigingen op geschept papier, de namen naast elkaar. En toen Annemarie Jorritsma minister van Verkeer en Waterstaat werd, kwam Nina Brink in de commissie die de privatisering van de PTT moest voorbereiden. Maar als Wim Dik werd uitgenodigd, hield ze mooi haar mond: dit kon een toekomstige klant zijn en daar ga je niet lastig tegen doen. In die tijd was ze met Joep van den Nieuwenhuysen en haar man Ab Brink eigenaar van A-line, distributeur van computeronderdelen.

    Voor meer op de site.

    www.nrc.nl/W2/Lab/WOL/000313.html

    Ongelovelijk allemaal maar het is er en het gebeurt gewoon steeds weer.

    mvrgr jo jo
  8. [verwijderd] 21 mei 2006 22:52
    En steeds meer komt er boven tafel van deze desastreuse figuur Joep van den Nieuwenhuysen,onvoorstelbaar wat deze persoon aan ontwikkelingen achter zijn naam heeft.

    Chili wil Van den Nieuwenhuyzen verhoren

    anp | Gepubliceerd op 19 mei 2006, 22:41
    Laatst bijgewerkt op 20 mei 2006, 21:10

    SANTIAGO DE CHILE - Onderzoekers in de corruptiezaak rond de Chileense oud-dictator Pinochet willen Joep van den Nieuwenhuyzen, voormalig directeur van defensiebedrijf RDM, verhoren. Dat heeft het Chileense dagblad La Nación gemeld.

    Uit politie-onderzoek blijkt dat, behalve Pinochet, ook twee naaste medewerkers van de oud-dictator smeergeld hebben ontvangen rond de verkoop van 200 Leopold-tanks in 1998 door RDM aan Chili. Het gaat om een persoonlijke secretaris van Pinochet, Gustavo Latorre, en de voormalige directeur van het Chileense defensiebedrijf Famae.

    Door documenten en rekeningen van Famae en RDM met elkaar te vergelijken, hebben rechecheurs vastgesteld dat beide mannen een bedrag van rond de 300.000 dollar hebben ontvangen voor hun aandeel in de deal met RDM. Dit geld blijkt afkomstig te zijn van rekeningen die indirect toebehoorden aan Pinochet.

    Vorig jaar kwam al aan het licht dat RDM oud-legerleider Pinochet voor anderhalf miljoen dollar aan smeergeld betaalde. In totaal verkocht RDM de 200 gebruikte tanks van het Nederlandse leger voor 80 miljoen dollar aan Chili. De meeste van deze tanks zijn inmiddels aan vervanging toe, doordat veel van het materiaal verouderd is.

    www.leeuwardercourant.nl/nieuws/binne...

    We blijven het volgen.

    mvrgr jo jo

  9. [verwijderd] 3 juni 2006 15:09
    Feiten komen boven water en weer dezelfde naam onvoorstelbaar dat deze persoon zo eindeloos door kan gaan met laakbaar handelen,dit kan nooit alleen gebeuren er zijn er meer die hier in meedoen het betreft hier ook materiaal wat gecontroleerd door de overheid een andere bestemming vind,in dit geval naar Pinochet hoe is het mogelijk.

    za 3 jun 2006, 12:35
    'RDM maakte 9 miljoen over naar Chili aan smeergeld'
    DEN HAAG - Bij de verkoop van ongeveer tweehonderd Leopold-tanks aan Chili is veel meer smeergeld betaald dan tot nu bekend was. NRC Handelsblad meldde zaterdag dat het Nederlandse defensiebedrijf RDM, dat in 2004 failliet ging, 9 miljoen dollar heeft overgemaakt aan de voormalige dictator Pinochet en zijn netwerk.


    De zaak wordt momenteel onderzocht door de Chileense autoriteiten, die voormalig directeur Joep van den Nieuwenhuyzen van RDM willen verhoren. Van Nieuwenhuyzen zelf heeft tegenover de kant verklaard dat er 1,6 miljoen dollar geld is betaald aan iemand die de contracten voor RDM heeft geregeld. Hij wil niet spreken van smeergeld.

    NRC Handelsblad baseert zich op gesprekken met oud-medewerkers van RDM. Het Rotterdamse bedrijf kocht indertijd de afgedankte Leopold-tanks van Defensie en verkocht ze in 1998 vervolgens door aan Chili.


    mvrgr jo jo
  10. [verwijderd] 3 juni 2006 21:11
    Joep van de Nieuwenhuizen. Was dat niet de "grote en gevierde bedrijfendoctor" uit de jaren 80. Had hij ook niet nauwe banden met de maffiafamilie Van der Valcks? Die is dan wel zwaar van zijn voetstuk gevallen.
  11. [verwijderd] 17 juni 2006 23:55
    En hier zien we onze gemeenschapscentjes via RDM in de zakken van V/D Nieuwenhuysen verdwijnen,hoe krijgen ze het voor elkaar.

    Havenbedrijf Rotterdam en Barclays Bank schikken

    16 juni 2006, 19:03, update

    ROTTERDAM - Het Havenbedrijf Rotterdam hoeft de Britse Barclays Bank niet de 19 miljoen euro te betalen die de bank van het havenbedrijf had geëist. De twee partijen zijn een schikking overeengekomen. Dat blijkt uit de schikkingsovereenkomst die de gemeente Rotterdam openbaar heeft gemaakt.

    De bank wilde van het Havenbedrijf het geld terug dat de bank in 2004 had geleend aan het bedrijf van Joep van den Nieuwenhuyzen, de eigenaar van RDM. Toenmalig havendirecteur Willem Scholten had garanties verstrekt van zeker 180 miljoen euro voor deze en andere leningen. Deze garanties leidden tot het Rotterdamse havenschandaal en het vertrek van Scholten.

    Uit de schikking blijkt verder dat het Havenbedrijf en de bank de gemaakte juridische kosten niet op elkaar zullen verhalen. Voor het Rotterdamse bedrijf zou het gaan om enkele miljoenen aan advocaatkosten.

    Andere claims

    Barclays Bank heeft ook twee claims lopen tegen de gemeente Rotterdam in verband met het havenschandaal. Hierbij gaat het in totaal om 49 miljoen euro. Tijdens een rechtszitting over deze zaak bij de rechtbank in Amsterdam in februari zei de gemeente er niets voor te voelen dit te betalen.

    Scholten heeft dan wel getekend voor de garanties, maar hij was daar volgens de gemeente niet toe bevoegd. In een tussenvonnis in april heeft de rechtbank bepaald dat Rotterdam voorlopig niet hoeft te betalen.

    Tenslotte is er nog een zaak van investeringsmaatschappij Residex. Die eist 10,4 miljoen euro van de gemeente. Het betreft een lening die Residex had verstrekt aan MD Helicopters, onderdeel van het failliet gegane RDM-concern van Van den Nieuwenhuyzen. Residex, een dochter van verzekeraar Achmea, meent recht te hebben op dit geld omdat havenbedrijfdirecteur Scholten zich er garant voor had gesteld. Het vonnis in deze zaak is voorlopig uitgesteld.

    mvrgr jo jo
  12. [verwijderd] 29 november 2006 17:16
    En ja hoor weer een nieuwe 'Begaclaim'tjesus kan zo een van den Nieuwenhuysen nou gewoon ongelimiteerd doorgaan?
    Wanneer sluiten zo een vent nou op?

    Bedrijf Van den Nieuwenhuyzen schuldig aan fraude

    anp | Gepubliceerd op 29 november 2006, 12:50
    Laatst bijgewerkt op 29 november 2006, 12:57

    DEN BOSCH - De RDM-houdstermaatschappij van zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen is veroordeeld voor fraude. Kort voor het faillissement betaalde SP Aerospace, onderdeel van het RDM-concern, 6,8 miljoen euro voor onderdelen van tanks en houwitsers aan RDM.

    Volgens rechtbank in Den Bosch zijn daardoor de schuldeisers van SP Aerospace benadeeld. Van den Nieuwenhuyzen moet de curator 6,8 miljoen euro plus wettelijke rente betalen, aldus de onlangs gedane uitspraak van de rechtbank.

    SP Aerospace kocht nieuwe en gebruikte onderdelen van Leopard-tanks en M-109-houwitsers van RDM. Daar had RDM zelf 1,6 miljoen euro voor betaald. Na de ondergang van SP Aerospace bleken de gekochte onderdelen nauwelijks iets waard te zijn.

    In beroep

    Van den Nieuwenhuyzen liet woensdag in een reactie weten alleen als geldschieter bij de transactie te zijn betrokken geweest. ,,Ik ben nooit directeur of commissaris bij SP geweest.'' Hij kondigde aan tegen de uitspraak in beroep te gaan.

    Van den Nieuwenhuyzen werd eerder dit jaar veroordeeld voor frauduleus handelen. Kort voor het bankroet van SP Aerospace heeft hij geld weggesluisd naar Wilton-Feijnoord Holding (WFH), een ander bedrijf in zijn RDM-concern. De zakenman moet van de rechtbank in Rotterdam 11 miljoen euro plus gederfde rente betalen aan de curator. Van den Nieuwenhuyzen is in beroep gegaan.


    mvrgr jo jo
14 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.051
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.032
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.609
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.324
AFC Ajax 537 7.026
Affimed NV 2 5.778
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.896
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.390
AIRBUS 1 1
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.184
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.470
AMG 965 126.515
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.189
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.761
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.177
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.311
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.766
ASML 1.762 77.565
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 338
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.781
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
    4. Shell jaarvergadering in Londen
    5. Handelsbalans maart (eurozone)
    6. Lowe's Q1-cijfers
    7. Macy's Q1-cijfers
    8. Pharming jaarvergadering
  2. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht