Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Arcadis NL0006237562

Laatste koers (eur)

60,950
  • Verschill

    +0,400 +0,66%
  • Volume

    192.762 Gem. (3M) 147,8K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Potentiele overnamekandidaten

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 augustus 2007 16:02
    Arcadis kijkt voor mogelijke acquisities naar de milieumarkt in Europa, de infrastructurele markt in de Verenigde Staten en voor het onderdeel Gebouwen naar het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten.

    Wie zijn potentiele overnamekandidaten?
  2. [verwijderd] 8 augustus 2007 16:49
    Royal Haskoning?

    Er werd gezegd dat Arcadis 'niet afkerig' stond tegenover acquisitie in NL. Royal Haskoning heeft vrij uitgebreide internationale activiteiten, valt op bepaalde gebieden goede synergie met Arcadis te behalen en is daarmee een overnamepremie waard?

  3. [verwijderd] 8 augustus 2007 18:09
    Wist ik van, bedacht ik me ook toen de post plaatste. Maar... je hoeft niet altijd vrienden te zijn om samen te werken ;)

    Als de verdediging van Arcadis juist blijkt (goedkope arbeid in voormalig Oostblok), dan kan het wel eens de reden zijn voor Royal H. om haar bedrijfsmdoel eens tegen het licht te houden. Kan de conclusie zomaar zijn dat ze beter af zijn bij Arcadis in de groep.
  4. Eddy Raymann 8 augustus 2007 19:06
    Arcadis stond al een tijdje op mijn lijst van aandelen die ik graag wilde hebben, maar ik vond het steeds te duur. Bovendien zat ik met Grontmij al in dezelfde vijver te vissen en was ik daar zeer tevreden over mijn vangst.

    Maar door de overname onlangs van Arcadus zag ik nieuwe groeiperspectieven op langere termijn en wachtte ik een mogelijke dip af.
    Gisteren (met het ook op een aanstaande vakantie) daarom maar eens een lekker lage aankooporder ingelegd, zonder dat ik wist dat Arcadis vandaag met cijfers zou komen. 60 Euro leek me een mooie prijs (voor het geval dat de beurs opeens weer terug zou vallen en ik Arcadis zou kunnen oppakken).

    Ik schrok vanochtend dan ook toen ik in een smsje van de Postbank las dat de order al meteen na opening was uitgevoerd. Wat was er gebeurd ? Was de overname opeens afgebroken en was de koers naar pakweg 55 teruggevallen, en had ik dus mijn eerste forse verlies al te pakken ? Ai.
    's Middags op de computer begreep ik het: de cijfers, althans de outlook voor 2007 was aardig tegengevallen. Gelukkig zat de koers inmiddels wel weer veilig boven de 60.

    Hier op het forum de persberichten lezend, en de commentaar van Arcadis daarop, heb ik toch het idee dat Arcadis de komende jaren veel groei kan maken. Ik ben dan ook blij dat ik ze heb. Ze ontbraken in mijn portefeulle en ik heb nu precies wat ik wilde hebben. Voor dit jaar verwacht ik geen enorme stijgingen meer. Alles is nu bekend. Hopelijk kunnen ze hun ambitie de komende jaren waarmaken.
  5. [verwijderd] 9 augustus 2007 08:37
    En passant heb je nog een mogelijke kandidaat genoemd: Grontmij.

    De vraag is of de NMA de concencratie op de NL markt wel toestaat en of het überhaupt een goeie combinatie zou zijn.

    Kijkend naar de langere termijn voor Arcadis, denk ik dat je op het juiste moment bent ingestapt. Hoop ik ook trouwens, zit zelf ook long.

  6. [verwijderd] 9 augustus 2007 09:57
    Oranjewoud, Grontmij.... het zijn beursgenoteerde bedrijven. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat Arcadis niet-beursgenoteerde bedrijven in Nederland op het oog heeft. In dat geval is moeilijk te voorspellen wie potentiele overnamekandidaten zijn, alhoewel Royal Haskoning genoemd is
7 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht