Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Getronics Terug naar discussie overzicht

Zware kritiek op Windows Vista

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sponge Bob 28 juli 2007 18:44
    AMSTERDAM - Bij de introductie van het besturingssysteem Windows Vista was er aan superlatieven geen gebrek. Werken met de computer zou voortaan een zaligheid zijn, met Vista was alles mogelijk. Een halfjaar later inventariseren we de ervaringen van een aantal gebruikers. Die zijn heus niet allemaal negatief, maar zeker ook niet onverdeeld gunstig. Vooral vanuit de hoek van de computerverkopers is er zware kritiek te horen. "Ik bid om het servicepack dat een dezer dagen moet uitkomen", is een van de gehoorde reacties.

    Wie een nieuwe computer koopt, krijgt automatisch met Vista te maken. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft is er gewoon al op geïnstalleerd, want aan Windows 98 of XP wordt niet meer gedaan. Dat gold ook voor Pos Siccama toen deze zes maanden terug een nieuwe pc kocht. Hij had er, zoals hij zegt, in het begin dramatische ervaringen mee. Het werken met meerdere gebruikers op één computer gaf problemen, er waren moeilijkheden met de geluidskaart en zijn e-mail doet het soms niet bij het opstarten. " Sommige software werkt ook niet. Dat kan aan de leveranciers daarvan liggen, maar ik heb ook Office 2003 van Microsoft zelf, waarvan na de installatie Word niet was terug te vinden in het onderdeel Programma's. Via trucs heb ik het nu wel zo ver gekregen, maar ik vind het toch heel gek. En bepaalde filmpjes op internet die via XP wel waren te zien, zijn met Vista niet te bekijken." De 1 gigabyte werkgeheugen die voor Vista wordt aangeraden is volgens Siccama te weinig. "Ik heb er 1 gigabyte bijgeplaatst, maar ik vind het systeem nog steeds ronduit traag. Mijn XP-pc gaat sneller."

    Dat laatste is Karim Mostafi met hem eens. "Ik heb goede, nieuwe hardware, met twee gigabyte RAM-geheugen, gewoon een snel systeem. Desondanks duurt het te lang voordat de programma's opstarten. Met name Outlook 2007 is een ramp. Mijn grootste kritiek is dat Vista hoge eisen stelt aan je computersysteem, maar daar te weinig uit haalt. Het is niet efficiënt genoeg en heeft ook nog te veel bugs. Je betaalt eigenlijk voor gemankeerde software en koopt het recht op toekomstige lapmiddelen", meent de voormalige ict-journalist.

    Grafisch

    Over één positief punt zijn alle gebruikers het wel eens: grafisch ziet het er allemaal prachtig uit. " Maar daar ging het me niet om", zegt Ad de Groot. "Hiervoor had ik Windows ME en ik wilde een zwaardere machine om films te bewerken. En als je dan iets nieuws koopt is dat tegenwoordig met Vista, zo werkt dat. Er zit veel moois bij, maar voor mij was XP voldoende geweest."

    Wisselend wordt er gedacht over de beveiliging van de browser. De gewone gebruiker heeft daar niet zo'n moeite mee, maar door degenen die baas willen zijn over hun eigen computer wordt die als irritant ervaren. "Steeds allerlei pop-ups die je voor iets waarschuwen voor je verder kan en daar kun je verder niets aan doen. Ik heb Internet Explorer er daarom uitgehaald en Firefox geïnstalleerd, want daarbij kan ik de beveiliging zelf instellen ", zegt Mostafi.

    En hoe wordt er in de verkopende branche over gedacht? Marco Heijligers van Heijligers Computers in Dordrecht, onlangs verkozen tot computerwinkel van het jaar, blijkt nog lang geen enthousiast aanhanger van Vista. "Een product dat nog niet af was en waarbij de branche de problemen voor Microsoft heeft moeten oplossen. We kregen veel meer klachten dan na de introductie van XP. Zaken die niet werkten, te weinig drivers voor de interne hardware, problemen met e-mail. We hebben te veel mensen gehad die zeiden: ik hoef die computer niet meer. Die willen dan weer XP. Theoretisch is omzetten in bepaalde gevallen mogelijk, maar in de praktijk is het voor consumenten en kleinzakelijke gebruikers niet te doen, want die hebben een OEM-versie ('kale' versies van door computerleveranciers voor een aparte prijs ingekochte producten, red.) en die moeten dan bellen met de Microsoft-helpdesk. De ervaring is dat je dan van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Als bedrijf hebben wij dat ook voor een klant geprobeerd, maar dat hebben we uiteindelijk na twee uur opgeven."

    Dergelijke ervaringen en de incompatibiliteit met veel softwarepakketten is voor Heijligers reden geweest Vista niet aan zakelijke klanten te leveren. " Dat risico nemen we niet. We doen alleen stand-alone." Heijligers hoopt op de snelle verschijning van een servicepack, want dat is volgens hem broodnodig. "Als Microsoft ons zou vergoeden wat Vista ons tot nu toe aan hulp aan onze klanten heeft gekost, zouden we met het hele bedrijf een lang weekend leuk op stap kunnen gaan."

    Ernstige fouten

    Heijligers is zeker niet de enige computerverkoper die er zo over denkt. Deze week uitte Acer (wereldwijd de vierde computerbouwer na HP, Dell en Lenovo) ernstige kritiek op Microsoft. Acer-topman Gianfranco Lanci sprak van ernstige fouten in Vista. Hoewel de ontwikkeling van Vista jaren heeft geduurd, was de software bij de introductie begin dit jaar nog niet volledig uitontwikkeld. Volgens Lanci heeft nog nooit een nieuwe versie van Windows de verkoop van computers zo weinig gestimuleerd als Vista. "Ik denk echt niet dat er ook maar iemand is die vanwege Vista een nieuwe pc koopt."

    Wachten

    Net als bij voorgaande versies blijken er ook na de introductie van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft veel klachten te zijn. Dat wil niet zeggen dat de fout altijd automatisch ligt bij de softwarefabrikant. Zo kan het heel goed zijn dat die filmpjes van internet niet zijn te zien zijn vanwege het type videokaart die in de nieuwe computer wordt gebruikt. Toch zal de praktijk zijn dat dit de gewone gebruiker niet interesseert. Die zegt alleen maar: bij XP werkte het wel, bij Vista niet. Dus ook voor deze nieuwste Windows-versie geldt: wie de gelegenheid heeft kan - net als bij Windows 98 of XP het geval was - met de aanschaf van Vista het best wachten tot de periode met de ergste kinderziektes voorbij is
  2. [verwijderd] 29 juli 2007 04:25
    Meerdere recenties op dezelfde pagina en je komt toch tot een heel ander conclusie ...
    www.telegraaf.nl/digitaal/68125061/Zw...

    Ik vind dit zeer onterecht!! Drie weken geleden heb ik bij Dixons de snelste laptop met VISTA gekocht en hij werkt als een FERRARI zo snel is ie tot nu toe totaal geen problemen. Ook office geinstalleerd van mijn oude PC met XP wat een verademing! Alleen moet je hem soms eens in de twee dagen opnieuw laten opstarten. In een minuit werkt ie alweeer perfect!!!! Overigens ben ik geen computer specialist die hadden het veel te druk om mij te helpen!!!!!
    Jacq. Rood, Wassenaar za 28/7, 09:51

    De meeste mensen die klagen hebben doorgaans weinig kaas gegeten van computers. Ze hebben ooit eens een paar keer 98 of XP geinstalleerd en denken dat ze gelijk computer experts zijn:-) Mijn config AMD3500, 2Gb, 1900XT kaart met Vista Prem. 64bit werkt perfect, en ook de randapp. werkt perf. en dat zijn er nogal wat aangezien ik een grafisch bedrijf heb die nogal wat randapp moet aansturen. Tip: gebruik in iedergeval 2 part. 1 voor OS en 1 voor data, en houd min 30Gb voor OS aan dan loopt het zeker goed!
    Henk, Almelo za 28/7, 10:11

    Vista x64 Ultimate op een 2 jaar oude amd x64 3000+ met Asus k8n moederbord en 2 GB RAM. Geen problemen, wel wat tijd moeten besteden aan het vinden van 64 bit drivers, maar heb hetzelfde moeten doen voor mijn Suse Linux installaties op een identieke configuratie. Moet zeggen dat de Linux box sneller draait, maat dat Vista het meeste gebruikt word in dit huis (spelletjes, tv, video en muziek, photoshop en de hardware is beter te gebruiken)
    Sliep, Uit za 28/7, 10:1

    99 van de 100 problemen worden veroorzaakt omdat hard- en software leveranciers niet op tijd klaar waren/zijn met updates. Het is even wennen aan de beveiliging van Vista maar als je daar geen zin in hebt schakel dan UAC uit. Als programma's niet willen werken schakel dan de XP-mode in. Op mijn notebook (3 jaar oud) draait Vista Ultimate met 1Gb aan geheugen zonder problemen. Geweldig.
    Schrijver, Haarlemmermeer za 28/7, 10:21

    Ik heb twee nieuwe acer laptops met vista premium gekocht en heb hier totaal geen problemen mee. Ik heb personen horen zeggen hoe slecht vista als je vraagt wat hun ervaring ermee is wat blijkt ze hebben vista nog nooit gezien maar van iemand anders gehoort dat het slecht is.
    RvC, Amersfoort za 28/7, 10:25

    ....etc, etc, etc.
  3. [verwijderd] 29 juli 2007 09:04
    Dit zegt mij niets Beekje, opmerkingen van fabrikanten zoals Acer en Dell maken meer indruk dan deze paar opmerkingen van gebruikers.

    Joop
  4. forum rang 6 NewKidInTown 29 juli 2007 13:53
    Als ik op internet zoek op:
    "Vista" en "problem" heb ik in 0,04 seconden 136.000.000 hits.
    Zou toch op z'n minst een indicatie moeten zijn.
    Daarbij gevoegd de houding van een aantal grote en gevestigde PC-fabrikanten, zou ik zelf nog maar even wachten om over te gaan op Vista.

    En kom dan niet aan met een paar positieve recenSies van een paar eindgebruikers. Niets is zo gemakkelijk voor marketingafdelingen om een paar enquetes uit te voeren en daar een tiental positieve uit te pikken. Gebeurt elke dag tientallen malen.
  5. [verwijderd] 18 augustus 2007 21:05
    ff aan het terug lezen en het nivo is totnutoe nauwelijks ten goede gekeerd. Dit is de eerste waar ik graag met de volgende eveneens nietszeggende stelling wil reageren: "Als ik op internet zoek op:
    "Vista" en "good" heb ik in 0,01 seconde 191.000.000 hits".

    quote:

    KidBackInTown schreef:

    Als ik op internet zoek op:
    "Vista" en "problem" heb ik in 0,04 seconden 136.000.000 hits.
5 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.843
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.545
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.993
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.546
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.158
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.765
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.621
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.407
AMG 965 126.228
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.175
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.715
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.150
Aroundtown SA 1 180
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.730
ASML 1.762 77.222
ASR Nederland 18 4.132
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht