Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,675
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    261.551 Gem. (3M) 285K
  • Bied

    5,720  
  • Laat

    5,720  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom komt EU tegemoet

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 april 2008 19:09
    ik moet hem even overtypen (bron Dow Jones) want kan het bericht van 10 minuten geleden niet copyen :

    <
    Tom2 zal donderdag de Europese Mededingingsautoriteiten tegemoet komen met zijn bod op kaartenproducent Tele Atlas. Dit zeggen 3 personen die bekend zijn met de situatie. Tom2 zal de EU het voorstel doen om de licentieovereenkomsten voor de routekaarten van Tele Atlas aan te bieden aan concurrenten. Details zijn verder onbekend maar personen die bekend zijn met de situatie geven aan dat het zou gaan om een contractsduur van 3 jaar.
    >

    De deal gaat dus door.
  2. [verwijderd] 10 april 2008 19:29
    vandaar dat Tele Atlas bleef liggen en Tom Tom omlaag vloog
    ik denk persoonlijk niet dat de aandeelhouders en analisten blij zullen zijn met de overname
    ze betalen de hoofdprijs
    ze moeten water bij de wijn doen
    hun koers staat lager als Tele Atlas zelf
    vul maar in wat de koers morgen gaat doen
    juist ja verder afglijden
    ze overschatten zichzelf en deze deal
  3. [verwijderd] 10 april 2008 20:00
    quote:

    mister futurevision schreef:

    vandaar dat Tele Atlas bleef liggen en Tom Tom omlaag vloog
    ik denk persoonlijk niet dat de aandeelhouders en analisten blij zullen zijn met de overname
    ze betalen de hoofdprijs
    ze moeten water bij de wijn doen
    hun koers staat lager als Tele Atlas zelf
    vul maar in wat de koers morgen gaat doen
    juist ja verder afglijden
    ze overschatten zichzelf en deze deal
    Shortpositie?
  4. [verwijderd] 10 april 2008 20:11
    quote:

    Toepie1969 schreef:

    [quote=mister futurevision]
    vandaar dat Tele Atlas bleef liggen en Tom Tom omlaag vloog
    ik denk persoonlijk niet dat de aandeelhouders en analisten blij zullen zijn met de overname
    ze betalen de hoofdprijs
    ze moeten water bij de wijn doen
    hun koers staat lager als Tele Atlas zelf
    vul maar in wat de koers morgen gaat doen
    juist ja verder afglijden
    ze overschatten zichzelf en deze deal
    [/quote]

    Shortpositie?

    Absoluut!!
  5. [verwijderd] 10 april 2008 20:38
    Volgens mij is dit goed nieuws, en gaan we morgen stijgen. Het kan ook zijn dat de grote jongens dit al wisten en bewust hebben gedrukt, om zich vervolgens tot al in te kopen voor een aanstaande stijging. Een sell advies is vaak juist een koop advies, niet waar... :-)
  6. [verwijderd] 10 april 2008 20:42
    het feit dat GARMIN STIJGT met meer meer dan 2%
    geeft al aan dat TOM TOM morgen gaat dalen
    bij GARMIN lachen ze zich kapot om TOM TOM die zich in de schulden werkt
    morgen 5% down naar 20
  7. [verwijderd] 10 april 2008 20:43
    op zich inderdaad nieuws waarvan je verwacht dat het goed moet vallen.
    de europese commissie schijnt nu ( gaat het gerucht ) minder strenge eisen te stellen aan de overname dan voorheen.

    TomTom, Tele Atlas merger EU antitrust remedies seen less severe - sources
    04.10.08, 2:03 PM ET

    BRUSSELS (Thomson Financial) - TomTom NV.'s antitrust remedies submitted to the European Commission to alleviate competition concerns over the Dutch personal navigation device manufacturer's proposed $4.6 billion acquisition of map maker Tele Atlas NV. will be less severe for the merged company, according to sources speaking to Thomson Financial News.

    The deadline for TomTom to submit remedies to the commission expires at midnight Thursday, the sources said. The commission would neither comment on the timing of the remedies nor on their content.

    A source said the commission is no longer asking for 'physical' remedies -- such as the selling of map databases -- but rather is now focusing on 'behavioural' remedies.

    Another source said earlier remedy proposals were too expensive for the company and the selling of key assets would make the deal unworkable.

    Earlier, a third source suggested data access will be a paramount concern when remedies are offered because the market is so concentrated at an upstream level.

    Another source said earlier that previous possible remedies include the creation of a 'third party' -- an independent player that would compete against Tele Atlas and rival US digital map maker Navteq (nyse: NVT - news - people ) Corp.

    An independent distributor for Tele Atlas' content could be a possible remedy but is not widely seen as addressing fears Tele Atlas would lose customers over concern about the confidentiality of trade secrets.

    Thirdly, the sale of data could be offered as a remedy but carries the danger of devaluing the company.

    The commission opened an in-depth inquiry into the deal in November last year after its initial market investigation indicated that the proposed merger raised serious doubts with regard to vertical competition concerns. Since then, the commission extended the deadline for the inquiry at the parties' request.

    A legal source previously told TFN that the TomTom/Tele Atlas deal should be cleared on or before the deadline of May 21.

    TomTom and Tele Atlas were unavailable for comment.

    At the end of March, the commission opened an in-depth investigation into Finnish mobile telecoms group Nokia (nyse: NOK - news - people ) Oyj.'s proposed acquisition of Navteq. The deadline for its decision on the transaction is August 8.

    The operation raises some issues similar to another vertical merger, involving TomTom's acquisition of Tele Atlas, the commission said.
  8. diederique 10 april 2008 20:51
    alles sal regt kommen

    mind my words

    ceo is niet 'gek'

    noodzakelijke deal, die op termijn zal worden gewaardeerd

    particulieren pakken hun verlies, boekje wordt geregisseerd en hoe lager de koers, des te meer potentie

    over een kwartaal zul je zeggen: 'had ik maar'.......
  9. [verwijderd] 10 april 2008 20:54
    quote:

    mister futurevision schreef:

    het feit dat GARMIN STIJGT met meer meer dan 2%
    geeft al aan dat TOM TOM morgen gaat dalen
    bij GARMIN lachen ze zich kapot om TOM TOM die zich in de schulden werkt
    morgen 5% down naar 20
    Je zal best eens gelijk kunnen krijgen.

    toen TT koopwaardig geacht werd ben ik ook ingestapt op 35,25 uiteindelijk m'n verlies genomen op 29,40 met 900 stukkies toch een klote verlies maar zag de bui al hangen achteraf toch blij dat ik het gedaan heb...

    voorlopig blijf ik wat TT betreft even aan de zijlijn
    ik zie ze ondanks de zeer lage en aanlokkelijke prijs niet zo snel weer omhoog gaan.

    de daling ging sneller en dieper dan het stijgen en het herstel omhoog!
  10. [verwijderd] 10 april 2008 20:56
    Om aan de eisen van de AFM en de Mededingingswet te voldoen moet Tomtom er voor zorgen dat de database vasn Teleatlas ook voor derden beschikbaar is. Anders wordt de overname afgekeurd.
    Als ze licenties verstrekken (en dan nog maar voor de duur van drie jaar) dan is dat in principe een tegemoetkoming naar de afm. Het is alleen wel zo dat de licenties natuurlijk geld moeten opbrengen.
    Ik denk dat het op zich goed is als de deal met Teleatlas gewoon door kan gaan. Het versterkt de positie van Tomtom. Dat anderen de database moeten kunnen gebruiken is voorlopig niet echt een bezwaar. Zeker niet omdat ze toch een prijzenslag verwachten en dat gaat tenkoste van de aanbieders van de goedkopere/slechte apparatuur. In ieder geval zorgt een prijzenslag ervoor dat de marges van Tomtom dit jaar onder druk komen te staan maar ook dat er concurrenten van het strijdtoneel verdwijnen. Dus uiteindelijk wel goed voor Tomtom. Maar of dat ook op korte termijn goed is voor de koers durf ik niet te zeggen. Het feit dat ze Teleatlas overnemen in ieder geval wel, tenzij er nog weer onderhandelingsrondes komen omdat de prijsafspraak was eenderde in aandelen Tomtom en tweederde in contanten. Omdat het aandeel Tomtom meer gezakt is dan het aandeel Teleatlas zou dit misschien nog overwogen kunnen worden om dat op te trekken. Ik weet het ook niet.
    Ik hoop in ieder geval dat het uiteindelijk goed is voor de koers, ik heb er ongeveer 5000..... en ben dus niet blij de laatste dagen.
  11. [verwijderd] 10 april 2008 21:04
    UPDATE: TomTom biedt EU oplossing mededinging Tele Atlas
    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'TomTom biedt EU oplossing mededinging Tele Atlas - bron' om extra informatie toe te voegen)




    AMSTERDAM (Dow Jones)--Leverancier van navigatiesystemen TomTom nv zal donderdag een concessie doen aan de mededingingsautoriteiten van de Europese Unie inzake hun bod op kaartenproducent Tele Atlas. Dit zeggen drie personen die bekend zijn met de situatie.

    TomTom zal aan de EU voorstellen om concurrenten licentieovereenkomsten voor de routekaarten van Tele Atlas aan te bieden op basis van "eerlijke en redelijke" voorwaarden, aldus de bronnen.

    De exacte details van de overeenkomst zijn onbekend, maar volgens de bronnen zal het waarschijnlijk gaan om een overeenkomst met een duur van drie jaar.

    De Europese Commissie is bezorgd over de afnemende concurrentie op de markt voor navigatiesystemen en voert op dit moment een uitgebreid onderzoek naar de voorgenomen overname van Tele Atlas door Nokia en het bod van Nokia op Navteq.

    Tot voor kort maakte de Europese Commissie zich zorgen dat een licentieovereenkomst onvoldoende zou zijn om de concurrentie te waarborgen, aangezien Tele Atlas en Navteq de enige twee grote producenten van digitale kaarten ter wereld zijn. Volgens de bronnen staat de Europese Commissie sinds kort echter open voor de oplossing van een licentieovereenkomst. Eerder werd nog vanuit Brussel overwogen TomTom te dwingen de database van Tele Atlas te verkopen.

    De mededingingsautoriteit heeft tot 21 mei om een besluit te nemen over TomTom's overnameplannen.



    Door Adam Cohen & Ykje Vriesinga, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, ykje.vriesinga@dowjones.com

  12. [verwijderd] 10 april 2008 21:05
    quote:

    Newworld schreef:

    [quote=mister futurevision]
    het feit dat GARMIN STIJGT met meer meer dan 2%
    geeft al aan dat TOM TOM morgen gaat dalen
    bij GARMIN lachen ze zich kapot om TOM TOM die zich in de schulden werkt
    morgen 5% down naar 20
    [/quote]

    Je zal best eens gelijk kunnen krijgen.

    toen TT koopwaardig geacht werd ben ik ook ingestapt op 35,25 uiteindelijk m'n verlies genomen op 29,40 met 900 stukkies toch een klote verlies maar zag de bui al hangen achteraf toch blij dat ik het gedaan heb...

    voorlopig blijf ik wat TT betreft even aan de zijlijn
    ik zie ze ondanks de zeer lage en aanlokkelijke prijs niet zo snel weer omhoog gaan.

    de daling ging sneller en dieper dan het stijgen en het herstel omhoog!
    dalingen gaan vaak een stuk sneller ;(.
    we zitten lijkt het in een bearmarket, nervositeit alom, en fondsen met een relatief onzekere toekomst glijden het hardst bergafwaarts.
    de koersen van garmin en tomtom gaan min of meer gelijk op en (vooral) neer.
    morgen omhoog, gesteund door het gerucht, hoop doet leven, tenminste voor even.

15 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 juni

    1. Fabrieksorders april (Dui)
    2. Besi beleggersdag
    3. Detailhandelsverkopen april (EU)
    4. Fastned jaarvergadering
    5. Europese Centrale Bank (ECB) rentebesluit volitaliteit verwacht
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Handelsbalans april (VS)
    8. ECB rentebesluit: toelichting Lagarde
  2. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht